Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A visszatérők 1x04 - Murhpy's law

2016. december 21. 11:00 - Mani_feszt

Szössz épp KF Wells sírjánál térdel és gyászolja elhunyt barátját, amikor Huckleberry megjelenik, és megpróbálja felvidítani egy elcsórt grafitceruzával. Szössz művészeti szakos volt a Bárkán, lelkizik egyet a grafitcerkával, majd kitalálja a legjobb szórakozást amit tehet. A Bárkán Muter épp a vezérlőben csucsul az asztalon - biztos sokat túlórázott – ijesztő hangjelzés tör rá a vezérlőre, amely Szössz e-naplós azonosítójából jön, és csak úgy villog rajta 72-es piros félkövér Arial betűvel a game over felirat. Muter pulzusa 60-ról 260-ra kúszik fel másodpercek alatt, nem hiszi el, hogy csak úgy meghalna a saját lánya, az első sokk után kér egy gyors analízist Szössz elmúlt napjairól. Amúgy Szössz csak Montyval leszedette magáról a karperecet, és még működőképes állapotba is maradt.

1x04_01.JPG

A táborban folyik a kerítésépítés ezerrel, a brigádvezetői feladatokat az a Murphy gyakorolja, akiről eddig is tudtuk hogy egy igazi szararc főköcsög menedzser végrehajtó alkat, aki aztán nem sajnálja a korbácsütést a beosztottjaitól. A már elkészült szakaszon Octavia 1.6 TDI próbálja rávenni Jaspit egy kis erdei sétára, de megviccelik Bé emberei mindkettőt, O-t berántják a bokrokba, Jaspi pedig Monty-s hasraesésében megtalálja KFWells levágott ujjait és a terhelő bizonyítékot is, plusz sokkot is kap. Odafent Muter épp lendületesen tart a szerelőbázis felé, amikor Kane helyettes megállítja, és gyanús kérdést tesz fel neki, hogy miért is volt annyiszor a szerelőknél. Te szaglászol utánam? Mindenki után, Muter. Jó akkor gyere velem, de be kell téged oltani, mer’ valami járvány van a szerelőknél. Á már nem is kell. Kane tudja, hogy mi tudjuk, hogy ő tudja, hogy mi tudjuk... ne folytasd Kuki mert meghülyülök :).

1x04_03.JPG

O 1.6 és Jaspi behozzák a terhelő bizonyítékot, gyűlés a parancsnoki sátorban. KFW-t bizony nem földiek ölték meg, hanem valaki a 10/B-ből. Bé szerint nem kéne nagydobra verni az ügyet, Szössz pedig fenenagy igazságérzetével beleáll Bébe, mert ez már politikai kérdés, amúgy se tudják kié a kés. Ja de, J. M. = John Murphy. Szössz kirombol a sátorból és óriási ká anyázással letámadja Murphy-t, számonkéri Wells-t illetően. Szössz érvelése nem a legmeggyőzőbb, Mörfinek sok van a számláján, de próbálja bizonyítani, hogy nem ő volt. A szájalás végén kiröptetésért lázad az osztály, össze is verik-rugdossák Mörfit elég durván, sőt fel is akasztják (Bé nevének skandálása nekem már erős, de tény, hogy odalent ő gyakorolja a munkáltatói jogokat). Szössz nem viseli el, osztja Bét, aki a felelősséget visszatolja Szösszre „ ez miattad van hercegnő” dumával. Finn Mörfi védelmére kel, az egyik keményarc majdnem leszúrja, erre Charlotte-KisRue sikítva közli, hogy bizony ő hentelte le KFW-t, OMG.

1x04_04.JPG

1x04_05.JPG

Révönnek odafent szüksége van egy nyomáskiegyenlítőre, hogy be tudja fejezni az űrkabin javítást, de azt csak illegálisan lehet szerezni, így felkeresi a fődílert. Csak intim szolgáltatásért cserébe hajlandó adni, Révön ebbe nem megy bele. Ándögráund gyűlés a parancsnokiban, KisRue mi volt ez a felszólalás? Én csak azt tettem amit Bé mondott. Mi? Bé megsemmisülve ismeri el, hogy ő beszélt a lánnyal, de az félreértette a nagytesói bátorítását, ha van ötlete bárkinek, elő vele. Mörfi követeli a cseppjányt, a tömeg meg hallgat rá. Bé kimegy és szembenéz Mörfivel, Mörfi közönségszavazásra bocsátja az igazi gyilkos kérdést, de csak pár ember áll ki mellette. Egyre volt jó a kakaskodás Bével, hogy Szössz, Finn és KisRue futásnak eredjenek, mielőtt Mörfi felszaggatja a parancsnoki oldalát.

1x04_06.JPG

1x04_07.JPG

Muter számonkéri Révönt, hogy mikorra lesz kész a hajó, de csak kellene az a nyomáskiegyenlítő, anélkül rusnya vég vár rájuk. Muter belázad, lemegy a dílerhez, és morfiumért cserébe megszerzi, amit kell. Szössz, Finn és KisRue edzenek az erdőben, és egy bunkerben húzzák meg magukat, amit Finn fedezet fel egy portya során. KisRue érzelmi menedéket keresne Szössznél, de az konzekvensen leüvölti a picsába, hogy ettől még nincs bocsánat. KisRue-t leteszik szunyálni, Szössz és Finn lelkiznek kicsit a történekről, hogy kié mié lehetett a bunker, és hogy ha Szössz hallgatott volna Bére, akkor most nem egymást vadászná az erdőben a 10/B, ez nem ám ártalmatlan számháborúka. Mörfi bizony nem fog leszállni a témáról, nem tartozott soha a Barátságosak vagy az Önfeláldozók közé.

1x04_08.JPG

Kane a hajón belefut egy önsegítő csoportterápiába, amit a saját édesanyja vezet, de nem az anyjához jött, hanem dílerünkhöz, aki gyakorlatilag felnyomja Révönt és Mutert. Szössz és Finn beszundítottak, Szössz magához tér és nem találja KisRue-t, felkölti Finnt, hova a francba tűnt el ez a büdöskölök. A cseppjányt Bé találja meg a sötét erdő közepén, nem vagyok a kishugod, engem ne védjél meg, Mörfiiiiii itt vagyoooook. Bé próbálja lebeszélni a rossz ötletekről, de nem tudja. Mindeközben Muter felszántja a szerelődokk padlóját fel-alá mászkálással, amikor Jackson jelent egyet, hogy Kane bizony vadászik rá, és a dílerünk beköpte. Ajjaj, bármi történjék Révön, kilövöd magad a Földre az űrkabinnal, mert nem halhat meg 300 ártatlan. De Muter akkor ki fognak röpíteni, nem? Akkor tegyék. (This.....is.....Spartaaaa 10/B!!!)

1x04_09.JPG

1x04_10.JPG

Bé és KisRue belefutnak Mörfiékbe, Szösszék szintén. Mörfi megunja a banánt, elkapja Szösszt a nyakánál a késével, unom a szöveged szöszi. KisRue kiállna Szösszért, Bé nem engedi, pattanásig feszül minden idegszál. Mivel természetesen az éjszakai vaksötét erdőben a legnagyobb szakadék legszélén kell magasröptű beszélgetéseket folytatni, Charlotte úgy dönt, véget vet a kérdésnek, nem mászkálhat ez után a 10/B-ben és egy elegáns mozdulattal Bét átverve skydive-ol egyet a szikla széléről. Következő rész elején frissítenem kell a naplót, mert egy picit elmaradtam a létszámellenőrzéssel. Bé berág, és nekiáll agyonverni Mörfit, Szössz áll közéjük.

1x04_12.JPG

1x04_13.JPG

Nem dönthetünk életről és halálról Bé, az van. Igazad volt, Szössz tévedett és be is ismeri, hogy ő baltázta el az egészet, nem élhetnek így tovább anarchiában, szabályok kellenek, tetszik tetszik, nem tetszik nem tetszik. És akkor ki hozza a szabályokat Szössz? – kéri számon főszőkénket Bé. Egyelőre mi fogjuk Bé, te és én. Mörfit visszavigyük és tegyünk úgy, mintha mi sem történt volna? – kérdi Bé. Száműzzük – jön a válasz Szössztől. Ez az a pontja a sztorinak, ahol valamiféle kémia kezdene kialakulni Szössz és Bé között, mert mindkettő bénázott, abból balhé balhé hátán, de ha egymást tudják kontrollálni, akkor viszonylag jó döntések születnek földi körülmények között. Bé nyugtázza Szössz ötletét azzal, hogy finoman közli Mörfivel: még egyszer meglátlak a tábor közelében, úgy kiváglak mint macskát szarni... Aztán mindenki vissza a táborba, elég volt az agymenés napjából.

1x04_11.JPG

1x04_14.JPG

Világűr pereme: Révön rájött, hogy a díler átvágta Mutert a palánkon, de túl sok esélye innentől nincs. Kane a szerelődokk bejáratánál számonkéri Mutert a történtekről, ja amúgy tudtad-e Muter, hogy Révön palija, Finn is a százak között van? Mostmár igen... és miattad Révön is repülni fog a semmibe. Muter nem adja fel, ő mindenkiért teszi a dolgát, de tartóztassák le, mert az nyilván mindenre megoldás. Egy kis robbanás, mi volt ez? Kilőttek egy hajót uram. Háhááá. Mutert elviszi a biztonságért felelős kolléga, odalent pedig este a tábortűznél Szössz és Bé együttes erővel kihirdették a legfontosabb tudnivalókat, miszerint koalíciós irányítás van innentől. Monty elkészül a kommunikációs csatornával, egy rövid összekötés kellene csak, amit Jaspi elvállal, de kommunikáció helyett az összes karperecet frankón kisüti. Kettes voltam fizikából, nagyjából a soros és párhuzamos kapcsolásnál leragadtam, a technikai részletekbe nem mennék bele, hogy ez hogyan lehetséges.

1x04_15.JPG

Jaspi kiborul, hogy ő bizony elátkozott lett ándögráund, kellett neki sikítva üvölteni a folyónál, de O a bátorságáért megjutalmazza egy könnyű csókkal. Finn teljesen idegrohamot kap attól, hogy kisült az összes karperec, innentől mindenkinek nyekk, a bunkerben tör-zúz, Szössz próbálja megnyugtani. Kész vége van Clarke, itt fogunk megpusztulni egyedül. Nem vagy egyedül... 35 másodperc és Finn utolsó felindulásából meglendülve frankón levarrja Szösszt, egy kis bunkerbeli szekszidekszi hopp befigyel. Az véletlenül sem gond, hogy Révön épp úton van szívszerelme, Finn felé halálos küldetésben, ugyan, hova gondolunk... :)

3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mani_feszt 2015.12.10. 14:24:06

@teszt123456789: jogos az észrevétel, elgépeltem :) be is durrantottam egy karót magamnak gépírásból a naplóba ;)
süti beállítások módosítása