Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

The Affair 3x04 - Zűrös születésnap (18+)

2017. március 24. 13:00 - AaannnaaA

Part One: Cole
Hősünk vadul szeretkezik exnejével, de mielőtt felszaladna a homlokunk a kérdés közben, hogy „már megint?” kiderül, hogy csak álmodja az egészet. A felesége mellett fekve, úgy az igazi. Freud biztos érdekes dolgokat mondana erről. Arra ébred, hogy kislánya, Joanie trappol be a hálószobába.

Reggeli készülődés közben a házaspár a gyerek holnapi szülinapi partiját beszéli meg, most lesz öt éves, nagy bulit tartanak neki. Amire meghívták anyut is, csak épp arra nem számítottak, hogy eljön. Luisa morcos is emiatt, de Cole nyugtatja – végülis ő a gyerek anyja, nem rakhatják csak úgy be a sarokba.

1.jpg

Napközben Cole a háza építésén dolgozik tesóival együtt, mikor hívást kap feleségétől, miszerint az nem tud elmenni a délutáni programra, ezért kénytelen őt megkérni. Ma van Alison láthatása a lányánál, amin a hivatal felügyelőjének és a másik szülőnek is jelen kell lennie, ezt vállalja hősünk magára.

Testületileg kimennek a játszótérre, ahol a felügyelőnő és apu a partvonalról figyeli, ahogy anyu a lányával játszik. Joanie persze megcélozza a legmagasabb mászókát, hogy Alison kis híján szívrohamot kapjon. Az előzmények ismeretében nem lepődünk meg rajta, mennyire félti a gyereket, így mielőtt a tetejéig mászna, inkább leszedi onnan.

2.jpg

Este Cole és Luisa vitába keveredik, a férfi a ma látottak alapján felügyelet nélküli láthatást adna exének, felesége azonban vadul tiltakozik, mert nem bízik a nőben. Szerintem meg saját maga alatt vágja a fát, mikor az anya ellen fogad az apa füle hallatára, csak mondom.

A parti egész pofásra sikeredett, jókora gyereksereg kiadós mennyiségű szülővel megspékelve, még Oscar is eljött újszülöttjét kenguruban maga elé kötve. Ha már itt van, jópofizik egyet Cole-lal – ezt is megértük. Megérkezik Alison, aki hozott tortát – nem tudta, hogy Lockharték már rendeltek egyet, de nem sértődik meg, simán csak átadja. Nem is annak a gyertyáit fújja el a gyerek, de kicsire nem adunk, a lényeg, hogy együtt vannak.

3.jpg

A mókának azonban vége szakad, mikor Joanie felül a szórakoztatására iderendelt pónira, majd pillanatokkal később lepottyan róla – Alison kétségbeesetten fut csemetéjéhez. Luisa is indulna, de Cole visszatartja, ez mégiscsak az anya dolga. Ebből sértődés lesz, az asszony dúvadként elrohan. Férje egyelőre nem foglalkozik vele, ő is a gyerekhez szalad, és rábeszéli, hogy azonnal üljön vissza az állatra. Kutyaharapást szőrével! Anyu befeszül, de aztán ráhagyja a dolgot.

A vita Cole és Luisa között elkerülhetetlen, a férj a buli után kérdi asszonykáját, mi bántja. Hát Alison felbukkanása, attól tart, hogy nemcsak a gyereket, hanem exét is vissza akarja kapni – ez a férfi szerint nem így van, kár ettől tartania.

4_1.jpg

4_2.jpg

A beszélgetés közben beállít Romero és Stanton egy járőr kíséretében, hogy Noah miatt érdeklődjön. Cole meglepődik, még a férfi szabadulásáról sem tudott, nemhogy a vele történtekről. És amúgy merre járt múlt szerdán? – kérdik a rendőrök, ám ő hezitál a válasszal, ezért Lusia mellé lép, és alibit igazol neki. Aztán persze feleségének magyarázkodhat, hol volt aznap, de nem árulja el.

Az eset után dühösen rohan Alisonhoz felelősségre vonni, miért nem szólt Noah esetéről, és arról, hogy a rendőrök őt is ki fogják kérdezni, de az asszony erre egyáltalán nem gondolt. Mikor felteszi az „és amúgy van alibid?” kérdést, hősünk felhorgad: igen, otthon voltam! Ezután elkaffogja, hogy ha Noah ide dugja a képét, nyílt színen veri agyon, és a rendőröket hívja asszisztálni a mutatványhoz.

5.jpg

A vita végén újabb témát hoznak fel, amin moroghatnak egy kört: a férfi exe szemére veti, hogy amikor felbukkan minden szétcsesződik körülötte. A nő ezredszer is bocsánatot kér mindazért, amit elkövetett, de némi megértést is igényelne, mert neki ugyanilyen szar, hogy a tettei miatt heti egyszer láthatja a saját lányát, akkor is vadidegen figyeli minden lépését. Cole megenyhül, távozni készül, ám végül végrehajtja azt, amiről hajnalban csak álmodott: Alisonhoz lép és vadul nekiesik.

6.jpg

Part Two: Alison
Nézzük az eseményeket most hősnőnk szemszögéből. A játszótéri móka közben Cole és a felügyelőnő nem feszülten figyel, hanem egymással beszélgetve töltik az időt, így azt sem veszik észre, amikor Joanie felmászik a mászókára, rettegő anyja pedig nyűglődve ugyan, de ráhagyja, hogy végigmenjen (lerángatni amúgy is veszélyesebb lenne). Kicsit mókáznak és beszélgetnek még a gyerekkel, aztán Cole szól, hogy vége a bulinak mára, viszi haza a kislányt.

Mielőtt távoznak, Alison még visszatartja pár szóra: jelzi, hogy szeretne sütni a partira egy tortát, amit a férfi jóváhagy azzal, hogy mogyoró ne legyen benne, mert Luisa allergiás rá. Azt is kéri tőle, hogy kedden, amikor Joanie tényleges születésnapja lesz, had aludjon nála a lánya – egyedül, felügyelet nélkül. A férfi felhorgad, nem igazán akar engedni, de némi könyörgés megteszi a hatását: igent ugyan nem mond, csak talán-t, Luisa beleegyezése kell a dologhoz.

7.jpg

Alison innen ügyvédhez megy – na nem a sajátjához, hanem a lányáéhoz. Merthogy olyan is van neki, hivatalból rendelték ki, hogy vigyázzon az érdekeire. Neki bizonygatja mennyivel jobban van már, és kéri járjon közbe a bíróságnál az érdekében. Önálló felügyeletet szeretne, de az ügyvéd váltig bizonygatja, az ő véleményét nem feltétlenül veszi figyelembe az ügyről határozó bíró.

Aztán átvált gecibe, és megkérdi van-e az asszonynak munkája (persze, hogy nincs), és hogy van a „sógorgyilkos férje?”. Csodálom Alison önuralmát, én ezen a ponton kikaparnám a szemét, következmények ide vagy oda.

8.jpg

Otthon nekiáll megsütni Joanie szülinapi tortáját, épp egy doboz mogyorókrémmel szemez (ne már!), mikor megérkeznek a nyomozók és tájékoztatják a Noah-val történtekről. Kiborul, és őszintén aggódik, de a rendőrök megnyugtatják, hogy férje megmarad. (Beszélgetésükből megtudjuk, hogy ők ketten már egy éve nem kommunikálnak egymással.) Mikor Cole alibijéről érdeklődnek, nem tud mit nyilatkozni, ezért úgy döntenek maguk kérdezik meg tőle – mondjuk nem tudom mit vártak, a volt férje napirendjét ugyan minek tartaná számon? Még arra kéri őket, hogy a gyerekfelügyeleti per miatt egyáltalán ne említsék a nevét az üggyel kapcsolatban, a nyomozók pedig rábólintanak. Távozóban udvariasan megkérdezik, mit készít éppen, így remélem letesz arról, hogy a Luisa életére veszélyes mogyorót a sütibe tegye.

Előveszi a mobilját, meghallgatja Noah utolsó hangüzenetét, közben látszik, hogy rettenetesen megviselik a történtek. Megpróbálja hívni is a férfit, de csak a hangpostát hallja, arra nem akar rábeszélni.

9.jpg

Másnap van Joanie bulija, ahova tortával érkezik, de persze már van ott egy, így jobb híján oda rakja a sajátját. Luisával sikerül felvennie a szemkontaktust, ám a nő átnéz rajta – nem lesz egy könnyű délután. Szerencsére az érkező Oscar menti a helyzetet, és beszédbe elegyedik vele. Alison kihasználja a lehetőséget, és rákérdez, hogy Cole ott volt-e múlt héten szerdán a városi gyűlésen, amire nemleges választ kap.

Nevezett ekkor csatlakozik hozzájuk, ezzel vége a bizalmas csevegésnek. Az asszony szóvá teszi exének, hogy nem éppen póni méret az állat, amit a jeles alkalomra béreltek, de Cole leinti: minden rendben lesz!

10.jpg

Azért ahhoz a rendbenhez némileg közreműködőbb Luisa is kellene – a picsa amint meglátja Alisont közeledni, azonnal a pónihoz irányítja a gyerek sereget, nehogy anyu is válthasson pár szót a lányával – Joanie-t konkrétan elrángatja hősnőnk orra elől. A kislány azonban nem akar felülni a lóra, Cole és felesége együtt győzködik róla, hogy szálljon fel, míg anyja hagyná az egészet. Végül apu szó szerint felhajítja a dögre. Alison annyira feszült, hogy nézni sem bírja, csak a sikításra fordul hátra, mikor a gyerek leesik. Bepánikol, azt haluzza, hogy Joanie vérző szájjal fekszik, és mindenki mentőért futkos – Cole rázza fel, és nyugtatja meg, hogy nincs semmi komoly baj. Amint a sokknak vége, lányához rohan, akit eddig mostohaanyja istápolt.

Elmenőben a buliból Luisa még egyet belerúg: visszaadja a tortáját, ’úgysem eszi meg senki!’ felkiáltással. Plusz kioktatja, hogy a Joanie miatti aggodalmával a gyereket is feszültté és aggodalmassá teszi, azért is esett le a lóról. Alison ahelyett, hogy a képébe nyomná a tortát, csupán annyit kér, hogy hagyjon fel a kegyetlen szavakkal, és ne akarja elvenni tőle a kislányát.

11_1.jpg

11_2.jpg

Otthon aztán pohár bor mellett folytatja a makettezést, amit Joanie szórakoztatására csinál, mikor beállít a meglehetősen dühös Cole, és felelősségre vonja, amiért rá küldte a nyomozókat. Nem is fárad a cáfolattal, inkább elnézést kér, de a vitának hirtelen vége szakad, mert a férfi kiszúrja a makettet amit épített (ahogy elnézem egykori házuk kicsinyített mása), és meglágyul tőle.

Alison halkan beszélni kezd arról, hogy mennyire nehéz neki a férfit mással látnia, hogy a gyerekét mással neveli, és sajnálja amiért mindent elszúrt – nemcsak a saját, de mások életét is, szívesen visszacsinálná, de ugye nem lehet. Cole itt megszakítja a vallomást, megcsókolja és meg is dugja exfeleségét.

12.jpg

Hősnőnk másnap reggel egyedül ébred, Cole-nak volt annyi esze, hogy haza menjen kamaty után. Otthonról távozóban Luisa várja, kis híján infarktust okozva (nekem is). De nem gyanakszik, csupán békülni jött a tegnapi események után, és felajánlja, hogy Joanie anyjánál alhat kedden, a születésnapján, egyben reméli, hogy nem bánja meg, amiért beleegyezését adta.

Hősnőnk lemegy a partra és pancsol egyet, ez láthatóan megnyugtatja, majd biciklivel indul tovább. Út közben döbbenetes felfedezést tesz: szemből piros autó érkezik, Juliette kocsijával Noah jött vissza a városba!

Címkék: 18+ The Affair
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása