Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Az ifjú pápa 1x02

2017. március 08. 11:00 - Szendrey

Egy csávó kurrant egy Esther nevű, üres tekintetű nőt nagy lendülettel, a hapi el is megy, de előtte még arra kéri a csajt, mondjon valamit. Esther továbbra is kimeredt szemekkel betolja a jolly jokert: szeretlek. Majd elkezd imádkozni, s közben a faszija felöltözik. Most lehet látni, hogy azok közé a színes csíkos cuccot hordó pasik közé tartozik, akik a pápa testőrei. Szerinte Esther nem szereti, a nő meg csak ül és morzsolja a rózsafüzérét.

1.png

Na csókolom jó reggelt, vidám napra ébred a Vatikán háza népe, amelyet az Ave Maria kísér aláfestő zeneként. Bepillanthatunk a reggeli készülődés mozzanataiba: egy atya még gyorsan kakkant egyet a reggeli gyónás előtt gondolom, s az egyszerűség kedvéért a bidében mos kezet, végülis. Aguirre, a hörcsögszerű bíboros a cipőfűzőjének bekötésével szenved, akkora a hasa, hogy nem nagyon éri el a lábát. Nem tudom megállapítani, egy ősz hajú atya, talán Ozolins bíboros a tabletjét baszkurálja napszemüvegben (mer mérne), miközben egy apáca a ruháján varr valamit.

2.png

Caltanissetta, aki már az előző részben is egy rohadt nagy pimp volt, szokásához híven egy slukk oxigénmaszkozás után rehabilitálja magát egy slukk cigivel. Egy ismeretlen bíboros gondolom vitamininjekció koktélt kap a seggébe, hogy bírja a napot, megint egy másik pedig tökegyedül eszik egy ebédlőben, úgy nézem nutellás pirítóst, jól vannak tartva ezek a papperek, na. De ne ragadjunk le ilyen földi hívságoknál, mert a focipályán cselezgető apácáknál nincs jobb: bezony, ameddig a vén trottyosok a vécén ülve köhécselnek, ezek a nők már felszántották a gyepet úgy látom.

3.png

A kövi jelenet megint egy flashback, most egy vörös hajú kisgyerek lép be ugyanazon a kapun, amin az előző részben a kis Lenny, és kicsit sírásra csempülő szájjal köszönti Mary nővért, aki azt mondja a srácnak, hívj csak anyának. Ugrunk is vissza a jelenbe, az öreg Mary nővér egy vörös hajú bíboros szobájában ül, reggeli kávécigi folyik éppen. A helység elég fapadosan van berendezve, ágy-asztal-szék–szekrény, csókolom. A vörös hajú fazon Andrew Dussolier, aki misszionárius, és Lennyvel együtt nevelkedett Mary nővér árvaházában. Elröhögcsélnek azon, hogy Mary nővér mennyire szottyadtan néz ki, a nő azt mondja, fel kellett volna törnie az alamizsnás dobozokat és plasztikáztatni a pénzből. Dussolier az ablakban ül, és még mindig képtelen felfogni, hogy Lennyből pápa lett. Azt mondja, nem bírja ezt a helyet, mert tömjén- és halálszaga van, és ő jobban szereti a szar- és életszagot. Én az orgonára szavaznék, de who am I to judge. Mary nővér elnyomja a kávéjában a cigijét és balra el.

4.png

Az ukulelés vidámságos reggel még mindig folytatódik, és ennek jegyében egy fényes hajú kosztümös nőci jelenik meg Voiellót köszöntve, Sofiának hívják. Arról kezd panaszkodni, hogy a csalók meghamisítják a pápai emléktárgyakat, ezért gyorsan kell cselekedni, és piacra dobni eredeti darabokat. Voiello kicsit fossant attól, hogyan kezeli majd a pápa ezt az ötletet, de Sofia meggyőzi egy puszival, mondjuk tény, hogy a nő kicsivel szebb, mint a Willendorfi Vénusz.

7.png

Belépnek a pápához, és a nő el is kezdi a puhítsuk meg Lenny Belardót hadműveletet. Először tányérnyi szemekkel bámulja a pápát, aki mint mindig, most is dohányzik, úgy tűnik a Vatikán Cherry Coke Zero nélkül tud létezni, de dohány nélkül egy napig sem. Szóval a nő ott kellemözteti magát a pápának, és megdicséri a férfi külsejét, majd ő is rágyújtana, de Lenny azt mondja, sajnos II. János Pál megtiltotta, szopó. Sofia bemutatkozik, Vatikánváros marketingigazgatója vagyok, a Harvardon végeztem, csácsumi. El is röhögcsélnek kicsit a pápával. Voiello feje közben olyan, mintha egy különösen gonosz pukit próbálna visszaszorítani a végbelébe.

9.png

Lenny nincs elájulva attól, hogy a nő a Harvardra járt, szerinte ez egyet jelent a hanyatlással. Sofia rá is tér a lényegre, miszerint a pápa arcképével ellátott dolgokat csak a Vatikán árulhat, és ezt sovány liba vágtában el kéne kezdeni, mert jönnek a béndzsó hamisítványok, és különben is, jó üzlet ez az arcképes dolog. Ehhez meg kellene egy fotózás, nyilván. A nő belemelegedik a marketingbe, azt mondja az öt eurós tányérok mellett kitaláltak valami komolyabbat, a kampániai Vietriben gyártott tálakra gondol itt, meg is mutatja a kurva ronda prototípusokat a tabletjén, 45 euró lesz, totál megéri. A pápa csak mosolyog és időnként kérdez, Voiello most már tényleg mindjárt eldurrant egy hangos ratatát, olyan kényszeredetten vigyorog.

10.png

A pápa engedelmet kérve kimegy egy percre, Voiello szerint valószínű egy pisztolyt keres. Sofia szerint jól ment a tárgyalás, de Valente atya is idegesen pillog, Amatucci meg egyenesen fedezékbe vonul. A pápa visszatér egy full üres fehér tányérral, tessen nézni, ilyen portékát árulhattok, mert én is semmi vagyok, nem érek öt eurót sem, mert csak Krisztus létezik. Sofia néz, hogy ez mi, de Lenny folytatja az ekézést, persze hogy nem érted, mert a Harvardon végeztél, csóri. Az lesz a feladatod, hogy kirúgod a Vatikán hivatalos fotósát, mostantól semmi kép a pápáról, sőt, a beszéde alatt is csak a körvonala látsszon. Sofia és Voiello csak néz, de Lenny kitalálta a láthatatlan pápa-imidzset, és ezt azzal támasztja alá, hogy az igazán menők is mind láthatatlanok, mint Salinger, Kubrick, Banksy, és a Daft Punk. Voiello szerényen közbeveti, hogy Szentatyám, te azért nem vagy rocksztár, de a pápa hajthatatlan. Sofia elvigyorodik, és azt mondja, tetszik neki az ötlet.

11.png

Amatucci biliárdozás közben hogyvoltozza Voiellónak a pápa múltját, miszerint Lenny szülei hippik voltak, és álnéven jelentkeztek Mary nővérnél, hogy a gyerekük ne találja majd meg őket. A nővér befogadta a kissrácot, aki később Spencer egyetemére került, majd a legjobb tanítványa lett. Makulátlan magatartás, semmi pletyka, nulla szerelmi vonatkozás. Amatucci szerint Lenny csak az egyházba szerelmes egyedül. Voiello leokézza, szuper, mert az egyház meg nőnemű.

12.png

A pápa ezalatt egy kis csoport bíborossal néz körbe az ajándékoknak felállított raktárában, kiderült, hogy a pápa szeret pöfékelni, úgyhogy kapott egy rakat öngyújtót, már hogyne, hogy zsebre vágja az egyiket. Van egy tonna levél is kisgyerekektől, az egyik azt kérdezi, mit tegyek, hogy higgyek Istenben. Lenny kiadja, hogy minden levélre válaszolni kell, Aguirre kicsit zavartan veszi tudomásul. A csöndet valami fura zörgés töri meg, amit senki nem tud hova tenni, de szerencsére Aguirre ismét lángész, és felkiált, tuttam één hogy egerek vannak itt! Ó, ez nem egér, mondja Lenny és egy pap máris lerántja a leplet egy óriási ketrecről, ahonnan a szuszogás jön. Mit ad isten, az ausztrál külügyminiszter ajándéka stílszerűen egy kenguru, kíváncsi vagyok mióta hesszelhetett ott szerencsétlen állat. A pápa nem igazán fostos alkat, mert kitárja a ketrecet, és a nála csak kicsivel alacsonyabb állatot úgy hívja elő, mintha kiscicáról lenne szó. A kenguru kilép, és csak néz, Mary nővér úgy látom nincs a helyzet magaslatán, de a pápa rendelkezik, elengedjük a kertben, kész passz. A kertészek biztos örülni fognak a kenguruszaros parknak.

13.png

Mary nővér komolyan veszi a pápától kapott feladatát, és a kertben olvasgató Voiello után koslat, a férfi meg is jegyzi, hogy ennyire nem kell túlteljesíteni az ötéves tervet. Voiello aggódik a pápáért, szerinte kurva nagy hülyeség ez a láthatatlan pápa cucc, mire Mary nővér azt mondja, Lenny egy szent, és különben is, ha sokat ugrál, még megvitatják az államtitkár bíborosi posztot is. Voiello felkapja a fejét a királyi többesre, de azt mondja, itt a pápa beszéde, egész éjjel ezen dolgoztam, kell-nem kell, szaromle. A susnyásból mintegy véletlenül előugró Amatucci átnyújtja a bőrmappás beszédet, amit Mary nővér nagy nehezen elvesz.

14.png

Este Lenny és Mary nővér közösen vacsoráznak, nem látom mit, de az asztal tök üres, hova lettek a fondantos fánkok, még egy nyamvadt light kóla se sehol, nem lehet így élni. A nővér próbál szóba elegyedni a pápával, de az lehurrogja, nem kell nekem tanács a beszédhez, főleg nem Spencertől.

15.png

Voiello ezúttal sem a Szívek szállodája reuniont nézi, mert valaki felhívja az utcán, és már egyből el is megy valami lépcsőházba, csak azt nem veszi észre, hogy Mary nővér megint figyeli. Voiello mögött egy elég szexi piros ruhás nő lép be a házba, persze Mary azt várja, hogy most akkor inflagranti, de nem, mert kiderül, hogy Voiello egy tolószékben ülő, sérült gyerekhez látogatott el mesélni, még nem tudjuk, hogy ő most kije-mije.

16.png

Másnap megint audiencia van, Lenny Assente bíborossal, a Klérus Kongregációjának prefektusával találkozik, egy nagyon halott tekintetű szemüveges emberrel, aki első blikkre egy creepy sorozatgyilkos arcával rendelkezik. Lenny nem szórakozik, helló, rám szavaztál a konklávén? Nem, mert Spencer tanítványa vagy, az meg konzervatív, és nem bírom az elveit. Kicsit kinek nagyobb a farka-versenynek érzem ezt a párbeszédet, Assente nem szarja össze magát egyáltalán Lenny kérdéseitől, sőt kicsit ekézi is. Na de a pápát se kell félteni, jól van akkor, homoszexuális vagy? – kérdezi, mire Assente ha lehet, még halottabb arckifejezést ölt, és nagy nehezen válaszol: igen. Ennyi elég is volt, Lenny alig feltűnően megnyomja az uncsigombot, és máris beslattyog egy apáca, uzsonnaidő van Szentatya. A pápa elröhögi magát ezen a kurva béna kifogáson, és azt mondja, nevezhetjük így is.

17.png

Tommasino a szokásos jelentését teszi a fehér kapucnis pulcsit viselő pápának, láttam Mary nővért kimenni Dussolier bíboros szobájából. Továbbá Ozolins kihallgatta Mary és Voiello kerti beszélgetését, és szerinte is ciki a királyi többes, Mary nővér nagyon kicombosodott. Ja, és Voiello egy rafinált gazember. Lenny erre megnyugtatja Tommasinót, egy nő sose lesz pápa, én vagyok a pápa, ne fossál be.

18.png

Megint ukulelés reggel van, Ozolins bíboros próbálja kinyitni az irodája ajtaját, de hiába feszegeti, nem megy. Mindjárt elkezd szentségelni, a rossebbe hogy itt semmi sem működik, hatszor szóltam. Épp megjelenik egy szerelő, Ozolins meg amilyen idióta, még mindig nem vágja le, hogy ráállították a szopórollerre, és örvendezni kezd, na de jó, tessen megszerelni a kilincsemet mert szar. Az, hogy kirúgták, csak akkor esik le neki, mikor a névtábláját is leveszi a csávó, és Aguirre bíboros nevét szereli fel helyette, ő lesz a Vatikán múzeum irányítója juhú.

19.png

Lenny megint a Pietá előtt gengel Gutierrez atyával, aki elmondja, hogy az ablakon beszűrődő fény hatására lett pap. Később a pápa a szobájában gyakorolja a beszédét, majd behívja magához Voiellót és Mary nővért. A nő már elkezdené mondani, hogy Voiello beszéde tök jó, használni kellene, mikor Lenny leállítja, nem kérdeztem a véleményed, úgyhogy szevasz. Este persze fagyos a hangulat, Mary nem jön le kajálni Lennyvel, aki így egyedül eszi a görögdinnyeszerű valamit, meg a kis sherrys pohárnyi vizet. Később azért felmegy a nőhöz, aki próbálja meggyőzni, hogy használja Voiello beszédét, de a pápa leszarja, sőt, azt mondja, mostantól csak Szentatyának hívhatja. Lenny elbocsátja annyival a nőt, hogy másnap este lesz a nagy hepaj, kilenckor megtartja az első homíliáját.

20.png

Spencer magához hívatja Lennyt, aki nagy örömmel becsatlakozik hozzá, hú de jó, hogy hívtál, vártam már, köszipuszi, neked köszönhetek mindent, mondja lelkesen. Spencer erre úgy reagál, hogy a padlóra köp egy szőlőmagot, majd azzal folytatja, hogy neki kellett volna a pápának lennie, és Lenny egy fasz, hogy elfogadta Voiello alkuját. Lenny nem tudja miről van szó, és próbálja puhítani az öreget, kirúgom Assentét, lépj a helyébe, legyél a mentorom, együtt dolgozunk majd, mint régen. Könyörög neki, hogy segítsen megírni a beszédét, de Spencer elküldi a vérbe.

21.png

Lenny ezért jobb híján Mary nővérhez kopog be, aki már éji hacukában leledzik, egy fehér gatya, és egy I’m a virgin, but this is an old shirt-feliratú pulcsi a pizsamája. Legalább humora van az öreglánynak. A pápa a hippi szüleiről kérdezi, tudni akarja, kik voltak, de Mary nem tud mondani neki semmi lényegeset, csak hogy annyit mondtak, Velencébe kell menniük. Lenny nyavajog, hogy keresi Istent, de nem találja, mert nem ismeri a szüleit, és hiába próbálja felkutatni őket, nem megy. Hall valami motoszkálást Mary nővér szobájából, és egyből be is fosik, hogy biztos kihallgatják. A nő azt mondja, nyugodtan megnézheti, senki sincs bent, majd mikor Lenny arcoskodni kezd, hogy fel van készülve arra, hogy mindenkitől rosszat kap, Mary megpofozza, és lecseszi.

22.png

Másnap este kezdődik a parti, az első homília, ennek köszönhetően Lenny újdonatúj piros outfitben készül kilépni a nép elé. Mindenki kinyalta magát, a bíborosok a balkonon várják a Szentatyát, aki kicsit leül, majd mikor Gutierrez szólítja, elindul megtartani a beszédet. Egy pap még gyorsan odarohan, hogy korpátlanítsa a pápa vállát, aki egyből elküldi, húzz innen.

23.png

Kilép a Szent Péter-bazilika erkélyére, a tömeg óriási, mindenki várja, mit mond az új pápa. Lenny azonban tényleg betartja az ígéretét, mert semmit nem lehet látni belőle, csak a sziluettjét. Semmi megszólítás, csak elkezdi a beszédet, és egy dörgedelmes áradatot zúdít szerencsétlen összegyűltek nyakába, ahelyett, hogy a písz láv juniti jegyében kicsit összekovácsolná őket. Megfeledkeztetek Istenről, hozzá kell közel lenni, nem egymáshoz, mondja. Akik kételkednek Istenben, azokkal nem tudok mit kezdeni, majdnem úgy jön ki, hogy húzhatnak az anyjukba. Nincs helye a szabadságnak, a szabad akaratnak, meg az egyenjogúságnak, Istennel tessék foglalkozni 0-24-ben, mert nélküle halottak vagytok.Valaki a tömegben elkezdi megvilágítani valami zöld fénnyel, mire a pápa iszonyatosan kiakad, és leosztja az egész népet, hogy meritek ezt csinálni, nem is tudom, hogy megérdemeltek-e egyáltalán. Lenny azzal a lendülettel elrohan, az eső meg szakadni kezd. Hát. Nekem még mindig jobban tetszett a múltkori álombeli beszéde, mint ez.

24.png

Voiello az utolsó jelenetben zokogva tartja a karjában a sérült fiút, és imádkozik Istenhez, hogy bocsásson meg neki azokért a dolgokért, amiket az egyház megmentésének érdekében tesz. 

1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kutul 2017.03.29. 11:24:14

Nekem nagyon bejön ez a sorozat, bár eredetileg "csak" Jude Low miatt kezdtem el nézni:-)
Nagyon érdekes a valláshoz való viszonya. Főként a Pápáé...
Az első részben nem is tudtam eldönteni, hogy komolyan gondolja-e vagy csak mindenkit szívat(a többi papot, bíborost, Mary nővért, az embereket), de néhány rész után úgy tűnik, nem viccel.
Bár én sem tartom normálisnak, hogy ilyen marketing központú a Vatikán, (bár a kegytárgyak árusítása mindig benne volt a pakliban), de azért a középkorba visszamenni?!? Kezdem félteni Lennyt:-)
Még van 2-3 rész az évadból, amit nem láttam, de nagyon szeretem a hogyvoltokat, főleg, ha ilyen jól vannak megírva:-) és nagyon várom a többi részhez tartozót is! Előre is köszi! Már azon is elgondolkodtam, hogy én nekilátok egyszer, de aztán megtaláltam:-)
Amúgy a főcím fantasztikus lett a repkedő szentlélekkel, meg a kikacsintós Pápával!
süti beállítások módosítása