Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Rólunk szól (This Is Us) 1X16 - Memphis

2017. június 21. 11:00 - Bruti

Újra a múltba repülünk, de most nem Pearsonékhoz, hanem jóval előbbre. Ebben a történetben, egy fekete pár gyermeket vár, majd az apa elmegy a háborúba, ahonnan soha nem tér haza. Az anya egyedül marad a gyermekével, akit történetesen Williamnak hívnak.

vlcsnap-00001_14.jpg

Egy héttel Randall idegösszeroppanása után vagyunk, és a srác már kezdi összeszedni magát. Annyira, hogy az apjával egy spirituális utat terveznek Memphisbe. Beth ennek annyira nem örül, de a két férfi tántoríthatatlan, így belevágnak a nagy utazásba. William elbúcsúzik az unokáktól, Randall az aggódó feleségétől és indulhat a nagy kaland. Persze a fiúmegint a túlaggódja az egészet, de az apja kihajítja az összes brosúrát, meg térképet és csak szabadon utazgatnak.

vlcsnap-00002_15.jpg

Visszatérünk a múltba, ahol William és az anyja éppen búcsúzkodnak. A nő az édesanyjához utazik, aki ápolásra szorul, így egy ideig ott hagyja Memphist. De biztatja a fiát, hogy írjon, zenéljen, mert ő abban jó. Vissza a jelenbe: Az apja kérésére Randal mesél az összeomlásáról. Már gyermekkora óta túl nagy nyomást helyez magára, és mikor kiborult, egyedül a nevelőapja tudta megnyugtatni azzal, hogy két kezébe fogta az arcát és együtt lélegzett vele. Az öreg úgy gondolja le kéne róni a tiszteletét Jack jelképes sírjánál. Ezt meg is teszik, az öreg megköszöni Jacknak azt, amit tett a fiáért és továbbállnak.

vlcsnap-00003_15.jpg

A fiatal William egyre csak kapja a leveleket az anyjától és úgy néz ki, hogy a nő egyhamar nem fog visszatérni. Már ott kapott állást, van lakása és hosszútávra rendezkedett be. Közben a visszafogott életmódot élő Williamnak indulgat a zenész karrierje. A kuzinja bárjában zenélgetnek minden este. Először csak feldolgozásokat, de aztán William előrukkol saját szerzeményekkel is, ami óriási siker lesz. De egy telefon derékba töri a karrierjét. Az édesanyja megbetegszik és a fia már rohan is hozzá. Az unokatestvére ad neki pénzt az útra és visszavárja a klubjába, hogy együtt folytassák a zenélést.
Randall és az apja megérkeznek Memphisbe. Bár William elég rossz bőrben van, mikor megérkeznek, felvillanyozódik. Ellátogatnak az ismerős helyekre, kajálnak a régi éttermekben, sőt felkeresik az öreg szülőházát is. Randall megkéri az ott lakókat, hogy engedjék be őket, mivel az apja itt nőtt fel. William bemegy és a kandallón megtalálja a titkos kis rekeszét, amibe még gyerekként rejtette le a vagyonát, néhány kisautót, meg pár érmét. Továbbállnak és meglátogatnak pár nevezetességet, beülnek egy borbélyhoz, majd meglátogatják Ricky kuzinja klubját. Az öreg Ricky nem szívesen látja Williamet, mert mint kiderült, az öreg sosem tért vissza Memphisbe. Cserbenhagyta barátját és ez máig fájó pont Ricky életében.

vlcsnap-00004_14.jpg

vlcsnap-00005_15.jpg

William a mogorva vendéglátás ellenére sem megy el, inkább elmeséli Rickynek, hogy miért nem tért vissza soha. Itt visszatérünk a múltba és látjuk, ahogy William megérkezik az anyjához. A nő akkor már súlyos beteg volt, de még próbálta tartani magát. A fia úgy dönt, hogy nem hagyhatja magára az anyját és hosszabb tartózkodásra rendezkedik be, mint ahogy az anyja is annak idején. Itt ismét láthatjuk a buszos jelenetet, amikor megismerkedik Randall anyjával, de azt is látjuk, hogy emészti fel a férfit az anyja betegsége, majd a halála. Ekkor szoknak rá a drogra, ami végül tönkreteszi William életét.
Az öreg bocsánatot kér kuzinjától amiért sosem tért vissza és az elvesztegetett életért, majd távozni készül, de Ricky visszatartja. Ha már itt van, nem lehet elég öreg és beteg egy kis örömzenéléshez. Ennek az lesz a vége, hogy egész éjjel játszanak és buliznak. Randall is remekül érzi magát, hisz sok rokonával megismerkedik és boldogan újságolja Bethnek, hogy milyen környezetbe került.

vlcsnap-00006_15.jpg

vlcsnap-00007_8.jpg

A másnap reggel már nem tartogat semmi jót a két férfinak. Randall ébred hamarabb, mikor észreveszi, hogy az apja nagyon rosszul van. Hívja a mentőket és bent is tartják az öreget. Sőt az orvos közli Randallal, hogy Wiliiam sosem fogja elhagyni ezt a kórházat, valószínűleg csak órái vannak hátra. Még utoljára tudnak beszélni. William elmondja, hogy már mindenkitől elbúcsúzott a maga módján és átadja fiának, a hozzáírt verseit. Örül, hogy a két legjobb dolog, ami életében történt, az vele van. Az anyja a kezdetekkor, és most a végén a fia. Majd amikor nem kap levegőt, Randall (úgy ahogy anno az apja) két kezébe fogja az öreg arcát és úgy lélegeznek együtt. William így hal meg.

vlcsnap-00008_7.jpg

Címkék: This Is Us
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása