Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A visszatrérők 1x07 - Contents Under Pressure

2017. január 11. 11:00 - Mani_feszt

Hurrikán tört rá a hegyekre és az erdőkre, ami nem kíméli a 10/B táborhelyét sem. Szössz áll az űrhajó bejáratánál, minden lelki erejét összeszedi, hogy érdemben tudjon segíteni a sérült Finnek. Révön mindeközben próbálja rádión elérni a Bárkát, de viharban nem olyan egyszerű a művelet. Szössz kitisztítja Finn sebét, amiben ott figyel egy kés – úgy a miheztartás végett –, és jó lenne Muter irányításával szakszerűen eltávolítani. A bárkán Dzsaaha összehívta a tanácsot, ahová nem engedik vissza Mutert a kihágásai miatt. Muter szajkózza a rakétajelenségeket, amit ő helyes következtetések eredményeként a kölkök életjelének tanúsít. A tanácstagok nem igazán hisznek Muternek egészen addig, amíg nagy zúgás közepette Révön hívása be nem fut rádión a Bárkeszre.

1x07_01.JPG

Mielőtt továbbhaladnánk, ígértem egy létszámcsekket. Indultunk 100 mínusz kettővel landoláskor, mínusz kettő savas ködnél, aztán Atom, Kancellár Fia Wells, Charlotte szintén zenész, majd +1 Révön, és mínusz három az 1.6 TDI mentőcsapatnál, így 92 a záró létszám, de ezt közjegyző nem ellenőrizte. A Bárkán nagy nehezen elhiszik, hogy befutott egy hívás a gyerekektől, végre létrejön a kommunikáció. Muter az egyik oldalon, Révön a másikon, amíg átadja Szössznek a rádiót. Végre mindketten elhiszik, hogy a másik él. Dzsaaha bepróbálkozik, de sajnos ő már nem kaphatja vissza a fiát. Akadozik a rádió a vihar miatt, így nehéz lesz telefonos segítséget kérni a rögtönzött operációhoz, pedig muszáj lesz. A bárkán látják, hogy egy fél képernyőt beterítő hurrikán tart feléjük, ezért nem ártana sietni, amíg van összeköttetés.

1x07_02.JPG

Octavia 1.6 TDI elcsaklizza Monty piájának egy részét a műtéthez, aztán Révön felveti, hogy mi lenne, ha ebben a büdös nagy viharban bezárnák az űrhajó ajtaját, nem ázna ronggyá a fél társaság. Révön épp tuningolná Szösszt a „mondd, hogy képes vagy dumával”, amikor a hiányzók befutnak. Bé számon kérné 1.6 TDI-t, Szössz közéjük áll, meg a rádió is. Elkezdődik a rádiós operációs művelet a földszinten, Bé pedig az emeletre kéreti 1.6 TDI-t. Mivel az osztály folyamatosan Szösszék fülében zsizseg, nem tudnak koncentrálni, Révön egy elegáns mozdulattal elterel mindenkit, avagy „mindenki felfelé most!”. Odafent egy kis meglepetés van, Bé és társai elfogták Morcit, a földi tagot, aki Octavia életét vitathatóan kezelte. Bé kikötözte, és épp vallatja Morcit, aki egy mukkot nem szólal meg, de látszódik rajta, hogy 1.6 TDI az egyetlen, akire odafigyel.

1x07_03.JPG

Dzsaaha agyal a lakosztályában, amikor megjelenik nála egy Diana nevű volt tanácstag, és valami összeesküvésről és a hámhúsz kezeléséről óhajt diskurálni a kancellárral. A műtét folyik, megkonzultálták a szituációt, és ki kellene húzni a kést. Odakint a vihar durvul, rázza kicsit az űrhajót, majd nekikezdenek. Révön leszorítja Finnt, aki akkor tér magához, amikor a kést megmozdítják. A vihar egy kicsit szétrázza a bulit, minden leesik a helyéről, de utolsó pillanatban sikerült kihúzni a kést úgy, hogy Finn is túlélje.

1x07_04.JPG

Első emeleti klubdélutánon Bé próbál kiszedni bármilyen infót Morciból, de semmit nem mond, csak egy könyvet találnak nála remeknél remekebb rajzokkal. Amikor egy portrét lát meg Bé Octaviaról, meg arról, hogy Morci helyettünk is vezeti az osztálynaplót, rájönnek, hogy kezdettől fogva figyelték őket. Le is csekkintettem, hogy Morci is 92-t számolt, mint én, kiváló. A műtét befejeződött, Szössz elfáradt, de Muter csak szólna két anyai szót a lyányához, ha már így összegyűltek, mint kólában a buborék. Szössz nem nyit erre, felmegy az elsőre Béhez, majd egyeztet vele Morciról, hogy nem volt a legjobb ötlet elhozni őt a táborhelyre. Bé mutatja a kiskönyvet az infókkal, és próbálja Szösszt rábírni arra, hogy nem ártana infót szerezniük, főleg ha háborúban állnak, de nem tudnak róla. Hány embernek kell még meghalnia Szössz, hogy rájöjj a háborúra? Pacifista válasz érkezne, de Finn rohamot kapott, futi lefelé. Rádió nincs, vihar van meg rázkódás.

1x07_05.JPG

Kane meglátogatja az anyját a Bárkán, de többen számonkérik a hámhúsz társaság kidobása miatt és már-már inzultusba fordulna a dolog, amikor Dzsaaha a tömeg elé áll. A helyettesben most realizálódik, hogy ha nem erőltette volna a népességcsökkentést még 1-2 napig, akkor ők is hallották volna azt, hogy a Föld lakható, a gyerekek életben vannak. Odalent Finn rázkódik, lázas, tűzforró, Szössz agyal, hogy mi a bánat baja lehet, amikor rájön, hogy o-ó, ez bizony mérgezés. De ha mindent lefertőtlenítettek, akkor… Morci kése lesz a hunyó, bizony. Szössz felmászik az emeletre, mindenkit lekúr a francba, majd Morcinak esik. A cuccai között találtak fiolákat, melyik lehet vajon a mérgezés ellenszere. Morci (akit amúgy agyonvertek) egy mukkot nem szólal meg. Majd Bé beszédre bírná azzal, hogy agyonveri, de megállítják. Szösszön a sor, hogy megállítsa Bét, de nem teszi! Octavia az egyetlen, aki megállítaná. Szíjat hasítanak egy biztosítókötélből, és vagy megmutatja nekik a helyes fiolát, vagy Bé megkorbácsolja… Morci hajthatatlan, Bé is, elkezdődik a vallatás. Szössz nem viseli jól az ütéseket, odatérdel Morci elé, hátha nem kell folytatni a vallatást, de semmi eredmény.

1x07_06.JPG

A bárkán Dzsaaha gyűlést tart, de az emberek nehezen hisznek neki, úgy érzik hiába halt meg 320 ember azért, hogy ők élhessenek. Addig cukkolják a munkások a kancellárt, amíg az kiborul, hogy bizony neki is meghalt a fia odalent, neki is vannak fájdalmai. A Diana nevű nő próbál a munkások lelkére beszélni, majd Dzsaaha úgy dönt, hogy Dianát visszaveszi a tanácsba. Visszamegyünk a 10/B-hez, ahol Bé durvább eszközökhöz folyamodik, és szöget üt Morci jobb kézfejébe, hogy valljon színt, de Morcit kemény fából faragták, állja a sarat. Megjön Révön, elborul az agya, és két kábellel gyakorlatilag áramot vezet Morciba, mert Révön szerelmes Finnbe és nem szarral gurít, és jobb ha senki nem kúrja fel az agyát. Számomra döbbenet egyrészt Morci keménysége, másrészt a többiek arca, akik mindenre számítottak, csak erre nem. Octavia 1.6 TDI az utolsó esélyüket húzza meg: leállítja az emberkínzást azzal, hogy saját magát is megvágja a mérgezett késsel, mert legbelül érzi, hogy Morcinak nem közömbös, és hátha nem hagyja őt meghalni. Octavia ül Morci előtt, és neki csak bevallja, hogy melyik az a fiola, amivel nem fog sem O, sem Finn meghalni, és köszönetet mond a megkínzott Morcinak.

1x07_07.JPG

Szössz beadja Finnek a fiola tartalmát, és amíg Révönt elküldi vízért, elgyengül egy pickót, sírva borul Finnre, hogy nem fogja nélküle bírni. Muter becsekkol a táborba rádión, megdicséri lyányát, hogy ügyesen kezelte a dolgot, apád is büszke lenne rád. Szössz beleáll apakérdésben Muterbe, Wells mindent kitálalt Faterja haláláról, hogy ne Mutert utálja a történtekért. Muter mindent mond, csak értelmes választ nem, erre Szössz majdnem szanaszét veri a rádiót. Inkább ne tedd, mert Révön bárkinek áramot vezet a valagába, szvsz nem kellene megreckírozni ezt a kört…

Indöszpész Kane egy bonsai fa felett kesereg elhamarkodott döntése következményeiről, nem találja lelki békéjét. Szössz odalent felmegy a megkínzott Morcihoz, kihúzza belőle a kést, majd próbálja kitisztítani Morci sebét, az pedig nem hagyja magát, csak Octavianak. Szössz próbálja felmenteni magát a kínzás felelőssége alól, de Octavia is hajthatatlan, akárcsak Morci. Octavia bocsánatot kér Morcitól a történtekért, aki egyrészt megfogja Octavia kezét, másrészt köszönetet mond!! Hopika, van itt nyelvértés meg egyebek ahhhaaaa. O 1.6-ot elzavarják Morci közeléből, Finn pedig lassacskán magához tér, kifejezetten örül Szössznek, de a lány nem megy bele a dologba jobban, és felébreszti Révönt, és magukra hagyja őket.

1x07_08.JPG

A fiatalok a vihar romjait takarítják a táborban, Szössz jár egyet a friss levegőn, és belefut Bébe. Az egész részt áthatotta kettejük elméleti vitája arról, hogy ők milyen emberek valójában, és mi kell ahhoz, hogy túléljék, a kettő nem mindig találkozik. Szössz nem vitatkozik, bár nem ért egyet teljesen bével. Mi lesz Morcival? Ha elengedik, visszajön az embereivel, de örökre sem tarthatják fogva… Nehéz vezetőnek lenni, igaz? – teszi fel a kérdést Bé.

1x07_09.JPG

Odafent Diana leteszi a tanácstagi esküt, mint kiderült kancellár is volt annak idején, és elkezdődik a gyűlés. A mai naptól minden tanácskozás nyilvános, nézhető videón, feltételezzük nézik is a lakók. Téma: visszatelepülés. A jó hír, hogy leköltözünk, a rossz, hogy nem mindenki. Mivan? Az a szituáció, hogy a Bárkán 2.237 ember él, és a szállítóhajók kapacitása 700 fős. Utánanéztem a számoknak, mert nem bírtam ki, hogy ellenőrizetlen és kontrollálatlan adatokról elmélkedjünk, és az eredmény a következő: a White Star Line 1914-ben jéghegynek ütközés miatt elsüllyedt híres hajóján 2.207 fő utazott, és 1.187 ember számára volt férőhely a mentőcsónakokon, ami 53,7%-os lefedettségnek felel meg. A mentőcsónakokon végül 705-en élték túl a katasztrófát, ami a teljes létszám 31,95%-a. Számszakilag összehasonlítva a kettőt Dzsaaha felvetése helytálló, a matematikailag szinte tökéletes és rémisztően hasonló párhuzam a Bárka és a híres hajó között. „A Titanicon vagyunk, és nincs elég mentőcsónak” …

1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mani_feszt 2016.01.20. 09:09:19

*Napló kalkulációban Bé +1 fő, vele együtt jön ki a 92-es létszám, még jó, hogy Morci ellenőrizte :D
süti beállítások módosítása