Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Sötét árvák (Orphan Black) 1X08 – Entangled Bank

2017. január 22. 11:19 - Bruti

Kezdésként Art kap sokkot, az előző rész felfedezése után, miszerint vagy hasonmások, vagy ikrek rohangálnak a rendőrségen. De annyira nem érti a dolgot, hogy egyelőre nem is verik nagydobra a kolléganőjével. Azt viszont tudják, hogy egy Sarah Manningot keresnek. Sarah közben ébredezik Paullal, de a fickó már a jövőn agyal. Dr. Lekkie ma fog találkozni Olivierrel és tuti keresni fogják Sarah-át is. Közben csörög Alison, aki úgy döntött, hogy elválik a férjétől, és mindent rendbe tesz maga körül, pl. a leskelődő szomszédasszonyt is.

vlcsnap-00001_5.jpg

Art és a társa meglátogatják Mrs S-t és elmondják neki, hogy Sarah két hete meghalt. Hát ez nem vágta hanyatt a nőt, mivel tegnap még találkozott vele, de nem szólt a rendőröknek. Ikertestvérről is kérdezték, de sokat nem tudott segíteni. Sarah közben Cosimával beszél és nagyon nem ért egyet vele Lekkie proffal kapcsolatban. Cosima nagyon védi, de Sarah-nak meg ugye elég rossz tapasztalatai voltak velük. Közben Alison sem tétlenkedik. A válás mellett a túlbuzgó szomszédasszonyt is kipenderíti a házából, mert gyanítja, hogy ha nem a bumburnyák férje a megfigyelője, akkor valószínűleg a Aynsley lesz az. Paul meg beteglátogatóba indul Olivierhez, de lesújtó hírt közölnek vele: nem tudják visszavarrni a barátja farkát. Olivier biztos nagyon szomorú lesz, ha felébred.

vlcsnap-00002_6.jpg

Delphine leadja a drótot a profnak, hogy is áll most Cosimával. Már közelednek egymáshoz, de a prof szerint bele kéne húzni, mert a raszta hajú nincs biztonságban. Ki kell deríteniük, hogy hány klónnal van kapcsolatban. Ugrunk Helena klónra, aki most Kira rajzait nézegeti, amit az anyjának csinált. majd kapcsolunk Sarah-ra és Fére, akiknek indokolatlanul jókedvük van, egészen addig, amíg meg nem érkezik Mrs. S és kérdőre vonja a reggeli rendőrös látogatás miatt, de Sarah se tud többet, így inkább besétál Artékhoz az őrsre és úgy tesz, mint aki teljesen kiakad, mikor elé teszik a saját fényképét.

vlcsnap-00004_6.jpg

Alison a napja során megint találkozik Aynsley-vel, aki mindenáron helyettesíteni szeretné a kori edzésen, de Alison nem hagyja magát, sőt megfenyegeti a csajt, hogy szálljon ki az életéből, vagy ő is belerondít az övébe. Aztán összefut Aynsley férjével, aki éppen füvezik a parkolóban, de nem köpi be, hanem inkább együtt tépnek be.
Olivier ébredezik és a rossz hír mellett még azzal is szembesülnie kell, hogy Paul várja az ébredéskor. Ráadásul elég sokat kiderített róla. Pl. azt, hogy nem Oliviernek hívják, és egy halom szexuális bűncselekménnyel gyanúsítja a rendőrség, szóval a zsarolóból hirtelen zsarolt lesz. Ez alatt Alison sem tétlenkedik, rámászik Aynsley férjére és nem szarakodnak, már a parkolóban megejtik a dolgot. Váltás Cosimára, akihez megérkezik a Delphine, és úgy dönt mégis leszbikus lesz, így ők is összegabalyodnak kicsit.

vlcsnap-00005_6.jpg

Alisonék még mindig a kocsiban csapatják, de nem túl diszkréten, így a többi anyukának is feltűnik a dolog, így hamar híre megy. Annyira hamar, hogy mire Alison hazaér, Aynsley már ott várja az út közepén és veszettül ordít, hogy lefeküdt a férjével. Szó, szót követ, aminek az a vége, hogy csúnyán összeverekednek. Arték közben meglátogatják a halottasházat és még mindig a halott Sarah Mannigről érdeklődnek. A kórboncnok srác megmutatja a képeket, amin tényleg ő van.. vagy legalábbis úgy néz ki, majd, kiadja Fé címét, mivel ő azonosította a hullát. Ezzel a lendülettel értesíti is Fét a rendőrökről, mivel ők ugye azóta fogalmazzunk finoman, „jóban vannak”. Sarah gyorsan lelép a lakásból, mielőtt megjönne Art, de közben előkerül a félrészeg Alison is, szóval őt is magával viszi. A prof megérkezik Olivierhez, akit addigra már helyre tett Paul, így Sarah-t kihagyják a történetükből és csak Helenára, a gyilkos klónra koncentrálnak. Eközben Cosima és Delphine kiszórakozták magukat és a raszta leugrik egy kis fagyiért a vendégének. Ezalatt Delphine átkutatja a lakását és megtalálja a kutatásait, benne a nyolc ismert klónnal. Felhívja a professzort és elmondja neki mit talált, meg a klónok neveit, ami közt Helena is ott van.

vlcsnap-00006_6.jpg

Sarah és Alison úgy dönt, akkora a baj, hogy ebből már csak az őszinteség a kiút, így elmennek Mrs. S-hez és kitálalnak. Amíg S ismerkedik a történetükkel, Fé fogadja a nyomozókat. Előadja a szomorú mostohaöcsikét, de Artnak nem stimmel az ügy. Ahogy kilépnek, eszébe jut a tegnap esti telefonhívás, mikor egy angol akcentussal beszélő csávó felhívta és Beth-ről akart beszélni vele, majd lerakta. Megcsörgeti a számot, és hallja, hogy Fé bent felveszi, de egyelőre nem buktatja le.
Olivier mikor magára marad, egy ápoló lép be a kórterembe, majd bead neki valami injekciót és közli, hogy Dr. Lekkie ütdvözli. Egy percre rá Olivier már halott is.
Újra Mrs. S-nél vagyunk, és amíg a konyhában beszélgetnek, megjelenik Helena és kilopja Kirát a házból. Sarah észreveszi, hogy nyitva az ajtó és utánuk ered. Helena Tomashoz szeretné vinni a lányt, de aztán rájön, hogy mégse helyes, így inkább elengedi. Közben Sarah utoléri őket, de mikor Kira át akar kelni az úttesten, egy autó elgázolja.

vlcsnap-00007_2.jpg

  

A sorozatról bővebben az RTL Spike oldalán lehet olvasni.

Címkék: orphan black
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása