Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Aranyláz Alaszkában 7x17 - A legjobb fogás

2017. május 19. 13:00 - Chat Géza

Nem, nem lett hirtelen horgász magazin a milliomos alaszkai aranyásók életéről szóló dokureality, csak így utal a cím Hoffman eddigi legeredményesebb heti mérlegére.És amíg neki jó, addig mások általában szívnak, ez a forgatókönyv, de nézzük, hogy most is így van-e.

Tony, ahogy Zsófika mondta a Való VIlág 6-ban, több tüzet tart egy rakáson. Egyrészt azon mesterkedik, hogy a szekunder kotrót is leutaztassa a másik mellé. Ez csak a szezon végére lesz meg. Aztán ott van Kevin felügyelete alatt üzemelő kotró, ami szünetmentesen okádja kifelé, Tony családi trezorjába az aranyat. Egy másik fia egy másik területen túrja a földet. Most meg lányának kell bizonyítania, hogy egyedül is el tud irányítani egy egész aranyásó flottát. Szinte minden jól megy, amikor egys zer csak elkezd füstölni valami. Na, most mi legyen. Ha bajban Tony egyből színre lép, hogy őt aztán nem érdekli a kifogás, csak termelődjön serényen az az arany. Valami ékszíj szerű fityula kezdett el túlhevülni és füstölni. A megoldásért nem kellett a NASA-ba rohanni, csak nagyobb átmérőjű tengelyen kellett átvezetni, így a fordulatszám csökkent, de a sebesség megmaradt. A probléma elhárult, és mint kiderült, sikerült is cirka 70 unciát bányásznia Monicának, ami egész szép teljesítmény.

kepernyofoto_2017-05-19_7_26_15.png

Parkeréknél most kevésbé rózsás a helyzet. Múltkor se volt valami combos a sajtá területének mérlege, úgyhogy most úgy dönt, megkockáztatja az óránkénti 2000 dollárnyi deficitet, de a Mosátánt el kell költöztetni, hogy friss, aranyban gazdag földdel tudják tomni. Ehhez rengeteg földet kell megmozgatni, mert egy dombt tetejére kellene felhúzni majd a gépet, amihez töltést kell gyúrni, stb. Ez nem is lenne olyan bonyolult, ha megfelelő szakemberekkel dolgozna. De rajta és Ricken kívül mindenki félhülye. Ja, és a mosóban is eltört valami, szóval dupla szopóálarcban megy a műszak. Onnantól kezdve, hogy Parker faterja csak jót akar, de belepofázik a dolgok, egészen addig, hogy az újonnan alkalmazásba vett ember felborul a dömperrel, egész rossz hetük volt. Még szerencse, hogy Rick az Indián-folyónál nem csinált semmi hülyeséget, a föld sem fogyott ki alóla, így tudott hozni 136 unciát a konyhára. Szép, szép, de még nagyon messze az álomhatárként kitűzöt 4000 uncia, pláne, hogy már csak 3 rész van hátra.

Hoffmanéknál mi a helyzet? Mivel látszólag minden oké, ezért máris eluralkodott rajtuk a megalománia. Ez a bánya megyeget, de akkor legyen már egy másik is. Nyilván. Közben a munkásai megküzdenek a technika ördögével, amikor valami fedélzeti kompúter összecsinálja magát, de egy bekapcs-kikapcs mestertrükkel minden megjavult. Szóval a másik bánya. Egy fiatal csitrit tesznek meg felelősnek. Rövid időn belül ránéznek, hogy mennyi arany akadt fenn a szőnyegen. Semennyi vagy még annyi se. Na, gyerek, nem lesz ez így jó! Vagy keress másik földet vagy baj lesz. Keres és talál is. Hogy jót-e? Az a tábortűznél derül ki. Hoffmanék több mint 100 unciát hoztak, ez a csávó meg egy nap alatt több mint 20-at, szóval maradhat a területen és viheti a bótot.

De a szezonnak lassan vége, és eddig csak Tony az egyedüli, aki helyi Dagobert bácsiként úszhat az aranyban.

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása