Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A visszatérők 1x09 - Unity Day

2017. január 25. 11:00 - Mani_feszt

A földi táborban mindenki teszi a dolgát, miközben Dzsaaha kancellár szavai szállnak az őszi szélben, kihangosítva az egész táborban, és a közelgő Egység Napjának ünneplésére készül az égi népség. A legfontosabb bejelenteni való az, hogy a „fjúcsör függetlenség napját” a következő évben már mindenki a Földön töltheti. Finn nem ért egyet az Unity Day sztorival, de Szössz vigasztalja, hogy ez adja vissza az emberek hitét, és hinni kell. Az egész attól lesz igazán valódi, hogy Monty (akiről ne feledjük: az élelmezési osztályon nőtt fel a Bárkeszen) valami kerítésszaggató alkoholterméket állít elő földi alapanyagból. Az, hogy Octavia rendszeresen megszökik a táborból, már csak Finn figyelmét kelti fel.

1x09_01.JPG

Kedvenc űrállomásunkon Muter épp hallgatja a felemelő beszédet, amikor Diana szájkaratéba kezd arról, hogy ő foglalta el Muter helyét a tanácsban, utóbbinak a hírtől talán a bal szemöldöke szalad fel, más érdekfeszítő nem történik. Az ünnepségen gyerkőcök mesélik el az emberiség 12 állomását, amely a túlélés érdekében összecsat... kurvanagy robbanás, süketség, rohadt életbe, „ötpercenként bomba van, vagy valami pánik”. Kane édesanyja megsérül a támadásban, halálos sebeket gyűjt be, és fia karjaiban távozik a túlvilágra. Egyébként a tanácstagok fele halott, hoppá! Főnök, ez puccs, hol a szőke ribi, a franc esne belé. Diana angolosan távozott a robbanás előtt, és már az embereivel vitatja meg a Földre szállás részleteit, amiben a szőke luvnya és emberei úgy meglépnek a túlélőhajóval az űrből, mint a sicc.

1x09_02.JPG

Ándögráund Szössz vizslatja a tábortüzes bulikát házon belül, Bével konzultál egyet, sőt a vezérhím még alkoholra is csábítaná Szösszt. Két nap, és az égi emberek leköltöznek a Földre, addig köll kitartani. Révön ünneplés helyett a tölténygyártást választotta, a sátorba befutó Finn lendületével kérdőre is vonja barátosnőjét, sőt szépségkirálynő-jelölteket megszégyenítő kampánnyal a világbéke helyi szószólója lesz a beszélgetés végére. Révön nem érti, hogy miért szajkózza Finn a békét, mikor a földiek csak az erőszakból értenek. Révönt nem könnyű megvezetni, szerelmének sem sikerül.

1x09_03.JPG

Kicsi Octavia 1.8 TDI (jár a kategória ugrás, az előző részben csak O tanult a földi élet túlélési szabályaiból) hófehér liliomok útját követi. Igen, éjnek évadján egyedül, de legalább nem óbégat. Meglepcsiből sarokba szorítja Morcit (=Lincoln) egy késsel, az üdvözlésből ugyanígy reagál, majd lesmárolja O-t, és magáévá is teszi égi nőjét, minő shakespeari fordulat. Liézonjuk végeztével a barlang bejáratnál pont belefutnak Finnbe, Morci épphogy rá nem támad. Amúgy csak a mérgezett kést hozta vissza. Morci köszönetképpen beengedi Finnt kecójába, ahol pár napja lehentelte a srácot, úgy egyébként. Az égi legény béketárgyalni jött Morcival, hogy egyébként ő szívesen lenne Morci telekszomszédja, és befejezhetnék kezdetnek a gyilkolást.

1x09_04.JPG

Világos képet kapunk a Bárkán élő emberek első földi napjainak stratégiájáról, és ha jobban belegondolunk együtt, a Földre dobott gyerekek már helyi erőnek érzik magukat, és amint lejönnek a többiek az égből, botrány fog kitörni, háború, gyilok, ihajcsuhaj. Döbbenetemre Morci belemegy abba, hogy a vezetőjét elhozza egy béketárgyalásra, ahogy Finn is a 10/B diákigazgatóját, de nem Bét, hanem Szösszt. Az űrállomást Dzsaaha emberei fésülik át milliméterenként és pakolják a szajrét a túlélőhajóra, amikor a folyosó végéről luvnya Diana liheg be azzal, hogy elkaptak egy terroristát, aki a hámhúszgyilok akcióban veszítette el feleségét. Muter kérdőjelezi meg a luvnyát egyedül, és amúgy miért is léptél le? Terelő válasz jön, olyan gyanús, mint a ház.

1x09_05.JPG

Szössz lazít az osztállyal, tolja a megkérdőjelezhető forrásból származó alkoholterméket, amikor Finn sétára szólítja fel, a semmiből előtűnve. Szössz arcára van írva minden érzelme, de erőt vesz magán, és meghallgatja a srácot. Megbeszéltem neked egy találkozót a földiekkel? Mi?? Tudtál velük beszélni? – Szössz totál ledöbbent Finnen, és a háborúmentesítő dumáján. Finn kérdőre vonja Szösszt háborúkérdésben, és erős kampányba kezd arról, hogy ez az egyetlen megoldás a túlélésre. Szössz csak erősítéssel a háta mögött hajlandó belemenni, de Finn ellenkezik, azt hiszi, hogy fair módon meg lehet oldani a helyzetet. Szössz beleegyezik, és ahogy ellép a sráctól, meg is találja Bét és elsztorizza neki Finnel történt beszélgetését. A végén megkéri Bét, hogy kövesse embereivel, mert nem bízik az erőszakmentes megoldásban.

1x09_06.JPG

1x09_07.JPG

Jaspy félrészegen bájolog Révönnél, frankón feltartja, majd miután egy golyó felrobban Révön kezében (8 napon belül gyógyuló seb), elegánsan jelzi, hogy a helyzet kémikusért kiált. És tényleg nekiáll betintázva minőségellenőrizni a golyókat, családról mesélni Révönnek, akinél ez a duma nem jön be. Bé szakítja meg a laborvizsgálatot, kunyizik néhány golyót Révöntől, és közli a lánnyal, hogy szerelme idióta. Szössz nekiindul bóklászni Finnel az erdőben éjnek évadján, akár csapda is lehetne a találkozósdiból. Miután majdnem kitörtek rajtuk az érzelmek, továbbindulnak, Szössz bogyókkal jelzi útjukat az erősítésnek.

1x09_08.JPG

Bárkeszen megtalálták az állítólagos terroristát, aki nekiesik Kane-nek (nem teljesen alaptalanul), majd frankón letámadja a helyettes kancellárt, és meglép a haverjával. Mondom, hogy ötpercenként bomba van, vagy valami pánik, az áramellátást teljesen kicsinálták a felkelők, Kane pedig egy cellában fagyoskodik, épphogy ki tudják hozni. A luvnya lázad főnök, meg akar pattanni a túlélőhajóval. Utóbbi helyen éppen Muter bóklászik az orvosi cuccok között, amikor Diana és emberei elfoglalják a hajót, a luvnya hazavezeti népét. Remek.

1x09_11.JPG

Szössz és Finn befutnak a megbeszélés idejére és helyére, ahol O 1.8 TDI várja őket. Bé és csapata biztosítja a terepet a 10/B oldaláról, és Révönt majdnem idegállapotba helyezi, amikor meglátja Finnt és Szösszt kézenfogva. Morci nem hazudott, tényleg elhozta vezetőjüket, és annak két biztonsági őrét. Innen nincs visszaút, Finn rettentően félti Szösszt az akciótól, és a két vezető elindul egymás felé a hídon. Égiek és Földiek nagy találkozója ez. A földiek vezére Anja felvázolja az ő álláspontjukat a 10/B-ről: falut égettetek, betolakodtatok, megkínoztátok az egyik emberemet, mi ez ha nem háború? Szössz próbálja a befejezés felé terelni Anját, nem sok sikerrel.

1x09_09.JPG

1x09_10.JPG

Mindeközben odafent Dzsaaha és emberei rájöttek, hogy Muter a hajón ragadt, amit lefoglaltak Diana emberei. A luvnya bepróbálkozik Muternél minden eszközzel, hogy levigye Mutert a Földre, de nem jár sikerrel. Dzsaaháék nekiállnak felfeszíteni az ajtót. Szössz nem jut eredményre Anjánál, pedig be is fenyegeti, hogy az égiek technológiával lehentelik az egész földi csapatot a pébe, Anja körberöhögi Szösszt, hogy nem ők lennének az elsők. Mi? A tárgyalást az erősítés csapatok összecsapása szakítja félbe, menteni kell a vezetőket, mert mindenki rá akar támadni a másikra. Egy lövedék eltalálja Morcit, aki menti a 10/B-sek életét, nem először.

1x09_12.JPG

1x09_13.JPG

Kane és társai teljes erőbedobással próbálják megállítani a szökést, és egyúttal menteni Mutert is. Luvnyából előtör valódi énje, hatalmi harc indul, ha megszöknek, a Bárka rendszerei leállnak. A sárdobálás legnagyobbja, amikor Diana közli, hogy nincs elég hely lejutni a Földre mindenkinek. Egy csávó meggondolja magát Dzsaaha oldaláról, valahogy bejut a felfeszített ajtajú hajóra, majd Diana kiadja a parancsot: kilövés! Túlélő hajó elindul, Bárkesz elsötétül. A tárgyalócsapat visszaér a táborhelyre, egymásnak esnek a srácok, hogy ezt ugyan miért kellett. Finn lelki terrort alkalmaz Szösszön, hogy mostmár frankón háborúban állnak, és csak benne kellett volna bíznia, és sértődötten távozik. A lányt egyedül Bé nem hagyja ott, de nem könnyíti meg a helyzetét. Ekkor hallanak egy süvítő hangot, az égen megjelenik egy nagy fényes tárgy. A túlélő hajó? Há’ nem két nap múlva jönnek? Muter korán leugrik az osztályhoz. Nézik, ahogy a Föld felé tart a fényes tárgy, majd marhára nem kezd el lassítani, és óriási lendülettel csapódik a hegyek közé, pusztulást hozva maga köré.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása