Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Aranyláz Alaszkában 7x12 - Fogyatkozó létszám

2017. április 14. 11:00 - Chat Géza

Todd Hoffman már az elsőr észtől kezdve hajtja a szopórollert, amivel az utolsó pár részben ráhajtott egy végtelen mély lejtőre, és most elérkeztünk az elkerülhetetlen pofáraeséshez. Az eddigi szenvedést mutatja be az első pár perc. A lényeg, hogy 15-en indultak neki a szezonnak, akik aztán megmondták Hoffmannak, hogy szarjon sünt, ők aztán nem gályáznak tovább nulla pénzért. Szóval most itt állnak négyen, Hoffman nagyfater, a Hoffman gyerek, maga Hoffman és az ő egyik jóbarátja. Megbeszélik a taktikát, aminek az egyszerűségében rejlik a szépsége, mint egy svájci órami: csinálják ugyanazt, mint eddig, csak kevesebben. Hoffmanékon csak a jóisten segíthet, de ő úgy látszik, hogy épp nem ér rá. Amint Hoffman kiadja az ukázt, hogy tinédzser fia, Hunter ne a mosónál meressze a seggét, hanem álljon be dömperezni, akkor izomból kiszakad egy tömlő és elkezd ömleni a víz. Hoffman mit mond erre? Nagyobb baj is történhetett volna, tudja, hogy kevesen vannak, de rinya helyett inkább csak nyomassák az aranyását tovább. Amikor a hülyeség a makacssággal találkozik. Nehezen veszik rá magukat, hogy elkezdjék a mérlegelést. A nagyfater nem is szívesen mutatja meg az épp forró edényben párátlaanodó aranymennyiséget, ami mint kiderül, szabad szemmel szinte észrevehetetlen, koszos 2.8 uncia. Abból még egy vékony bokalánc se jön ki. Annyira gyászos a helyzet, hogy lehet, Hoffman ezennel nyugdíjba vonul. (Nyugi, a következő részben még garantáltan benne lesz.)

kepernyofoto_2017-04-13_23_52_23.png

Parker Schnabelnél minden zsír, üzemel a mosó, termelődik az arany, Rick meg serényen takarítja az Indián-folyónál lévő földet. Hat hét után végre rálel az aranyban gazdag rétegre. Végre is hajt egy gyorstesztet, ami újabb lendületet adott a bizakodásra. Már csak egy valami kéne, hogy ott is legyen egy mosó. Mindig van valami, amin megy a vekengés. Most egy többtunnás vasszerkezetet kell ugye A-ból B-be elköltöztetni. A kamion utánfutójára két részletbe kell felpakolni és ott kell összelegózni a Big Redre keresztelt mosót. Ez piskóta, még jó, hogy Parker megszívatja saját magát és véletlenül elszabja az utánfutót a kamionnal összekötő vezetéket, ami nélkül se hidraulika, se fék, se semmi. Ezt persze simán meg lehet oldani, mert Ricknél van valami csodaszerszámosláda, aminek köszönhetően instant MacGyver válik főhőseinkől és megszerelik a kábelt. Minden a helyén, Parker bepattan a kamion, majd annyit mond: 5 mérföldet kell menni, mi baj történhet? Na, ilyenkor szokott minden elszaródni. És láss csodát, már az induláskor beragadtak a hátsó kerekek. Igen, ez összefügg az imént háibarkács mód összetákolt kábellel, ami a nagynyomású levegőt kellett volna eljuttatnia azokig a kerekekig. 2 percet se tökölnek vele, Parker megcseréli a két kábelt, aztán már hasítanak is. Az úton hálistennek nincs semmi probléma, úgyhogy szinte be is lehet röffenteni a kicsikét az Indián-filyónál, de nem eszik azt olyan forrón, ugye. Előbb mérlegelnek, ami siralmas 100 uncia körül van megint. Ricknek azonnal üzembe kell helyeznie a Big Redet, amit kábé meg is tesz, mert este nyolckor, vacsi helyett, egyedül felvontatja a helyére a monstrumot.

kepernyofoto_2017-04-13_23_50_10.png

Tony vagy ezer éve nem nézett rá a másik kotrójára, ami a pénzt termeli, ugye. Hát repülőre pattant és meglátogatta a kicsi fiát, hogy csesztesse egy kicsit. Egybál leállítja az egész rendszert, rápillant a szőnyegekre, és érzi, a szakállában biztos van valami szenzor, hogy itt valami nem smakkol. az a nagy harci helyzet, hogy nagyon úgy fest, több aranyat veszítenek egy nap, mint amennyit mások egy hónapban kitermelnek. Kinek a hibája ez? Hát nem Tonyé, úgyhogy Kevin kezdhet sebtibe kukoricán térdepelni vagy azonnal megoldani ezt a kis gixert. Ő meg pontosan olyan ötlettel áll elő, mint bárki más, aki még életében, még ékszerüzletben sem látott aranyat, hogy pár méterrel meghosszabbítja azt a felületet, ahol fennakad az aranypor. A hegesztők, pikk-pakk megcsinálják, és működik is. Zseni. Na, és mennyi aranyat szereztek a héten? 220 unciát. De! És most jön a lényeg. Külön edényben mérik azt a részt, ami abban a részben maradt fenn, amit az amúgy kárba vesző aranypor kellett beiktatni. Ez 4-5 uncia aranyszösz. És Tony lehidal a gyönyörtől, hogy erről van itt nagyba szó, így kell megfogni az isten lábát. (És hát tényleg többet kerestek ezzel a leeső kis aranylehelettel, mint Hoffmanék.)

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása