Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A visszatérők 1x12-13 - We are grounders (évadzáró)

2017. február 15. 11:00 - Mani_feszt

Elérkeztünk az első évad kétrészes záró epizódjához, amelyben nagy kihívás elé került egyszerre mind a Bárka népsége, mind a radioaktív bolygóra leküldött fiatalság. Dzsaaha épp nagybeszédet tart a Bárka túlélőinek, miszerint 51 órájuk van elrendezni mindent, a gázszámlától a jógaóráig, ennyi idejük maradt hátra. Mihez kezdjen ez alatt a Bárka népe? Találja meg a lelki béjékét. Ja, köszike. Ülés vége, Muter balra el a rendelőbe, Kane nyugtalan, Dzsaaha pedig egy 97 éves scotch whisky-t óhajt. Ízlések és pofonok. Odalent a táborban készülnek a hajnali ostromra, az erdőben feszítik ki a csapdákat, miközben az egyik őr épp elpilled és lő egyet a puskával. Az enyhén menedzserbetegséggel küzdő Bé hálája jeléül leüvölti a fejét a francba, mindenkinek megtiltja, hogy fegyvert vigyen ki a táborból, még Octavia 1.8 TDI sem tudja megállítani. Szösszék valószínűleg halottak, és ő sem tudja megakadályozni, hogy a földiek egyesével levadásszák őket. Let’s get the party started!

1x12_1.JPG

Szössz pihenget Anja fogságában kerek erdő közepén, mire megjelenik valami földi arc, aki rövid bemutatkozásában közli, hogy ő a hentes, és majdnem rámegy Szösszre, mire valami hegyről valami kaszások valami jelzőtüzet gyújtanak, a lány megússza. Jön valami rondapofa, akinek az a feladata, hogy lehentelje a szökni próbáló Szösszt, de a tag könnyűszerrel lerántja a francba, a kimerült lány pedig ettől elájul. Bé a parancsnokiban felállított 3D térképen Toy Story 3 figurákkal próbál valami stratégiát kiötleni a hajnalra, de tanácstalan. A befutó Jaspy sem segít a vezérhímen sokat, végülis ha Bé tűnne el, Szösszék már hajtóvadászattal tolnák az erdőben, és amikor 1.8 TDI tűnt el, akkor sem ült a parancsnokiban, de amúgy ellépett lőport gyártani.

1x12_2.JPG

A kiscsávó, akit az előző rész végén kiskanállal szedtek össze az erdőben, vizet szeretne, Bé el is lép a sátorból, amire megjön Mörfi főnővér, és gyorsan 73-ra csökkenti a tábor létszámát, a nyaka köré tekert hurokért bosszúbúúúl. A gond csak annyi, hogy végülis Jaspy gyakorlatilag az egészet végignézte, Mörfi kamuzik valami feleslegeset de tudják mindketten, mi újság van. Jaspy próbálja nyugalommal álcázni, hogy bekapcsolta a rádiót, amivel le is bukik, és az a rohadék szemét még be is zárja a hajó ajtaját.

1x12_3.JPG

Rondapofa Szösszel lovagol, na nem a naplementébe romantikázva, hanem az éjszaka leple alatt és szabadon engedi Szösszt a jelzőtűznél, ahol egyébiránt Finnt is megmentette. Ja hogy rondapofa = Morciii, áhhááá. Ügyes trükk. A csatornarendszerbe kell lemenniük, hogy megússzák. Anja majdnem elkapja őket, de mégse. Visszatérve az űrbe, Muter próbál műteni, de nem jár sikerrel, nagyon rajtuk van az, hogy két nap múlva szevasztavasz. Jacksonnal váltva nyugtatják egymást, nem igazán megy.

1x12_4.JPG

Octavia visszaér a hajóhoz, megfenyegeti Mörfit, meg hobbiból lekurrantja Bét, hogy shemmit se csinál, de azt úgy sh-val, aztán Révönnel egyeztetve rájön, hogy próbálnak csendben bejutni a hajóba. Hopika, bocsika. Mörfi végül lenyitja a rámpát, Bé be, Jaspy kidob, rámpa vissza. Szössz, Finn és Morci a csatornában gyújtanak tüzet, valami kaszásokról elmélkednek, hogy nem túl kedves nép. Lincolnból lazán kiáll valami, Szössz odanyomja a kést Finnek, hogy hevítse fel. Morci épp taglalná hogy mennyire puhány az égi csapat, amire Szössz kilöki belőle a dárdát, a földi meg majd’ bevizel, de jól van, köszi. Szössz olyan rutinnal látja el a sebet, mintha dolgozott volna valaha a János kórház traumatológián, lassan már semmin nem lepődik meg.

1x12_5.JPG

1x12_7.JPG

A hajó alatt Révön és Jaspy kommandóznak be, hogy Mörfit hatástalanítani tudják. Jaspy már azt fontolgatja, hogy átlő a padlón, de Révön meglátja, hogy tele van még a tank hydrazine-nal (űrüzemanyag), ami ugye a legkisebb rossz mozdulatnál is nagy badabummot okoz, így nem túl okos ötlet. Mörfi arra készül, hogy Bé felakassza saját magát (elég perverz arc, meg kell hagyni), és ebbe bele is haljon. Odafent a kancellár épp egy adag piával készül arra, hogy betintorettózzon, és nézi, ahogy a saját gyereke anno készült az Egység napja ünnepségre. Bé próbálja húzni az időt és egyre kétségbeesettebb feje van Mörfitől, hogy itt tényleg a saját akasztására kerül sor, nyaka köré is került a biztonsági övekből összerakott és elég masszívnak tűnő hurok, ajjaj.

1x12_8.JPG

1x12_9.JPG

A csatornában futkosók beleszaladnak a kaszásokba, és valami konténert látnak halottak végtagjaival együtt, mi ez a horror itt? Lincoln megöli az egyik feléjük tartó, és tényleg gusztustalan rondapofát, és elviszi a kaszásokat messzire. Szösszéknek futni kéne, de túl kíváncsiak és belelesnek a konténerekbe, amiben igazából élőhalottak vannak, uram teremtőm. Az egyik rájuk is támad, így nehéz lesz megmenekülni. Mörfi és Bé folytatják a beszélgetést, Mörfi a padlón állva egy irtó nagy stukkerrel, Bé pedig egy hokedlin egyensúlyozva, nyakában a kötéllel. Még egy kis kakaskodás is belefér, nem tudom Bé hogy csinálja, de még bele is rúg egyet Mörfibe. Révön közben nagy erőkkel ügyködik az alagsorban, esküszöm szurkolok neki, hogy sikerüljön. Sajnos épp bekötne egy áramkört amikor megcsapja a 220V, Mörfi meghallja és nekiáll szétlőni a padlót, majd berág és kirúgja a hokedlit...

1x12_10.JPG

1x12_11.JPG

Bé próbál a kezével tompítani, még be is húz egyet Mörfinek, mire a többiek bejutnak a hajóba és leszedik a félájult Bét, szerencsére túléli, de elég rossz bőrben van. Mörfi bezárkózik a felső karéjba, némi lőszer kíséretében, a többiek elárasztják a földszintet. Bé összeszedi magát és mondjuk úgy, hogy olyan rohadt mérges, hogy ha megtalálná Mörfit, négyzetmilliméterenként belezné ki. Vagy valami hasonló. Finn és Szössz az erdőben keresik a hazautat, Finn kutyául van az első emberölése után, földi túléléshez viszont ez az évad végére kezd „must have skill”, azaz elengedhetetlen tudás lenni. Kézmosás közben Finn szerelmet vall Szössznek, aki cserébe pofánvágja azzal, hogy a legényke összetörte a szívét. Robbantás, ez meg mi a bánat volt?

1x12_12.JPG

Mörfi lazán kirobbantotta a hajó odlalát, hogy megszökjön, Bé nem megy utána, rábízza a földiekre a piszkos munkát. Jaspy bocsánatkérés helyett megölelgeti a vezért, örül, hogy nem patkolt el Mörfi főnővértől. Finn és Szössz befutnak, a legény lejelenti a közeledő földi sereget a táborlakóknak. Mi legyen, menjenek, maradjanak, menjenek, maradjanak, jézusom. Bé szentbeszéd: ez az otthonunk! Mi is földiek vagyunk ugyanúgy! Szössz viszont összepakolásra biztat mindenkit, így nem van kémia kettő között lenni, lenni nagy gond. Bé megállít Szössz, tömeg hozni rossz döntés mindíííg, lenni nagy gond, így nem vezetni népet jól, gondolni át, lenni nem önfejű picsa.

1x12_13.JPG

1x12_14.JPG

Indöszpész Kane futtatja a szimulációkat a túlélésről, legalább ő nem adja fel. Majd megjön Dzsaaha (akin nem mérnek véralkohol %-ot), akiből a scotch kihozta a legjobb ötletet, mi lenne ha magával a Bárkával próbálnának beparkolni a földre. A műszakisok alátámasztják a hitelességét, hogy végülis a hajó 95%-a gatterre menne, de igazándiból senkinek nincs jobb ötlete, ígyis úgyis az elpatkolás szélén állnak, hát nyilván Muter is újra látni akarja a 10/B-t. A második felvonás nyitányaként a sérült Révönt kezelik szakszerűen (forró vasas égetés hallelujah), de a lánynak csak a sebét látták el, a golyó még benne van amúgy egyébként, és csoda lenne, ha belső vérzés nélkül megúszná. Szössz és Bé Révön feje fölött vitatják meg a menekülési opciókat, de végül a menekülési opció dönt. Ők 82 főt számolnak, én 74nél tartottam, akkor a Unity day környékén megcsúszhatott a létszám. A teljes osztály nekiindul keletnek, Octavia vezeti a sort, majd megállnak, teljes csend. A nagy semmiből egy fiú akkora csakramot kap fejbe, ami Xenának is becsületére vált volna a maga idejében. Az a nagy helyzet, hogy csak visszafutni tudnak a táborba, nincs más mentő opció.

1x12_15.JPG

1x12_16.JPG

Visszaérnek a táborba, indul a tanakodás 2.0, menni vagy maradni? Szössztől várják a fő csapásirányt, aki belátja, hogy a meneküléssel egy icúrkapicúrkát elkéstek, és már körbevették őket a felderítők, ha újra kimennek, csak tinédzserhentelés a vége. Bé megkapja a háborúját, have fun. Octavia kilép az alagúton keresztül és nekiindul. A hajó parancsnoki részében Bé vázolja a stratégiát Szössznek és Finnek, nagyjából 500 golyós repertoárjuk van. Aknák, árok, és sok „köszönjük Mörfi” elszólás Révöntől. Mivel sem az árok, sem a kerítés, sem a hajótest nem elég, hogy megússzák, valami mentő ötletre van szükség. Révön és Szössz agyából jön a nagy idea – mondtam, hogy csípem ezt a csajt, ha nem lenne, unalmas lenne a sztori -, az űrhajóban van annyi üzemanyag, hogy odaperkeljenek a földieknek egy csodacsúcs tűzgyűrűvel. „Emmándöfi”- mondja Bé.

1x12_17.JPG

1x12_18.JPG

Odafent a Bárkán Kane megtartja sajtótájékoztatóját a Nagy Landolással kapcsolatban, miszerint újraindítják a hajót, lehet, hogy szétesik állomásokra, de muszáj nekiindulniuk és lehetőleg a kölkökhöz legközelebb landoljanak maximum 70 mérföldes sebességgel. Lent az alagsorban Finn, Szössz és Révön próbálják átállítani a hajót a Nagy Badabumm-tűzgyűrű ötlethez, szegény barnahajú lány nehezen dolgozza fel ezt a szerelmi háromszöget. És amúgy nem érzi a lábait, ajjaj. Szössz megnézi, a fél háta bevérzett, ez belső vérzés, minden csak jó nem. Finnek az jutott eszébe, hogy Morcinak volt valami csodakenceficéje, ami le tudta lassítani a vérzést, ha átugrana a telekszomszédjához. Révön nem engedi, hogy Finn hősködjön, ami nagyjából annyit ér, mint márciusi hóesésben a tavaszi kabát. Szössz alig engedné el Finnt, de most meg a fiúka keményíti meg a szivét, ahelyett hogy egy cuppanóst nyomna Szössz pofijára.

1x12_20.JPG

1x12_21.JPG

Indöszpész leszállásra immáron készen van a Bárka népsége, mindenki beköti magát a falhoz, 5-4-3-2-1 és leválás... éééés nem történik semmi, mert tönkrement a távkapcs. Jelzem, nem próbálták meg az „elemet kiveszed, megcseréled, visszateszed, megcsapkodod a tenyeredbe és kipróbálod” verziót, ami minden magyar háztartásban az alapvető műveltség részévé vált az elmúlt 20 évben, látszik, hogy a Bárkának nincs magyar űrállomása. Végül néhány perc átfutási idő után csak sikerül a szétválás, mint kiderül, Dzsaaha kancellár visszaslattyogott a Földfigyelőbe és megoldotta, hogy emberi elinduljanak lefelé, ő pedig marad fent egyedül bulikázni, mint Bruce Willis az aszteroidamegfúrós-szétrobbantós klasszikusban.

1x12_22.JPG

A táborhoz nagyon közel felhangzik a harci dobok zaja - megérkeztek a törökök a maklári síkságra - a lövészárokban levő kölkök már kezdik is lődözni a földieket. Bé rájön arra, hogy csak lőszert akar pazaroltatni a földi sereg, ezért leállíttatja a lövöldözést, de nem hagyja hogy elessen a főbejárat. Szössz és Révön továbbra is matat a hajó alagsorában, Révön elmeséli, hogy igazából megnyerte az OKTV-t fizikából, földi túlélésből és zéró gravitáció szerelésből, és mindenben első volt, és persze fantasztikus. Szarkazmusból ötös. Viszont kisült a vezeték, de Szössz nem tud vezetéket javítani csak Révön. Jaspy beüvölt rádión, hogy egész faszák lettek az aknák, majd Révön beugrasztja, hogy húzzon befelé vezetéket blankolni de durvagyorsan, há’ mit majomkodik odakint. Közben kiderül, hogy a Mörfi elcsaklizott rádióján keresztül a földiek is hallanak mindent, a földiek tábornoka közben az aknamező miatt megjutalmazza az exfőnővért pár késvágással.

1x12_23.JPG

1x12_24.JPG

Kénytelenek támadni a földiek, neki is állnak a főbejáratnak, ahogy kell. Bére ráugrik egy, de szerencséje van, mert a kistestvére lejmolt Lincolntól egy böhömnagy machetét, és kezdődik a földihentelés. Egyre nem figyel a lányka, hogy vannak nyilasok is, így egy nyílvessző eltalálja őt is. Finn megérkezett Lincoln kecójába, épp matat amikor Morci rajtakapja, hogy mégis mi ez a birtokháborítás, hát Kasza dala óta tudjuk, hogy a kerítés nemcsak jelkép, az a telekhatár... Szössz próbálja szóval tartani Révönt, mert ha elalszik, nem biztos, hogy magához tud térni. A barnalyány egyszercsak nem válaszol, Szössz és Jaspy félbehagyják a villanyász munkát. Sajnos a kintiek nem tudják tartani az állásokat, muszáj rövidre fogni a munkát. Mindenki azonnal a hajóba befelé, emberekkk! Egy óriási villanás-robbanás szakítja meg a támadást, mert ugye szokás szerint ötpercenként bomba van, vagy valami pánik, ami nemhogy a Bárkáról jön, AZ a Bárka.

1x12_25.JPG

Konkrétan sok-sok G gyorsulási sebességgel tartanak lefelé, és imádkoznak, hogy élve érjenek földet az emberek. A leszakadó részek hullócsillagesőt rendeznek az égen, ami alapból romantikus, egy támadás közepén kevésbé. Időközben befut Finn és azt látjuk, hogy hirtelen két földi csapat kezdi el egymást kaszabolni, az erdő népe (Trikru) a kaszásokat (Rapers), mindezt Finntől tudja meg Szössz, aki egyébiránt Lincolnttól lejmolt gyógyszert is. Mert ugye az ellenségem ellensége a barátom, ezen az alapon a darabolós kaszásokat rászabadították a földiekre. Octavia és Bé meghúzódnak egy fa tövében, a harcmező szélén, és tanakodnak, hogy mitévők legyenek, amikor rájuk ugrik Lincoln és konstatálja, hogy O 1.8 TDI sebét el kell látni, helyi érzéstelenítés nem lesz elég. Bé elengedi Octaviat, érzékeny tesóbúcsú, könnyek prüntyögnek mindenfelé. Morci és O balra el, Bé marad és kivár.

1x12_26.JPG

1x12_27.JPG

A földiek a kaput ostromolják, az álcázott „török kém” Varsányi szerepét Bé játssza el, aki egyelőre nem tud visszajutni a táborba. A tábor körül dúl a harc, egyre jobban támadnak a földiek, Szössz berendel mindenkit a hajóba. Bé megpróbál bejutni, de elkapják, és a földiek egyik tábornoka majdnem agyon is veri a vezérhímet, mire Finn Szössz mellett elkap egy puskást és megpróbálja fejbelőni a tábornok tagot. Bé felszabadul, egyesített erővel vetik rá magukat a földire, ádáz tusa kezdődik. Szössz befut a hajóba, és nekiáll felhúzni a hajóajtót, se Bé se Finn nincs mellette. Anja nekiszalad és beveti magát a hajóba, de emberei nem jutnak be. Egy rakás fegyveres áll szemben Anjával, és a „most” parancsot kiadó Szösszel. Jasper elkattintja a kapcsolókat, de egyelőre semmi...

1x12_29.JPG

1x12_30.JPG

Anja, nem győzhetsz, teszi hozzá Szössz. A hajón számtalan földi próbál felfelé mászni és valahogy bejutni a létesítménybe. Jaspi rájön, hogy kellene némi áram, mert anélkül nem fog üzemelni az instant tűzgyűrű, Anját pedig nekiállnak rugdosni a túlélési ösztöntől vezérelt 10/B-sek, Szössz minden akarata ellenére. Az utolsó pillanatban sikerül elkapnia egy kezet, aki majdnem megöli egy kés-szúró-vágóeszközzel a földiek parancsnokát. Jaspy elmormol egy baromigyors imát, majd a vezetékeket ráköti valami akkumulátoros lámpából kiszerelt feszültségre éssss haddszóljon a naaaagybadabummm. Ollllyan csóva jön ki az űrhajóból, hogy egy jópár méteres (szerintem úgy 40-50) körzetben nincs az a baktérium, ami túl tudná élni.

1x12_31.JPG

1x12_32.JPG

Dzsaaha ül egymaga a Földfigyelőben, és próbálja a Bárkát hívni rádión, egyelőre sikertelenül egészen addig, amíg Muter be nem jelentkezik, hogy ők bizony leszálltak frankón. Gyakorlatilag egy tó közepén tudtak landolni. Muter kimászik, és először szagol igazi levegőbe, érzi a víz és a fák illatát, és az álmuk valóra vált a landolással, illetve Muter végre láthatja lányát. Dzsaaha úgy érzi, egy kis alkoholtermék sokat segítene a hangulatán, hát egymaga ül le whiskyt iszogatni. A puszta csendben a 10/B űrhajójának ajtaja kinyílik, és Szösszék kimerészkednek szétnézni, egyáltalán észlelni, hogy micsoda pusztítást vittek végbe kerek erdő közepén. Egészen addig, amíg piros füstgránátok érkeznek, és csak a fogolyként mocorgó Anja realizálja, hogy megjöttek a hegyi emberek. Köhögve rogy térdre az egész társaság a hamumező közepén, nagyon ronda és nagyon felfegyverzett csapat érkezik értük.

1x12_33.JPG

1x12_34.JPG

Szössz magához tér valamivel később egy nagyon fehér, szépen berendezett kórteremben, egészen az ajtóig merészkedik, ahol a szemközti cellából a rég eltűnt Monty integet neki és próbálnának kiszabadulni, csak nem tudnak... Mount Weather elkülönítő részleg felirat fogadja őket a folyosón, mi pedig innen folytatjuk a következő évadban. ;)

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

blogazéletemről 2017.02.15. 20:45:39

Jaj de jó volt kicsit olvasni az első évad végéről. Olyan rég volt már, pláne, hogy holnap reggelre megérkezik a 4x03 is :D
süti beállítások módosítása