Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Házasság első látásra 1x01 – 1x02

2017. május 08. 09:00 - Jean Moriarty

1x01 - A gyűrűk szövetsége

Az első percek azzal telnek, hogy az Rtl szakértői (egy tanácsadó szakpszichológus, egy klinikai szakpszichológus, egy szexuálpszichológus és egy pszichológus) igyekeznek meggyőzni bennünket arról, hogy naggyon komoly tudományos alapokon nyugvó munka eredményeként válogatták össze a párokat, és céljuk kizárólag két ember egymásra találásának elősegítése, és nem holmi alantas nézettséggenerálás. Én azért, ismerve a csatorna eddigi munkásságát, reménykedem egy kis köpködős csicskhaghecizésben. A házasság receptje a szakértők szerint a következő: a házasság olyan emberek között működhet, akik nem térnek el túlságosan, de nem is teljesen egyformák. No shit, Sherlock! A folyamatos tréningfeladatok, szituációs gyakorlatok, független megfigyelők monitorozása nyomán (ugye milyen meggyőző?) 8 emberre szűkült le a kör, 4 férfire és 4 nőre, hogy alkotmánykomformak legyünk.

hel_1x01_01.jpg

Rita&Zoli:

Az első páros női tagja Rita, aki 33 éves, saját elmondása szerint a legfontosabb tulajdonsága, hogy imád nevetni. De csak nappal, mert bár nappal nagyon boldog, de éjszaka sír. Spoiler: később rengetegszer fogjuk látni, hogy Rita milyen kis mosolygós, jókedvű lány. A leendő párja a 36 éves Zoli, akinek szintén 2 énje van, és az egyik ezek közül verseket és dalokat ír. Zolinak tökre fontos, hogy a felesége a Múzsája legyen. Rita mindeközben bevallja, hogy ő is írt egy dalt, és el is énekli is, mert ő „egy kis művészlélek”. Csak közös lemezt ne adjanak ki, pls.

hel_1x01_02.jpg

Kezdődik a ceremónia, Zoli az oltár elé vonul, amit a násznép kitörő tapssal jutalmaz, érdekes módon a násznépnek leginkább az fele, akik már ismerik Ritát. (A későbbiek folytán megértjük, hogy minek szólt a taps…) A mindig mosolygós és vidám Rita a riportban bőg, mert éppen nagyon boldog. Közben megismerhetjük Zoli dilemmáját, ami 3 pontra szűkíthető le: 1. Mi van, ha nem fog neki tetszeni az ara? 2. Mi van, ha ő nem fog tetszeni a menyasszonynak? 3. És végül, mi van, ha a menyasszony túl csinos lesz hozzá? Amint belép Rita, Zolinak elpárolog minden félelme, én ezt nem venném bóknak, különösen a 3. pontra való tekintettel. Miután az ifjú pár bemutatkozott egymásnak, elkezdődik a kamuceremónia, amin valahol az azért gyűltünk össze és az akarod-e között Rita szájáról le lehet olvasni közben egy aztakurvát. Az igent azért kimondja, Zoli bizsergést és melegséget érez, és tökre pozitív és tökre boldog.

hel_1x01_03.jpg

Rita az esküvő után a riportban bevallja, hogy Zoli nem az álmai férfija, mert külsőleg nem az, aki az igazi férfit testesíti meg számára, és hogy azt remélte, hogy majd azt a férfit fogja megpillantani, aki külsőleg is iszonyatosan vonzza, és amúgy is minden tökéletes hepi lesz. Hát igény, az vóna. Rita az unikornis királylányok rendjébe tartozik.

hel_1x01_04.jpg

Zoli pedig elárulja nekünk, hogy nagyon-nagyon hamar bele tudna szeretni Ritába, mert úgy érzi, hogy amikor egymás szemébe néznek, ismerik a másik gondolatait.

hel_1x01_05.jpg

Az első komoly törés ebben a sziklaszilárd kapcsolatban akkor történik, amikor kiderül, hogy Zolinak nincs jogsija. Rita szerint ez nagy baj, mert „biztonságos vezetés kell”. Ezt nem is értem, mert szerintem nincs annál biztonságosabb, hogy valaki, aki nem tud vezetni, az nem vezet. Ezek után Rita ismét bőg, mert megrémíti, hogy ennyire tetszik Zolinak, mindeközben Zoli gyerekeket tervez, óriási. Az egyik szakértő is megszólal, „némi kétség van benne”.

hel_1x01_06.jpg

A lagzin Ritapuka és Ritaanyuka igyekszik szolid nyomást gyakorolni Ritára, hogy legalább adja meg az esélyt Zolinak. A násznép kicsit kevésbé szolid módszerekkel élve folyamatosan csókot követel az ifjú pártól, amitől Rita idegállapotba kerül, fel is szólítja őket, hogy ezt hagyják abba, mert nem vicces. Zoli kedveskedik Ritának: tökre kedves és aranyos vagy, és ez tökre jó dolog. Ami nem tökre jó, hogy Zoli nem tud táncolni, ez bizony egy újabb feketepont, de azért ügyesen kivágja magát Ritánál, „majd akkor te vezetsz engem!”. Szép mentés volt, Zoli! (Nem.) Rita a lassú feléig sem bírja a testi kontaktot, négyszer (!) kéri Zolit, hogy engedje el, alig kínos. Nemcsak a táncparkettről, hanem az egész teremből is kimenekül, a család nőtagjaival valami félreeső helyen (ahol nincs kamera, haha…csak mikroport…) kríziskezelést végeztet, mert Zoli úgymond töketlen. Ritaanyuka hamvába holt próbálkozást folytat, hogy meggyőzze Ritát arról, hogy adjon egy esélyt Zolinak, aki közben Rita távollétében az ajtót stíröli hóttegyedül, és sajnos nem menekülési útvonal gyanánt.

hel_1x01_07.jpg

Lilian&Balázs:

Második párunkból Lilian, Szicíliából jött haza, és vendéglátós, Balázs tűzoltó és számviteli ügyintéző. Liliannak az olasz pasikkal rossz tapasztalatai vannak, mert betegesen féltékenyek, mániákus hazudozók, és nagyon linkek. Mindez természetesen csak az olasz pasikra igaz, nem győzöm hangsúlyozni. Lilian nem találja meg a színvonalat, jelentsen ez bármit. Balázs pedig azért van egyedül, mert „mindig azok a lányok jöttek, akiknek pont nem kellett volna”, de azok is félnek tőle. Ennek okát Balázs sem tudja. Ja de, „félnek a jótól”. Balázs az adatlapja szerint a rántotthús szagú lányoktól fél.

hel_1x01_08.jpg

Az esküvő nyugis, az egyetlen sokkoló momentum, mikor Balázs szembesül Lilian hangjával, amit az ő szavaival jellemeznék:

„Meglepődtem a hangján. Mély hangja van neki, de ezt most nem akarom így mondani. Nekem is mély hangom van, de neki is. Aztamindenit mondom, ezen egy picit meglepődtem, de olyan nagyon nem érdekelt így igazából.”

hel_1x01_09.jpg

A lagzi helyszínéig érezhetően túl hosszú az út, elég feszengős a társalgás, de elhangzanak olyan lényegi információk, mint hogy Lilian jár kondiba, de most nem kell nézni, mert most nem jó. A távolságtartó hangulat a lagzin kb. az első pohárig tart, utána érezhetően lazább lett a bulika, van torta, tánc, az éjjel nem érhet véget, bebaszcsi. Balázs és Zoli között nem is lehetne nagyobb a kontraszt, Balázs kerek-perec kijelenti, hogy nem fogja hagyni, hogy a felesége lerázza, és csak a barátaival legyen, mert vele is táncoljon.

hel_1x01_10.jpg

Szent elhatározása, hogy Lilian távolságtartását letörje egy erőteljes offenzívával. Liliant Balázsban két dolog zavarja: az egyik, hogy kacskák a fogai, a másik, hogy nagyon vidékiesen beszél. A szakértő megint nagyon bizakodó kettejükkel, lám-lám, a teszteket az élet igazolta, én nem tudom, hogy ez mit néz.

1x02 – A szövetség felbomlik

Rita&Zoli:

Rita menyecskeruhában tér vissza az ajtó előtt kitartóan szobrozó Zolihoz, aki hitvesét szeretné táncba vinni. Rita válaszul, megfogadva Ritaanyu tanácsát az esélyről meg az adásról, kecsesen, légiesen ugrálni kezd a barinőkkel a táncparketten, mindehhez dallamos hangján kísérve a zenét. Zolinak végül valahogy alkalma nyílik egy közös táncra a feleségével, ami egy sajátos élmény lesz, mert Zoli saját elmondása alapján leginkább egyedül tud táncolni, ha valakihez hozzá kell érni közben, az őt akadályozza a mozgáskultúrája kibontakoztatásában. Rita konkrétan rá sem bír közben nézni, és kb fél perc után megint elviharzik. A tánciból ennyi, a legközelebbi felkérésnél elküldi Zolit a bús faszba. A közjáték után Zoli elképesztő és drámai felismerést tesz: „Úgy veszem észre, hogy nem tetszem neki mégsem.” No waaaay. Rita a vendégek fáradtságára hivatkozva lefújja a lagzit.

hel_1x02_01.jpg

A nászéjszaka történéseit persze nem látjuk, de ezek után szerintem senkinek nincsenek illúziói afelől, hogy történt-e ott valami alváson kívül. Reggel az ifjú pár megosztja egymással kölcsönös csalódottságát. Rita megint bőg, mert nincs „szikra” (ez a szó az indokoltnál többször hangzik el a beszélgetés alatt). Zoli is majdnem bőg, de aztán inkább beágyaz Rita helyett, ilyen egy igazi férfi. A szakértő megint nagyon elégedett a kapcsolat fejlődésével, wtf.

hel_1x02_02.jpg

Az Rtl a párokat egy nászútra is befizette, az úticél Ritáék esetében Párizs, ami, mint Zolitól megtudhatjuk, jóval nagyobb, mint Budapest. Zoli a térképen se nagyon igazodik ki, Rita viszont rögtön kiszúrja az Eiffel-tornyot, és ez Zoli figyelmét otromba módon elkerüli. Még nem sejti, és a nézők sem, hogy ez bizony egy örök tüske marad Ritában. Zoli szeretné megnézni majd a Mona Lisát, Rita viszont már látta, és nem akarja újra megnézni, és javasolja Zolinak, hogy nézze meg egyedül, közben ő valami más programot csinál, a mondat végén kibaszottul idegesen heherészik és a kamerának forgatja a szemeit.

hel_1x02_03.jpg

Lilian&Balázs:

Lilian és Balázs lagzija lényegesebben jobban sikerült, bár ezzel nem mondtam sokat. A nászéjszaka részleteit itt is homály fedi, viszont megtudhatjuk, hogy Liliannak, ha ez lehetséges, reggelente még mélyebb a hangja. A pár nászútra Tenerifére utazik, Lilian igyekszik kifinomult, nagyvilági nőként viselkedni az egész út alatt. Balázsnak nincsenek nagy igényei, már egy sörrel beérné, egy jó kis kanári-szigeti sörrel (by Lilian), ez biztos valami helyi specialitás lehet, amiről én még nem hallottam. A hotel mellett van focipálya is, Balázsnak teljes az öröm, más nem történik velük ebben a részben.

hel_1x02_04.jpg

Kinga&Robi:

Itt a harmadik pár, Kinga 27 éves, budapesti személyi edző, egyébként egy karakán, szókimondó csaj. Kinga számára ideális férfinak többek közt van haja. Robi 43 éves, vidéki, 20 éves házasság után elvált, 2 gyereke van (egy 20 és egy 16 éves). És… kopasz. Robi olyan lányt szeretne, aki természetesen fiatalabb nála. Azt elhiszem, apukám. Ne legyen megmondó, kioktató. Nekem jó előérzetem van velük kapcsolatban, most mondja valaki, hogy nem passzolnak össze. Kingát saját elmondása alapján a családja abszolút támogatta a jelentkezésben. (Közben Kingaanyuka a riportban: „a házasság nem egy zokni, hogy majd összepárosítjuk őket.”)

hel_1x02_05.jpg

Bár általában a mennyasszony ruháját szokás elemezni egy esküvőn, de nem mehetek el szó nélkül, hogy Robi is milyen csiniben van, cowboykalap, indiános nyakék, ha jól látom, a kelleténél rövidebb nadrág és cowboycsizma. A kalapot az istennek sem akarja levenni a fejéről. Ez már önmagában egy válóok bazdmeg. Na mindegy, Robinak, mint az később kiderül, ez valami country-életstílus. Robi vigyorog, mint a tejbetök, teljesen elkápráztatja Kinga szépsége, és oda kellett magára figyelnie, hogy a ceremónia alatt ne tegye rögtön magáévá ne bámulja. Kinga kevésbé lelkes:

hel_1x02_07.jpg

Kingaanyuka elsírja magát, valamiért úgy érzem, hogy ezek nem örömkönnyek. Az esküvő után Kinga és Robi „spontán” magánbeszélgetésre vonulnak, mint ad isten, pont egy fotó szempontjából jól megkompontált helyszínre, nahhát. Robi vallomást tesz:

„Láttam egy hullócsillagot néhány napja. Valamit kívántam. Hogy ilyen gyönyörű legyél, hogy ilyen legyen a hangjod, így csengjen. Nem viccelek. Nagy bajban vagyok”

(Egy lófaszt láttál te hullócsillagot, ilyen tré szöveget b+.) Kinga elárulja, hogy sajátos, szarkasztikus humora van, ezt rögtön illusztrálja is, mikor lenyuggerezi Robit. (Reméljük, ez majd 30 felett is poén lesz Kingának.) Kinga számol, lehetnék a lányod. Robi ellenkezik, naa, hát azért ezt nem. (Robi rossz volt matekból, bár akkor még abakusszal számoltak, haha. bocsi, csak kipróbáltam.) Robi nem tartja magát olyannak, mint a többi 43 éves, ő megmaradt kölyöknek. Mondjuk ezzel nem feltétlenül menőznék. Folytatódik a coming out, voltam már házas. Téééééényleg? hitetlenkedik Kinga, ezzel, hogy egy 43 éves férfi volt már nős, sikerült nagyon meglepni. Sőt, még gyerekei is vannak. Kingának fontos lenne, hogy ha majd egyszer gyereket vállal, az apának is vele élje át először a gyereknevelést. Úgy tűnik, a szakértőknek ez viszont biztos egy marginális apróság volt, de mit értek én a lovakhoz. Kinga zárásképpen megereszt még egy nyugger-poént, Robi kényszeredetten nevet, ilyen egy romantikus kapcsolat kezdete. Pont így. Robi, a női lélek avatott ismerője a riportban: „látja Kinga szemében a tüzet, egy pozitív jelet, hogy van esélye ezt a házasságot megtartani.” Comedy gold.

hel_1x02_08.jpg

És még nincs vége, mert csak most kezdődik csak a lagzi. Robi egy közepesen nyálas beszédet mond, hogy miért, és ki kérte erre, ez nem derül ki. Kinganyuka és a vő bemutatkozik egymásnak, Robi kézcsókom’mal köszön, és úgy viselkedik, mintha Kinganyuka és ő egy másik generáció lenne, priceless. Kinganyuka a színfalak mögött még egyszer hangot ad annak, hogy ez úgy szar, ahogy van. A szakértő leoltja Kinganyukát előttünk, nézők előtt, amiért nem hisz nekik, Szakértőknek, és nem átall kételkedni a párválasztási folyamatnak, és eleve nem ilyen férfit képzelt el a lánya mellé. A szakértő reméli, hogy ezeket a negatív gondolatokat Kinganyuka magában tartja, és nem osztja meg Kingával. Aham, és mi is van a fő az őszinteség, és beszélni kell az érzésekről dumával, hmm?

hel_1x02_09.jpg

Nyitótánc közben elhangzik egy újabb Robizmus, ezeket mind idéznem kell:

„Nézz ki egy kicsit a tekintetekre. Az emberekre nézz ki! Nézd őket! Teli vannak vággyal, szeretettel, küzdelemmel, és boldogok. Néznek minket. Adtunk nekik… reményt.”

Ezkiezthee? Óriási. És akkor elérkeztünk az est fénypontjához, Robi egy zenés-táncos country produkcióval készült a Csillag születik 2018 castingosainak „szerelmének”. Kinga:

„A tánc után következett az első énekszáma. Én naivan arra gondoltam, hogy mondjuk van két tánc, meg két ének, de ez nem így volt. Volt egy tánc. Volt egy zene. Volt még egy zene. Volt még egy tánc. Aztán még egy tánc. Aztán még egy zene. Aztán még egy tánc. És utána már nem is számoltam. És ez ment végig. Amikor vége lett, először nem hittem el, hogy tényleg vége van, körbenéztem, hogy lesz-e még fellépő.”

hel_1x02_10.jpg

Mindenki nyugodjon le a picsába, Robi éneklés közben természetesen látta Kingán, hogy teljesen rabul ejtette a tekintetét, és nem tudja levenni róla. Persze hogy nem, mert sokkot kapott, és ezt el is mondja Robinak, aki erre úgy válaszol: „Örülök, hogy tetszett”. LOL. Úristen, kommentálja a szakértő, ehhez nem is lehet mit hozzátenni. (ui.. a család/baráti kör az esküvő alatt követeli Kingától, hogy váljon el).

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabba 2017.05.08. 14:05:07

de most mi a baj a hullócsillagos dumával?
A négyökrös szekérben is milyen jól bevált :))

miciur 2017.05.08. 14:22:39

@Gabba: főleg az, hogy télen nincsen túl sok hullócsillag:D

breeko 2017.05.08. 14:51:03

"Ezt nem is értem, mert szerintem nincs annál biztonságosabb, hogy valaki, aki nem tud vezetni, az nem vezet." - imádtam! :) Köszönet a posztért, remekül szórakoztam! :)

Natura Qua 2017.05.08. 15:32:08

Köszi, jót mulattam! :)

Jean Moriarty 2017.05.08. 16:33:22

@Gabba: :) igazad van, nagyon romantikus:)
@breeko: @Natura Qua: köszi, a FB-os Tamásnak is!

PeniValdes · http://asikerutjain.blog.hu/ 2017.05.08. 17:48:01

azért elég ledöbbentem Rita életkorán

tingli-tangli 2017.05.09. 16:15:35

és nem írtál Robi éleslátó lánykájáról, aki tudott olvasni Kinga szeméből, ellentétben a megkótyagosodott férjjel. Jó kis párosok, az egyik befeszül és negatív, a másik vak és próbál pozitív lenni, míg nem kap egy gyomrost.

Lilith.Inanna.1 2017.05.09. 22:05:27

Köszi a posztot. :)
Rita korához képest baromi szarul néz ki....meg amúgy is. Egyszerű Zoli annyira nem gáz. pont hozzávaló lenne....ha nem a királyfira várna,várna,várna.....

napalm 2017.05.10. 16:17:28

Köszi a postot.
Sosem nézek semmi sorozatot az RTL Klábbon, de ezt most, hogy a 3. epizód lement, elkezdtem visszanézni mert kíváncsivá tett.
A Rita.
Hát édesf@szom!
B@zdmeg!
Ha létezik nő elvárásokkal már bocsánat a kifejezésért a semmire, akkor Rita az!
Mit a kutyaf@szát akart, szőke herceget fehér lovon?
Nézzen már magára!
És az a stílus amit ő képvisel....fúúúúú, nálam 5 percet bírna.
Zolinak meg tököt kellene növeszteni és berángatni a Mona Lisához, nesze, b@zdmeg, nézd meg újra, nem ám másik programot csinálsz itten nekem!!!
Asszony, kussolsz!

Sanda.Ipse 2017.05.12. 12:32:49

Rituskának annyi esze sincs, mint egy porcelántyúknak. hogy ha már az ölébe pottyant egy párizsi potyaút, az idejét ne a szállodaszobában töltse sírdogálva. A pasi nem jött be neki már első pillanatban sem. Akkor nem azon kell a továbbiakban keseregni.
Annyiszor nem lehet Párizsba utazni, hogy az ember ne fedezzen fel újabb és újabb látnivalókat.
Zoligyerek legalább kihasználta a lehetőséget nézelődésre.
süti beállítások módosítása