Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A visszatérők 1x10 - I Am Become Death

2017. február 01. 11:00 - Mani_feszt

Az első évad vége felé hármas fokozatba kapcsolt a történet, Szössz áll a becsapódott romhalmaz közepén, és a táborból rögtönzött csapattal (Bé, Révön, Finn + pár fegyveres) keresnek maradványokat a becsapódó űrhajó maradványaival. Közben a diskurzus tárgya a múlt részben nyélbeütött félresiklott tárgyalás, amivel sikerült a földiek haragját magukra vonni. Szössz beletrappol egy adag üzemanyagba, Révön úgy kajabál rá, hogy csak semmi hirtelen mozdulat, ha nem akar grillcsirkévé válni, az instabil üzemanyag felrobbanásának következményeként. Feketedobozt nem találnak, így szomorúan elindulnak vissza a táborba.

1x10_01.JPG

Az immáron felfegyverzett erődítmény 2.0-ban Jaspi menőzik a földiekkel összehozott találkozóról, csüngnek rajta a csajok, csak Octavia 1.8-nak fordul fel a szövegtől a gyomor. Octavia a kerítésen belülről sasolja Morcit, aki fehér liliommal üzen szerelmének. Valami megmozdul a csapdákban, úristen földiek, háború lesz gyerekek, mindenki szedje össze magát. Kimennek megnézni, ki kopogott a telekbejáratnál (Octavia vezeti a sort, mert megrémült attól, nehogy Morcit lőjék le az osztálytársak), és a félholtra vert Murphyt találják az ajtó előtt.

1x10_02.JPG

Szegény srác megpróbált visszaszökni a táborba, ugyanis nagyon régen száműzték a srácot Kisrue halála miatt.  Behúzták a hajóba, Bé és csapata épp vitatkozik a körülményekről, de senki nem tudja a hogyvoltját annak, hogyan is került a bejárathoz Murphy. Bé nemes egyszerűséggel lelőné, de Finn útjába áll, hátha tud az összevert srác valamit a Földiekről. Szössz egyetért titkos szerelmével, Bé így megkíméli Mörfi életét. Szössz megvizsgálja a srácot, és konstatálja a lenyúzott körmeit látván, hogy tényleg megkínozták, nem hazudta arcon őket. Mörfi lazán bevallja, hogy mindent kitálalt a 10/B-ről, amit csak tudott. Fain, Szössz kiszedetné Bével az összes infót, aztán mehet Isten hírével, vagy Bé lehentelheti, dönts legjobb belátásod szerint, öregem.

1x10_03.JPG

Jaspy épp csajozik, amikor Monty megjelenik, majd csaj balra el, Jaspy pedig összekülönbözik Montyval Octaviaról, arról, hogy ő már megváltozott, és Monty egy balfék. Szössz berombol a rádiós sátorba, és nem számít az ott hesszintő Révönre, aki nem tud már egy ideje kapcsolatot létesíteni a Bárkával, franc tudja miért. Szössz nem értékeli ezeket a beszélgetéseket, mert tudja, hogy Révön átlát rajta és már régen levette, hogy összeszűrte a levet Révön szerelmével, Finnel. Révön tolmácsolja sajnálatát Muterrel kapcsolatban (t.i.: úgy tudták, hogy Muter lepattan az első mentőhajóval a Földre, de az az előző rész végén lassítás nélkül csapódott be a hegyekbe, még a mentőhajó levegőjében levő baktériumok sem élték túl az ütközetet... ), Szössz épp sírna, amikor vért kezd könnyezni. Haj haj, a táborban mindenki köhög, krákog, ebből Szössz rájön, hogy Mörfi a kulcs, és Révönt megpróbálja mindenkitől távol tartani.

1x10_04.JPG

1x10_05.JPG

Mörfi épp kurvaszarul van, épp okádás közepén kapja el Szössz. Bé befut Szösszhöz, megijed a látottaktól, és Szössz világosítja fel: ez apám biológiai hadviselés, a földiek ki akarják csinálni az egész égi alakulatot. Szössz próbálja kúrálni és kikérdezni Mörfit (win-win szituáció), de Mörf azóta kamuzik, amióta lepattantak a Földre bulizni. Finn is aggódva érkezik a helyszínre, ekkor egy őrt álló tag kezd el valami véres cuccot okádni a semmiből, ez ilyen vérzéses láz – világosítja fel Szössz a fiúkat. Állítsatok fel karantént, ne érjetek hozzánk. A köhögő srác egyszer csak elájul, Szössz csekkinti, meghal. Mínusz egy, asszem 90-nél járunk már. A másik felvigyázó srác is kutyául van, ja és Octavia ért Mörfihez először. Bének több se kell, azonnal felkeresi kishúgát, hogy elmesélje mi történt, aki Lincoln határidőnaplóját lapozgatja. O-t berángatják ellenőrzésre, de a lányon semmilyen jel nem mutatkozik. Mielőtt ellépne, Szössz egy pillanatra feltartja, majd megkéri arra, hogy szökjön ki még egyszer a táborból.

1x10_06.JPG

1x10_07.JPG

Octavia 1.8 TDI befut Lincoln barlangjába, ahol keresi földi szerelmét, majd amikor egymásra találnak, Lincoln rögtön ellenőrzi a lányt, és semmilyen nyomát nem látja betegség tünetnek. O-t Szössz küldte a gyógymódért, Lincoln tudta, hogy meg fogják fertőzni a tábort. Mint kiderül, csatatér gyengítésére használják a földiek. Ja hogy a tábor csatatér? Lincoln tejeld csak az infót, szépen... Gyógymód nincs, sőt páran immunisak is rá. És hajnalban támadnak a földiek. Octavia győzködi arról Lincolnt hogy segítsen, Lincoln pedig O-t arról, hogy szökjenek meg. O nem hagyja cserben a társait, Lincoln pedig marhára el akar lépni a színről. A végén csak megígéri Octavia, hogy lelép a földivel.

1x10_09.JPG

A táborban durvul a helyzet, a negyedik halottat hozzák ki karanténból, szerintem már 86 alatt jár az összlétszám. Bé most tudja meg, hogy Szössz küldte el O 1.8-at a földihez gyógymódért, erre a vezérhím lazán megfenyegeti a vezérnőstényt. Újabb tünet jelentkezik egy emberen, mindenki fegyvert fog a másikra, Szössz a levegőbe lövöldözik párat, hogy vegyék észre magukat az emberek. Épp leosztja Bé is a lányt, hogy nem működik a karantén, amikor Szössz elájul, Octavia befut a hírrel, hogy gyerekek, itt nincs gyógymód, csak földiek hajnalban. Révön, issue van, tolni kell a tölténygyártást hajnalig, amennyire csak lehet. Szösszt beviszik pihenni, és realizálják, hogy Mörfi már jobban van. Az a lényeg, hogy ne legyen a 10/B-ből aki harcolni tud, Finn fejében felvillan az izzó: akkor lelassítjuk őket! Robbantsuk fel a hidat.

1x10_10.JPG

Révön vállalkozik arra a remek feladatra, hogy őt biza nem fogja túlélni a híd, ami 100 éve frankón stabilan áll a helyén. A mérnöklány elfitnesszel az űrhajóroncsokhoz (tudjátok szőke luvnya csapat le a földre potty majd nyekk) üzemanyagért, mert az egy picit robban, fémdobozba be az üveget, lőporral gazdagon meghintjük, só bors paprika ízlés szerint, nagy X a külsejére és kész a Révön-torta. Finn és Bé elméleti vitát tart arról, hogy hány embert is kéne megölni a híd felrobbantásával, a vitát Bé vérző orra szakítja félbe. A fővezér épphogy botorkál a lábán a sátrak között, megbízza Jaspyt azzal a remek feladattal, hogy Révön Molotov-koktélját legyen kedves egy rendes lövéssel megtámogatni a nagy badabummhoz.

1x10_11.JPG

Mörfi a karantén főnővérkéje, épp látszólag segít egy társán, aki történetesen anno épp a nyaka köré tekerte a kötelet akasztáskor, miközben Octavia rátalál a fetrengő-ziháló Bére, a báty pánikol, a húg ápol és bátorít. Finn Révönt szedné elő, de csak a szundikáló Montyra talál rá Jaspyval, majd rábeszélik magukat, hogy Révön után eredjenek, ugyanis a lány nem hagyja akárkire a nagy badabumm kérdését. Bé lázálmából tér magához, Mörfi főnővér vitatható egészségügyi állapotban kezelést nyújtana neki, de nem! Bé kemény, mint a magyar vízilabda-válogatott, csak és kizárólag Szössz megjelenése tartja vissza attól, hogy óriásit bepancsoljon Mörfinek. Jó látni, hogy Bé egyébként aggódott Szösszért, meg úgy az egész csapatért. Kedvenc női mérnökünket a hídrobbantós előkészületkor érte el a vérzéses láz, benyomva botorkál a híd közepére kihelyezni a bomberinnyót, azt már nem tudja megítélni, hogy a híd másik oldalán áll-e vele szemben földi, vagy haluzik.

1x10_12.JPG

1x10_14.JPG

1x10_15.JPG

A földiek pedig jönnek, harci dobok hangja hallatszik hallótávolságra horizonttól, de a lány nem igazán van képben, és ilyen 50 centiről akarja berobbantani a hidat. Finn nem lát más megoldást, lerohan a lányért, a földiek mindeközben rohannak a híd felé, itt bizony nem sok választási lehetőség van kilátásban. Fedezékbe érnek, Finn üvölt, Jaspy próbálkozik, de elveti, a francba. A felmentősereg Monty személyében érkezik +1 puska +5 tölténnyel. Első lövés mellé, mintha női biathlon vébét néznék szotyizva két ünnep között, Monty addig bátorítja haverját, amíg... naaaagy badabummmmm. „I am become death, destroyer of the worlds”, azaz én vagyok a Halál, világok pusztítója, hallatszik az idézet Szössztől.

1x10_16.JPG

Octavia befut Lincoln barlangjába, azzal a lendülettel, hogy meg kell akadályozniuk a támadást. Octavia (és vele együtt mi is) rákérdezünk, hogy kik azok a hegyi emberek (the mountain men), akik ha megneszelik a bombázást, akkor itt szem nem marad szárazon, fenéken billentenek mindenkit több kilométeres körzetben? A csúnya tagok Lincoln naplójából? Ja. Aha. Octavia nem tudja otthagyni társait a francba, visszaadja Morci kiskönyvét is jogos tulajdonosának. Sírás, ők az én embereim, nem hagyom itt őket, könnyes búcsú egymástól. A hídrobbantós páros, Jaspy és Monty visszaérkeznek, tapsvihar, jó hogy jöttetek. Azt kevesen látják, hogy a félig kipurcant Révönt Finn húzza vissza a táborba, de hála a szakértelemnek Révön is nagy eséllyel kerül a betegséget túlélők oldalára. 

1x10_17.JPG

Romantikus beszélgetésnek lehetünk fültanúi, amikor a beteg mérnöklány és Finn arról diskurál, hogy ki habozott a bomba elhelyezés és életmentés kérdésében. Révön rávezeti Finnt arra, hogy nem vak, és tudja, hogy Szösszért van oda szerelme. Finn bepróbálkozik egy harmatgyenge szeretlekkel, de a lány lemond erről, mert nem úgy szereti őt, ahogy Szösszt. Ez egy rém rossz helyzet, amit tetéz, hogy Révön szakít kiütött állapotban is Finnel. A nap zárásaként Szössz áll a kerítésen kívül, Bé leteremti a lányt a biztonságtechnikai előírások megszegéséért. 14 új sírral zárják a napot, és Mörfi főnővér ügyében sem döntöttek még. Bé a napirendi pontra vezetett kérdéseiért pont nem várja azt a választ, hogy nehéz vezetőnek lenni, igaz? A zárólétszám vészesen lecsökkenne 90-ről 76ra így éjféltájban, de Mörfi főnővér bosszúja utoléri a beteg srácot, mert ez egy ilyen világ... 75.

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása