Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Fekete Vitorlák 4x04 - Veszélyes választások

2017. május 17. 11:00 - Pácsó Ármándó

Sűrű rész lesz ez, vágjunk a közepébe. Az egyik ültetvényen rabszolganőket korbácsolnak, de nem véreset karmoló kilencfarkú macskával, hanem égő venyigével, mert tüzesek arra a népek. Az intéző fennhangon szónokol az egybegyűlteknek, mikor futár érkezik a hírrel, Nassau elesett. Ez nem úgy kell érteni, hogy a város sétált a tengerparton és megbotlott a lába egy véres kagylóban és páfff!, hanem úgy, hogy elfoglalták a kalózok. Na, nézzük mi ebből az igazság?!

01.jpg

Az említett hely annyira esett csak el, hogy Eleanorék épp menekülőben vannak az erőd felé, erős üldözés alatt. Még magát a szőkeséget is megvágja egy jóvágású haramia, de ő ilyen modortalan alakkal nem ismerkedik és visszavág, vagyis fejbe lövi egy pisztolygolyóval. Az előző részben emlegetett féltucat vitéz helyett vannak vagy hatvanan az erődben. Gyorsan népszámlálást tartanak, előkészítik az ágyúkat, mindenki a falakra, a nők tépjék szét a pruszlikjuk alját kötszernek és készüljenek fel mesterséges lélegeztetésre, meg amit ilyenkor csinálni szoktak. Mindenkinek ez a menedékhely jutott az eszébe, a Tanácsadói Testület prominens tagjai épp az ellentámadás tervét beszélik meg a vastag falak védelme mögött. A kormányzóné gyorsan lehurrogja őket, várjuk meg becses férjemet, majd vele együtt ellentámadunk! Raktam el sóskát és spenótot a jégverembe, hetekig kitartunk. Az ég kék, a homok sárga, mi pedig majd zöldet hányunk a kajától. (Nem úgy volt, hogy Woodes Rogers megbújik egy biztonságos kikötőben és a nő fogja a segítséget hozni a nagyapjától? De igen! Akkor?) Hamar megvannak a népszámlálás exitpoll eredményei, mindenki itt van, aki csak számít, kivéve Max és az érte küldött két deli legény.

02.jpg

A városházán Flint utasítja a hajóskapitányokat, hogy szedjék össze a legénységüket, töltsék fel a létszámot, nem akar gazdátlan kalózokat látni az utcákon. Most sok olyat lát, hogy levágott fejekkel rohangálnak össze-vissza, mert hogy az poén. A középvezetők szerint jó volna ehhez vitorlásokat is keresni, mert azokból kifogytak. És a kalózok többsége leszarja a parancsokat vagy iszik. Vagy mindkettő. A smaragdszemű szerint, aki nem képes teljesíteni a kérését, az moNNyon le. Silver szerint is. Üzenet érkezik Eleanortól, hogy lécci húzzák már ki a hajvasalót, mert úgy felejtette mielőtt bemenekült volna az erődbe! Ezenkívül ha megtalálnák Maxet, ne használják, mert ha megőrzik a rózsaszín részek hamvasságát, ad érte húsz kalózfoglyot cserébe. Áll az alku, de ehhez meg kell keresniük a félvér madamot. És Billyt is egy órán belül, mert ő sincs meg és ez nem sok jóval biztat.

03a.jpg

03b.jpg

A Megtorló és a kormányzó hajója (amely olyan kicsi a másik mellett, mintha a mentőcsónakja lenne), visszafelé tart Nassauba. Útközben találkoznak Mr. Rawlsszal, aki a városból menekül egy bárkával. Beszédes ember lévén elmondja, hogy Eleanor nem hajózott el. Woodes Rogers erre átrakatja a foglyait a saját naszádjára és egy kisebb őrség felügyeletével útnak indítja őket Port Royal felé, ahol Addison kormányzó majd felakaszthatja őket. A szállítással megbízott hadnagy nem szereti a kalózokat, ezért megkéri a legnagyobb és legerősebb emberét, hogy …

04a.jpg

04b.jpg

Megérkezett Billy a városházára, szerencsére békülni jött és megbeszélni a jövőt. Madi felhánytorgatja neki, hogy nem kellett volna megölni az Underhill családot, mert a rabszolgákat kínozzák miatta a sziget többi részén. Silver azt követeli, Bones tegyen róla, hogy Madi épségben eljusson az ültetvényre, és hozzák helyre valahogy a dolgot, mert szükségük van a rabszolgák támogatására. Egyébként Billyéknél megvan a pincében Max, de nem dugtak bele dugót, mint a hordókba, csak megkötözték és nem ki. Az ő sorsát is meg kell vitatniuk.

05.jpg

Burell hadnagy a felelős, hogy a negyvenkét foglyot leadja Port Royalban, de ő elég nagyvonalúan kívánja ezt a számot kezelni és megelégszik egy kisebb létszámmal is, ezért pusztaöklös bajnokságot szervez a nagybenga embere és a Rackham kapitány által kijelölt kalózok között. Persze egy az egy ellen. És a katona kap egy samut is! (Nem, nem a Gyűrűkurából a hűséges képű félszerzetet! A samu egy nagykalapács). Ki lehet találni az első mérkőzés végét, 1:0 a hadsereg javára.

06.jpg

Billy megmutatja a kibontásra váró Maxet és Silverrel tárgyalni kezd az átadásáról, persze nem ingyen. Elmondja, hogy a nő miatt nem sikerült az inváziójuk és az a sok halál, mind az ő lelkén szárad. Következésképp kevés érte a 20 fogoly, amit Eleanor felajánlott. És még ott van Flint is, akit nem kéne követnie, mert Négerbaba issza meg a levét. A Kalózkirály szerint reális a csere és férfi csak össze akarja ugrasztani őket. Israel Hands a másik oldalról piszkálja meg a barátságot a kocsmában. Azt fejtegeti Flintnek, hogy Silver előbb-utóbb dobni fogja a kapitányt, hogy egyedül uralkodhasson.

07a.jpg

07b.jpg

Az erődben a mindenki szomorkodik az elmaradt Philadelphiai kirándulás miatt, Eleanor persze magát sajnáltatja, hogy épp ott tart a semminél, ahol évekkel ezelőtt elkezdte. A komorna szerint, hogy ha lehetősége van rá, hagyja el a szigetet gyorsan, pláne most, hogy áldott állapotban van. (Hoppá-hoppá!) Akkor viszont itt kellene hagynia a kormányzót, akinek muszáj maradnia – válaszolja a másik. Hírnök jön, a kalózok beleegyeztek a cserébe.

08.jpg

A kormányzó naszádján a buli még nem ért véget, már legalább öt-hat kalóz bukott el a brutális Mr. Milton és kalapácsa ellen. Anne azt javasolja Jacknek, hogy ne jelöljön ki több embert, had vigyék őt bosszúból. Vagy meglepetést okoz, vagy nem, de úgyis fellógatják őket pár nap múlva, szóval nincs vesztenivalója. Úgy történik, ahogy eltervezik, Anne a következő. A nagydarab férfi össze-vissza veri, de kedvenc vörösömnek utolsó előtti erejével még sikerül elkúsznia a sarokban lévő széttört tükör darabjaihoz, és két nagy szilánkot megmarkolva combon szúrja a bengát, Burell hadnagyot meg oldalba és az övén függő lakatkulcsokat odadobja a többieknek. Jack igyekszik gyorsan kiszabadítani magát és a többieket és samut átállítva a maga oldalára szétveri Mr. Milton kemény fejét. Anne alig él, mire a küzdelem véget ér. Ha most meghal, mérges leszek!! Sőt, bármikor meghal az évadban, akkor is!!

09a.jpg

09b.jpg

Nassauban Silver felkeresi a fogoly Maxet, aki ma különösen látványos push-uppal készült a tiszteletünkre. Megosztja vele dilemmáját, hogy szívesen kicserélné a foglyokra, de tart tőle, hogy megint borsot fog törni az orruk alá. És tulajdonképpen miért nem ölette meg a múltkor a parton, miért csak az elfogását tervezte el? A nő szerint ő nem gyilkos, hanem egy ősi mesterség kiváló képviselője, olyan nedves a nézése, hogy feláll tőle még a fagyott kutya farka is, állandóan forró a mézescsupra és a füle olyan kacér, hogy bárki belenyalna. Egyébként meg Amerikában akarta eltároltatni Silvert egy olyan birtokon, amelynek tulajdonosa a leggazdagabb angol családok megtévedt fekete bárányait őrizgette, pénzért.

10.jpg

Itt az idő a fogolycserére. Basszus, úgy néz ki, hogy még De Grootot is visszaadják, pedig már azt hittem végleg megszabadultunk tőle. A Kalózkirály közben elmeséli Flintnek, hogy Billy óva intette a kapitány hatalomvágyától és azt jósolta, Madi halála neki lesz köszönhető. Mellékesen megkérdi, hogy nem hiányzik-e a smaragdszeműnek a régi buzibarátja, Thomas Hamilton? De igen, bár az apja már biztos meggyilkoltatta a diliházban. (Most mindenki kombinálhat a saját fantáziája szerint, vajon így tényleg ez történt-e vagy nem).

11a.jpg

11b.jpg

Négerbabát elkísérik az Underhill birtokra, ahol kiderül, jópár rabszolga ellenséges a kalózokkal, mert féltik a másik ültetvényen fogvatartott családtagjaikat. Ruth elmondja, hogy egyébként meg baj van! Az egyik ültetvényen akkora volt a szemétkedés, hogy önerőből fellázadtak a rabszolgák és egy Julius nevű férfi vezetésével azon munkálkodnak, hogy kiszabadítva a többi rabszolgát, besorozzák őket és Nassau ellen forduljanak. Egyformán utálják az angolokat, a kalózokat és a velük szövetséges Madit. Négerbaba tenni szeretne ez ellen és átállítani a rabszolgákat a saját oldalára, de a vén szolgáló szerint inkább bújjanak el a magas hegyek s fák között, ahogy az anyja tette.

12.jpg

Eleanor az erőd alagsorában sajnálatát fejezi ki Maxnek, hogy nem sikerült időben begyűjteni őt. Barátnője nem kér a sajnálatból, ő már azóta tudja, hogy el fog jönni a mai nap, amióta a kormányzó megérkezett a szigetre. És a pénze kint maradt, szóval a sajnálkozással nem tud fizetni a tejért és kenyérért a sarki boltban. A szőkeség bevallja neki, hogy annak idején az 1x02-ben mikor lefeküdtek, annyiszor elment, hogy a végső hívásra már csak nemet tudott mondani. Akkor nem tudott volna elszakadni a várostól, mert nagy tervei voltak vele, de ma már úgy látja, hogy ez egy viszályokkal teli hely lesz mindig. Viszont van egy jó terve. Léptek hallatszanak és a gúnárnyakú komorna nagy vidáman bejelenti, hajó a láthatáron! Bár nem tudja kié. De Fa Nándort kizárná.

13.jpg

A közeledő Megtorló a kalózoknak gyanús, mert nincs rajta Jolly Roger és Eleanornak szintén gyanús, mert csak egyedül van és Fekete Szakáll nem jönne vissza a kormányzó hajója nélkül. A kételyek hamarosan eloszlanak, az árbocok végére felhúzzák Woodes Rogers zászlait. Az érkezők terve a partraszállás, az erőd katonaságával együttműködve és Nassau visszafoglalása. Ha most fennakadnak a múltkori víz alatti barikádokon, akkor kiröhögöm a rendezőt, csak szólok! Max is feljön a pincéből, mert ott sohasem fog lebarnulni és megkérdi Eleanort, mi vajon a szíve terve?14.jpg

Billy a part védelmét rendezgeti nagy elánnal, még van egy órájuk, míg befut a kormányzó. Flint kap egy levelet és bár kételkedik a győzelemben, beleegyezik az izmos férfi intézkedéseibe, aki rögtön tovább is siet. Silver beletekinthet a levélbe, ami valószínűleg az erődből jött.

15.jpg

Egy méltatlanul elfeledett régi helyszínen vagyunk az erőd alatt, ott ahol annak idején a szőkeség rázárta a rácsot Charles Vanere. És mivel már egyszer szerencsét hoztak a patkányszaros mohos kövek, most ezen a helyen azt javasolja Flintéknek, hogy állapodjanak meg. Ígérjék meg, hogy elhozzák neki az Urca maradék kincsét és ő átadja az erődöt a kalózoknak és elvonul az őrséggel. Sőt, még a szigetről is elmennek a férjével egyetemben. Az ajánlat a kormányzó megérkezéséig él, utána már nem. Ja, és az egyikük túszként vele marad, amíg meg nem hozzák a lóvét. Ritka egy kockázatos ajánlat, mert kérdem én, Woodes Rogers mit fog ehhez szólni? És Billy?? És Madi??? Silver teljes elutasítása ellenére Flint kapitány belemegy a megállapodásba és feladja magát. Mi folyik itt Nassauban?!

34 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabba 2017.05.17. 16:30:17

és benne van a pruszlik, szuper!
várostromhoz fontos még a gulyásleves kondérban és a forró szurok. a spenótot hagyjuk meg Popeye-nek.

szerintem nem kérdés, hogy Négerbaba kinek a levét issza: Silverét.

Max leírása perfekt, köszönet, minden szó igaz benne :) amúgy sztem pushupra nincs szüksége, dobja inkább az ostromlók közé

Pácsó Ármándó 2017.05.17. 17:21:16

@Gabba: És milyen jól mutat az a pruszlik ott benne! :-))
A guLáslevest remélem nem öntjük az ellenre, mert még meghízik mire fölér a létrán! :-)
Egyszerűen nem értem Flintet! A közös pénzt odaadni Eleanornak?
Mondjuk a támadó csapatok létszáma is rugalmasan változott, elvileg minden katona mínusz 6db Berringer kapitánnyal volt a főtéren és Woodes Rogers hajóján sem voltak százával, pláne, hogy fogolykiséretre is hagyott a másik hajón. És egyszerre tömve volt az erőd és a kormányzó is csomó embert készült a partra tenni amitől Flint úgy megijedt, hogy inkább átadta a pénzt, mintsem harcoljon? Mert addig oké, hogy az ágyúk fedezik a partraszállók csónakjait, de utána, ha összekeverednek a harcolók vagy a házak között megy a csetepaté, ott már nem tudnak az ágyúk válogatni. Szóval kicsit manipulálva lettek a számok, mint ... te biztos tudsz ide egy jó politikai hasonlatot! :-))

Gabba 2017.05.17. 19:53:14

@Pácsó Ármándó: ....mint a nemzeti konzultációban résztvevők esetében.

amúgy Flintnek nyilván van terve, de azzal nem biztos, hogy Silver jól jár
(nem láttam az évadot, csak tippelek)

Pácsó Ármándó 2017.05.17. 21:12:04

@Gabba: Nézzük együtt továbbra is! :-)
Mondta Flint, hogy bízzon benne Silver, de tőke nélkül nehezen tudja felvirágoztatni Nassaut.

Gabba 2017.05.17. 21:37:08

@Pácsó Ármándó: mintha lenne egy olyasféle mondás, hogy a trust me valójában azt jelenti: fuck you

de holnap este majd többet tudunk

Pácsó Ármándó 2017.05.17. 21:58:47

@Gabba: Kíváncsi lennék női véleményre is, mennyire lehet bízni Flintben?

2017.05.17. 23:04:06

Most csak az esti tagozatra értem ide, de h meglegyen az osztály létszáma a mai órán is (remélem a Hetes nem jelentett hiányzónak?!) aztán majd holnap aktívabb leszek!:)

Már megint nem annyira az én kedvemre való volt az epizód, ismét nagyon belecsaptak a durvusba, h csak a nagy Buddha emberállatot mondjam, meg a formatervezett kis kalapácskáját. Gondolni nem mertem volna, h valaki, pláne nem Anne "ledönti" ezt a böhöm szobrot!)
Nagyon figyeltem azért, most takaró alól, rengeteg verzióm van még:D azé csökkenthetnék má a sok vérengzést:))) De mintha nem tükör lett volna, amit sikerült az Annenak az utolsó erejével lepattintatnia v törnie, inkább olyan éles kőlemeznek tűnt, de lehet későn bújt ki a fejem ijedtemben, és nem jól láttam, ez benne van azért!:)

"Üzenet érkezik Eleanortól, hogy lécci húzzák már ki a hajvasalót, mert úgy felejtette mielőtt bemenekült volna az erődbe!"
:))) Ez nagyon betalált nálam, amikor ez a kép volt, megfordult a fejemben, h de szép, frissen csavarva, sütve a haja,mintha most jött volna a fodrászdából, komolyan!:)
Most figyeltem meg tüzetesebben a "gúnárnyakú" komornát:)) (többet is szerepel ebben az évadban) hihetetlen hosszú nyaka van valóban, nagyon találó a jelző!:)

Köszi a klassz hv-t, olvasni sokkal kellemesebb a "csúnyább" részeket is, mert azért feloldod sok humorral, szóképekkel, és így sokkal fogyaszthatóbb, ízesebb!:)

Pácsó Ármándó 2017.05.18. 07:52:50

@Gyöngypipi: Én tükörre tippeltem, de lehetett ablaküveg is, mindkettő azért elég ritka egy hajón a XVIII. században :-)
És Vane ötleted arra, hogy mire használnak egy hajón éles kőlemezeket?
Ugye, hogy gúnárnyakú!? :-))

2017.05.18. 10:10:30

@Pácsó Ármándó: Köszi, sejtésem volt rá későre járva is, h benne van a pakliban, de lehet az én tekintetem is homályosan üveges lehetett, amikor néztem, ezért respektálom a tippedet, csak azt tudnám, Hun aludtak át ennyi századot ezek a kalózok, h ritkán t(r)ükköztek/ üvegeztek hajón!:)
Nem nagyon vagyok a témában ötletgazda, és már így még annyi tippcsim sincs!:D Lehet akkoriban a szilárd építőanyagok is ritkák voltak, v nem bíbelődtek (kalóz) hajón szállítással, hacsak nem sziklakertecskéket, tengerparti sétányokat alakítottak ki belőlük, h amikor kikötnek legyen hol kipihenni a sok viszontagságot, de én egyszerű női aggyal, csak romantikás megoldásba gondolkoztam eddig!:) Nem baj?!
Azért felőlem még pont úgyis használhatták volna "humánus" célra a kődarabokat, törmelékeket, mint a ritkaság számba menő tükör-, v ablaküvegdarabkákat a célért, van olyan "eredményes" az is. (Már megint amatőr szinten!)

De ez csak tényleg dilettáns gondolat volt részemről, mert én kevésbé vagyok jártas a kalózok világában, ezért próbálkoztam/bátorkodtam nézni, olvasni, h felzárkózzam:) És mire sikerülne közelítenem, (bátor is vagyok!:) hát nem vége lesz a sorinak, na ilyen PecHes Pipi vagyok zömében.
Azaz:) legalább a gúnárt sikerült meglátnom benne nekem is, valamire mégis csak hasznos volt a falusi gyerekkor, ugye?!:)

Pácsó Ármándó 2017.05.18. 16:50:47

@Gyöngypipi: Bármi is volt az az átlátszó szilánkos anyag, Anne kinézte magának még idejekorán és arra építette a tervét, hogy megragadva használni fogja, mint a duplapengéit.
Női véleményed szerint mennyire lehet bízni Flint kapitányban, hogy úgy fog cselekedni, ahogy Silvernek és Madinak és Jack Rackhaméknek is megfelel?

Gabba 2017.05.18. 19:23:49

@Pácsó Ármándó: ez a gúnárnyakú komorna eléggé borzasztó, mutathatnák ritkábban. vagy sálban.

AaannnaaA 2017.05.18. 19:58:40

Köszi a hogyvoltot. Milyen jó sok Flint kép van benne :) Ha az én női véleményem számít, szerintem lehet benne bízni, de azért az éberség sosem árt. Ugye.
Az a verekedősdi nagyon durva volt, nem gondoltam volna, hogy végül Anne fog felül kerekedni a melákon.

Ezen felröhögtem: "De Fa Nándort kizárná."

Pácsó Ármándó 2017.05.19. 12:21:47

@AaannnaaA: @Gyöngypipi: Köszönöm a női véleményeteket, hasznos megismerni mások álláspontját! Lehet, hogy a következő résznél is kérdezek majd!

Gabba 2017.05.19. 17:45:45

@Gyöngypipi: akkor én kérdezek: hogy van Indy? :)

(bocs az offért @Pácsó Ármándó: :)

Pácsó Ármándó 2017.05.19. 20:35:41

@Gabba: Semmi gond! :-)
Indy magába zárkózott és nem akarja, hogy hozzászóljanak :-)))

Gabba 2017.05.19. 23:57:18

@Gyöngypipi: oké, akkor máma már nem virrasztok tovább :)

A_Rézi 2017.05.22. 13:12:06

Akkor jól láttam, hogy nem derült ki, mi lett Anne-nel... De elég zabos leszek, ha kinyírják, mert nagy kedvencem.

A Flintet érintő körkérdés: sztem inkább meg lehet benne bízni, mint nem. Azt viszont jó lenne tudni, hogy van-e egy terve a terv mögött - esetleg egy B-terv, mondjuk arra az esetre, ha valami gajra megy útközben, mint általában szokott...

Én mostanság inkább Rackhamen vagyok kibukva: mintha részek óta nem tudná, milyen rendezvényen van. Ideje volna tököket növesztenie, mert Feketeszakáll halálával ő lett a kapitány. Felelős az embereiért. Valami azt súgja, hogy Flint, Silver, Teach - de még tán Billy is, előbb állt volna maga a samus fickó elé, minthogy bármelyik emberét megnevezze. Csakazértis. Vagy túl idealista vagyok???? Bár mondjuk Anne-nek kettejük helyett is van vér a pucájában - remélem, még jelen idő.

Pácsó Ármándó 2017.05.22. 17:40:28

@A_Rézi: Ha kinyírják én ülősztrájkot kezdek fogok a STARZ székház előtt! És viszem a haverokat is!!
Hmm... , hogy Flint mennyire gondolkodik előre, az jó kérdés. Konkrét esetben villámgyorsan kellett döntenie Eleanor ultimátumáról, de könnyen lehet, hogy neki a szőkeség valamelyik (B,C,...Zs) tervében még szerepet játszik.
Igen, Jack Rackham egy menthetetlenül idealista figura, pénz és egyéb gazdasági ügyekben dörzsölt, de egyáltalán nem való kalóznak. Elrontotta például azzal is, hogy megadták magukat. Teach is mohó volt, ráfért volna egy kis körültekintés vagy odafigyelés a kormányzó hajójának elfoglalása előtt. Mondjuk megközelítik az orr felől, ahol amannak nincs ágyúja, oldalt fordulnak és a kalózok puskát fogva fedezik a rohamcsapatokat. Vagy addig lőni rohamozás nélkül az ágyúkkal, amíg a kormányzó elő nem bújik. Vagy bármi más, számtalan lehetőség van...
Szerintem is bármelyik említett kalózvezér maga jelentkezett volna először.

A_Rézi 2017.05.23. 08:59:08

Nincs most előttem a támadás koncepciója, de hacsak nem az volt, hogy a kormányzót mindenképpen élve fogják el, én tuti elsüllyesztettem volna azt a bárkát. Bár lehet, h amúgy is - aztán a megmaradt úszkálókat meg leszedik, mint a verebeket, és ha Rogers netán túlélte volna az ágyúzást, hát kihalásszák...
De hogy megadják magukat??? Nem is értettem, h Rackham hová tette az eszét. Mondjuk Teach helyében én ordítottam volna - mint az Egri csillagokban -, hogy "Ide lőjetek!". Akkor nem került volna a teljes legénység az ellenfél kezére...

A_Rézi 2017.05.23. 09:01:38

@Pácsó Ármándó: Jaj, az előző komment válasz lészen vala emerre, csak béna voltam...

Pácsó Ármándó 2017.05.23. 12:20:30

@A_Rézi: Szerintem Anne miatt döntött így hírtelen, utána pedig kalóz létére grállovagként viselkedett, abban bízva, hogy a kormányzó úriemberként nem is tudom mit csinál, mert azt biztos nem mondja, hogy visszaadja Teachéket és mindenki mennyen a dolgára! Szerintem Jack ezt nem gondolta át egy pillanatig sem, érzelemből cselekedett.

A_Rézi 2017.05.23. 13:39:19

@Pácsó Ármándó: Én is így saccolom. Érdekes kérdés lenne, hogy ellenkező esetben Anne hogyan döntött volna? Bár neki sem ismeretlen az öngyilkos akció a szerelem nevében... :)

Pácsó Ármándó 2017.05.23. 20:43:04

@A_Rézi: Anne sokkal jobban, ha neki kell döntenie! :-)
Már a női kalóz is ritkaságszámba ment, de a női kalózkapitány határos volt a lehetetlennel!

A_Rézi 2017.05.24. 10:20:05

@Pácsó Ármándó: Akkor íme egy piaci rés a regény-, film-, vagy sorozatírásban. :) Mindigis akartam egy olyan kalózos sztorit, ahol egy nő a kapitány, aki kemény és okos, de megőrzi a nőiességét - nem utolsó sorban remekül forgatja a kardot...
Van egy legalább 20 éves film, amiben Geena Davis valami ilyesmivel próbálkozik - nem túl nagy sikerrel (sztem).

Pácsó Ármándó 2017.05.24. 15:47:53

@A_Rézi: Mostanában űrhajókon vannak női kapitányok, de kalóznak max. csak egyet-kettőt lehetne nevezni. A Piaci Rés elnevezést nőkkel kapcsolatban halottam már, de azok más jellegű, bár ősi foglalkozást űznek! :-))))

A_Rézi 2017.05.24. 16:06:22

@Pácsó Ármándó: Jaj, de magas labda volt ez részemről!!! :D :D :D

A_Rézi 2017.05.24. 16:26:56

@Pácsó Ármándó: Nem, nem! Inkább megvárom a 4x05 hogyvoltját! ;)

Gabba 2017.05.24. 20:39:01

@A_Rézi: @Pácsó Ármándó: jöhetne mán!

a Piaci Rés is, de főleg a 4x05 :)

Pácsó Ármándó 2017.05.24. 21:40:18

@A_Rézi: @Gabba: Még ugyanúgy nem tudok semmit, mint ti, csak annyit hogy Indy jön 11-re holnap :-)
süti beállítások módosítása