Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Aranyláz Alaszkában 7x01 - Csoda a hegyen

2017. január 13. 09:00 - Chat Géza

Semmi visszaemlékezés, semmi "Ez vót eddig", egyből azzal indul az évad, hogy megsíratjuk és eltemetjük Parker Schnabel nagyapját. Közben ugyan megy a körbekapcsolás, hogy mi megy Hoffmanék és Tonyék portáján, de maradjunk a jól bevált módszernél, nézzük, hogy Parker mit izzadt össze ebben a nettó 40 perc játékidőben.

Egyelőre Hainnesben veri rojtosra a búbánat. Kavicsokat dobál a vízba, lógatja az órrát, sír a tesójával, meg ilyenek. Az én figyelmemet mondjuk teljesen elvonják a csudálatos drónfelvételek, amik miatt kedvem lenne Alaszkába benzinkutasként dolgozni. A gyászról meg még az is leveszi a vízkeresztet, hogy kiderül, azért nem telt olyan szarul a tél, mivel Parkernek sikerült felszednie egy ausztrál csajt, aki jelen is van a szezont beröffentő megbeszélésen. Itt prezentálja a fiú azt a szerényen is csak tökéletesnek nevezett mosót, amit maga tervezett. Na, hogy a régi területen, a tavalyi csapat felével, de egy tök új aranymosó szerkezettel mennyit akar keresni? 3000 unciát, pont annyit, mint tavaly. A jómunkásemberek sokkot kaptak. Nem ehhez vannak hozzászokva. Na nem mintha büdös lenne nekik a munka és derogálna lehajolni a milliókért, de azt hitték, hogy rendes pénzt fognak keresni. Parker elmagyarázza a matekot: ha 3000 unciánál többet termelnek ki, akkor több sápot kell fizetniük Tonynak, azaz ha több aranyat mosnak ki a földből, akkor kevesebb (vagy arányaiban nem sokkal több) pénzt vihetnek haza. Mondjuk, ha 5000 unciát, azaz cirka 6 millió dollárnyi aranyat ásnának ki, akkor abból 1,5 millió Tonynál landolna. Megéri? Nem. Erről ennyit. 

kepernyofoto_2017-01-12_22_37_22.png

Hoffmanék Oregonba mennek.Ennek az a prózai oka, hogy az oregoni hegyekben biztos minden jobb lesz. Kiderül, hogy Hoffman vagy bipoláris vagy szimplán egy érzéketlen diktátor, netalántán szimplán csak barom, mert amíg a bányáig vezető úton azon drámázik a kamerába, hogy nagy a nyomás rajta, hogy a hű csatlóskánt vele mozgó csapat vakon bízik benne és otthagyta az aranyban gazdag, jól bejáratott földet, addig a szeonra kitűzott cél vázolásakor mindenki vigyázz állásban kezd féltéglákat fosni. Ő megköveteli az 5000 unciát. Ja, és nem a Monster Reddel fognak dolgozni, hanem azzal, ami ott van a helyszínen, ami ránézésre egy több tonnányi vasból tákolt labirintus, ami vagy egymillió futószalagból meg ki tudja még miből áll. Mindegy, ez van, ezt kell szeretni. Hoffman apja elmond egy sajátos Mi Atyánkot, ami kicsit sem hasonlít az általam jól ismert, a győri Apor Vilmos Római Katolikus Iskolaközpontban 12 éven át minden hétköznap reggeli imára, mert itt az aranyásáshoz kérnek jó szelet.

Add meg urunk, hogy kellő képpen kiszipolyozhassuk a földet, hogy a dízelt nem sajnálva írtsuk ki az erdőt a bánya kibővítése érdekében, és add, hogy meglegyen az 5000 uncia arany, ámen!

Már el is kezdenének mosni, amikor nem várt problémába ütköznek:

le van lakatolva az indítószekrény!

A lakat kulcsát meg csak akkor kapják meg, ha felveszik a bánya tulajdonosának két rokonát. Erről lerí, hogy megcsinált konfliktus, mert Hoffman nem egy színészmágus, hogy hitelesen előadjon bármit is, plusz túl hamar és minden basszamegezés nélkül felvette a csapatába a két nyikhajt, holott két tőmondattal korábban még arról beszélt, hogy nem szokásuk csak úgy felvenni embereket.

kepernyofoto_2017-01-12_22_38_44.png

De Tonyéknál sem állt meg az élet. Ő sem szórakozik tovább, vett egy másik kotrót, egy még régebbit, még lepusztultabbat, amit uszkve 150 kilométert kell leúsztatni. A szállítás abszolválása egyelőre legyen a jövő zenéje. Van itt még más baj is. Tonynak azért kell otthagynia a reggeli kávéját, mert azt csiripelték a madarak, hogy rohadtul elsüllyedt az egyes kotrója. A fia feladata lett volna, hogy rendben üzemeltesse az aranyásó teknőt, de ő meg őrizetlenül hagyta, ugye, ennek következtében 20 órát cumizhatott a szivattyúzással, de a vízszint sehogy se csökkent. Ekkor érkezett meg Tony lánya, aki megoldotta a helyzetet, tecciktudni azért nem ment le a víz, mert nem csak a leengedő, de a beengedő zsilip is csutkára nyitva volt. Na, hát Kevin nem éppen egy rakétatudós, elzárták az egyiket, aztán 1 óra múlva már faszentos is volt minden. A fater is megérkezett, de lebaszás helyett csak egy gyors terepszemlét tartott, aztán beindította a kotrót, ami ha nem is pöccre, de azért beindul a monstrum. Tony nem szép ember, de gavallér, mert még nagyon elején vannak a szezonnak, így könnycseppet se hullajt a 20 óra alatt elbukott 20 ezer dollár miatt. 

kepernyofoto_2017-01-12_22_39_28.png

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása