Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A visszatérők 1x05 - Twilight's Last Gleaming

2016. december 28. 11:00 - Mani_feszt

Szössz és Finn fekszenek valahol a bunkerben, pihengetnek úgy, mintha csak az előző esti sztárok sztárbabújós műsora ütötte volna ki őket. Szössz beismeri Finnek, hogy első perctől kezdve rá volt gerjedve, szüksége volt rá. Finn pedig csak a földi hancúrozást akarta tesztelni Szösszön. De kis édesek a gyertyafényben, nem piszkáljuk őket tovább, Muterre váltunk, ahogy Szössz régi, összegrafittizett cellájában ül, és Dzsaahanak van érkezése nála arra, hogy felmentik a kiröptetés alól, mert nincs elég orvos és osztályfőnök a Bárkán. Sajnos annyira tré a helyzet odafent, hogy a tantestület Muter nélkül egyhangúan megszavazta azt, hogy 320 embert kihajintsanak az űrhajóról.

1x05_01.JPG

Űrkabin: Révön úgy ellenőrzi a kapcsolókat földkörüli pályán, mintha egyébként világéletében űrhajós lett volna, és a retro hajtóműre felírta: lécci ne robbanjál fel. Haha. Ándögráund Szösszék romantikáznak egy lepedő alatt a szabadban, kémlelik az éjszakai eget és egy hullócsillagot... ja, hogy az marhára nem hullócsillag? Béééé! Hun vagy??? Ja két csajjal bubukálsz? Ó egyelek meg, sajnos ez nem az Éden hotel fiam, itt bizony 100 mérföldes körzetben mindenki látta a becsapódó fémtömeget, és rögtön kezdődött az agyalás, hogy melyik támogató küldött milyen segédanyagot, orvosi cuccot, satöbbit az arénába. Szössz be is izgul ezen, úúú hátha jön rádió és akkor tudnak beszélni a Bárkával, jejj. A táborban gyűlés a parancsnokiban, Bé kiadja az utasítást, hogy mindenki maradjon a seggén, sötétben senki sehova.

1x05_02.JPG

Indöszpész: bizony mondom néktek baj van odafent, Muter a rendelőben kivizsgált egy 9 éves kislányt, akinél az oxigénhiány látóideg-sérülést okozott, pikkpakk félvak lett. Muter ettől kikészült – meg is értem -, Jackson próbálja vigasztalni osztályunk főnökét, aki hajthatatlan, hogy márpedig Révön fog jelelni, menjen és sasolja a rádiót. Ándögráund: Szösszék befutnak a táborhelyre, Bét keresve rányitják a sátorajtót valami lyányra, aki teljesen felháborodik egy szál alsóneműben, hogy rátörnek, de Szösszéknek a jobb szemöldöke sem szalad fel a szituáció láttán. Bé frankón lelépett a táborból, hogy magának megszerezze a szajrét, Szössz a nyomába ered. Octavia 1.6 TDI-nek is lehet magyarázni, hogy maradjon a seggén, de annyit ér kb. mint halottnak a csók, és ő persze megtalálja Bét a sötét erdőben egyedül (legalább Jaspi esetéből tanult, hogy nem indokolatlanul óbégatva kell közlekedni). Feleljél csak bratyókám, mi a történés tárgya? Lelőtted a kancellárt?! Oh no, emiatt tiltasz mindenkit a Bárkától, lelkziés, majd O 1.6 TDI balra el.

1x05_03.JPG

Kane és Dzsaaha megvitatják a hámhúsz kihajintás részleteit odafent, ahol Dzsaaha gyakorlatilag ledelegálja a feladatot és a felelősséget Kane nyakába. Bé időközben megtalálja Révönt, aki eszméletlenül bekötve ül a hajóban, kiszedi a rádiót és egy elegáns mozdulattal a folyóba veti, minek az... Révön az ajtó becsapódására magához tér, konstatálja mindenki, hogy viszonylag könnyebb fejsérüléssel túléli a landolást, majd Szössz tépi fel az ajtót. Finn is becsatlakozik, Révön te itt? Ah örömkönnyek, románc, óriási egymásra találás. Miattad tettem Finn, nem volt nehéz hulladékból összepattintani egy űrkabint, ne szivass... Szössz lepattintja Huckleberryt, hogy eme kiváló helyzetet ne itt és ne most beszéljék meg, majd Révön felismeri, hogy Szössz az a Clarke, aki miatt Muter a fél Bárkát feszt felidegesíti, mert a 10/B már csak ilyen, rebellis bandához rebellis osztályfőnök dukál. Rádión szólnunk kell a fenteieknek. De hova lett a ketyere?

1x05_04.JPG

Bárkesz: Muter berombol az igazgatóiba és számonkéri, hogy Dzsaaha mi a bánatot képzel magáról, mi az, hogy csatlakozik a 17-es szekcióhoz (tudjátok, a hámhúsz csapat), és Kane-re hagyja az irányítást? Igen, mert Kane nem kakkant be a nehéz döntésektől. És az algatermesztés növelése, mesterséges kóma, egyéb megoldás, az csak úgy eldobandó? „Azt teszem, ami helyes.” – mondja Dzsaaha, mintha mondjuk Shakespeare-t idézne. Mivel Muter átlát a szitán, közli vele: rossz a duma, te menekülsz, gyáva vagy kisapám. Muter leckét ad Dzsaahanak vezetés-szervezés tantárgyból, majd magára hagyja a dirit. Hazaérve elővesz valami adathordozó cuclimuclit, amin Fater hagyott annak idején üzenetet a Bárkesz népének. Legyünk őszinték: egy olyan korban, ahol az emberiség fent él a világűr peremén majdnem 100 éve, mindenféle technológia a rendelkezésére áll, hogy túléljen ameddig csak lehet, egy mezei orvos agyon tudja hekkelni a kommunikációs rendszert? :D

1x05_06.JPG

O 1.6 TDI caplat visszafelé a táborhelyre, amikor gyanús hangokat hall, utánamegy, de elvét egy lépést, és óriási nagyot gurul egy domboldalon, beüti a fejecskéjét, és eszméletét veszti. Bé is sétál visszafelé, Szössz utoléri, és rákezd a hámhúsz sipítás dumára, amire Finn jobbról beugrik, és mellkason löki Bét, az meg visszalök. Utoljára ilyen nonverbális-kommunikációval járó számonkérést egy kis falu szélén levő motoroskocsmában láttam, viszont azt a „Hol van a rádió? – Fogalmam sincs miről beszélsz.” mondatok helyett a közismert „Mivan? Mivan? Mivan?” vitaindító nyelvtani szerkezet kísérte. Te vagy Bellamy Blake? – kérdezi Révön, mindenki téged keres. Miért? Mert lelőtte Dzsaahát. Na több sem kell Szössznek, beleáll, de Révön faszább csaj, nekiáll Bének, még a fához szorított nyakkal is előkap egy kiskést. Bírom ezt a csajt, gyerekek, az van. De amúgy marhára nem halt meg Dzsaaha, szóval mi lenne ha mindenki lenyugodna a pébe és megkeresnénk a rádiót?

1x05_07.JPG

1x05_08.JPG

Bárkinnyó: Muter csak meghekkelte a rendszert, és Fater intő szavai visszhangzanak a folyosókon (remélem ezen a ponton minden IT területen dolgozó kolléga telesírja a párnáját a felhasználói hozzáférésekben és jogosultságokban tapasztalt kontroll hiányosságoktól :DDD). Az emberiség nem juthat a kihalás szélére, össze kell fognunk, szembe kell nézni a válsággal, hiszem azt, hogy a legjobbat hozza ki belőlünk! – hangzanak Fater intő szavai, majd Muter élő kapcsolása, hogy Fatert azért hentelték le, mert ezt a videót fel akarta tölteni a helyi dzsatubéra. Kane rátör Muterre, fejezze be de rögtön. Hungergames-aréna: Finn a folyó közepén állva próbál beszélni Szösszel, hogy ne haragudjon rá, de Szössz lepattintja, hogy csak egyéjszakás volt a kaland, semmi gond, érti a helyzetet. Hátul valamelyik osztálytárs megtalálja az agyonázott rádiót, Révön csekkolja, de ki kell szárítani mielőtt használják. Ez késő lesz így. Szössz lekurrantja Bét, Révön hugyozza ketté az osztást azzal, hogy igazából elég életjelet adni magukról, nem kell nekik beszélgetni a Bárkesszel.

1x05_10.JPG

Space: lázongás a Bárkán, beszélni akarnak a munkások Muterrel. Bejön az a kolléga, akinek a 9 éves kislánya vakult meg az oxigénhiánytól. Mielőtt rosszra számítana mindenki, önkéntesnek jelentkezik a 17-es szekcióba (!!), a saját életét áldozza fel azért, hogy a lányának maradjon oxigén és túlélje. Sokan mások követik a példáját azért, hogy családtagjaik túléljék a lehető legtovább... könnyfakasztó egy jelenet. Aréna: Révön akkora főcelebbé vált az osztályban, mint Szösszék, dirigál a csapat nagy részének, rakétát fognak indítani a világűrbe, hogy jeleljenek a Bárkának. Lecsapolják az üzemanyagot a kabinból, mindemellett Révön az egyetlen, aki átlát Szösszön. Látja, hogy baj van, de Szössz nem avatja be Révönt gondolatvilágába, nem lehet csak úgy bekerülni a koalícióba.

1x05_09.JPG

Kane kér audienciát Dzsaahánál, és megpróbálja lebeszélni a dirit a 17-es szekció ötletéről. Kiröptettem a barátomat, pedig ő inspirálta az embereket. Kane rábeszéli Dzsaahát, hogy ő az az ember, aki inspirálni tudja a népeket, ne legyen agyament. A 9 éves kislány és apukája utolsó beszélgetésének vagyunk tanúi, de nem mondja el az apuka, hogy mit jelent a dupla műszak a 17-esben. Muter megkérdezi Kane-t arról, hogy mi vette rá Dzsaahát a pálfordulásra. Első alkalom, hogy Kane és Muter egyetértenek, nahát, mik vannak. Sőt, Kane még a rádióra is ráállította az embereit, hogy lessék Révönt. Bevonulnak az önkéntesek a 17-esbe, közben vágóképeken látszódik, hogy a 10/B teljes erőbedobással készíti a jeleléshez a rakétákat, meg minden, óriási összefogás van fent is, lent is. „Uram, a parancs” – Dzsaahán a világ szeme, aki kis hezitálás után megnyomja az illetékes gombot, leállnak a ventillátorok a 17-es szekcióban, és ebben a pillanatban a 10/B is elindítja a rakétákat a Bárkesz felé, hátha megússza a hámhúsz csapat. Nem ússza meg gyerekek, szép lassan a csökkenő oxigéntől mindenki beájul, kóma és ennyi. Az apuka a kislánya hajcsatját fogja, ami kiesik a kezéből, amikor vége... Nem hazudok béláim, sírtam ennél a résznél. A tanácstag csapat bevonul az érintett részbe az „evakuálás” után, ellátni az élettelen testeket szakszerűen. Muter megtalálja az elejtett hajcsatot, és ő is sír, a rakéták pedig sietve tartanak a világűr pereme felé.

1x05_11.JPG

Bé és Szössz ácsingóznak a 10/B közepén, és halkan remélik, hogy odafent meglátják az értesítő rakétákat, és levágják, hogy az osztály életben van a radioaktív Földön. Kívánsz valamit a hullócsillag alatt, Bé? Á felejtsd el. Nem tudom mit kívánjak Szössz, és te mit? Szössz nézi Finnt és Révönt, aki rámosolyog, de szerintem kapisgálja Szössz bánatának tárgyát és alanyát. O 1.6 TDI kezd magához térni az éjszaka közepén a domb aljában, amikor valaki ott áll felette, aki marhára nem a 10/B-hez tartozik, egy beöltözött négus tag! Dzsaaha meglátogatja Mutert, aki amúgy még mindig az összegrafittizett cellában hesszint, és megvitatják a döntést. Vajon érdemelnek-e megbocsátást? Jó a kérdés... Bambulnak kifelé az ablakon és IGEN! Megjöttek a rakéták!!! Ti is láttátok?

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása