Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Sötét árvák (Orphan Black) 1X10 – Endless Forms Most Beautiful (Évadzáró)

2017. február 04. 10:00 - Bruti

Sarah miután megtudta, hogy egy fekete nő az anyja, és Helena ráadásul az ikertesója, nem volt túl boldog, de úgy döntött, hogy erről Helenának is tudnia kell. Leviszi a pincébe, ahol a tesó, egy oszlophoz kötve várja őket. Közben Mrs. S előkotor valami régi képet, amikor megjelenik Kira és közli, hogy valami rossz dolog fog történni. És így is lesz, mert mialatt beavatják Helenát a születése történetébe, megérkezik a rendőrség. Sarah-t letartóztatják, Helena meg kihasználja az alkalmat és megszökik.

vlcsnap-00001_7.jpg

Sarah bilincsbe verve ücsörög a rendőrségen, mikor jön Art és igencsak ideges. A lány közli, hogy nem ő ölte meg Beth-t, persze ezt Art is tudja, de rohadtul kíváncsi, hogy mi folyik itt.
Alisonhoz csengetnek, kimegy és a prof érkezett hozzá. Igen előnyös ajánlatot hozott neki. Aláír egy papírt, hogy időnként megvizsgálhatják, ezért cserébe teljes szabadságot kap, és a megfigyelőt is visszavonják. Ez így nem rossz, de mi lehet mögötte? Vissza az őrsre, ahol Fét is kihallgatják. A rendőrség félrevezetésével vádolják, de max azt mondja majd, hogy nem tudott különbséget tenni az azonosításnál, olyan egyformák a csajok. A prof Cosimát is megtalálja,aki éppen valamiért véreset köhög. Neki is felajánlja, hogy rendezzék az ügyüket. Art várja Sarah válaszait, és a csak hajlik is rá, hogy elmond neki mindent, de megígérteti vele, hogy megvédi őt és a lányát. Már éppen elmondaná a klónos sztorit, mikor becsörtet Art főnöke, meg egy ügyvéd, aki kiviszi innen Sarah-t.

vlcsnap-00002_8.jpg

Cosima már a doki kocsijában utazik, ahol felajánlanak neki egy komoly melót, ahol gyakorlatilag a saját DNS-ét tanulmányozhatja egy halom pénzért. Ez is jó ajánlatnak tűnik. Közben Sarah-t kiviszik a rendőrségről egyenesen Paulhoz, aki meggyőzi a csajt, hogy hallgassa meg az ajánlatukat. Odavezeti egy nőhöz, akiről az előző részben kiderült, hogy neki dolgozik Dr. Lekkie is. Megfordul, és természetesen ő is pont úgy néz ki, mint a klónok. A hatásszünet után túl sokat nem tud meg Sarah, csak annyit, hogy a csajt Rachelnek hívják, és szeretné, ha csatlakozna a szervezethez, akkor mindenbe beavatják. Sarah nem annyira lelkesedik az ötletért, de kap 24 órát, hogy gondolkodjon rajta.

vlcsnap-00003_8.jpg

A klónok összegyűlnek Fénél, hogy kitaláljanak valamit. Cosima és Alison hajlik rá, hogy elfogadják az ajánlatot, Sarah inkább elmegy megnézni a lányát. Art és a társa úgy dönt, hogy nem hagyják annyian az ügyet, és felkeresik Sarah Manning egykori pasiját. Amíg ők Viktor függő beszédjét hallgatják egy rehab összejövetelen, Alison meglátja, hogy eladó a szomszéd háza. Nem bír magával és bemegy Aysnley-hez, aki teljesen ki van akadva rá. De Alison azt várja tőle, hogy vallja be, ő kémkedett utána. Aysnley azt se tudja miről beszél, és Alison egyik régebbi ajándékát próbálja ledarálni a konyhamalacon, mikor az bekapja a sálját. Fuldoklani kezd és Alison segítségét kéri, de a klón úgy dönt kivárja a sztori végét. Ennek az lesz az eredménye, hogy Aysnley megfullad, Alison, meg ijedtében kitopog a házból. Arték Viktort környékezik meg, de az csak annyit tud mondani, hogy amikor utoljára látta Sarah-t, éppen háziasszonyt játszott a kertvárosban. A zsaruk odamennek, és Alison éppen akkor ácsorog a bejáratnál. Egyből leveszik, hogy ez nem Sarah, hanem egy újabb hasonmás.

vlcsnap-00004_7.jpg

Sarah összecsomagolja Kira cuccait, és az a terve, hogy lelépnek, de előtte találkozik Ameliával, a szülőanyjával. Cosima újra vért köhög, miközben Delphine-re várnak. Megérkezik a francia és esküdözik, hogy ő nem árulta el Kirát a profnak, máshonnan tudta meg. Aztán elárulja, hogy hiába kapta meg Cosima a teljes genomtérképét, a megkülönböztető szekvenciát kitörölte belőle Dr. Lekkie. Ezalatt Sarah találkozik az anyjával, aki közli vele, hogy nem bízhat meg Mrs. S-ben és mutatni akar valamit, de Sarah nem is hallgat rá, hanem hasba szúrja egy késsel. A nő belekapaszkodik a hajába, amikor leesik róla a paróka, és előtűnnek Helena szőke fürtjei. Azért gyilkolja meg az anyját, amiért odaadta Tomaséknak, akik ilyenné tették. Később megérkezik az igazi Sarah is, de már csak várfoltokat talál. Ekkor hívja, Helena, és kéri, hogy csatlakozzon hozzájuk.

vlcsnap-00005_8.jpg

Alisonnál vagyunk, aki nagyon ki van bukva Aysnley halála miatt. Ekkor érkezik meg a férje, és megbeszélik, hogy mindent újrakezdenek. Cosima és Delphine úgy néz ki, hogy kibékülnek és együtt fognak neki megfejteni az azonosítót. Sarah elindul megkeresni Helenát, de csak az anyját találja meg, aki egy oszlop tövében haldoklik. Az utolsó szavaival a mostohaanyját emlegeti és átadja neki a képet, amit már Mrs. S is látott, majd meghal. Ekkor jelenik meg Helena és amíg Sarah össze van törve az anyjuk halála miatt, ő nem különösebben aggódik. Ezen összeverekednek, Helena felülkerekedik, de nem öli meg Sarah-t. Ő viszont megkaparintja a fegyverét, és lelövi az ikertesóját.
A dráma alatt Cosimáék megfejtik a kódolt programot, így közelebb kerülnek az igazsághoz, majd kapcsolunk Alisonra, aki aláírja Dr. Lekkie szerződését, a férjéről meg kiderül, hogy ugyanúgy jelent tovább Lekkie-nek. Sarah úgy dönt bemegy Rachelhez, hogy csatlakozzon a szervezethez. A liftben Paul várja, aki elmondja, hogy mivel tartják sakkban. Afganisztánban véletlen megölt hat katonát. Baráti tűz volt és eltussolták. Ekkor csörög Cosima, hogy nem kössön üzletet, mert megfejtették a kódot és gyakorlatilag így is a cég tulajdonai, mivel szabadalmaztatva vannak. Ezt mondjuk nem értem, de elég, ha Sarah értette. Elindul haza, de addigra Rachel telefonál Mrs. S-nek, aki a beépített emberük, hogy lépjen le Kirával együtt, így Sarah már csak a hűlt helyüket találja…
Ennyi volt az első évad, a folytatása következik.

vlcsnap-00006_8.jpg

 A sorozatról bővebben az RTL Spike oldalán lehet olvasni.

Címkék: orphan black
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása