Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Időről időre 1x04 - Lopott titkok

2017. május 05. 11:00 - Scott Pilgrim

Ott folytatjuk, ahol abbahagytuk: John magához tér szép lassan a műtőasztalon, a rejtélyes nő pedig az érdeklődésére elmondja, hogy ő valaki, aki tudja, hogy John a Hasfelmetsző Jack, aki megszökött HGW időgépével, meg azt is tudja, hogy Vanessa segít HGW-nek. John megpróbálja megtámadni, de annyira be van gyógyszerezve, hogy még mozogni is alig bír, a rejtélyes nő pedig mondja, hogy segíteni akar, de ahhoz bíznia kell benne. Közben HGW megpróbálja használni az internetet, de végül átveri az összes kattintós pornó spam. Jane bejön, megdumálják a korok közti különbségeket romantika terén, majd csőröznek. De félbeszakítja őket Vanessa és a testőre, mert infójuk van a fickóról, aki megtámadta őket. Chad Hollandnek hívják, és az előéletében semmi sem indokolja a tettét. Viszont John még nem jelentkezett, új áldozat sincs, valami nekik nem stimmel, felmerül, hogy mi van, ha meglátogatta őt is Chad. Szóval úgy döntenek, hogy bejutnak Chad lakásába. A barátainak mondják magukat, a főbérlő beengedi őket, és meglátják a megszállott őrült kollázst a falon. Kutakodni kezdenek, végül találnak egy papírt ugyanolyan logóval rajta, amilyen a Vanessa-nak hagyott levelén volt, a papírra meg látszólag koordináták vannak.

vlcsnap-2017-05-02-19h56m10s514.png

John közben összeszedi magát, a rejtélyes nő, aki Brooke, megjelenik egy kopasz testőrrel, kiengedi Johnt és elmondja, hogy az alagsorában vannak, ahol a biotechnológiai kutatásait végzi. Jack kell az agyi funkciók teljesítményének növelését célzó kutatásaihoz, ha vállalja, akkor Brooke segít neki megszerezni az időgépet. Vonakodva, de belemegy. Ó, és a DNS-éből kiderítette, hogy van egy gyereke Johnnak, meg tudja, hogy az anyja utcai prostituált volt, talán innen ered prostigyilkosos dolog. Közben HGW-ék nem tudták kideríteni, hogy mihez van a koordináta, úgyhogy elmennek kideríteni, az időgéppel a megadott helyre és időbe, 1980-ba. Egy yuppie sütögetésen találják magukat, és rájönnek, hogy Vanessa szüleinek házánál vannak, találkoznak is a gyerek Vanessa-val. Közben Vanessa és a pasija megtudják, hova mentek HGW-ék, Vanessa azonnal kapcsol, hogy az a gyerekkori háza. Közben Griffin valamit sunyiba az asztalra tesz. HGW-ék megtudják, hogy Vanessa apjának melója nem megy jól, össze is futnak vele, és a fickó meglepően hasonlít HGW-re. Elmegy pusmogni valami rejtélyes fickóval, ami feltűnik hőseinknek. A rejtélyes fickónál ráadásul ugyanaz a táska van, mint ami Chad lakásán volt. Közben John érdeklődik Brooke-nál, akitől megtudja, hogy a kutatás célja az agy kontrollálása, például vissza lehetne fogni benne a gyilkos ösztönt. John úgy dönt, hogy elmenekül, de csak egy szobáig jut, ahol egy kopasz félmeztelen fickót talál, aki nekiugrik és összeveri, amíg Brooke-ék egy altatólövedékkel nem hatástalanítják. HGW-ék megtudják a rejtélyes fickóról, hogy ő Chad apja. Kezd körvonalazódni.

vlcsnap-2017-05-02-20h01m52s453.png

Látják, hogy idősebb Hollan és idősebb Anders félrevonulnak a garázsba, követik őket. Holland lenyúlt valami Utópia projekthez kapcsolódó kutatásokat, amiből Anders sokat fog majd keresni, de nem annyi pénzt ad, amennyiben megállapodtak. Holland dühös lesz, le akar lépni a cuccal, Anders rátámad és véletlenül megöli. HGW-ék lebuknak, és elrohannak vissza a jelenbe. Jane meggyőzi HGW-t, hogy ne mondják el Vanessa-nak, hogy az apja megölte Chadét, de érdeklődnek nála az Utópia projekről, amiről Vanessa nem tud, de mondja, hogy a fogadás után, ami a házában van mellesleg, utána néz, megvan az apja összes feljegyzése neki. John közben elkábítja a testőrt az elcsent kábító lövedékkel és lelép, eléggé beparázott a rá támadó kísérleti alanytól. Az utcára kiérve rögtön bemegy egy étterem konyhájába és leüt egy pincért. Közben Vanessa-ék fogadására betoppan Brooke és kiderül, hogy ő Griffin testvére, hoppá! Kiderül az is, hogy az Utópia az ő apjuk projektje volt. Le akarják nyúlni az időgépet. Viszont John is, és be is lopódzik a fogadásra. Egy ponton kettesben is marad Jane-nel, aki leüti és figyelmezteti az őröket, az egyik testőrt John szét is szabdalja, beszalad az időgéphez, de ott van Griffin is. Egy picit megvágja, eszméletlenre folytja, és elmenekül az időgéppel. HGW persze visszahívja az időgépet, de John már nincs benne. Griffinnek persze semmi komoly baja és leadja Brooke-nak az infót. John 1918 március 30-i dátumra ment. A koordinátákból kiderül, hogy Párizsba, ők még nem tudják, de valószínűleg a gyerekét, vagy a gyerekének az anyját ment megkeresni, mert Brooke egyébként azt is elárulta neki, hogy egy párizsi nő volt, a gyerek születési dátumával együtt. Ezzel pedig vége.

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

alma85 2017.05.08. 21:20:41

Jó sorozat, örülők, hogy van belőle hogyvolt.

enzo23 2017.06.23. 11:59:50

de ki az a Griffin?
egyik előző részben se volt, itt meg úgy van említve, mintha tudnunk kéne :D

Scott Pilgrim 2017.06.23. 23:36:48

@alma85: az előfordulhat, sajnálom. Griffin Vanessa pasija, aki politikus (valószínűleg Vanessa pasijaként emlegethettem a korábbi epizódokban, aztán elfelejtettem az átmenetet, mégegyszer bocsi, remélem így már tiszta)

enzo23 2017.06.24. 23:40:02

@Scott Pilgrim: mármint hogy ezt nekem válaszoltad :D
köszi amúgy^^
a sorozatot csak terveztem elkezdeni egyébként, de aztán hallottam, hogy milyen gyorsan beleállt a földbe, úgyhogy inkább mégsem kezdtem el, de hogyvolton azért végigkövetem - csak az a baj, hogy így kicsit nehéz követni a történéseket, meg a szereplőket, szóval szerintem elolvasom egyben majd, ha kijött a teljes évad -> utolsó részét kb mikor várhatjuk? :)
süti beállítások módosítása