Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Csak színház és más semmi 2x06 - Majdnem teljesen heppiend

2017. április 05. 13:00 - Dzsudibí

Petra ébredezik egy visszafogottan káosz hangulatot árasztó szobában, ami minden bizonnyal Enrique-é (vagy egy random kamaszfiúé). A falon szuperhős poszter, az ágy fölött kornyadozó plüssnyúl, melyet valószínűleg egy ex hagyhatott ott, elektromos gitár a falnak támasztva, és egy kétkazettás rádiós magnó úgy beállítva, mintha napi használatban lenne, ez utóbbi szükségességét és aktualitását azért átgondolhatták volna. Enrique éppen lement reggeliért, magára hagyva Petrát a rendkívül szimpatikus, nyitott ajtónál szaró lakótárssal. Petra menekülne, de még pont összefut az ajtóban a latin szeretővel, így van alkalma személyesen is elmondani neki, hogy minden kafa volt addig, míg rá nem jött, hogy azért a lakótárs témából már az első gyerek tájékán kiöregedett. Szomorú ám szenvedélyes búcsúcsók, remélem, hogy Petra ezek után nem a Diri karjaiba rohan.

1.png

Neo-Dobó bevallja Nórinak, hogy csak a szerep kedvéért hazudta, hogy terhes. Persze mindenki messziről köpködi, legfőképp Alinda természetesen, aki még soha, semmilyen körülmények között nem hazudta, hogy gyereket vár. Nóri az egyetlen, aki együtt érez Neo-Dobóval, én meg újra és újra rájövök, hogy úgy szeretem ezt a Lovas Rozit, hogy csak na. Edit érkezik, közli Nórával, hogy holnaptól nincs munkája, és elintézi, hogy ne alkalmazzák a szakmában. Nóri próbál visszavágni, hogy ő mindenkinek elmondja majd az igazságot, de a szellemi ökölpárbajt Edit nyeri, amikor bedobja, hogy kétséges, hogy hinne-e valaki Nórinak azután, hogy egyszer már elárulta a színházat. A beszélgetést szerencsére kihallgatja Neo-Dobó, így sejteni lehet, hogy Nóri ezúttal talán végre már a hímvessző jó oldalára kerül. Kitti is segítene a maga módján, és elmondja a Dirinek, hogy Nóri munkáját lenyúlta Edit, azonban a Diri csak annyit hall meg az egészből, hogy akkor nem kell Editnek fizetnie.

12.png

A színházban totális káosz, Tipor eltűnt, a főpróba előtt még millió dolog hiányzik, de Sasi hős lovagként befut és igyekszik menteni a menthetetlent, annak ellenére, hogy az ő darabjának is aznap van a premierje.  Azonban próba közben a süllyesztő megadja magát, pont amikor Áron Maradj talpon! - osat játszik rajta, így egy főszereplővel kevesebb. János, az ügyelő majd' kiesik a képzeletbeli első padból, úgy jelentkezik a helyére, de mindenki igyekszik ignorálni, így egyelőre nincs beugró. 

3.png

4.png

A befektető felelősségre vonná Petrát a lemondott randi miatt, de elég suttyógyökér stílusban teszi mindezt, ezért Petra otthagyná (csendben hozzáteszem, Petra is flegmább a kelleténél, bár eljegyzés még nem volt, de azért ennél kicsit érzékenyebben is kezelhetné a dolgot), mire Miklós még egy kicsit meg is rángatja, erre persze közbelép a hős Diri, és behúz neki egyet. Mondhatom marha jó, egy-egy tollvonással kiiktatják a két jóképű hősszerelmest, hogy aztán Petra nyugodt szívvel szambázhasson vissza a nagybetűs családhoz, mer azért mégiscsak a köztévé sorozatáról beszélünk. Ezután már persze csak az van hátra, hogy Kitti közölje Petrával, hogy tőle aztán szabad az út Déneshez, aki úgyis mindvégig Petrát akarta. 

A pillanat, amikor a Diri keze nem ér hozzá Miklós arcához

13.png

Sasi rájön, hol van Tipor, aki nagyon furmányosan a szemben lévő kávézóban rejtőzködik a felelősség elől. Lelkifröccs, viszkizgetés, szerintem Tipor épp időben fog visszatérni ahhoz, hogy mindent és mindenkit megmentsen. A nézők gyülekeznek már az előcsarnokban, Edithez érkezik hozzá méltóan szimpatikus férjura, aki egy külföldi vendéget cipel magával, és aki valami hipergalaktikus szuperprodukcióhoz keres jelmeztervezőt, Editnek rögtön felcsillan a szeme. Áron szerepét jobb híján végül mégis János kapja, aki óriási lelkesedéssel próbál a folyosón az utolsó pillanatig mindenki nagy örömére. Azonban a kezdés után Tipor vágtázik fel a színpadra Áront váltva, Neo-Dobó lemeze megakad egy-két másodpercre, János csendben zokog a színpad mögött. 

6.png

5.png

Mindkét előadás rendben lemegy, még Alindának is sikerül másodpercek alatt utópikus földönkívüli menyasszonyból Moszkva téri hajléktalanná átvedlenie. Jönnek a Lakásfoglalók utolsó másodpercei, ahol az eddigi rendezés alapján ugye a főszereplő elhagyja Neo-Dobót, azonban Tipor ma romantikus hangulatában ébredt, meg ugye már az álpulya sincs útban, így a történet végül heppi finissel enddel zárul, és a két főhős együtt marad holtomiglan holtodiglan, Neo-Dobó és Tipor szenvedélyes zárócsókjára meg úgy kell ráhúzni a függönyt, mielőtt rátérnek a pettingre a színpad közepén. Petra és a Diri is egymás karjaiban kötnek ki, amikor a közönség állva tapsol, nahát, micsoda meglepetés, micccsoda váratlan fordulat kéremszépen. 

7.png

9.png

Sasi Három nővér rendezése már nem ilyen egyértelmű siker, gyér taps fogadja az előadás végét, habár az a 4 néző valóban nem produkálhatott volna plafonrepesztő tapsvihart. Kitti a lehető legelegánsabb módon szakít a Dirivel, majd egy bőröndöt hízva maga után távozik. Minél szájbarágósabban adagolják be nekem, hogy Petra és a Diri újra össze fognak jönni, annál inkább utálom az ötletet. Mindeközben Tipor megfenyegeti Editet, hogy mindenkinek vallja be, hogy Nóri terveit ellopta, különben elmondja a férjének, hogy viszonyuk volt. Edit tesz egy gyenge próbálkozást, hogy Neo-Dobó hazudik azzal kapcsolatban, amit hallani vélt, de Tipor nem hülye, meg ugye ez az utolsó rész, és ezt a szálat el kell varrni. 

8.png

10.png

Köszönőbeszédek a büfében, mindenki Alindát és Neo-Dobót ünnepli (azért menjenek a picsába, fekete-fehér csillámfaszpóni legyek, ha beveszem, hogy Neo-Dobó és Alinda betonra tupírozott hajából negyed óra alatt rendezett csigákban leomló, fényes frizurát tudtak varázsolni). Edit Tipor nyomására színt vall, zavart taps, majd jön Miklós, aki bejelenti, hogy megvette a színházat, zavart, ámde örömteli taps. Azonban úgy tűnik, Miklós nem az a megbocsájtós fajta, ugyanis közli a Dirivel, hogy nem rúgja ki, ám a továbbiakban nem ő lesz a színház igazgatója, kíváncsi leszek, milyen karbantartói munkát szán neki az ettől a résztől már nem szimpatikus befektető.

11.png

Nóri égre-földre keresi Kittit, ám csalódnia kell, Kitti már lelépett. A nagy keresésben persze összefut Edittel, aki még próbálna a szeme közé köpni egy kis kígyómérget, ám jön a nagy külföldi vendég, és közli Nórival, hogy a jelmezei fantasztikusak voltak, és számít a munkájára a hipergalaktikus szuperprodukciójában is. Búcsúpillanatok, a Diri és Petra együtt távoznak ünnepelni, jó, unalmas ugorjunk. Alinda és Sasi kettesben maradnak, Sasi engedékeny hangulatában van, és azt mondja Alindának, hogy mégis szerepelhet az amcsi filmben. Csakhogy Alinda már lemondta, merthogy terhes, ezúttal tényleg, összeborulás, örömkönnyek, függöny. 

14.png

Köszönöm az egész évados figyelmet, szerintem a sorozat remekül tartja a langyos limonádé szintet, bár a már korábban említett részletek nekem az agyamra mentek néha. Ha esetleg a sorozat készítői is olvassák: nem kell ennyire szájbarágósan, köszönjük, a fiatalabb korosztály enélkül is megérti, az idősebbek meg úgyis előre elolvassák a színes rtv-ben, hogy mi várható, úgyhogy ők sem maradnak le. Köszönöm, Dzsudibí for president hesteg.

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabba 2017.04.05. 16:32:39

Azért Editre rádőlhetett volna valami díszlet búcsúzóul.
Lovas Rozi tényleg szuper.

Az utolsó mondattal meg mélyen egyetértek, támogatom :))

2017.04.05. 19:22:31

Akkor kezdtem gyanakodva vattafakkolni, mikor a jóképű, szellemes társalgó, jópasi befektető (érteeeed ;) ) minden átmenet nélkül átváltott sértett gyökér üzemmódba - na, mondok, ebből nem lesz románckodás, megyünk vissza diribához...

Lovas Rozit én is bírom, de ebben a soriban nálam akkor is Kitti karaktere marad a legkedvencebbem.

Dzsu, köszi a kurvajó posztokat, hashtag viszlátási! De mihamarabb ám!!!

Dzsudibí 2017.04.06. 13:25:09

@Biriksz_Krokiksz!: régi vágyam az m1 híradó hogyvoltozása, jövő héttől nehogy elkezdjem!

Pácsó Ármándó 2017.04.06. 14:19:28

@Dzsudibí: Lehet elég volna egy excel táblázat, ( holtak száma, lecsukottak száma, mi drágult, mi jót tett a kormány ma, stb.) :-)

PuffCinq · http://puffcinq.blog.hu/ 2017.04.06. 14:25:03

Én is köszönöm a szuper hogyvoltokat!:)

Gabba 2017.04.06. 19:54:57

@Pácsó Ármándó: meg hogy hány egyetemet zárt be.... :(

Pácsó Ármándó 2017.04.06. 21:37:48

@Gabba: Szomorú! Ahelyett, hogy inkább nyitnának párat...

Sigismundus · https://csakugyirkalok.blogspot.com/ 2017.04.07. 21:17:27

Örülök hogy hamar lett hogyvolt.
Én most daráltam le az első évadot, majd utána a másodikat, és előre örülök a harmadiknak. Minden karaktert kedvelek, fő kedvenc Kitti csak sajna nem úgy tűnik, hogy a jó-kavarónak lesz harmadik évados szerepe. Max, egy beugrás, mint Mókus Petinek

2017.04.08. 10:48:29

@Sigismundus: ugye h kitti?! nagyon bízom benne, h a 3.ban sem beugró lesz, csúcsarc volt.

@Dzsudibí: idegállapot lenne hamar, maradjunk a parfümillatos intrikáknál ;)
süti beállítások módosítása