Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A titkok könyvtára (The Librarians) 3x03 - The Reunion of Evil

2016. december 22. 09:00 - Gabba

Svédország legmagasabb hegységében, a Kebnekaise-ben kezdünk, az egyik jégbarlangból félelmetes huhogás-hörgés hallatszik. Már várom, hogy előlép egy vampa, a Hoth bolygó csúcsragadozója, maga után vonszolva Luke Skywalkert, de ehelyett Cassandra és Jake tűnik fel, ők huhogtak és gyakorolták hangosan svéd nyelvtudásukat. (Ami biztos sokkal jobb, mint az enyém, mert az én svéd nyelvismeretem erősen limitált, csak egy szót tudok svédül: Ikea.) Ereklyekeresőben járnak itt, naná, Jake sérelmezi is, hogy Flynn feladata lett volna a begyűjtés, de ő ugyebár lelépett megkeresni Charlene-t. A keresett cucc az Angrboda kristály, Cass elővesz egy spéci gukkert, ami a szabad szemmel nem látható tartományt is megmutatja, és azzal vizsgálgatja a jégtömböket. A nagy kutatásban nem veszik észre, hogy mögöttük egy alak letör egy vastag jégcsapot és utánuk settenkedik.

librarians_3_3_01.JPG

Némi kutakodás után megtalálják a könyvtáros album leírása szerint „Prime frost”-ban (elsődleges fagyás, vagy mi ez) található kristályt, de az egy bazi nagy jégtömbbe van beágyazódva, hogy fogják ezt elvonszolni? Cassie varázslatot alkalmazna, de Jake erőteljesen tiltakozik, no magic. Ekkor hátulról rájuk támad a jégcsappal egy maszkos alak, de Jake rövid bunyózás után megfutamítja. Elég gyenge a balhorgod!, mondja gúnyosan, az alak kimenekül a barlangól. A verekedést kihasználva Cassie latin varázsszavakat mormolva megnyitja a jégtömböt, a kristály kiemelkedik, a két könyvtáros megbűvölten nézi. A kristály lilás fénnyel felizzik és váratlanul behussan Cassie mellkasába. Vissza kell jutnunk a könyvtárba, jelenti ki Jake, na ez nem lesz egyszerű, mert odakint hóvihar tombol.

librarians_3_3_02.JPG

Az Annexben Eve tréningezni hívja Ezekielt, mert erősíteni akarja benne a sikeres könyvtárossághoz szükséges készségeket. A tolvaj nem lelkes, a telefonját birizgálja, még akkor sem élénkül meg, amikor Eve elővesz egy kendőt és meglengeti. Nem igazán érdekel az ilyenféle szexjáték, veti oda, mire Eve kijelenti, az ő szeme lesz bekötve. Erre már felélénkül Ezekiel: Téged érdekel?, de az ezredes lehűti: nem az lesz, amire a srác gondol, mert a feladat az, hogy a bekötött szemű Eve-et szóbeli utasításokkal vezesse végig a könyvtárban elhelyezett akadályokon. Erre azonban nem kerül sor, mert életveszélyre hivatkozva megjelenik Jenkins. És hogy mi a veszély? Tönkrement az inkubátor, amiben Nessie, a Loch Ness-i szörny tojását helyezte el. Nessie ugyanis csak százévente egyszer tojik, és természetesen kire másra, mint Jenkinsre bízta a biztonságos költés feladatát. Eve máris intézkedik, amíg Jenkins megszereli az inkubátort, addig Ezekiel fogja őrizni és melegíteni a tojást. A volt tolvaj nem lelkes, ő inkább továbbra is a telóját birizgálná, Eve azonban bízik a fiúban, meg fogja oldani ezt a feladatot.

librarians_3_3_03.JPG

Ezekiel persze a legegyszerűbb megoldást választja: ahelyett, hogy saját testével melegítené a tojást, felköti egy Bunsen-égő fölé. Jenkins rémülten odarohan, de hát így omlett lesz belőle, még csak az hiányzik, hogy Nessie megtudja és bedühödjön, mert az senkinek se lenne jó, sopánkodik. Még szerencse, hogy Cassandra korábban védőbűbájt vont a tojás köré, így nem sérült meg, Ezekiel viszont csak melegítse szépen, kötözze a testére vagy valami. Ráadásul izgulnak Casssiért és Jake-ért is, már vissza kellett volna érkezniük, hol késnek? Eve úgy dönt, utánuk megy, Jenkins beállítja az ajtót, Eve nekikészül, az ajtó kivágódik… és hatalmas hótömeg zúdul be rajta. Ennyit a gyors indulásról.

librarians_3_3_04.JPG

Cassandráék a svéd hómezőkön botorkálnak, a távolban fény látszik, szerencsére egy szálloda, meg vagyunk mentve, örülnek. A recepciós azonban a szobafoglalásuk felől érdeklődik, és mivel nincs olyanjuk, kiküldené őket a viharba, mert itt most magánrendezvény tartanak, belépés csak meghívóval. Jake észrevesz egy gazdátlan névjegykártyát az asztalon, rajta a Finklestein névvel. Ohó, de hát ez én vagyok, Finklestein bizony, mondja a gyors észjárású könyvtáros a recepciósnak. Így már mehetnek is befelé, a teremben egy nagydarab fickó áll eléjük, a kitűzője szerint Olafsson. Hát te meg ki vagy?, dörren rá, én vagyok Finklestein, hát nem ismersz meg?, vág vissza merészen Jake. Hát nem, mert úgy nézel ki, mint valami rocksztár, mondja a nagydarab, de aztán beljebb invitálja a vendégeket.

librarians_3_3_05.JPG

Cassie hátramarad kicsit és a speciális gukkert piszkálgatja, majd a szeméhez emeli, de amit lát, attól kis híján kiejti a kezéből: a teremben csupa démon mászkál, na ez se lesz babazsúr. Ez nem jó így, de nem ám, motyogja.

librarians_3_3_06.JPG

Olafsson bemutat további pár embert, itt van Norman, ez meg itt Meredith, ugye milyen jó emberi csomagolás van rajtuk? Jake bólogat, ez meg itt a nővérem, mindig nyüstölt, hogy hozzam már el egy ilyen talira, mutatja be Cassie-t. Még szerencse, hogy rokonod és nem valami illetéktelen behatoló, emlékeztek a legutóbb egy olyannak Meredith milyen faján lekapta a fejét, röhög Olafsson a többiek felé fordulva, Jake és Cassie arcán a mosoly viszont nem tűnik őszintének. Meredith meghívja a pulthoz Cassie-t és két Bloody Maryt rendel maguknak. Igazi Mary van bennük, mondja vigyorogva, ezt hallva Cassie mosolya tovább konyul lefele és inkább nem kér a piából. Meredith ezen nem nagyon akad fenn, simán bedobja Cass italát is, majd arról kezd panaszkodni, Finklestein hogy kitolt vele annak idején. Azt ígérte, hogy találkozunk, aztán persze nem jött el, az egész XV. századot várakozással töltöttem, panaszolja.

librarians_3_3_07.JPG

A terem másik sarkában a férfiak halatafl játékba kezdenek, magyarul ennek talán "a róka és a bárány" a neve, közben döntik magukba a söröket. Jake nagyon profin nyomja, Olafsson meg is jegyzi, hogy ez a Finklestein régen milyen tré volt a játékban, de ez a rocksztár külső úgy látszik, a játéktudására is jó hatással van. Ha most hívnád szobára Meredith-t, biztos nem mondana nemet, röhög a nagydarab démon. Játék közben azért Jake hegyezi a fülét is és kihallgatja Norman és Olafsson beszélgetését. Norman jelenleg biztosítási ügynökként dolgozik és veri át mindenféle trükkökkel a gyanútlan ügyfeleket, Olafsson viszont marad a régimódi vonalnál, és inkább mindenféle járványokat bocsát az emberekre, kedvence a himlő és a kolera. Neked mi a kedvenc katasztrófád, Finklestein?, kérdezi Olafsson, Jake agya gyorsan vág: A globális felmelegedés. Öcsém, az igen, milyen brutál már, bólogatnak egyetértően a démonok.

librarians_3_3_08.JPG

Cassie egy idő után megelégeli Meredith panaszáradatát, és hogy maga a démoncsaj és a szemfestéke egyaránt el van kenődve,  és kivonul a mosdóba. Persze csak azért, hogy megpróbáljon kapcsolatba lépni a könyvtárral, amihez kell egy tükör.  Mindent rejtő női táskájából elővesz egy spéci vezetéket és rátekeri a tükör keretére. Az Annexből pont ekkor keresi Jenkins is a kapcsolatot, Eve ott izgul mellette, Ezekiel viszont nem segít, csak kissé távolabb ücsörög és melegíti Nessie tojását. Jenkins úgy dönt, lángszóróval fogja felolvasztani az ajtót lefagyasztó hótömeget, az ötlet jó, de az átjárót végül mégsem tudja megnyitni. Viszont sikerült kiégetnie a Cassandra által bekapcsolt vezetéket, így most már ő sem tud kapcsolatba lépni a könyvtárral. Lose-lose szitu, innen szép nyerni.

librarians_3_3_09.JPG

A mosdóba bejön Meredith és bevallja, nagyon bírja a Finklesteineket, akár fiúk, akár lányok, nocsak, két térfélen játszik a dögös démon? Cassandra zavartan elhárítja a bókot és inkább a készülő ünnepségről kérdez. Ilyenkor fogyasztjuk el az Angrboda kristályt, mondja Meredith, eddig mindig megküzdöttünk érte, de a békekötés óta az egész sokkal civilizáltabban zajlik, érzem is, hogy hív. Ja, én is érzem, simán, motyogja Cassandra, és közben igyekszik eltakarni a mellkasát, amiben éppen felfénylik az emlegetett kristály.

librarians_3_3_10.JPG

Jake már a sokadik korsó sör után van, Aquinói Szent Tamást idézi éppen és nagy hangon mond tósztot a barátságra. Cassie odalép hozzá, félrehívja és szemére illeszti a gukkert, nézd csak meg a barátaidat. Jake kis híján összeesik a látványtól, ki kell jutnunk innen, dönti el gyorsan. Cassie elmondja a meghiúsult kapcsolatfelvételt a könyvtárral, kisült a vezeték, milyen ramatyak már ezek az európai aljzatok. Oké, és akkor mi a jó hír?, kérdezi Jake. Ez volt a jó hír, a rossz meg az, hogy a démonok a bennem levő kristályra hajtanak!, válaszolja Cassie dühösen. De valahogy mégis kapcsolatba kell lépnünk Jenksinsékkel, értenek egyet, addig is biztonsági megoldásként Jake vastag kendőt teker Cassie felsőtestére, hogy ne látszódjon, ha újból felfénylene a kristály.

librarians_3_3_11.JPG

Az Annexben Ezekiel továbbra is nyugodtan babusgatja az óriás tojást és elmondja, hogy korábban azért nyomkorászta a mobilját, mert az időjárásjelentéseket figyelte, ugyanis snowboardozni készül. Itt van azonban ez a vihar Észak-Európa fölött, amihez nem volt semmilyen előrejelzés, csak úgy támadt a semmiből – tehát valami varázslat hívta életre. Jenkins felkapja a könyvtáros albumot és lapozgatni kezdi, itt van ni, tessék: 600 évvel ezelőtt az akkori könyvtáros, a svéd Gustav von Erickson írt az Angrboda kristályról. Ennek a Gustavnak azonban olyan ronda kézírása volt, hogy Guttenberg őmiatta találta fel a könyvnyomtatást, teszi hozzá oktató hangon Jenkins. Így aztán az is lehetséges, hogy a kéziratban olvasható „Prime frost” leírásban a „P” nem is „P”, hanem egy rúna jel, ami a „thurs”-ra, az északi jégdémonokra utal. Ezek fő jellemvonása, hogy ott szívatják az embereket, ahol tudják, és mindig valamiféle álcában lófrálnak. Legismertebb ősük egyébként Loki, amint azt a Marvel filmek rajongói nyilván tudják. És ha Cassandra és Jake közéjük keveredett, akkor az olyan veszélyt jelent, amihez képest a tomboló hóvihar közönséges kofalárma, jut eszembe Regős Bendegúz találó hasonlata az Indul a bakterházból.

librarians_3_3_12.JPG

Cassie és Jake éppen csendben távozni készül, amikor a démonok nagy szőrzsákokat és csuhákat hoznak be a terembe, kezdődik az ünnepség! Mindenki beöltözik szőrruhába, Olafsson nekikezd az ünnepi beszédnek: A kristály minden 600. évben újranő, és eddig minden ilyen alkalommal összecsaptunk és halomra öltük egymást miatta, a békekötés óta azonban barátságosan megosztozunk rajta. Könyvtárosaink a hosszú dumát kihasználva ismét megpróbálnak lelépni, de ismét megakadályozzák őket. Kopaszodó fickó lép be a terembe, hát ez meg ki, kérdezik egymástól a démonok, mire a jövevény: Héló, hát én vagyok Finklestein, nem ismertek meg? Hoppá, szar került a palacsintába, ez látszik Jake arcán, mindazonáltal nem adja fel, és továbbra is ragaszkodik hozzá, hogy ő az igazi Finklestein, és a másik a csaló.

librarians_3_3_13.JPG

Olafsson kitűnően ismeri a Gyalog galoppot, így az igazi Finklestein azonosítása érdekében ő is különféle találós kérdéseket tesz fel a két delikvensnek, az északi mitológia témakörében. Jake, a szuperbölcsész, természetesen vágja a válaszokat, míg az igazi Finklesteinről kiderül, hogy eléggé feledékeny, ezért nem is túl meggyőző. A mindent eldöntő kérdésre (mióta vagyunk barátok?) viszont mégis ő tudja a helyes választ, mert ő bizony sosem volt jó viszonyban Olafssonnal, Jake viszont behasalja, hogy ők gyerekkoruk óta best friend-ek. Na, ez lebukás, a két könyvtáros menekülne, de pár pillanat alatt utolérik őket.

librarians_3_3_14.JPG

Olafsson új beszédbe kezd, ezúttal nem ünnepi, hanem vád, illetéktelen behatolók, mit érdemel az a bűnös, stb, stb, az igazi Finklesteinnek nem tetszik, hogy minden szereplést a nagydarab démon tart fenn magának. Jake bevallja, hogy ők könyvtárosok és szintén a kristályt akarják megszerezni, de ebben nincsenek egyedül, kérdezzék meg az igazi Finklesteint, vajon miért késett el az ünnepségről. Merthogy ő is ott volt ám a jégbarlangban és megtámadott minket, bizony, ő akarta magának a kristályt!, kiabálja szenvedélyesen Cassie, de közben lecsúszik a válláról a vastag sál és jól láthatóan felfénylik a mellkasa. Ez újabb lebukás, hőseinket megkötözik, itt már nem segíthet más, csak a piócás ember, jut eszembe ismét a Bakterház.

librarians_3_3_15.JPG

Az Annexben a nagy tojásmelegítő projekt mellett Ezekiel mégiscsak talál módot arra, hogy segítsen a többieknek. A műholdképet nézegetve Jenkins ugyanis kijelenti, hogy ha Miss Cillian varázsolt egy kicsit ott a messzi Skandináviában, akkor az nyomot hagyott, mint egy ujjlenyomat, csak megfelelő műszerrel kell rákeresni. Az pedig meg is van a DOSA egyik műholdja révén, amit Ezekiel meghekkel és így rátalálhatnak az elveszett társakra. És amint meglesznek a koordináták, Jenkins beállítja az ajtót és huss!, már jöhetnek is haza.

librarians_3_3_16.JPG

Ez azért nem megy olyan gyorsan, pedig közben a démonok már nagyban készülődnek a betolakodók kivégzésére. Cassie izeg-mozog, és sikerül meglazítania a kötelet a csuklóján. Majd becsukja a szemét és ismét latin varázsszavakat kezd mormolni, varázslatra készül a kis hamis, és igen, a kötelek leoldódnak, könyvtárosaink szabadok! A meglepett démonok között Jake utat vág, többek közt az igazi Finklesteinnek is bemos egyet, és gúnyosan ismét beszól neki: Még mindig gyenge a balhorgod!

librarians_3_3_17.JPG

Jenkinsnek sikerül beállítani a koordinátákat, Eve már készül, hogy átlép az ajtón, de Jenkins leállítja: nem stabil a kapcsolat, csak onnan lehet átjutni ide. Jake és Cassie az emeletre menekül, az egyik ajtón át Eve kiabál nekik, hogy siessenek, de mire a könyvtárosok odaérnek, az ajtó lezárul. Ez párszor megismétlődik, az üldöző démonok egyre közelebb érnek, Jenkinsék lázasan törik a fejüket a megoldáson. És már meg is van: mivel a hotel a hóvihar manifesztációja, nincs benne stabil pont, így nem lehet rendesen megnyitni az ajtót: ezért az üldözötteknek mozgás közben kell valahogy átjutniuk. Ott a liftakna, Eve odairányítja Cassandráékat, akik levetik magukat és az alsó végén, huss, megérkeznek az Annexbe! Szupcsi!

librarians_3_3_18.JPG

A hátramaradt démonok mérgesen néznek össze, oda a kristály, most várhatnak újabb 600 évig, amúgy meg miért mondta az a könyvtáros Finklesteinnek, hogy még mindig gyenge a balhorga? Szóval mégiscsak találkoztak a jégbarlangban és magának akarta a kristályt ez a Flinkie? Ezzel vége is a békemegállapodásnak, a démonok összeverekszenek és a nagy bunyó közben a hotel is eltűnik velük együtt.

librarians_3_3_19.JPG

Az Annexben Jenkins megnyugtatja Cassie-t, hogy a kristály természetes úton fog távozni a szervezetéből néhány napon belül. Akkor lesz pár nehéz napom, ebben a hónapban másodszor, motyogja Cassie. Majd vált pár szót Jake-kel a varázslat szükségességéről: igaz, hogy ezúttal a varázslat mentette meg őket, de Jake akkor is fenntartja, hogy veszélyes dolog alkalmazni, mert ugyebár eleve a varázslat miatt kerültek a démonok közé. Ekkor Jenkins rohan elő izgatottan egy akváriumot tologatva, mert reped a tojás! Ezekiel a víz fölé tartja a tojást, amiből kipottyan a kis Nessie és vidáman csapkorászni kezd a vízben. Gratulálok, Mr Jones, úgy néz ki, ön anya lett!, mondja Jenkins.

librarians_3_3_20.JPG

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pácsó Ármándó 2016.12.24. 14:15:28

Hű, ez egy elég izgi rész volt! Ráadásul szórakoztató formában megírva! :-)
Köszi a linkeket és Bendegúzt :-)
Nekem az "Einhorn is Finkle" szállóige jutott eszembe a gyenge balhorgos démoNyról :-)
Cassie tulajdonképpen kisz.rja a kristályt? :-))

Gabba 2016.12.24. 18:15:26

@Pácsó Ármándó: ez lehetett volna egy Grimm epizód is az alakváltó démonok miatt...
Bakterház kötelező darab, évente újraolvasandó :)
Cassie..., majd ahogy sikerül, a szemérmes Jenkins nem részletezte :)

Boldog karácsonyt!

Pácsó Ármándó 2016.12.26. 10:02:29

@Gabba: Boldog Karácsonyt galaxis szerte! :-)

Gabba 2016.12.26. 15:21:55

@Pácsó Ármándó: a Tatooinon most pont nyár van, bezzeg a Hothon!

Kapitánylány 2017.09.05. 12:19:15

@Gabba: annyira nem fogott meg ez a rész, egynek elment, élvezetesebb volt a hogyvoltot olvasni róla, mint látni. :-)
süti beállítások módosítása