Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A titkok könyvtára (The Librarians) 3x07 - The Curse of Cindy

2017. február 23. 11:00 - Gabba

Vidéki kertes háznál kezdünk, ötvenes nő leskelődik befelé a kerítés mellett, majd a kapuőrt kijátszva egy érkező furgon fedezékében beoson az óriási kertbe. Odabent a flower power korszakot idézve fiatalok és idősebbek mászkálnak virággal a kezükben vagy a hajukban, többen „we love you” táblákat lengetnek. Nem vagyok egy kertészkedő típus, de az feltűnik, hogy minden virág dísznapraforgó, sehol egy szál (juhász) jácint vagy (zoltán) erika, havasi gyopárról nem is beszélve. Kiderül, hogy a nő a lányát keresi, aki jópár napja jött el otthonról ide és azóta semmi hír róla, de hiába mutogatja a fényképét, az emberek csak vigyorogva néznek. Szerencsére a lány, Lindsey pár perc múlva előkerül, semmi baja, haza viszont nem akar menni, hiába nyüstöli anyja, ő itt marad Cyndi környezetében. Na de ki az a Cyndi?, merül fel bennünk a jogos kérdés.

librarians_3_7_01.JPG

Erre egyelőre nincs válasz, mert váltunk a külső kerítés mellé, ahová éppen most érkeznek meg könyvtárosaink, egymás hegyén-hátán. Szólni kell Jenkinsnek, hogy szélesebb ajtó kell, tápászkodnak fel a csapattagok, majd összefoglalják, mi tudható az akcióról. Az album küldte ide őket, ehhez a titokzatos Cyndihez, aki valami szektát működtet, arckép viszont nincs róla. A házat úgy kapta a tulajtól adományként, maga a szekta folyamatosan bővül, mindenféle ember csatlakozik, és eddig senki sem akarta otthagyni. Cassie a ketyerével hadonászva közli, mindenfelé varázslat nyomai észlelhetők a környéken.

librarians_3_7_02.JPG

Flynn magabiztosan odalép a kapuőrhöz, mi vagyunk a könyvtárosok, közli, mire az mosolyogva átad nekik egy szál napraforgót és beinvitálja őket a kertbe. (Ez a könyvtárosos duma milyen hatásos már, lehet kipróbálom nyáron a női napozó feljáróját őrző alkalmazotton a Palatinus strandon.) A vigyorgó emberek között a ház felé indulnak, a tömegben ott van a nemrég látott anyuka a lányával, most már ő is rajongó, virágkoszorúval a fején azon izgul, vajon beválasztja-e őt Cyndi abba a csapatba, amelyik bent a házban eltölthet némi időt vele. Végszóra kinyílik az ajtó és kilép egy semmi különös huszonéves csaj, ettől vannak úgy oda? A lány fejfájásra panaszkodik, nesze egy Advil Ultra!, dobok felé egy tablettát, de lepattan a monitorról. Flynn áll az ajtóhoz legközelebb, a Könyvtáros elereszt pár gyors mondatot, és mire a többi csapattag észbekapna, Cyndi már be is hívta a házba a nagydumás Flynnt néhány másik kiválasztottal.

librarians_3_7_03.JPG

Ezekielnek ismerős a lány, de nem tudja felidézni, hol látta korábban. A csapat azon agyal, mi lehet az az ereklye, ami így idevonzza a népeket, amikor meghallják, hogy mindjárt kezdődik a déli imádás. Jake és Ezekiel indul oda, Eve és Cass meg megpróbál bejutni a házba Flynn után. Ez meglepően könnyen sikerül, mert érkezik egy furgon tele virággal, a lányok felragadnak egy-egy kosarat és arcuk elé tartva lazán bemennek a házba. Odabent egy házi tévéstúdióban észreveszik Flynnt, aki nagy lelkesedéssel beszél a kamerába Cyndiről, nocsak, a határozott főkönyvtáros máris a csaj hatása alá került? Pedig tuti nem kóser valami a lánnyal, aki a szobájában ücsörög és éppen egy Agnes nevű öreglány érkezik hozzá és átad neki egy kis üvegcsét. (Advil Ultra cseppek?, na ne már, úgyse hiszem el.) Amint a öreglány elmegy, Cyndi bekapcsolja a videót és saját magát kezdi nézni valami tévéfelvételről.

librarians_3_7_04.JPG

Ezekiel és Jake megérkezik a déli imádás helyszínére, ami nem más, mint egy 10 méter magas Cyndi szobor és környéke. Egy csapat szektatag térden állva hajlong a szobor tövében, de a fiúknál levő ketyere nem jelez varázserőt.

librarians_3_7_05.JPG

Érdekesebbnek tűnik viszont egy katonai teherautó, ami egy távolabb álló gazdasági épülethez hajt éppen. Ott egy pajta, rajta!, kiáltanak fel a fiúk és odalopakodnak a házhoz. Ezekiel pár pillanat alatt kinyitja a mágnes-zárat, de a következő pillanatban már fordulnak is vissza, nyomukban egy csapat fegyvert szegező DOSA ügynökkel. A dózsások már a magtárban vannak! Hát akkor ennyit a titkos behatolásról.

librarians_3_7_05_1.JPG

Cassiék tovább keresik Flynnt és valami laborszerű helyiségbe lépnek be, az edények és lombikok között egy férfi tüsténkedik. Ó, de hát ez Chef Pierre, a kétcsillagos Michelin szakács!, ismeri fel Cassie. Kiderül, hogy a ház a szakácsé, ő ajánlotta fel Cyndinek, mert bízott benne, hogy mindenféle különlegességet főzhet neki. Ez eleinte így is volt, de most már egyre kevésbé, legutóbb már azt kérte, Mac and Cheese-t készítsek neki, panaszkodik a séf. Én szeretem a Mac and Cheese-t, súgja Eve Cassie-nek, aki lelkesen helyesel. A gyorskaják emlegetésétől mindenesetre a séf úgy kiborul, hogy elrohan, a lányok meg azon kezdenek elmélkedni, hogy a keresett ereklye olyasmi lehet, amit Cyndi a testén hord: ékszer, amulett, ilyesmi. Közben egy elhaladó biztonsági őr rádiójából meghallják a hírt: két ismeretlen behatolót elfogtak, helyszín: a pajta. Rajta, gyerünk oda, biztatják egymást. (Többször nem fogom elsütni ezt a poént, ígérem.)

librarians_3_7_06.JPG

Az elfogott Jake-et és Ezekielt az őrök Cyndi elé vonszolják, erősnek kell lennünk Cyndi kisugárzása ellen, biztatják egymást a fiúk. Persze ebből semmi sem lesz, mert alig lép oda hozzájuk a lány, Jake olvatag mosollyal mindenféle bókokat és irodalmi idézeteket kezd mondani neki. Na és te nem szólsz semmit?, kérdezi Cyndi a kukán álló tolvajt, mire az: Nagyon király vagy. Több bókra nincs idő, mert belép a főőr, Adamski, és leleplezi a behatolókat: Ezek a könyvtárosok! Cyndit érdekli a téma, mi az a könyvtár, mitől olyan különleges?, érdeklődik, a hatás alatt álló Jake meg sorra elmondja a könyvtár és a gyűjtemény titkait és jelentőségét, Ezekiel hiába próbálja lepisszegni.

librarians_3_7_07.JPG

Csinos szobaszervizes szerkóban Eve érkezik, elkészült a Mac and Cheese, jelenti, ő is a könyvtárosokkal van!, rikoltja Adamski. Na jó, akkor az aperitifet kihagyjuk, mondja erre Eve és gyors ütésváltással lerendezni az őrt, közben Cyndi elfut. Nem sokkal később arról beszél Adamskival, hogy az Aphrodité Projekt kezdését előre kell hozni ma estére. Na, az meg mi lehet?

librarians_3_7_08.JPG

Eve letereli a fiúkat az előcsarnokba, Cassie is ott van már, együtt várják, hogy Jenkins megnyissa az átjárót. A lépcsőn feltűnik Flynn, aki persze igazi hódolóként Cyndit keresi. Kár strapálnod magad, a csaj jobban szereti Jake-t nálad, hergeli Eve. A két amorózó ezen jól összevész, ezt kihasználva a lányok átlökik őket az éppen megnyíló ajtón át az Annexbe. Persze még itt is azon ordibálnak egymással, ki a nagyobb szívtipró, így társaik kénytelenek egy-egy székhez kötözni őket és bekötni a szájukat.

librarians_3_7_09.JPG

Tanácskozás indul, hogyhogy Ezekiel nem került Cyndi hatása alá? Nem esetem a csaj, von vállat a tolvaj, Jenkins viszont arra tippel, hogy a srác annyira odavan saját magától, hogy új ideálnak már nem jut hely a szívében. Majd arról beszél, hogy a görög mitológiában a napraforgó a viszonzatlan szerelem jelképe volt. És az is valószínű, hogy nem ékszer, hanem valami illatszer vagy bájital lehet, aminek ilyen varázsos hatása van. Jenkins szerint bájitalt eredetileg a harci kedv fokozására adtak csata előtt a katonáknak. Tehát alapvetően veszélyes szer, amit komoly laboratóriumban lehet csak összeállítani – mint például Pierre séf konyhájában, amit a házban láttak! Jenkins ellenszert akar készíteni, de ahhoz kéne valamicske az eredeti parfümből, Ezekiel, Eve és Cassie már indul is vissza. Jenkins elővigyázatból még bekeni valami szagszűrő kencével az orruk környékét.

librarians_3_7_10.JPG

Megérkezés után kettéválnak, Ezekiel elindul megkeresni a parfümöt, Eve és Cassie meg egy figyelmetlen őr mögött beoson a pajtába. Odabent rengetegen dolgoznak, rakodnak, és a túlsó végen ott áll egy rakéta, kilövésre várva. LX-18 típusú, rövid hatótávolságú, gázok vagy folyadékok szállítására alkalmas, ismeri fel Eve, ez lesz az Aphrodité projekt, most akarják kilőni a bájitalt. Cassie gyors számítást végez: ha a rakéta a troposzférában robban, akkor az egész keleti part 24 órán belül fertőzött lesz és mindenki Cyndi hatása alá kerül. De talán van remény, mert az Annexben Jenkinsnek sikerül egy kis adag ellenszert készíteni némi parfümminta segítségével, amit Jake és Flynn ruhájáról szedett össze. Ezzel befújja a két szívtiprót, akik végre abbahagyják a Cyndiről való áradozásukat. Ám korai örülni, mert a fiúk most egymást kezdik el dicsérni: milyen kedves a mosolyod, neked meg milyen férfias az állad, stb, a magam részéről vinnyogva röhögök, Jenkins zavartan néz és újra beköti a szájukat: Elnézést, ezzel az ellenszerrel még van egy kis tennivaló, mondja.

librarians_3_7_11.JPG

Eve-ék „mindent tudunk a rakétáról és az elixírről” felkiáltással elkapják Agnest, az öregasszony megkönnyebbülten panaszkodni kezd Cyndire. Rabszolgaként tartja, 24 órás megfigyelés alatt, az eddig elkészült bájital a hűtőraktárban van tartályokban, és Cyndi könnyei alkotják a fő alkotóelemet. Meg is mutatja a csajoknak a tartályokat, és amíg azok nézelődnek, kívülről rájuk zárja az ajtót és vihogva elsiet. Eve és Cassandra fázósan néz egymásra és lassan arcukra fagy a mosoly.

librarians_3_7_12.JPG

Ezekiel beoson a vetítőterembe, ahol Cyndi még mindig saját magát nézi a videón és közben sír, a könnycseppeket kis üvegcsébe fogja fel. Végre megtudjuk, hogy ez valami valóságshow, amiben Cyndit éppen kiszavazzák, pedig ő minden lakóval barátságosan viselkedett, senkit sem bántott. Aha, innen voltál nekem ismerős, lép elő Ezekiel, már emlékszem, a neved Cindy Kroger, bár most másképp írod. A csaj elmeséli a hátteret: a műsornak Agnes volt a sminkmestere, aki a kiszavazás után olyan szert ígért neki, amitől mindenki szeretni fogja. Ez kis adagban bevált, ezért most már az a célja, hogy ne csak pár ember szeresse és kövesse őt, hanem az egész ország, ez a szer sokkal hatékonyabb, mint a Nemzeti Együttműködés Rendszere (NER). Cserébe Ezekiel elmeséli saját hányatott sorsát: gyerekkorában csúfolták, kinevették, ezért úgy döntött, nem számít másokra, saját maga fogja megszerezni, ami kell neki. Ezért lett tolvaj, méghozzá mesterfokú, a legjobb a szakmában.

librarians_3_7_13.JPG

Tovább panaszkodnak egymásnak, Ezekiel új érvet húz elő: Amit eddig elértél az embereknél, az nem szeretet, hanem megszállottság. Bizonyítékul ledobja az emeleti galériáról a kis üvegcsét, ami eltörik és a földszinten addig elragadtatott mosollyal sertepertélő rajongók hangulata hirtelen megváltozik, először egymásnak esnek, majd üldözni kezdik Cyndit. A lány Ezekiellel bemenekül az egyik szobába és bezárkóznak, Cyndi azon sopánkodik, hogy ő nem ezt akarta. A varázslat megront, de az nem a te hibád, te kedves vagy bár kicsit furcsa, válaszolja a tolvaj. Cyndi megvilágosodik, le kell állítani a kilövést!, kiáltja és rajtol a pajtába, nyomában Ezekiellel. Időközben Cassandráék is kiszabadulnak a hűtőkamrából: pár vezeték átkötésével sikerült kinyitniuk az ajtót és ők is pajtába sietnek.

librarians_3_7_14.JPG

Már csak 2 és fél perc van hátra a kilövésig, a rakéta körül sürgölődők azonban ügyet sem vetnek Cyndi felszólítására, mert már Agnes parancsait követik, ugyanis az öreglány alaposan bepacsmagolta magát Cyndi parfümjével. Érkezik Eve a hűtőraktárból elhozott egyik tartállyal, aminek tartalmát kilöttyinti a földre. De ez magában nem ér semmit, könny is kell bele, csak attól válik elixírré, nevet gúnyosan Agnes. Végszóra előugrik Cassie egy szép nagy fej vöröshagymával és beledörgöli az öreglány orrát. Az persze egyből könnyezni kezd, a pajtában a tömeg ráveti magát az új jónőre, légy az enyém!, nem, az enyém!, kérlelik a felajzott pacákok. A felfordulást kihasználva szőke ezredesünk leállítja a visszaszámlálót.

librarians_3_7_15.JPG

A tömeg szinte már szétszedi Agnest, ám ekkor nyílik az ajtó és Terminátor tartásban belép Jenkins egy háti permetezővel. Ebben hozta az ellenszert, ami Flynnéken már bevált, és szétfröcsköli a levegőben. A tömeg lassan lenyugszik, Agnes a nagy igénybevételtől elájul, szája kinyílik és fekete füst száll ki belőle. Apep!, kiáltanak fel a könyvtárosok. Minden visszatér a régi kerékvágásba, Pierre séf visszaköltözik a házba és a konyhába, Cyndi, vagyis most már újra Cindy, csókkal köszöni meg Ezekielnek a segítséget. Még találkozunk, búcsúzik zavartan a tolvaj.

librarians_3_7_16.JPG

Az Annexben jó a műsor, Cassiék vigyorogva nézik a korábbi felvételt, amin Jake és Flynn még megkötözve is folyamatosan áradozik Cyndiről. Egy idő után azonban a Főkönyvtáros véget vet a matinénak és kiadja az ukázt: meg kell tudni, hová tűnt Apep, az ő tippje szerint visszatért a szarkofágjába, már csak az a kérdés, az hol lehet. Amíg a csapat ezen agyal, addig mi látjuk, hogy a fekete füst behussan egy raktárban álló szarkofágba, a kép tágul és meglátjuk a falon a feliratot: DOSA.

librarians_3_7_17.JPG

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása