Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Készhelyzet 2X09 – Rendhagyó bankrablás és a foci EB

2017. május 18. 13:00 - Bruti

Lassan a végére érünk ennek az évadnak is, hiszen már csak egy epizód van hátra, gondolom valami csavarral a végén. Ha szerencsénk lesz, a fagyi megint visszanyal, és Hajóst izzasszák meg utolsó szereplőként. De ne rohanjunk előre, inkább nézzük mai vendégeinket.

1_15.jpg

Az első fellépő nem más, mint Karafiáth Orsolya, költő, fordító, blogger, énekes és ki tud mi még. A hölgyet kifejezetten kedvelem, ezzel együtt kicsit furcsa választásnak tűnik. A Hajóssal való előzetes beszélgetés meg rá is erősít erre, hiszen ő maga is elmondja, hogy nem egy spontán ember, ráadásul szigorú, mesterkélt és szabálykövető is. No, ezek a tulajdonságok pont nem fognak neki segíteni a jelenet alatt, de nézzük, mit hoz ki belőle.

2_15.jpg
A téma, amire ráhúzzák a mai műsort: „a váratlan fordulat”. Erre persze Hajósnak is van egy története, hogy késett le majdnem egy debreceni kiállítás megnyitót, majd érkezik Karafiáth Orsolya hosszú fekete ballonkabátban, pisztollyal a kezében. Rövid beszélgetés után, Hajós útjára engedi, és kezdődik a jelenet.
Egy bankfiókban találjuk magunkat, ahol két alkalmazott tartózkodik és egy rabló. Hamar kiderül, hogy Orsolya a rablóbanda eszesebb tagja, de ezzel együtt is megszívták, mondhatni árnyékra vetődtek. A bankfiók éppen költözik, az összes pénzt elvitték tegnap, így csak a főnök és a beosztottja jutott nekik. A másik rabló kicsit ideges, mert ölni nem nagyon akar, de valahogy mégis kéne pénzt szerezni. Orsolya a pisztollyal osztja az észt, de a túszok túl lazák, a társa meg láthatóan együgyű alak. Végül a főnök el kezd telefonálni és megpróbál pénzt szerezni a rablóknak. Ekkor a rendőrség bekiabál, hogy beküldenének egy embert. Orsi szívesen fogadja, így belép a rendőr, kezében pizzás dobozokkal. Lefegyverezik, majd le is vetkőztetik, de ekkor belép egy csaj, aki állítólag az Orsolya nője, és azért küldték be a rendőrök, hogy megnyugtassa a rablót. Orsolya viszont nem nagyon akarja már ezt a kapcsolatot, így kirúgja a nőjét, kiosztja a feladatokat, hogy ki kit lő le, majd jön Hajós és nem hagyja tovább szenvedni az írónőt.

3_16.jpg

Azt kell, mondanom, hogy ennél láttunk már izmosabb produkciót is, de ez egy ilyen műfaj. Sosem lehet tudni, hogy mi lesz a vége, ki mennyire tudja irányítani, magára formálni a jelenetet. Sajnos ez Karafiáth Orsolyának kevésbé sikerült, bár voltak jó megmozdulásai.
A szünet után érkezik a következő sztár, Koltai Róbert, akiről viszont egyértelműen az a benyomásunk, hogy nem okoz neki problémát az improvizáció. Egy részről hihetetlenül tapasztalt színész, másrészről sokan emlékszünk még az „Illetékes elvtárs” karakterére, ahol folyamatosan rögtönzött. Ő maga sincs megijedve a feladattól, szerintem rutinból hozza is majd.

4_16.jpg

Hajós felkonferálja, és óriási vastapsot kap. Ruházata alapján még akár a már említett illetékes elvtárs is lehet, mivel egy szürke öltönyben és piros nyakkendőben állították színpadra, de hiába reménykedik, nem ússza meg ennyivel. Indul a jelenet és a kolléganője érkezik hozzá. Közli vele, hogy minden készen áll arra, hogy bemutassa a 2032-es foci EB tender prezentációját. Belépnek a tárgyalóba, ahol már a kétfős zsűri várja őket, és mint kiderül „Ernő” ismeri az egyik zsűritagot, sőt némi protekciót vár tőle. Nagy lendülettel belefog a prezentációba, elmondja, hogy ugyan a 2032-es Labdarúgó EB elmarad, de ők a nehézségek ellenére is megtartanák. Az asszisztensnőjét is nagy becsben tartja Ernő, mert folyamatosan bókol és ölelgeti a csajt, majd mikor felkéri, hogy mondja el a jelszavukat, akkor gondolkodás nélkül rávágja: "Előre az újabb stadion ezrekért!" Ezt a fricskát nagy tapssal jutalmazza a közönség, majd jön az első kép, ami egy stadiont ábrázol, benne még egy stadionnal, Erre Ernő kivágja, hogy van még egy stadion itt, ami körbeveszi a képen látható kettőt, csak nem fért bele a képbe.

5_16.jpg

A következő képen, a Dunát bevezetnék a Parlament köré. Erre Ernő válasza, hogy azért vezetnék ide a Dunát, mert a Tisza nem jött. A következő kockán néhány rendhagyó sport logója látszik, amit szívesen megrendeznének még, ha megkapják az EB-t. Sajnos itt Ernő nem kezdett el találgatni a képek alapján, hanem folyamatosan visszakérdezett, ami kihagyott ziccer volt, mert vicces sportágak voltak felrajzolva, mint pl. az „utcai erőszak” versenyszám, vagy a „bevásárlókocsi futás „. Aztán bemutatják az EB kabalafiguráját, amitől igazán magyar lesz. Erre bejön egy piros csápos valami és ugrál zenére, majd érkeznek az EB hivatalos mezét viselő focisták, akik munkásszerkóban, bakancsban rúgják a bőrt. A végére még Ernő is beáll dekázni és ezzel Hajós le is csengeti a jelenetet.
A Grund színészei ma is kiválóak voltak, Koltai meg hozta a kötelezőt, így mondhatjuk, hogy megmentette a mai epizódot.

6_15.jpg 

Címkék: Készhelyzet
1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2017.05.24. 07:23:32

Karafiáth Orsi kellemesen bolond csaj, nagyon bírom.
süti beállítások módosítása