Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

The Originals 3x16 – Alone with Everybody

2017. április 07. 09:00 - A_Rézi

A Saint-Jamesben kezdünk, ahol egy jazz-zenekar húzza a talpalávalót élőben – Elijah ül a zongoránál, és elég jól tolja! :) Strixesek vigyázzák az ősit, ő viszont egy, a bárpultnál ücsörgő vámpírt figyel, aki telefonon a fehértölgy megszerzéséről és Klaus kiiktatásáról diskurál. Nem sokkal később egy pincérnő "véletlenül" leönti a testőröket, így Elijah észrevétlenül a távozó vérszívó nyomába eredhet a sötét, kihalt utcán. De nem sokáig: a testőrök felzárkóznak, Marcel is érkezik, akitől az öltönyös rögtön megkapja a lecseszést. Megegyeztek, hogy amíg ellenségek vannak a városban, addig a Strix védi Elijah-t, szóval nem ártana nyugton maradnia, mert akkor több energiát lehetne a fehértölgy megtalálására fordítani…

vlcsnap-2017-04-03-18h18m48s22.png

Ami ugye már Vincentnél van. A régens éppen szedné a cuccait, hogy lelépjen, de útját állják. Méghozzá egy szőke csaj, első blikkre vámpír, aki úgy fest, pontosan tudja, mi került percekkel korábban Vincent birtokába. A boszi még akkor sem ijed meg, amikor vagy három másik vérszívó is feltűnik a színen, és a szöszi helyreteszi azzal, hogy túlerőben vannak – mágiát vet be, ami gyorsan kiegyenlíti az erőviszonyokat. A vámpírcsajon viszont nem fog a varázslat (vagy Vincentből fogyott ki a szusz), mindenesetre harapás lesz a vége… de előtte kiderül, hogy valaki felbérelte erre a melóra.

vlcsnap-2017-04-03-18h20m07s51.png

A szökevény kiscsalád egy benzinkútnál tart pihenőt. Hayley egy baseballsapkával próbál „álcázni” Klaust – de az ősi leragad ott, hogy nem érti, mit keresnek az isten háta mögött, amikor valami szép, egzotikus helyre is mehetnének. Anyuci fel sem veszi a dohogást: van egy terve, ami mondjuk tutira nem fog tetszeni egyeseknek, de ez őt pont nem érdekli…

Josh kiszolgálja magát Marcel piakészletéből, miközben a főni éppen Elijah után küld egy csapatot, mert az ősi megint köddé vált. A kisvámpír ironizál egy sort, majd a lényegre tér: a Strix még mindig itt van, noha volt egy ígéret az eltávolításukra. Hát, amíg Elijah-t védeni kell, maradnak. Aha. Josh bedobja, hogy akkor biztos tudnak az árverésről is, ami az utsó darab fehértölgyért folyik majd… Nem? Mondjuk az ősöreg vámpírok meg a modern technika az három különböző dolog, míg Josh lényegében kocka, ráadásul a sötét webet is ismeri, de mindegy. Szóval, egy netes pletyka szerint valaki árulja a töltényt, és még aznap eladja a legtöbbet kínálónak. A betoppanó Vincent megerősíti, hogy így van, mivel tőle csaklizta el a fehértölgyet egy elég öreg vámpírcsaj, aki ezek szerint tuti nem Strixes…

vlcsnap-2017-04-03-18h28m48s174.png

A Mikaelson-házba Lucien érkezik egy csokor virággal, és bebocsátást kér. Freyához jött, ezek szerint mély nyomokat hagyott benne a legutóbbi kalandjuk, mert elég csavaros módon, de randira hívná a lányt. Hát, jöhetett volna jobbkor is… Odafent Elijah éppen most tudta meg, hogy Finn visszatért. Kol szerint Davina varázslatával történhetett valami: vagy a nagytesón is működött, vagy pedig eltérítették. Lényeg, hogy itt van, és Kol mielőbb végezni akar vele, hiszen csak az ő bosszútervének a része lehet ez az árverés… Freya ellentmond, a fehértölgyről szóló hírek régebbiek, mint a két tesó feltámadása, úgyhogy Finn ártatlan, mellesleg családtag – itt a lehetőség helyreállítani a családi békét! Kol ezen kiborul, hiszen a nagytesó őt spec megölte, és Elijah is jól emlékszik, hogy Finn újra és újra bizonyította, mennyire megveti őket, szóval nővérke honnan veszi, hogy most éppen békések a szándékai? Maga a nevezett adja meg erre a választ: Freya jól ismeri őt, de érthető, hogy a tesók kételkednek benne… Mindenesetre ideje elbeszélgetniük.

vlcsnap-2017-04-03-18h34m05s88.png

Klausék, még mindig az isten háta mögött, betérnek egy kocsmába, ahol első körben kívül tágasabb lenne az ukász (legalábbis vámpíroknak), de kiderül, hogy Hayley ismeri a tulajt még régről. Hollis megismerkedik Hope-pal, csekkolja Anyuci ujján a gyűrűt, Klaust pedig városi srácnak titulálja… :) Hát, ennél azért kicsit hosszabb és bonyolultabb a sztori, lényeg, hogy sürgősen rejtekhelyre lenne szükségük. Hollis szerint nem valami jó az időzítés, mert sokan hagyják el a falkát mostanság, de azért megereszt néhány telefont Hayley kedvéért…

vlcsnap-2017-04-03-18h36m31s188.png

Josh a számítógépén pötyög, közben Marcel informálja Elijah-t: a jó hír, hogy megvan a töltény, egy árverésen adják el a legtöbbet ajánlónak; a rossz hír, hogy terjed a pletyka, és elég sok a vállalkozó szellem. A Strix eléggé beijedt, fele bagázs élve akarja eltemetni az ősit, hogy magát védje. Elijah szerint a Mikaelson-ház egyelőre biztonságos, úgyhogy mostantól senki se ki, se be! Addig Marcelnek lesz ideje megnyerni az aukciót – vagy megölni azt, akinek sikerül. Hajrá!

Eközben Freya próbálja békíteni a fivéreit, ami nem egyszerű, mert Kol vérszomjas, Finn pedig csak hergeli. Lucien terem közöttük, és felveti, hogy talán jobb lenne, ha lebokszolnák, hiszen úgysem ölhetik meg egymást… Elijah azonban leállítja őket: ideje lenyugodni, mert lehet, hogy elég sokáig lesznek egy fedél alatt – kvázi házi őrizetben. Legalábbis addig, amíg Marcel meg nem szerzi a fehértölgyet.

vlcsnap-2017-04-03-18h41m42s226.png

Klaus epés megjegyzéseket tesz a kocsma és a poharak tisztaságára, mire Hayley közli, hogy elérte a napi panaszkvótáját, úgyhogy be lehet fogni! Ám az ősi kötekedős kedvében van, ezért alaposan összevitatkoznak, mire Hollis rájuk szól, hogy nem ártana halkabbra venni a figurát, ha el akarnak rejtőzni. Hayley rögvest látja, hogy valami nyomja az öreg farkas szívét: a benzinkutat kirabolták, és egy Kayla McInnis nevű lány is a helyszínen volt – a rosszfiú pedig nem élte túl. A tizenöt éves leányzó, akire anno Hayley vigyázott, ezzel beindította az átkát, tehát a következő teliholdkor át fog változni… Anyuci azonnal indulna segíteni, mert még jól emlékszik, milyen félelmetes volt az első alkalom, de Klaus az útját állja. Nem az ő gondjuk, nem kellene feltűnést kelteni, és amúgy is Hope biztonsága az első – úgyhogy az ősi átveszi az irányítást.

vlcsnap-2017-04-03-18h45m03s130.png

Marcelék sikeresen levadászták az epizód elején a Saint-Jamesben látott vámpírt. Josh szerint, ha az árverésre jött, biztos kapott kódot a belépéshez. Vincent már csekkolja is a telefonját, és lám, a kisvámpírnak igaza van. A kód egy online felületre vezet, az üdvözlő videóban a szöszi vámpírcsaj (akit Vincent azonosít) megmutatja a töltényt, és közli, hogy a licit öt millió dolcsiról indul. És már jönnek is az ajánlatok – nemcsak pénzben, szóval a licitálók nem éppen kispályások. Marcel bedobatja, hogy „Aliquid sub sole” (bármit), vagyis a Strix bármilyen parancsot hajlandó teljesíteni a fehértölgyért cserébe… és ezzel meg is nyeri az árverést. A telefonra azonnal jön egy hangüzenet az átadás helyéről és idejéről. Nem ment ez túl könnyen?

vlcsnap-2017-04-03-18h50m26s48.png

Freya nem lepődött meg a tesók reakcióin Finn visszatérését illetően – tekintve a múltbéli „nézeteltéréseiket”. Finn szerint viszont sosem lesz béke közöttük, mire nővére számon kéri rajta, hogy azt ígérte, most minden másképp lesz. Lesz is, hiszen már Freya is itt van – viszont inkább meghal, minthogy része legyen ennek a családnak… Elijah lép be, hogy négyszemközt beszéljen a bátyjával a szándékairól. Finn azt mondja, megváltozott. A nővérke medáljában töltött idő alatt mérlegelte az elmúlt évezredet, és bár még mindig gyűlöli, amivé lettek, már nem akar vezekelni a bűnökért. Talán még van esélye egy csepp boldogságra, szóval Elijah engedje meg, hogy Freya kerítsen neki egy boszitestet, aztán hagyja őket elmenni… Kol kihallgatja a beszélgetést, és nagyon nem tetszik neki a felvetés.

vlcsnap-2017-04-03-18h55m02s36.png

Josh megjelenik az átadás helyszínén, és próbál laza lenni, de a másik fél nem sok időt szán bájcsevegésre – bunyó kerekedik. A kisvámpír a három fogdmeget még csak-csak, de a szöszit már nem tudja legyűrni, ráadásul kiderül, hogy pontosan tudják, kicsoda, és hogy ki küldte. A nagyfőnök azt akarja, hogy a Mikaelsonok fizessenek, és ezt Marcelnek esélye sincs megakadályozni… A csaj ettől függetlenül azért parancsba adja az embereinek, hogy alaposan hagyják helyben Josh-t.

vlcsnap-2017-04-03-18h59m12s230.png

Klaus indulni készül Hope-pal, Hayley pedig a jobbik énjére próbál hatni: egy ijedt kölyök van odakint, aki segítségre szorul. Az ősi sajnálja az esetet, de ez akkor sem az ő problémájuk – és amikor Hayley még mindig nem tágít, fikázni kezdi az itteni népeket. Erre Anyucinak elgurul a gyógyszere, mert ezek az emberek kérdés nélkül segítettek nekik, Klaus viszont csak sértegetni tudja őket. Eleve azért vannak szarban, mert Klaus egy pöcs, és nagyjából mindig mindenkivel az volt… saját magának köszönheti az ellenségeit. Hayley pedig nem hajlandó ölbe tett kézzel nézni, hogy Hope is ugyanígy jár. Úgyhogy most megy, és segít Kaylának, Klaus pedig itt marad és befogja! És mielőtt az ősi tiltakozhatna, kijátssza az aduászt: van rá némi esély, hogy egy nap Hope is ezzel a problémával szembesül, és ő spec örülne, ha majd valaki átsegítené a nehezén. Touché!

vlcsnap-2017-04-03-19h09m54s242.png

Kol a frissen érkezett Davinának tart panasznapot: Elijah bele fog egyezni, hogy Finn boszitestben éljen, és elhúzzon innen. Nem igazság! A lány szerint a dühöngés nem segít, terelje el a figyelmét – ő például csókokban gondolkodik… Kol azonban túlságosan mérges a romantikázáshoz: azt akarja, hogy a nagytesó szenvedjen azért, amit velük tett. Davina megígéri, hogy fog is. Szenvedélyesen egymásba gabalyodnak, de a fiúban lassan kezd felülkerekedni a vadállat, úgyhogy inkább eltűnik, mielőtt bántaná a szerelmét…

vlcsnap-2017-04-03-19h14m59s240.png

Josh-t még mindig puhítja két fickó, de már nem sokáig. Jön Marcel és kikapja a szívüket, bár nem siette el a dolgot… Hát, hagyott időt, hogy Josh elvégezze a melót, ami sikerült is: a vámpírcsaj ruhájára jócskán került a véréből. Vincent így már elindíthat egy keresőbűbájt.

A szöszi közben a titokzatos főnököt informálja, hogy minden terv szerint megy, amikor megállítják a limóját. Útlezárás. Egy perccel később Marcel kopogtat az ablakon, mire a csaj menekülne, csakhogy a közeli sikátorban közrefogja egy csapat: akkor most ki is van túlerőben, aranyom? Mivel nem fizetnek eleget, hogy meghaljon, megadja magát, de a megbízója nevét nem hajlandó elárulni – ha megteszi, akkor hamarosan halott vámpír lesz, amit nagyon nem szeretne.

vlcsnap-2017-04-03-19h20m14s34.png

Davina célzott sétára indul a házban, és úgy tűnik, pontosan tudja, hol keresse azt, amit meg akar találni. Egy grimoire-t vesz le a polcról, ami talán Estheré lehetett anno, és kitép belőle egy lapot – esélyes, hogy Finn ellen tervez valamit…

Kol még mindig zabos, Elijah arra kéri, bármi is jár a fejében, ne tegye! De az öcskös azzal jön, hogy Finn lassú és fájdalmas halálra kárhoztatta, amit ráadásul Davinának is végig kellett néznie. Nincs az az isten, hogy a nagytesó boldogan éljen! Elijah még nem döntött a kérdésben, de addigis, ha lehet, Kol türtőztesse magát. Feltéve, ha képes rá… Az öltönyös észreveszi, hogy gáz van, és a kisöcsi is bevallja, hogy a düh és az éhség sokkal rosszabb, mint anno volt – és egyre csak rosszabb lesz. Soha nem érdekelte, hogy hogyan tartsa kordában a vérszomját, egészen mostanáig. Nem tudna együttélni magával, ha bántaná Davinát… Csakhogy ebben a famíliában mindig bántják azokat, akiket szeretnek, nem igaz?

vlcsnap-2017-04-03-19h24m18s194.png

Davina összeakad Finn-nel, aki epésen megjegyzi, hogy ha Kolt keresi, akkor kövesse az ártatlanok sikolyait… Az ősi mesélni kezdi egy fiatal apáca, bizonyos Dulcina történetét – merthogy Davina rá emlékezteti. Ártatlan lány volt, aki Istennek ígérte magát, csakhogy Kol szemet vetett rá… így rövidesen megszegte a fogadalmát, és egy héten belül halott volt, mert az öcskös ráunt. D hisz benne, hogy Kol megváltozott, Finn azonban még mindig az a szörnyeteg, aki volt! Azzal varázslatba fog, és bezárja a nagytesót abba a testbe, amit annyira gyűlöl – nem fogja elorozni egy gyanútlan boszorkány testét, örökké vámpír marad. Na, ja, de ősi vámpír, aki simán rátámadhat a lányra… Szerencsére jön Kol, és némi feszkólevezető tesóbunyó kerekedik, a szokásos töréssel-zúzással. Végül Elijah szedi szét őket.

vlcsnap-2017-04-03-19h26m29s236.png

Kol közli, hogy inkább a fehértölgy, mint még egy perc itt – azzal kézenfogja Davinát és elmegy. Freya nagyon nem örül a dolognak, de Elijah azt mondja, nem lesz gond – mert már itt van a kezében az utsó töltény, Marcel megszerezte. Szuper! Nővérke tüzet varázsol, Elijah beledobja a fagolyót, de Finn villámgyorsan kihalássza. Lucien elsápad, Finn pedig elpanaszolja (ez egy ilyen nap), hogy Davina arra ítélte, hogy ebben a testben maradjon. Ő viszont képtelen elviselni az örökkévalóságot a menekülés reménye nélkül… Hát a tesó?

vlcsnap-2017-04-03-19h30m48s235.png

Hayley egy karácsonyi fényekkel díszített lakókocsihoz érkezik, benne pedig egy rémült fiatal lányt talál, aki rögtön megismeri, és zokogva a karjába omlik. A hibrid szól néhány jó szót, és biztosítja Kaylát, hogy nincs egyedül. Aztán kézen fogja, hogy mutasson neki egy helyet… Egy tisztáson kötnek ki, ami tele van emléktárgyakkal. Régen a falka idejött, amikor valaki beindította az átkát – nem megbocsátásért, hanem elfogadásért imádkoztak. Tisztelegtek a halott előtt, hogy tovább tudjanak lépni. Szerencsére Hayley-nek vannak barátai a zsaruknál, így sikerült megszerezni a halott fickó tárcáját, hogy Kayla legalább a nevét tudja az illetőnek. Anyuci ezután az átváltozásról beszél, ami nem lesz könnyű, de Kayla ki fogja bírni, mert kemény csaj. A kedves szavak megnyugtatják a lányt, aki aztán a tárcában talált kártyát kiakasztja egy fára.

vlcsnap-2017-04-03-19h43m33s214.png

Elijah a töltényt kéri Finntől, aki úgy fest, harcolni is hajlandó lenne érte… Lucien azonban szemfüles, és kikapja a kezéből, majd némi hatásszünetet követően visszaadja az öltönyösnek. Elijah habozik, Lucien bíztatja, hogy semmisítse meg, mire a nagytesó könyörgőre fogja: légyszi ne, senkinek sem volna szabad örökké élnie! A szavai célt érnek, noha a töltény egy csomó ellenséget hoz a nyakukra – erre Lucien felveti, hogy akkor bízzák arra, aki mindannyiukat szereti: Freyára. Nővérke ígéri, hogy jó messzire viszi, elrejti egy csomó bűbájjal, senki sem találhat majd rá rajta kívül – amíg el nem jön a nap. Hát, legyen!

vlcsnap-2017-04-03-19h46m28s174.png

Josh és Vincent a szőke vámpírcsajt őrzi, és próbálja kiszedni belőle a megbízó nevét – szép szóval nem sikerült, jöhet a durvulás. A fogoly viszont nem szívbajos, azt állítja, hogy csak azért van náluk a töltény, mert a főnöke így akarta. Vincent varázslathoz folyamodik, de a bűbáj megint lepattan a csajról, ami elég fura – hát még, amikor hirtelen elalszanak a gyertyák, és az ősök látomást küldenek a régensre… Megvilágosodik, és egy váratlan pálfordulás következik: kitöri Josh nyakát, és eloldozza a foglyot – merthogy a bosziősök így akarják…

vlcsnap-2017-04-03-19h52m05s201.png

Klaus jön elő a fák közül. Hope-ot Hollisra bízta, mert úgy döntött, ha Hayley bízik a fickóban, akkor ő is. Megköveti Anyucit – rengeteg okot adott rá, hogy elhagyja, de a lány nem tette, még. Talán itt az ideje, hogy ne külön-külön, hanem együtt döntsenek a hogyan továbbról. Ahogy a társak szoktak. Ekkor az ősi észrevesz valamit: a kártyát, amit Kayla a fára tett. Rájön, hogy a rablás nem véletlen volt, és a farkasok sem csak úgy eltűntek – vadásznak rájuk. Méghozzá (a kártya szerint) régi barátjuk, a Kingmaker cég… Szóval Lucien lesz itt a hunyó!

vlcsnap-2017-04-03-19h55m21s126.png

Elijah Marcelt kérdezi arról, hogy jól tette-e, amit tett. A főni szerint a testvéri rivalizálás egy egészen új szintre emelkedett azzal, hogy egy töltény maradt, és nincs megsemmisítve. A szőke vámpírcsaj pedig előbb-utóbb beszélni fog, bár a fehértölgy nélkül senkinek sincs esélye egy ősi ellen. Az öltönyösben az motoszkál, hogy túl könnyen ment – Marcel viszont magabiztos: talán csak ő ennyire jó… De csak amíg a kéglijében Josh-t kiterítve nem találja, Vincentnek és a fogolynak pedig hűlt helyét. Mintegy végszóra Klaus telefonál. Elijah közli vele, hogy megvan a töltény, lehet hazajönni; öccse viszont rossz hírt mond: a Kingmaker cég még mindig farkasokra vadászik. Vajon miért? Végiggondolva a dolgot rájönnek, hogy egész végig csak kifelé figyeltek. A sok ellenség, az árverés, talán mind csak a figyelemelterelést szolgálta, miközben a valódi fenyegetés végig az orruk előtt volt.

vlcsnap-2017-04-03-20h07m45s147.png

Eközben Vincent mágiával üti ki az indulni készülő Freyát az utcán, akit aztán egy furgonnal elvisznek. A lány lekötözve ébred, Luciennél, aki elveszi tőle az utsó fehértölgyet, és már alig várja, hogy egy jót mulassanak…

Címkék: The Originals
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása