Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

The Affair 3x03 - Sebek (18+)

2017. március 17. 13:00 - AaannnaaA

Part One: Juliette
Bevallom őszintén arra nem számítottam, hogy új karakter is kaphat nézőpontot; és azt is, hogy az eddigiek alapján nem ő az új kedvencem, de nézzük nála mi van a felszín mögött.

A Noah elleni támadás napját látjuk az ő szemszögéből, délutántól kezdve. Először a könyvtárban vizslat középkori szöveget, majd az egyetem udvarán egy padon olvasgatva eszi az ebédjét. Diákjai lépnek oda hozzá, megerősítve az ismert tényt, miszerint az ember minden életkorban és szituációban szeret szaros nyelvvel szaladgálni (kolléganőim sokat mesélhetnének erről) – és körbe hízelgik kicsit tanárnőjüket. Megdicsérik az óráját és kérdezik mit olvas, de az asszony gyorsan, elegánsan lerázza őket. Mi azért megtudjuk mibe merült bele ennyire: naná, hogy Noah könyvébe.

1.jpg

Ezután haza indul, még bevásárol, majd főzés közben telefonon beszél a lányával. Később ágyban olvasgatás következik, és a könyv hatására önkielégítés. Na igen, némi segédanyag sosem árt. Ugye. Ezután végignézzük az első részben látott vacsora közbeni beszélgetést, nekem meg a hajam hullik újfent végighallgatni az agyilag félig érett, tinikorból épp kilépett fiatalok idült agyfaszt okozó kirohanásait a szexről.

De legalább némi extra infóval gazdagabbak leszünk: Audrey, a diáklány, aki az első részben elbőgte magát Noah kritikája miatt, korábban szeretője volt Mike-nak, egyik osztálytársának. Aki most úgy tűnik Juliette szeretője, mert amikor az asszony kimegy a konyhába, utána siet, és szenvedélyesen nekiugrik.

2.jpg

Mielőtt azonban bármi is történne, Audrey is becsörtet – szerencsére annyira el van foglalva magával, hogy nem veszi észre a szétrebbenő párocskát. Elnézést kér a tanárnőtől a vacsora alatti feminista kirohanásáért, és megindokolja rossz modorát (nem, nem azt mondja, hogy alapból ilyen, pedig de). Az a baja, hogy állandóan Noah körül járnak a gondolatai, szeretne vele lefeküdni. Mike kaján vigyorral biztatja: tedd meg. A csaj kiborul, Juliette pedig magára hagyja vitázó diákjait, és Noah keresésére indul.

A férfi az emeleten olvasgat, zavarta a tömeg. Beszélgetnek kicsit, az asszony a családjáról mesél (a férje híres prof, ő a tanítványa volt, így ismerkedtek meg, a lánya meg már 22 éves), majd a vacsora alatti témára tereli a szót. Ha a párbeszédtől sikerül elvonatkoztatnunk, akkor láthatjuk, hogy Juliette nézőpontja – ahogy az várható volt – különbözik Noah első részben látott emlékeitől. Saját emlékeiben sokkal kevésbé kihívóan van felöltözve, mint a férfinál láttuk (aki viszont jóval elegánsabb), illetve máshogy zajlik a hálószobai majdnem-szex affér is; bár a végeredmény ugyanaz: Noah dolga végezetlenül elrohan.

3.jpg

Az asszony beszélget még kicsit a diákokkal – Audrey buksija továbbra is hősünk körül jár – majd távoznak, Mike kivételével, aki a konyhában teszi magáévá az asszonyt. A nő később a férjét hívja, amiből rögtön megértjük, mit jelent korkülönbségben az, hogy anno a tanítványa volt: míg ő vendég professzorként a világot járja, és fiatal diákjaival kefél, férjéről otthon ápolónő gondoskodik; az öreg láthatóan totális szellemi leépüléstől szenved.

A beszélgetés után a konyhában pakolászva megtalálja Noah ott felejtett zakóját, ezért némi gondolkodás után úgy dönt, hogy éjszaka ide vagy oda, visszaviszi az ominózus ruhadarabot. Átsétál a férfi lakásához, egy távozó lakó segítségével bejut, majd az ajtó előtt állva gyanút fog, mert Noaht szólongatva, választ nem várva bemegy, és ott találja a férfit a földön, saját vérében fekve. Azonnal lenyomja a sebet és hívja a mentőket. Miután elviszik a sérültet, a megrendült, fülig véres asszony a járdán remegve próbál megnyugodni, majd hirtelen felhívja a lányát, de beszélni már nincs ereje.

Part Two: Noah
A mentőben hősünk néhány pillanatra magához tér, aztán újból kiájul, és a böribe haluzza magát. Arra tekintünk általa vissza, amikor megérkezik, indításként részt vesz a totál megalázó testüreg motozáson, majd immár rabruhában cellába rakják. Tétlen heverészését börtönőr érkezése zavarja meg – a férfi John Guntherként mutatkozik be (igen, ő a Brendan Fraser alakította tag, akit már láttunk az előző részekben); korábban közös suliba jártak, sőt, valamiféle úszó versenyen egymás ellen küzdöttek. Fél fülemet tenném rá, hogy hősünk a csaját is elszerette, de ezt csak én tippelem.

Noah nem emlékszik a férfira, de nincs harag, a tag úgy néz ki őszintén örül a találkozásnak. Hősünk már kevésbé, Gunther nem tűnik teljesen százasnak, de lehet ezt csak az előző részekbeli visszaemlékezések fényében gondoljuk már most így.

5_1.jpg

5_2.jpg

Míg ezekre emlékszik, mi láthatjuk amint felkerül a műtőasztalra, az orvosok pedig vadul küzdenek az életéért. Amikor magához tér, meglehetősen ramaty állapotban van, és ezen Helen érkezése sem javít sokat. Noah ugyan tudatánál van, ám egyáltalán nem emlékszik rá, hogy megtámadták, erről exfelesége világosítja fel. Aztán betrappolnak a gyerekek – Trevor és Stacey – és körbe állják apu ágyát.

A nővérke közben további kérdéseket tesz fel, így derül ki, hogy hősünk maga is rendszeresen szemezget Dr. House kedvenc csemegéjéből – Vicodint szed korábban megsérült vállára. Helen kizavarja a gyerekeket, maga azonban maradni szándékozik. Exférje megengedi azzal, ha csendben marad, mert aludni szeretne. A nő némán leül az ágy mellé, és megfogja a kezét, de Noah elhúzza – Helen ekkor jobbnak látja távozni.

6.jpg

Mivel hősünk beverte a szunyát, mozizunk mi is kicsit a börtönmúltjában. Immár hat hónapja csücsül, a nemes évforduló örömére Gunther ajándékkal lepi meg: elektromos írógéppel. Bezony! Ezt a típust elég nehéz beszerezni, mert átlátszó (nehogy elrejtsenek benne valamit), de az egyik szabaduló rab után itt maradt, ő pedig odaadja – még papírt is hozott. Közben elkotyogja, hogy megrendelte Noah könyvét, alig várja, hogy olvashassa. Hősünk köszön mindent, de ahogy nézem nem szívbéli a mosolya.

A kórházban magához tér, így újra a jelenben folytatjuk tovább. Két nyomozó – Stanton és Romero – érkezett beszélgetni vele a támadásról. Egyelőre ők is csak találgatnak, abban viszont biztosak, hogy szándékos volt és Noah a célpont. Azt feszegetik, hogy milyen a viszony közte és Cole Lockhart között – luksógora előkelő helyen van a gyanúsítottak listáján. Sőt, még Alison is eszükbe jutott, mint féltékeny exnője. És ha már nőkről van szó, rákérdeznek mi a helyzet Juliette és közte? Merthogy ő találta meg. Noah erre nem is emlékszik, de nem tud többet mondani róla, mert beállít a nővér, mire kapva kap a lehetőségen, és kihajíttatja vele a rendőröket.

7_1.jpg

7_2.jpg

A következő jelenetben, már sokkal jobb állapotban távozik a kórházból, testvére jött érte, hogy hazavigye. Hősünk nem óhajt hazamenni, nem akar tovább a családja nyakán élősködni, helyette Juliette lakásához hozatta el magát. Mijafasz?

Mielőtt kiszállhatna az autóból, Nina elsírja magát, és visszaadja apjuk házának kulcsát. Noah nem akar ott élni, testvére viszont képtelen eladni, egy közel 30 éve történt eset miatt. Azt nem tudjuk meg, mit nem tud elfelejteni, reméljük hamarosan kiderül. Végül összemorrannak, így a férfi kiszáll az autóból és becsenget. Juliette beengedi, kicseréli a kötését, közben céloz rá, hogy miért ment át: remélt valamit kettejüktől, bár konkrétan nem mond ki semmit.

8_1.jpg

8_2.jpg

Az egyik emeleti szobát kapta meg éjszakára; Juliette elalvás előtt belibben bájologni. Csupán pár csók csattan el, a nő visszavonulót fúj némi kamu ürüggyel – amúgy sem lenne vicces, ha a férfi kiájulna dugás közben.

Ezután elalszik, így ismét visszanézünk a börtönmúltba: épp ezerrel kopácsol a Gunthertől kapott gépen, mikor az őr meglátogatja, ezúttal azonban nem a rácson át cseverészik, hanem belép a cellájába. A könyvét hozta dedikálásra, közben beszélgetni kezdenek. Rámutat Alison képére, Noah elmondja, hogy ő a felesége. Gunther elvált, de most nem erről akar diskurálni, hanem megjegyzi, hogy képet tilos a falra ragasztani.

9.jpg

Hősünk tiltakozna a fotó elvétele ellen, de mire észbe kap, John már le is szereli – úgy kicsavarja a karját, hogy kétségünk sem lehet, innentől kezdve fájlalja majd a bal vállát. Mikor mindezzel megvan, Gunther elégedetten távozik (a fényképpel együtt). Asszem a hátralévő börtönévekre megvan a pszichomumus.

A rossz álomra felébred, és a Vicodinos doboz után nyúl, reggel pedig teketória nélkül felhívja Stanton nyomozót és közli, szerinte Gunther volt a támadója.

10.jpg

Zárásként szavazás-rajongó kedves olvasóm (helló! :D) kedvéért ismét bedobok egy kérdést:

Hogyvoltíró a twitteren - megjelenések, készültségi fok információk:

https://twitter.com/AaannnaaA_HV

Címkék: 18+ The Affair
6 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2017.03.17. 18:52:36

A kerdesedre: mivel hat honapig elvoltak, mint rab es bortonor, valami, a konyvben szereplo dolog lehet az ok, nem multbeli, mert a veresek a konyv elolvasasa utan kezdodtek.

AaannnaaA 2017.03.17. 19:43:53

@Kishableany: Ez is egy jó felvetés! Reméljük ennek a megoldására nem kell annyi ideig várni, mint Scotty gyilkosának kilétére :)

Gabba 2017.03.22. 21:13:21

@AaannnaaA: karrier! ajánlva vagy a Pumped hogyvótban :))

AaannnaaA 2017.03.22. 21:16:09

@Gabba: Kapitánylány és Ármándó kollégák már megelőztek ezzel az infóval, köszi :)

Te melyik opcióra szavaztál?

Pácsó Ármándó 2017.03.22. 21:52:07

@Gabba: Miket nem olvasol Gabba! :-))

Gabba 2017.03.23. 07:23:25

@AaannnaaA: az Iliász óta tudjuk, hogy minden konfliktus a Nő miatt tör ki, úgyhogy a 2. opcióra :)

@Pácsó Ármándó: látókör szélesítés!
süti beállítások módosítása