Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Időről időre 1x05 - Megkopott emlékek

2017. május 12. 11:00 - Scott Pilgrim

Az I. világháború felvételeivel indítunk, hőseink találgatják, miért akart pont oda menni John. Rákeresnek a pontos dátumra és a Wikipédia szerint a világháború vége felé jártak, a németek új tüzérségi fegyvert vetettek be, a Párizs-ágyút. Vidéken rejtették el és onnan tüzeltek random a városra. Aztán beugrik HGW-nek, hogy egy évet élt John Párizsban évekkel korábban, megismert egy lányt ott, Pauline Ayers-t. Rákeresnek a családfájára, a nő 1914-ig élt, de született korábban egy gyereke, és hopp, rájönnek, hogy John a gyerek apja. Henry Ayers volt a fiú neve, és pont Párizsban halt meg állomásozás közben orvosként, méghozzá 1918 március 30-án, és már nyomon is vannak. Ugrunk a múltba, és John éppen egy halott katona ruháit és iratait nyúlja le. HGW-ék közben kiderítették, mikor halt meg Henry, egy konvojra szált fel, amit felrobbantottak. John meg akarja akadályozni, hogy a fia felszálljon rá, HGW meg meg akarja akadályozni, hogy megmentse a fia életét, mert károkat okozhat az időben vele. Rákérdez Vanessa-nál, hogy talált-e valami az Utópia-projektről, semmit, de találkozni fog az apja volt munkatársával, aki talán tudhat róla valamit. HGW egyedül akar visszamenni, Jane ezt zokon veszi, sőt, meg is sértődik. HGW kap egy fegyvert, vonakodik elfogadni, de aztán elviszi. John közben megismeri a fia menyasszonyát, majd a fiát is, azzal mutatkozva be, hogy ismerte az anyját. Közben Brooke éppen ellátja Griffint, egy olyan őssejtet rak a sebre, ami azonnal összeforrasztja egy injekcióval. Megmutatja egy másik kísérletét is, a Johnnak korábban nekiugró kopasz az, akinek meghatszorozta az erejét a saját génjeit felhasználva. Brooke közli, meg kell akadályoznia Vanessa-t, hogy bármit is kiderítsen az Utópiáról.

vlcsnap-2017-05-07-21h55m17s305.png

John közben puhatolózik a fiánál, de semmiben sem ütött rá, mert nem igazán szeret gyilkolni. Aztán betoppan HGW. Félrevonulnak beszélgetni, hogy HGW meggyőzze, ne avatkozzon bele a történelembe. Közben Griffin meggyőzi a morcosan kutakodó Jane-t, hogy HGW nem akarja veszélybe sodorni a szerettét, majd elhinti, hogy biztos nehéz lesz majd, amikor HGW-nek vissza kell mennie a saját idejébe. Közben John fia elindul, John elköszön tőle, indulna, de HGW pisztolyt tart a lábához, hogy ne mozduljon. Ráborítja az asztalt, rohanna, HGW rátartja a fegyvert, de Henry barátnője fegyvert ránt és HGW-re tartja. HGW leengedi a fegyvert, John azt mondja, hogy német kém, hallotta beszélni, HGW-t elfogják, John elszalad. Vanessa közben megtudja az apja volt asszisztensétől, hogy az apja lopta a kutatást, de amikor megölték őt és Vanessa anyját, akkor a dokumentumok is eltűntek. De megnézi, maradt-e bármi. John közben megtalálja és félrehívja a fiát azzal, hogy az apjáról van szó. Azt mondja neki, ő küldte, hogy megakadályozza, hogy felszálljon a konvojra, mert meg fog halni. A fia nem hisz neki, de amikor indulna ki, akkor hátulról nekiugrik és megakadályozza, hogy távozzon. Vanessa közben hívást kap az apja volt asszisztensétől, Cedric-től, hogy mégis csak talált valamit, amiről azt hitte, hogy megsemmisült, Vanessa el is indul hozzá. Griffin meg telefonál azonnal Brooke-nak, hogy meg kell találják Cedric-et. Közben Henry egy székhez kötözve ébred, John hirtelen őszinteségi rohamot kap, és elmondja, hogy ő az apja, ő a Hasfelmetsző, rengeteg rosszat tett, de képes a jóra, ezért megmentette. A fia nem hisz neki, John eloldozza, kimegy, és egy katonai autó jön szembe, az arról leszálló parancsnok meg közli, hogy a konvoj, amiről lemaradt, felrobbant. Henry nekitámad Johnnnak, majd közli, hogy soha többé nem akarja látni.

vlcsnap-2017-05-07-21h55m50s055.png

Jane közben rájön, hogy rosszak voltak az adatok, nem is volt soha rajta a konvojon Henry, egy kávézóban ölték meg és vissza kell mennie neki is az időben gyorsan. Találnak is az esetről újságcikket, amin észreveszik HGW holttestét a kávézó romjai mellett. Cedric-nél közben kopognak, a kopasz kísérleti egér az, megtámadja, és egy kütyüvel szívrohamot előidézve megöli az öreget. Elhelyezi a holttestet egy karosszékben, kopogást hall, elbújik, Vanessa nyitva találja az ajtót és bemegy. Meglátja az asztalon az Utópiás mappát, majd Cedric holttestét, hívja a mentőket, de hangokat hall a lakásban. Elmegy megnézni, a háta mögött a kopasz észrevétlenül kisuhan, Vanessa meg csak az ajtó csukódását hallja. Jane közben visszaér az időben, belebotlik Johnba, aki kicsavarja az újságcikket a kezéből és összeáll a kép, szóval elindul a kávézóhoz. HGW-t kihallgatják, Henry visszaér a kávézóhoz, a barátnője, Margot kiemgy üdvözölni, éppen John és Jane is odaérne, amikor becsapódik a bomba. Henry és Margot megsérül, de túlélik. Viszont Henry látja, hogy még vannak odabent, a cikk szerint mentés közben hallt meg, John próbálja megakadályozni, de Henry bemegy segíteni. Henry meghal. Jane észreveszi, hogy HGW összeesett és haldoklik. Meggyőzi valahogy a vonakodó és gyászoló Johnt, hogy segítsen rajta, és vigyék vissza együtt az időben. Ugrunk picit, HGW rendben van, orvosi kezelés alatt a jelenben, Johnt pedig az alagsorba viszik fogva tartani. Közben kiderül, hogy hiába ölték meg Cedric-et, az Utópia-mappa Vanessa-nál van, aki kinyitja és meglátja a kísérleti alanyok közt Johnt. Ezzel pedig vége.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása