Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A visszatérők 1x11 - The calm

2017. február 08. 11:00 - Mani_feszt

Kerek erdő közepén, Szössz figyeli az erdőt, Bé csatlakozik hozzá. Két napja semmi mozgás nincs a földiek részéről, holott borítékolható a közelgő támadás. A bárkáról napok óta nincs hír, talán elfogyott a  levegőjük, és ennyi volt, senki nem fogja őket megmenteni. Az elsötétült Bárkán egyszercsak beindul a levegőztető rendszer, és a földön fetrengő Kane magához is tér a kettő résszel ezelőtt kezdődő kómából, amikor a szőke luvnya kicsapatta a mentőhajót, ezzel teljes sötétségre, és rendszerösszeomlásra késztetve az űrállomást. Amint összeszedte magát, elindul megkeresni társait a sötét, imitt-amott felvillanó fények között.

1x11_01.JPG

A tábor közepén a gyerekek füstölőházat raktak össze, ahol a begyűjtött husit szakszerűen tartósítják, ahogy azt földi túlélés órán tanították. Mörfi lerakta főnővéri állását, és a füstölésben segít be. Octavia beszalad némi elemózsiáért és megdorgálja a srácokat, hogy nem kellene túl sok fát rakni a tűzre, a srácok persze kigúnyolják a földi pasija miatt. Finn somfordál be Révönhöz, és próbál a szakításért bocsánatot kérni, de Révön következetesen hajtja, hogy nincs semmi gond, rendben vannak, no para don’t fos. O-nak igaza volt, frankón kigyulladt a füstölőrészleg, odaégetve az összes betárolt kaját.

1x11_02.JPG

Bé és Szössz rögtönzött vezetői értekezletet tartanak a hamvak fölött, sajnos csak 1-2 hétre maradt élelmiszere az egész osztálynak. Vadászcsapatokat kell képezni, nincs mese, nem maradhatnak éhen. Bé intézi a szervezést és a fegyverosztást. Valami ismeretlen fiatal kiscsávó lestoppolja Szösszt, hogy mehetnének együtt lándzsával vadászni az erdőben, meglepetésemre Szössz belemegy. Nagyjából 10 másodpercig tart, amíg Finn ugyanezért meg nem találja, és romantikus hármasban indulnak el vadászatra, a kiscsávó kapva kap az alkalmon, hogy információt gyűjtsön főhőseinktól. Szutyok egy vadászat lesz ez így hármasban.

1x11_03.JPG

Révön végignézi a fenti jelenetsort, és el is száll az agyvize, így arra a döntésre jut, hogy frankón lelép ebből a táborból, mert a Finn-Szössz párost nagyon nehezen veszi be a gyomra. Pakolás közben Bé találja meg, akit elegánsan lepattintana („Tűnj el a sátramból”), de nem tud, Bé visszatartja, hisz ha egyedül megy, elég könnyen meghalhat. Révön flegmázását Bé könnyen levezeti: aki saját maga megjavít egy űrhajót majd lejön, ne hozzon már meg értelmetlen döntéseket. Rádiót kell építeni, adja ki Révön magának a feladatot, legalább le tudja foglalni magát. És persze marad ahol van, nem indul asszasszin túrára kerek erdő közepére.

1x11_04.JPG

Kane járja a sötét és felvillanó-fényes folyosókat, talál is egy fetrengő és kómázó srácot a folyosón. Wick vagyok, és lejöttem átírni a rendszerkódokat, csak nem jött be. De édes fiam, sikerült, csak a karod ragadt be. Egyébként megrepedt a burkolat a nagy balhéban, amikor Sidney tanácsos (=szőke luvnya) meglépett a mentőhajóval. Kane egy óriási baltával szétfeszíti az ajtót, összeszedi Wicket és elindulnak túlélőkereső túrára. Az első beugrónál egy csapat fetrengő embert látnak, csak abban nem biztosak, hogy van-e túlélő, ez így súlyos turné lesz...

1x11_05.JPG

Szösszék hármas csapata kutat némi kaja után, nyomokat találnak, és nekiállnak elemezni, amikor felvillan a kis izzó a fejüknél, hogy ez így túlontúl egyszerű és tiszták a nyomok, ez így nem kerek. A Myles nevű kiscsávó, akinek épphogy megjegyeznénk a nevét, most bukik meg földi túlélésből, feláll a stukkerrel és nekiállna lődözni az erdőben, amikor lazán két nyíllal leszedik. Így könnyen 74 lesz a létszám, és mielőtt sikerülne elfutni, Szösszt és Finnt is úgy leüti két nagyon ronda pofa, hogy meg se tudunk nyikkanni, és a ronda pofák mögött feltűnik a földiek vezetője, Anja is.

1x11_06.JPG

1x11_07.JPG

A Bárkán fetrengő embercsapat szerencsére életben van, mini oxigénpalackokból látja el őket a két túlélő, Kane és Wick, a levegő viszont még mindig tré. Kane tovább akar menni, Wick próbálja lebeszélni erről, mert mi van ha szanaszét tört a Bárkesz? Muszáj tovább menni, és hűl is a levegő, ezt valaki biztos irányítja a parancsnokiból, ez egy üzenet. Wick nem akar hinni a fülének, de Kane csak nyomja tovább. Mindeközben Finn és Szössz hadifoglyosat játszanak a földiekkel, egészen addig, amíg Anja újra megjelenik, és elvágja a kötelüket. Szössznek valakin segítenie kell, különben Finn meghal. Hm.

1x11_09.JPG

1x11_08.JPG

Kane és emberei elérnek a parancsnoki bejáratához, de az eléggé rondán eltorlaszolt, így Wick csak a rádiót tudja megjavítani, ő a helyi Révön. Dzsaaha beköszön a másik oldalon, minél több embert gyűjtsetek az étkezőbe, mert a tűz felemésztette az oxigén nagy részét és itt fogunk megmurdelni ha nem teszitek. Kane hősködik, Dzsaaha lekurrantja, hogy tegye amire utasították. Kane nekiáll a torlaszt eltüntetni, Wick állítja le azzal, hogy öreg itt elektromos tűz is lehet, szedd már össze magad. De mindenkiből előtör a hős, és egyesével állnak Kane mellé elmozdítani a berendezést.

1x11_10.JPG

Szössz és Anja vitáznak azon, hogy az asztalon ziháló kiscsajjal mi is történt, és Szössz hogy fogja megmenteni az életét mindenféle dolog nélkül, de az alku egyszerű. Ha nem tud segíteni a kislányon, Finn meghal. Ja voll. A táborhelyen Monty próbálja kideríteni a mentőhajó fekete dobozából, hogy miért zuhant le. Amikor valami jelet ki tud csikarni belőle, zavaró jeleket és interferenciát észlel, neki ez gyanús, Révönnek nem. A lány már arra fókuszál, hogy rádió adó-vevőket építsen, készülnek a földiek elleni harcra nagy erőkkel. Monty szeme láttára úgy tépi szét a rádiót, mintha Finn fejét tépné le a testéből. A vadászcsapatok visszatérnek, de Finn és Szössz nincs közöttük, Révön pedig megkezdi az aggódást. A lány betrappol Bé sátrába, a visszaérkező Bé azzal a remek lelkifröccsel találja meg, hogy lépjen túl a dolgokon. Révön erre nekiáll ledobni a textilt, és odaáll Bé elé azzal, hogy eddig csak Finnel volt együtt. Bé elegánsan közli vele, hogy ő nem az az arc, aki erről le fogja beszélni. Révön egy „remek” odavetésével bepróbálkozik a vezérhímnél, aki állja a szavát és levarrja a lányt, ahogy kell.

1x11_11.JPG

1x11_12.JPG

Szössz Finnek anatómia I. órát tart Anja segédjén, folyadék a tüdőben, nincs bemenet csak roppanás, csökkentendő a nyomás. 5. bordaközi üreg felszúr, kiömlik, cső bele, remélem beválik. Anja nem ért egyet az anatómia alapjaival, ezért balhéba kezd. Az űrbeli parancsnokiba sikerül betörnie Kane embereinek, kihúzzák innen Dzsaahat és emberét, Sinclairt. Az önmarcangolás után azért egy köszcsi-t odadob Kane-nek az öreg néger, nah. A fuldokló földi lánynak kicsit javult az állapota, de belázasodott, egy kis vérmérgezés még hiányzott a naphoz. Szössz - Anja cicaharc indul, majd berekeszt azzal, hogy vérátömlesztés még nem volt az évadban. Bé és Révön végeztek egymás lefárasztásával, a lány le is lép angolosan.

1x11_13.JPG

1x11_14.JPG

Odafent keresik a túlélőket, Wick átgázol mindenkin a kancellárhoz és lejelenti, hogy utolsó pillanatban manuálisan lezárták a folyosókat, hátha nem lett vashulladék az egész űrállomás úgy, ahogy van. Szösszéknél a kiscsaj állapota romlik, Anja nem ad vért, ezért Finn felajánlja a sajátját. Mire megkezdenék az importálást, a kislány belehal sebeibe. Ami probléma, mert az alku miatt Finnek is halnia kellene, Anja kiadja a vonatkozó parancsot, Finnt elviszik. Vissza Bárka, három padlógáz, Kane bedobja testét a forró szellőzőnyílásba, mint minden amcsi szuperhős. Vissza Föld, Révön, sátor, a belépő Montytól bocsánatot kér, és eldöntik, hogy a három hiányzó vadász után indulnak. Kane úgy tolja ki magát a szellőzőnyílásból, mintha a Die Hard 1-ben nyomulna, csak a klasszikus „asszentségit” hiányzik tényleg.

1x11_15.JPG

Jutalma nem marad el, a kancellárhelyettes egy rakás embert összeszed, többek között a kómázó Mutert, akit szerencsére last minute kidobtak a mentőhajóról. Szöszmösz nem bírja idegekkel Finn elhurcolását, a vele maradó földi pedig felajánlja, hogy ha bizonyít, befogadná a földiek csoportja, mert nincs gyógyítójuk. Szössz hezitál, a csávó pedig elszólja magát arról, hogy másnap óhajtják ledózerolni a 10/B táborhelyét. Szössz kifaggatja a csávót, okos terelés, majd mikor az elszólja magát, hogy szar a térde, abban a minutumban rúgja szét Szössz és sebészkéssel henteli lefele a földit. Okos lány. Nem számított rá, de gyakorlatilag kinyírta fogvatartóját.

1x11_16.JPG

1x11_17.JPG

A Szössz-Finn-kisgyerekmentő csapat élvezi, hogy rádión tudja tartani a kapcsolatot, Révön lelkizik O 1.8 TDI-nek, amíg találnak valakit a bokrokban. A fetrengő kisgyerek az (mégsem ment le 74-re a létszám). Révön nem bírja elviselni a tudatot és magát sem. Bé kérdezné Monty-t, de senki nem válaszol, csak a földre esett rádió köszön vissza a közeli képről. Ez így probléma ám, Szösszékről se tudunk semmit. Utóbbi figyel, rohan, menekül a sötét erdő közepén, legalább halkan, csak a csapdákkal nem számol, és a futását úgy szakítja félbe egy kötélcsapda, hogy fellógatás közben elájul a lelkem. Akárhogy próbálják, nem ússzák meg az ütközetet a földiekkel.

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása