Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Fear The Walking Dead 3x02 - Állj, vagy lelő a mamám!

2017. június 06. 11:00 - sixx

vlcsnap-00001_17.png

Helikopter zúgása szaggatja szét az éj csendjét, Travisék ülnek benne csendesen, és mennek bele a hajnalba, egészen addig, míg valami nyikhaj lentről el nem kezd lőni a helikopterre, mert vagy megijedt tőle, vagy rosszat akart neki, és ugye azt mindenki tudja, hogy ha lőnek egy sorozatban egy helikopterre, akkor abban valakinek baja lesz. Mire kiszámolhatnám, hogy kit fog golyó érni (a pénzem fele a szőke pilótacsajon, a másik fele az eleve szarul levő Lucianán van), megvan a halottlottó legújabb nyertese, de a nevét csak az ugrás után írom le.

Travis, baszki, Travis. Egy golyó a helikopter padlólemezén át találja el valahol az oldalán, és jön ki a nyakán, ő meg odakap a sebhez, aztán rájön, hogy ez így kurvára nem lesz jó Aliciáéknak, mármint ha ő a gépben hal meg, így kioldja a biztonsági övét, és miközben Alicia sikoltozva tiltakozik, kinyitja az ajtót is, majd felhúzza a dzsekijét, és megmutatja a beleit, bár ne tette volna, gondolom, hiszen Aliciának ez lesz az utolsó emlékképe a mostohafaterről, aki ezután kiugrik a gépből, és szépen lezuhan. A sorozat erkölcsi iránytűjét, egyben a kettes számú főszereplőt nyirták ki, ez azért tökös húzás. Mintha kb. Michonne-t írnák ki a The Walking Deadből. (Nyugi, nem fogják.) A helikoptert érte még lövés egyébként, és emiatt lezuhan, de csak óvatosan, hogy senki ne sérüljön az utasok közül.

Közben a szállodára is oda kell azért figyelni, Strand ott ragadt ugye, szóval van miért. Újabb menekülthullám szaggatja a kerítést, akiket persze nem engednek be, mert nem ettek meszet. A menekültek között sebesültek vannak, meg terhes nő, ahogy kell, de ez nem hat meg senkit. Ja, de. Strandet, aki azt hazudja, ő orvos, és bejöhetnek, ő meg ellátja őket. WTF??? Hajnal hasad, a helikopter utasai a földön beszélik meg a hogyan továbbot, aminek távlati kimenetele egy Alicia-Jake dugás lesz majd valahol az évad 5. része körül, a 8.-ban meg Jake-et elragadja egy zombi vagy Bigfoot. Ha van isten, egy zombi Bigfoot. Jake szerint menniük kell, mert aki lelőtte a gépet, az még itt kódorog, és az nem jó, ja, Travis meg nem lesz zombi, nyugi. Jó, mondja Alicia, menjünk.

vlcsnap-00009_18.png

Az országúton halad a konvoj, Madison meg kibaszott ideges, mert Troy valami halálmetált hallgat a kocsiban. Ki is kapcsolja, csendben mennek tovább, és érnek el egy völgybe, az ottani túlélőtáborhoz. Ahová Troyék bemehetnek, de Madisonnek és Nicknek ki kell szállniuk, hogy a kerítésen kívül várakozzanak. Ja, és kiderül, hogy Jake-ék még nem értek haza a helikopterrel. Ami, ugye, fura. Nick a tettek embere, és indulna neki a nagyvilágnak, hogy megkeresse a helikoptert, Madisonnek kell észhez térítenie. Bemegyünk ide, megvárjuk a többieket és eljátsszuk a szerepünket, aztán meg úgy alakítjuk, hogy minden úgy menjen, ahogy nekünk tetszik. És megöleli a fiát, aki közben a derekán kitapogat egy pisztolyt. Mert Madison szerint egy kézifegyverrel uralni lehet egy egész kibaszott túlélőtábort.

vlcsnap-00010_18.png

Strand a botcsinálta felcser éppen olyasmit csinál, amihez kurvára nem ért, de van egy olyan érzésem, hogy az egész élete erről szólt, szóval semmi pánik. Egy golyót szed ki egy mexikói menekült gyerekből, rendes dolog. A kismama magzatvize elmegy, így Dr. Strandnek - mert így szólítják odabent - tennie kellene valamit, de ő inkább rábízná a dolgot a természetre, jó az úgy, mondja, de a szállodai bagázs önjelölt főnökasszonya szerint egy halott, majd reanimálódó kisded és kismama nélkül minden sorozat elvan, köszöni szépen, szóval szedje ki a farfekvéses gyereket a muterből, ha már ilyen szépen a nyakukra hozta a bagázst. Akik honnan is jöttek??? A végső lökést az adja, hogy a terhes nő faszija egy pisztollyal kezd el emberkedni. Note to self: SOHA, SENKIT NEM ENGEDSZ BE A BUNKEREDBE A ZOMBIAPOKALIPSZIS ALATT. Strand nekilát.

vlcsnap-00016_20.png

A farmon Madison megfigyel, van kerítés és őrség is, de a lakosság nagy része civil. Ami jó, ugye, mert hamarabb le lehet őket gyűrni, ha úgy alakul (úgy fog). Nicknek nem tetszik a dolog, ezek tegnap ki akartak nyírni, ma meg puncsolunk nekik? Mi ez, a Való Világ, baszki? Madison érdeklődik, hogy mégis, ki a fasz fogja majd Lucianát összerakni? Nick erre még hajlandó, azaz hagyni nagy kegyesen, hogy Lucianát valaki összekapja, de onnantól szevasz van, mert ő egy vadember, és a rónákat szelné naphosszat. A kerítés túlsó felén hálistennek megjelenik egy faszi, hoppácsak, az a csávó, aki az előző évadban elkapta Ofeliát, azaz a Deadwood Charlie Utterja. Kávét hoz. Dumálnak. Ebben a jelenetben több erő van, mint bármiben, amit a sorozat eddig hozott, a két színész nagyszerű együtt, ki ne nyírják a faszit, baszki. Mr. Otto aztán megkérdi, hogy elképzelhetőnek tartja-e Madison, hogy Travis eltérítette a helikoptert, mire Madison berág és kiönti a kávét. A KÁVÉT!

Otto: Meg kellett kérdezzem, a fiam és a keresztlányom is a gépen van.
Madison: Én meg kanalat döftem a másik fia szemébe.
Otto: Szerencse, hogy nem villa volt.

vlcsnap-00019_21.png

A kapu kinyílik, bemehetnek. Nick nem bízik a táborlakókban, mondja is az anyjának, aki nem vágja szájba, hogy kussoljon már, most öntötte ki A KÁVÉT, és bent még van belőle, és addig, míg nem kap egy másik adagot, Nick KUSSOL. Otto, akinek Jeremiah a keresztneve, elmeséli, hogy a farmot arra az esetre hozta létre, ha a demokrácia esetleg összeomlana, de a zombikra nem számított. A Troy-dolgot meg majd Jake-kel megbeszéli, ha visszajött, de Troyt nem azért küldte a határra, hogy szadista játékokat űzzön, hanem üzemanyagért, csak hát a gyerek nem százas. Jeremiah egyébként kicsit meg van sértődve, mert Madisonék nem olyan hálásak, mint lenniük kellene, amiben van valami, bárhol fogadták be őket eddig, ott csak pofázni tudtak, és előbb-utóbb széjjelbarmoltak mindent. Ezt Jeremiah nem tudja még, ezért ad nekik egy kis faházat, zuhannyal, ággyal, kulccsal. És ez a gyökér Nick odabent rágyújt, majd elkezd üvölteni, hogy a fiad egy gyilkos. Szegény Madison.

vlcsnap-00024_12.png

Este lett a hegyekben, Jake-ék nem haladtak sokat, legalábbis nem úgy tűnik. A szőkecsajjal van/volt köztük valami, az nyilvánvaló, Alicia is rájön. Nyugi, a tiéd lesz úgyis. Troyról is szó van, aki gyereknek is gyökér volt, de hát mit lehet tenni, család. Jake és Troy viszonya nem felhőtlen. Egyszer csak az őrségbe elzavart szőkecsaj fütyülni kezd, ami rosszat jelent, Jake széjjeltapossa a tüzet, ad egy fegyvert Aliciának és elmegy a csaj után, de csak zombikra lel, akik nekiesnek, és kis híján megeszik, de Alicia lelövi mindet. A szőkének annyi, őt Jake lövi fejbe, nehogy feltámadjon.

vlcsnap-00025_12.png

Strand közben világra hozott egy gyereket, és mi a hála? Elzavarják a hotelből, nehogy kiderüljön, hogy nem is orvos. Ennél nagyobb faszságot még nem hallottam, de Strand nem az a fajta, aki ilyesmin fennakad. Kocsit kapok? Nem. KOMOLYAN??? Egy páciense még van, mondja Hector Strandnak, a szállodában rendezett, és később zombifesztiválba torkolló esküvő örömanyája, a Született feleségek Brenda Strongja, aki a lakosztályában szomorkodik és éhezteti magát halálra. Strand visz neki egy szendvicset, hátha tőle elfogadja, de nem akar ő már enni, csak meghalni. Ad egy ajándékot Strandnek, aki cserébe kinyitja az erkélyajtót, hogy egy kis friss levegő bejuthasson a szobába. Strand elmeséli a tegnap esti szülés levezetését, és arról beszél, hogy lesz itt egy új generáció, ami reményt adhat mindenkinek. A nő mosolyog egyet, és az erkélyre kisétálva átlép a korláton.

Aliciáék elvergődnek valahogy Jake faterjának farmjához, ahol Madison nagyon boldog, és ölelkeznek egy nagyot, aztán Alicia kénytelen elmondani, mi történt Travisszel. Madison picit összeomlik, és Kim Dickens olyat játszik ebben a másfél percben, hogy csak nézel, ha nem ismerted korábbról, például a Deadwoodból. Elképesztően erős jelenet, érzed a nő kínját. Luciana nincs jól, nagyon nincs, Troy fejbe is akarja lőni menten, mert hát, ha meghal, akkor nem mehet be a táborba, és eleve, nem szeret félmunkát végezni, hiszen ő volt aki belelőtt. Nick ennek nem örül, de aszongya, ha végezni kell vele, hát akkor majd ő, és elkéri a fegyvert Troytól, majd ráfogja (szürpriz, mádörfákörz). Jeremiah meggyőzi arról, hogy nem kell emberkedni, megmentik a csajt, legalábbis megpróbálják. Madison meg elmegy kicsit gyászolni magában, és megint elképesztően erős jelenetet hoz. Jeremiah kimegy hozzá vigasztalni, és onnantól minden még jobb lesz, mert ez a két színész így közösen megcsinál egy epiódot három perc alatt. Ja, és Jeremiah tud arról, hogy Madisonnél van egy Beretta, odaad neki egy füzetet, hogy ugyan, vésse már bele, hogy nála van, csak hogy tudják.

vlcsnap-00034_11.png

Na, vajon mit kapott Strand a halálba ugró örömanyától? Egy zsír új, zöld Jaguár kulcsát. Ami ott parkol a szálloda garázsában. És amivel úgy húz el a picsába, ahogy az elő van írva. Jó neked, Victor. A zárójelenetben Madison családi tanácsot tart, és úgy dönt, maradnak az Otto-farmon. Mert itt biztonságban vannak, és ebből lehet otthon. Amíg szét nem kúrják, mármint.

5 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Prof. William · http://profwilliam.wordpress.com/ 2017.06.08. 08:17:12

A második évad felénél fealdtam de úgy látom nem vesztettem sokat. Faxzság faxszság hátán. Bár a Deadwoodos fazon jeleneteit megnéztem volna.

Strandt akkora nagy túlélő, hogy az első szabállyal nincs tisztában? Nem engedünk be nyakló nélkül embereket a biztonságos szállásunkba.

"Mert itt biztonságban vannak, és ebből lehet otthon. Amíg szét nem kúrják, mármint."

Igen ez találó. Mint Madisonék, mint Rickék is ha találnak egy biztonságos helyet az valahogy úgyis szétkúródik előbb-utóbb. Ők fogják kinyírni végleg az emberiséget nem pedig a zombik.

Amúgy egy haslövéstől ennyire kilógnak az ember belei? Éppen hogy a bemeneti nyílás kicsi. Én úgy gondoltam, hogy Travist még az előző részben megharaphatták, és ezt mutatta meg hogy neki már úgyis mindegy.

Csak nehogy kiderüljön basszus, hogy puhára esett és egy kedves mexikói család gyógyítgatja...

sixx · http://comment.blog.hu 2017.06.08. 09:09:42

@Prof. William: a talking deadben mondtak, hogy halott. O lesz az avatar 2,3,4,5 foszereploje, oda lepett le.

Prof. William · http://profwilliam.wordpress.com/ 2017.06.08. 09:24:51

@sixx: Akkor ő már egy jobb helyen van. :) A Pandorán. :)

Mondjuk az Avatar valószínűleg jobb referencia lesz neki mint ez a sorozat. :)

lutria 2017.06.13. 12:35:56

@Prof. William: Csak ez első bemeneti nyílás a kicsi,az a lövedék ami eltalálta már átment a helikopter dupla fenéklemezén és "támolyogni" kezdett ezért nagyobbat szakít.

Important roll 2017.06.28. 23:40:41

[spoiler]
Baszki, hogy eltaláltad ezt az 5. részt. Baszki...
[/spoiler]
süti beállítások módosítása