Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

The Affair 3x05 - Elválunk? (18+)

2017. március 31. 13:00 - AaannnaaA

Part One: Alison
Ott folytatjuk a történetet, ahol az előző rész végén abbahagytuk: Alison és Noah találkoznak. A férfi fékez, kipattan az autóból és feleségéhez lép, aki nem látszik túl boldognak a viszontlátástól. Főleg azért morcos, mert fél, hogy meglátják őket együtt, így kénytelen férjét a lakásához irányítani azzal, hogy 15 perc múlva ott találkoznak.

A konyhában beszélgetnek némileg feszengve, Noah elmeséli leszúrásának történetét, aztán ledől a kanapéra. Alison szeretne pár dolgot tisztázni, de erre nem most fog sor kerülni, mert férje szó nélkül kidől, ülve elalszik.

1.jpg

Ilyen állapotban nyilván nem mehet haza, így jobb híján a gyerekszobában alszik. Lefekvés előtt Alison bemegy hozzá, és kiszúrja, hogy Vicodint szed, ezért figyelmezteti rá, hogy a bogyó függőséget okozhat.

Másnap reggel Noah rendkívül jókedvű, épp reggelit készít a konyhában, mikor felesége belép. A férfi felveti, töltsék a napot Block Island-en, ott legalább nem kellene bujkálniuk. Alison lelombozza: nem óhajt vele közös programot csinálni, és átadja a válási papírokat. Noah még nem akar lemondani a házasságukról, de megvitatni nincs idejük, mert beállít Cole. Hősnőnk gyorsan kituszkolja urát az erkélyre, aki vadul tiltakozna, de nincs apelláta – ha a két férfi találkozik, abból balhé lesz, plusz Alison gyerekelhelyezési kérelme is veszélybe kerülhet. Gyorsan eltüntet mindent, ami arra utal, hogy nem egyedül van itthon, aztán ajtót nyit.

2_1.jpg

2_2.jpg

A férfi pont most óhajtja megbeszélni az előző éjjel történteket – remélem lyuksógora nem hall semmit odakint. Rettentő bűntudata van, esze ágában sincs elhagyni a feleségét, sem a viszonyt folytatni. De azt akarja, hogy Alisonnak jó legyen, és szeretné újra a közös felügyeletet, hogy mindenki megnyugodjon.

A nő annyit mond, hogy oké, akkor járulj hozzá; hagyjuk a bíróságot, nyilatkozz úgy, hogy alkalmasnak találsz, és legyen újra minden normális. Cole erre nem hajlandó, ő a hivatalos utat akarja járni. Hősnőnk kiakad: dugni jó vagyok, de a gyerekünket nevelni nem? Jogos! Teketória nélkül kihajítja exférjét, akinek még annyit van ideje elbrekegni, hogy másnap 3-kor várja a kajáldában a gyerekátadás céljából, aztán már csukódik is az ajtó.

3.jpg

Noah bejön az erkélyről, de feleségének teljesen érthető okokból most nincs kedve vele sem kommunikálni. Arra kéri, hogy írja alá a válási papírokat, és annyi. A férfi ígéri, hogy aláírja, ha előbb vele megy Block Island-re. Alison kicsit kéreti magát, de végül rááll a dologra. A kompon Noah igazán elemében van, kurjongat, nevetgél – fel van dobva. A jókedve – akárhogy ágál is ellene – részben átragad a feleségére is.

Egy falatozóban vesznek némi élelmet, aztán a parton piknikezve fogyasztják el. Közben Noah osztja kicsit a nőt, próbálja ráébreszteni, hogy Cole soha sem fog rá úgy nézni, mint aki képes a gyereküket felnevelni, menthetetlenként tekint rá, és ez nem fog változni hiába szedi össze magát. (Amúgy szerintem igaza van.)

4_1.jpg

Kaja után tovább sétálnak, közben folytatják a lelkizést. Alison nem érti, hogy Noah miért nem említette Helennek, hogy ő is ott volt a balesetnél, és miért nem hívtak rendőrt, tisztázni a dolgokat. Végül is Scotty erőszakoskodott vele. A férfi szerint senki nem hitt volna nekik, jobb ez így. Hősnőnk úgy érzi, férje olyan volt, mintha böribe akart volna menni.

Noah erre nem reagál, inkább felmegy a közelben lévő elhagyatott házhoz, ahol talál egy jakuzzit, és biztatja feleségét, pancsoljanak egyet. Ali nem akar, fél hogy a háziak hazajönnek, de a férfi szerint vége a szezonnak, itt hagyták a jakuzzit télire – még bort és poharakat is felfedez. Magasról tojva az asszony tiltakozására, előkotorja a bort, pucérra vetkőzik és belecsobban a jakuzziba. Némi vacillálás után Alison is csatlakozik.

5_1.jpg

5_2.jpg

A férfi felveti, hogy mi lenne, ha ő ideköltözne, Montaukba? Így három év börtön után nem vágyik másra, csak nyugodt életre, és hogy azzal legyen, akit szeret, nevelje a gyereket, aki nem az övé. Odabent mindig a feleségére gondolt, a legjobb dologra, ami vele történt. Alison tiltakozik: újraértelmezed a történteket. A nő úgy gondolja, a férfi unaloműzésből volt vele, mert ki akart szakadni a nyomásból, amit a családja jelentett, és őt találta. Őt, akinek meghalt a gyereke, és akit nem volt szíve otthagyni, ezért meggyőzte magát, hogy szerelmes. De egyikük érzelme sem volt őszinte; hősnőnk is csupán el akart kerülni innen, és a férfi volt a kínálkozó alkalom – mindketten kihasználták egymást.

A lelkizésnek váratlanul a háziak érkezése vet véget: menekülés van ezerrel. Pucéran, ruháikat szorongatva rohannak a kert fái közé, míg a tulaj vadul szitkozódva üvölt utánuk. A nő ráadásul a cipőjét a jakuzzinál hagyta, így felöltözés után kénytelen mezítláb trappolni.

6.jpg

Hogy a történet kerek legyen, lekésik a kompot, ráadásul ez volt mára az utolsó. Jobb híján bekopognak egy panzióba, és szerencséjük lesz – bár a szezon már véget ért, a tulaj meglátva a két ágról szakadt, félig vizes, félig mezítlábas szerencsétlent, kiad nekik egy szobát. Sőt, még száraz ruhát is kapnak. Este a kandalló mellet iszogatva beszélgetnek, a férfi kijelenti, hogy hajlandó aláírni a válási papírokat, de azt kéri, hogy Alison ne vegye el tőle az érzést, hogy szerették egymást, mert szerinte így volt. Ő legalábbis szerelmes volt a feleségébe.

Lefekvés után az ágyban újra Joanie a téma, Noah nem érti, a nő miért vár tétlenül a bíróság döntésére, és Cole jóindulatára. Alison tiltakozik: lehet nem alkalmas anyának, végülis beteg és különben is zsinórban hozza a rossz döntéseket. A férfi erre elmeséli, hogy az ő édesanyja nagyon hosszan betegeskedett, ezért szinte semmit nem tudtak együtt csinálni, nem tudott gondoskodni róla, de ez nem számított, mert ott voltak egymásnak. Neki is csak annyi a dolga, hogy ott legyen a lányának, és akkor nem lesz semmi gond. Alison hálás a szavaiért, megfogják egymás kezét és így alszanak el.

7.jpg

Part Two: Noah
Hősünk álmában ismét börtönmozizunk. A látogatásra emlékszik, mikor Ali elmondta neki, hogy ezentúl nem lehet közük egymáshoz, ha azt akarja, hogy a láthatást kapjon a lányához. Noah nem érti miért most kell minderről döntenie, pár hónap múlva szabadul, ráérnek akkor megtárgyalni. Nem lehet, azt az ukázt kaptam, hogy a lányom soha nem lehet az enyém, ha veled maradok – világosítja fel a felesége.

Visszatérvén a cellájába, Gunther is szívja a vérét azzal, hogy milyen dögös az asszony, gondolkodjon el rajta vajon kivel dughat éppen. Noah próbálja ignorálni, ám az őr levakarhatatlan, szimpla kibaszásból felmarkolja a készülőfélben lévő írását is. Beleolvas, és látván hogy ebben bizony ő is szerepel, magához veszi a művet, hiába tiltakozik hősünk, hogy csak ez az egy példánya van. Gunther a gumibotja meglóbálásával nyomatékosítja, hogy ő a góré, és azt csinál, amihez kedve van.

8.jpg

Az éjszaka kellős közepén Noah felriad álmából – véget ér a börtön sztori. Kinéz az ablakon, és pár méterre onnan Gunthert látja bámészkodni. Úgy dönt ezt jobb személyesen ellenőrizni, ezért kimegy az ajtó elé, de az udvaron nem talál senkit. A mozgolódásra Alison is felébredt, nem érti miért ugrál odakint az éjszaka közepén, de mivel nem óhajt magyarázkodni, inkább zagyvál valamit, és visszakullog a házba.

Ha már felkeltek, visszaülnek a kandalló elé beszélgetni. Noah elmondja, hogy meghalt az édesapja, aztán a nő apukájáról kérdez. Alison szerint anyja hazudik, amikor azt állítja nem tudja ki volt, szerinte szülei sokszor együtt lehettek még az ő gyerekkorában is, azért tünedezett el az anyja időről időre. Ki is akadt amiatt, hogy ő nem akart ilyenné válni, mégis kisétált Joanie életéből. A férfi nyugtatja, hogy egyáltalán nem olyan, mint az anyja volt. Aztán kényesebb témát hoz elő: Gabriel halálát. Sokat foglalkoztatta a börtönben, hogy vajon Alison hogyan élte túl a fia elvesztését. A nő csupán annyit mond, hogy bármilyen ember volt a gyerek halála előtt, az a személy eltűnt a fiával együtt.

9_1.jpg

De nem igazán akar erről beszélni, inkább újra Noah édesapját hozza szóba, csodálkozik, amiért az öreg a fiára hagyta a házát. A férfi sem érti igazán, pedig az a helyzet, hogy kábé húsz éve nem járt ott, lévén a házban halt meg az édesanyja. Aztán mesélni kezd, nekem meg a könnyem folyik. Édesapja nem bírta nézni a felesége állapotát, gyakorlatilag elmenekült, ahogy Nina is az érettségi után, ezért Noah ápolta az asszonyt. Aztán felvették a fősulira, és az anyja nem akart egyedül maradni – tudta, ha a fia elmegy senki nem lesz aki ápolja. Mondta hát, hogy meg akar halni, hősünk pedig segédkezett ebben. A nő a gyógyszeres üvegét sem tudta kinyitni, sem a bogyókat lenyelni, ezért eltöltöttek még egy utolsó szép napot együtt, majd porított jópár gyógyszert, belekeverte joghurtba, és úgy adta be édesanyjának.

Ezen a ponton már annyira zokog, hogy Alison hozzá bújik vigasztalásul. A férfi nem tudta soha, miért szereti feleségét ennyire, csak most jött rá, ahogy Gabriel haláláról beszélt: Alison az egyetlen aki – hozzá hasonlóan – végignézte egy szerette halálát. A pár végül lefekszik, nemcsak egy ágyba, hanem egymással is.

9_2.jpg

Noah ismét böribe álmodja magát, Gunther visszahozza a korábban elvitt írását, a képébe vágja, és kikéri magának, amiért töketlennek állította be. Ezért visszavág, kijelenti, hogy „reggel megdugtam a feleséged”, és összehajtogatott lapot hajít be a zárkába.

Hősünk szétbontja, és igen, pont erre számítottunk: Alison fényképe az, megküldve jókora adag spermával. Noah agya eldurran, őrjöngve üvölti Gunthernek, hogy rohadjon meg, a rácsokon keresztülnyúlva megrángatja, leköpi, mire berontanak a biztonságisok, kiütik és legyűrik – irány a magánzárka. Ekkor felriad, és mélázva bámulja alvó feleségét.

10.jpg

Hazaérve aztán aláírja a válási papírokat, majd kissé nehezen, de búcsút vesznek egymástól. Mindketten autóba szállnak, Alison megy a lányáért, Noah pedig sunyiban utána. Távolról nézi, ahogy egymásnak örülnek, majd továbbáll. Elhagyott útszakaszon piros lámpánál várakozik, mikor furgon hajt mögé, és beledurrant az autója seggébe. A visszapillantóból látja, hogy Gunther ül a volán mögött!

Ijedtében átmegy a piroson, üldözője meg utána. Balról hirtelen másik személyautó vágódik elé, ezért jobbra rántja a kormányt, aminek következményeként letarolja az utat szegélyező fa korlátot, és egyben csúnyán leamortizálja a kölcsön járgányt. Nagyon csúnyán. Hátra néz, de Gunther sehol…

11.jpg

Hogyvoltíró a twitteren - megjelenések, készültségi fok információk:

https://twitter.com/AaannnaaA_HV

Címkék: 18+ The Affair
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása