Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Fekete Vitorlák 4x07 - Utóhatások

2017. június 14. 12:52 - Pácsó Ármándó

Ezer árboc és vasmacska! Csapjunk a ráksalátás lecsóba rögvest! Várhatóan a múltkori fájdalmas események utóhatásait élhetjük át ebben a részben.

01.jpg

Elsőnek Silver és anyósa emlékezését az elhunyt szerelmesre, leányra. A többiek arrébb a legnagyobb hodályban gyülekeznek, nem meglepő módon ez lehet a gyűlésterem. A haditerven gondolkodnak, egyre nagyobb számok, egyre újabb megostromlandó helyszínek kerülnek elő, mire leszáll az est, papíron elfoglalják egész Amerikát, akárki meglássa! Julius akadékoskodik és külön válna a Fekete Sereggel, de Madi anyja elhívja egy kis fejtágításra.

02.jpg

Anne még mindig nagyon össze van törve, Jack ápolgatja és cseréli összeszabdalt kezein a kötést. Egy pillanatra bekukkant Max is, jelenteni a helyzetüket. Szexi csipkés cicitakarópendelye kifehérlik a ruhája alól, jegyzem meg a férfiolvasók kedvéért. Kedvenc vörösöm még mindig zabos rá, bár már kezd kicsit enyhülni.

03a.jpg

03b.jpg

Woodes Rogers a romos kormányzói lakban búslakodik, őt a gúnárnyakú komorna keresi fel vigasztalás céljából. Kiderül, hogy a spanyolok elvonultak, békén fogják hagyni őket és még az Urca maradék kincsének megszerzéséért se hajlandóak semmit sem tenni a háború miatt.  A férfi egyébként rájött, hogy annak idején a spanyoloknak egyáltalán nem kellett Jack Rackham, azt csak Mrs. Hudson költötte hozzá a követelésekhez homályos túlélési indokokból. És ha ilyenek az eszébe jutottak, akkor bizonyosan ő beszélte rá Eleanort minden vad lépésére az utóbbi hetekben. Már kezdi nagyon behergelni magát, mikor Mr. Rawls kopogtat, hogy felöltöztette a felesége holttestét, ahogy kérték, de közben észrevette, hogy … A komorna azonnal ki akarja zavarni, a tanácstalan temetési vállalkozót, de a kormányzó tudni akarja az igazat.

04.jpg

Hát persze, hogy helyszínt váltunk, a hideg téli Philadelphiában vagyunk. Jack nem engedi, hogy Max is vele tartson, nehogy még egyszer feldobja őt a hatóságoknak, inkább Mr. Featherstonet viszi magával, hogy amíg ő beszél Eleanor nagyapjával, addig a másik keressen orvost Annénak.

05.jpg

Innen egy szempillantás alatt a Rabszolga-szigeten termünk, Madianyu és Julius beszélgetésének helyszínén. Napsütés, 30 fok, a hajuk még mindig tart. A férfi inkább maradna a seggén a szigeten és a kincsből fedezné a kiadásokat, az idős nő inkább harcolna a rabszolgaság megszüntetéséért. Silver szerelme emléke miatt is folytatná, Flint pedig a gyászoló barátján kíván segíteni, mert az is megtette érte Miranda halála után.

06.jpg

Guthrie nagyapa házában élénk a társadalmi élet, Jacknek várakoznia kell. Közben megszólítja őt egy csitri lányka, aki romantikus kalóztörténeteket akar hallani a férfitól, aki Nassauból érkezett. Valami rokon kislány lehet. Kiderül, hogy a helyi média megírta, Charles Vane pörköltöt főzött ellenségei húsából és almakompóttal eszegette azt. A férfi szerint olvasson inkább szépirodalmat, ne Facebookozzon annyit. Végre hívatják Rackhamet, de hiába mutatkozik be a valódi nevén és hiába kér privát meghallgatást, az öreg a tanácsadói előtt tudakolja meg jövetelének okát. Jack előadja szépen kidolgozott beszédét, de Mr. Guthrie nemet mond mindenre, mert a fia szégyent hozott rá, így az unokája halála sem érdekli. A kalóz elkeseredetten lépdel kifelé, mikor egy Guthrie nagymama külsejű matróna arra kéri, várja meg odakint a ház előtt, mert beszélni akar vele.

07a.jpg

07b.jpg

Woodes Rogers a komornát kérdezi, hogy mióta tud Eleanor terhességéről. A nő szerint nem rég óta és főnökasszonya minden tettét a férje iránt érzett szerelme vezérelte. Ezt mintha már hallottuk volna. Az egyedül virrasztó kormányzó hallucinálni kezd bánatában egészen addig, amíg értesítik, hogy Billy Bones akar vele alkut kötni.

08.jpg

Guthrie nagyi szerint a férje azért nem tárgyal Rackhammel, mert a társadalmi elfogadottsága odaveszne és az Usa kilencedik leggazdagabb családjaként ezt nem engedhetik meg maguknak. De mivel ő irányítja a boltot a háttérből, lehet róla szó, hogy üzleteljenek. A háttérben. És este menjen vissza a részletes üzleti tervekkel. Mivel ilyenek konkrétan nincsenek, ezért Max is kell, hátha közösen kiötlenek valami értékelhetőt.

09.jpg

Billy alkut ajánl a kormányzónak, fogjanak össze a kalózok ellen. Szinte ő csinált mindent, mégis kidobták a buliból. Neki már kész tervei vannak, hogy ugrassza össze Flintet és Silvert, viszont valami hiányzik hozzá, ami a kormányzónál van. Madi!!!! Madi él, és a jelek szerint ott van Rogers foglyai között. (De hogy lehet ez? Eleanor úgy hagyta ott a házban, hogy a füstmérgezés miatt ki kellett menekülnie. Akkor Négerbabára nem hatnak a halált okozó égéstermékek? És ha hátul szökött ki, miért nem ment előre megkeresni a másikat? Vagy bevárni a helyszínen a visszatérőket?! Esetleg az ütéstől gyépés lett, mint Cooper ügynök a TwinPeaks 3. évadban??)

10a.jpg

10b.jpg

Este van, este van Philadelphiában, protézisek áznak, nem vízben, piában! Ennek ugyan semmi értelme, de így rímelt, bocs. Az üzleti megbeszélésre Max viszi az elszámolását, amire szükségük is lesz, hiszen először a céges főkönyvelőt kell meggyőzniük. Addig a nagyi előad egy családi történetet, amelynek tanulságát Nassaura is átvetít: a dolgok nem fognak ott változni, mindig egy veszélyes vidék lesz. Az aktakukac is közbekotyog, hogy nem látja a könyvelésben a rabszolgák nyomát. A félvér üzletasszony szerint volt már ő rabszolga és ezért nem támogatja a rabszolgatartást. És bár Eleanor közel járt ahhoz, hogy megtörje Nassau átkát, igazából ő az, akinek ez sikerülni fog. Persze ehhez amerikai befektetői tőkére van szükségük. Mrs. Guthrie hajlik az üzletre, de azért vannak aggályai a kormányzó veszélyességét illetően.

11.jpg

Csónakos postás érkezik a Rabszolga-szigetre, Rogers a kincset kéri Madiért cserébe. Kitűnő terv! Sőt, briliáns terv! Silver már vinné azonnal nagy örömmel, de a Mama a rabszolga felszabadítási mozgalomra költené inkább. Flint rámutat, hogy nem tudnák a kalózokkal elfogadtatni a pénz feláldozását egy emberért, majd kiszabadítják éjjel, titokban. És vegye észre a Kalózkirály, hogy nagyon közel vannak az összeveszéshez, és ha ez bekövetkezik, akkor mindkettőjüknek lőttek. (Szerintem meg írjanak vissza, hogy kérjen inkább mást! :- )

12.jpg

A kormányzó felkeresi Négerbabát és azt tudakolja, Eleanor pontosan hogy halt meg, de először nem kap rá választ. Mellesleg hozott egy trükkös megállapodás tervezetet aláírásra, mi szerint minden jelenlegi rabszolga-szigeteki állampolgárt felszabadítanak, de az összes további odamenekülőt fel kell dobni az angoloknak, beleértve a kalózokat is. Ha nem fogadják el, felszámolják a helyet és mindenkit újra eladnak. Ez így elég nagy blöffnek hangzik, tekintve, hogy Rogersnek nincs semmi hatalma hozzá. Úgy néz ki Madi átlátja a dolgokat, mert egyelőre nem alkuszik.

13.jpg

Philiben sem egyszerű a helyzet. Guthrie Mama beleegyezett minden kérésükbe, egy feltétellel. Jacknek vissza kell menni Nassauba és személyesen megölni Flint kapitányt! Kedvenc duplapengés kisasszonyom csak pislog velem együtt, mikor megtudja ezt! Szegénykém még lábadozik, ezért neki maradnia kell a hűvös északon, amit csak helyeselni tudok. (Max, Featherstone és Idelle majd vigyáznak rá, ők is maradnak). Szerinte azon túl, hogy párja szar gyilkos, még morálisan is aggasztó a terv, hiszen minden kalóz és rabszolga tudná, hogy Rackham kapitány (Charles Vane volt legjobb barátja!) árulta el a mozgalmat. A férfi végre a sarkára áll: Vane halott, ezt Anneért teszi!

14.jpg

A Négerbaba kiszabadító expedíció útnak indul a Rabszolga szigetről. Israel Hands gyúrja kicsit Silver agyát az izgalmak fokozása érdekében. Ha nem sikerül a szerelmét kiszabadítani harccal, akkor át kell adnia a kincset (amit visznek magukkal!) és Flint ezt nem fogja engedni. És akkor meg kell halnia!

9 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabba 2017.06.14. 15:05:32

na ugye, hogy hülyeség a facebook? én se vagyok fent

Billy tisztára Piszkos Fred, állandóan kavarja a málnaszőrt

Négerbaba meg egész jól néz ki, ahhoz képest, hogy meghalt :)

Pácsó Ármándó 2017.06.14. 17:12:06

@Gabba: Igen, ahhoz képest, hogy leütötték, füstmérgezést szenvedett és bentégett, téLLeg jól néz ki :-)
Billynek nincs más esélye Flint ellen, kavarja :-)

Pácsó Ármándó 2017.06.14. 21:23:31

@Gyöngypipi: Guthrie Nagyi jelenetei mind jók voltak, az epizód legjobb mellékszereplőjének díját kiérdemelte tőlem :-) Érdemes őket megnézni, a hogyvolt nem tudja visszaadni a történteket rendesen.
Madi visszahozatala jót tesz az események izgalmassá tételéhez, azonban még mindig logikátlannak tartom, olyan írói belenyúlásfélének. Ha neked ő a kedvenced, akkor én intéztem el, hogy ne halljon meg! :-)))

Gabba 2017.06.14. 22:38:25

@Pácsó Ármándó: @Gyöngypipi: szupernagyi igazi háttérember, ez nem vitás, szürke eminenciás és nem csak a haja :)

Flint és Silver közt nem sokáig fog tartani a barátság, ez nagyon benne van a levegőben

Pácsó Ármándó 2017.06.15. 12:21:39

@Gabba: Ez jó! :-) Szupernagyi! :-))

@Gyöngypipi: Nem kifejezetten rád gondolok, sejtem hogy te nézed! :-)
Inkább általánosságban, mindenkinek ajánlom, hogy ha teheti nézze meg a sorozatot! :-)

A_Rézi 2017.06.15. 12:22:31

@Pácsó Ármándó: Most, hogy már kiderült, h Madi mégse dobta fel a közmondásos pacskert, bevallhatom: nagyon csodálkoztam, amikor "kiderült" hogy meghalt... Teljesen összezavarodtam, mert "A kincses sziget"-ben történnek utalások Silver fekete feleségére - úh lehet benne valami, h a könyv ismerete néha kicsit bezavar...

Amúgy meg minden olyan sorozatban, ahol gyorsan fogy a nép, alaptézis: Nem halott, amíg nem láttam a hulláját. És itt tényleg nem láttuk! Szerintem Eleanor kivonszolta/magához tért útközben és kitámogatták egymást, aztán a szöszi mondta, hogy pattanjon, mert lehetnek még spanyolok a bokorban, neki már úgyis mindegy. Bár nem vagyok benne biztos, h Madi ezesetben hátrahagyta volna a barátosnét...
Remélem, kapunk majd magyarázatot!

Pácsó Ármándó 2017.06.15. 20:07:43

@A_Rézi: Ebben van valami, nagyon nem mutogatták, hogy ott fekszik a leégett házban. Most , hogy közeleg a sorozat vége, gondoltam még időben elkezdik csökkenteni a létszámot, de ezek szerint kettesével azért nem merik és a jelek szerint Madira még szükség van.
Úgy emlékszem Eleanor meg volt győződve róla, hogy barátnője nem jutott ki. A magyarázatra én is kíváncsi lennék, mi történt!
süti beállítások módosítása