Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Vikingek 4x05 - Promised

2016. december 17. 09:00 - Szendrey

Hedebyben Erlendur már megint huncutkodik, és Kalfot célozza meg egy számszeríjjal, aztán végül csak jóarc lesz, és egy vázát lő szét. A bemutató a lakosságnak szól, átalakította a frank fegyvert, és sokkal nagyobb lett a lőtávolsága, juhú. 

1.png

Kalf azért nem repes az örömtől, amikor a feje mellett húz el a nyíl, és panaszkodik kicsit Erlendurnak, milyen gáz már, hogy ilyen béndzsók voltunk, és Björn megölte a berzerkert. Sose bánd, válaszolja a srác, vannak kémeink mindenhol, tudni fogjuk, mi a Lothbrokok gyengesége, és hogy mikor támadjunk. Persze Torvi ürügyén. Különben megölöm a gyerekét, és ezt ő is tudja. Kalf azért kissé rémült fejjel odasúgja az eléggé látványos egyéni harci bemutatót tartó Lagertha láttán, hogy ezt a csaja sose tudhatja meg.

2.png

3.png

Lagertha oda is megy kíváncsiskodni, hogy miről dumálgatnak Erlendurék, a csávó egyből köddé válik, Kalf meg jókedvű mosollyal közli, á csak arról volt szó, hogy Erlendur megbocsátott Torvinak. Ja. Pont. Lagertha örül, és ő is meglepi Kalfot, mert bedurrantja a nagy hírt, hogy terhes. Kalf persze a holdig ugrik örömében, és egyből megkéri a nő kezét. Kis hezitálás után Lagertha igent mond.

4.png

Kattegatban evezősúrolás közben Björn és az apja hogyvoltozzák Harald érkezését, ki a lőcsöm ez egyáltalán, mondja Björn. Nem tom, valami hapi Tamdrupból, vagy honnan. És megbízol benne? Persze, hülye leszek, mondja Ragnar. Björn egyetért vele, de az apja máris elkezdi csesztetni először amiatt, hogy nem foglalkozik a lányával, másodszor amiatt, hogy Torvit elhozta a gyerekétől. Egyáltalán milyen ember az, aki a gyerekét elszakítja az anyjától, fakad ki Ragnar. Björn erre beközli a nagyonis ideillő mondatot, nem tudom, mondd meg te talán. Ragnar felhasználja az ultimate, mindent eldöntő érvet: az nem úgy volt. Kicsit rugóznak még ezen, de végül beröhögnek a tényen, hogy Ragnar milyen béna férj volt.

5.png

Björn azért csak odamegy Haraldhoz, hogy mégis hány emberrel akar segíteni lerohanni Párizst, hát 20 hajóm van és 600 emberem, az öcsém hozza majd őket, aki még nagyobb badass, mint én, mondja. Björn annyira nem lelkesedik a Széphajú királyért, se annak az egész pereputtyáért, és ez eléggé látszik a fején, meg azon, ahogy leosztja: nem attól növeled meg a királyságodat, ha hírnevet szerzel, ne ugrálj ennyire, mondja.

6.png

7.png

Wessexben újabb meeting van Hogyan szerezzük vissza Merciát címszó alatt, Ecbertnek most az a szuper ötlete támad, hogy full frontális támadást kellene végrehajtani, máskülönben veszett az ügy. Felteszi a nagy kérdést, hogy mégis ki a franc lehet az a „W”, aki a fülest adta arról, hogy hol kell támadni. Kwenthrith egyből magához ragadja a szót, na hadd okítsalak ki titeket papuskáim (Ecbert és Aelle fején látszik, hogy elkívánnák a francba a nőt): „W” nem más, mint Wigstan, aki az egyik legbefolyásosabb hadúr Merciában, de túl menőnek tartja magát ahhoz, hogy közösködjön másokkal, ezért nem vesz részt a lázadók bulijában. Akkor miért nem szövetkezünk vele, kérdezi Ecbert. Mert nem lehet megbízni benne. Úgyhogy kapjátok össze magatokat, és kurva gyorsan foglaljátok vissza nekem Merciát, ja, és ha nem tudtátok volna, én vagyok az egyetlen törvényes uralkodója, közli Kwenthrith elég vehemensen. Aethelwulf mint egy alsós eminens tanuló, egyből felteszi a kezét, én egyetértek a királynővel, legyen az, amit ő akar. Ecbert és Aelle nem igazán repesnek ettől az ötlettől, de nincs semmi más opció, úgyhogy beleegyeznek.

8.png

10.png

A következő jelenetben Aethelwulf ostorozza magát a hálószobában, de nem metaforikusan, hanem tényleg, méghozzá Judith orra előtt. Amikor befejezi, egyből behívja a feleségét az ágyba, aki folytatja az Ecbertnél megkezdett Independet Woman mozgalmat, és közli vele, hogy nem. Hát oszt mír? Mert nem akarok. Jól van akkor menj, feküdj le az apámmal, te szajha. Jó, akkor te meg húzz vissza a szeretődhöz, a királynőhöz, vág vissza Judith. Aethelwulf dühében behúzna a feleségének, de Judith halálos nyugalommal leoktatja, ez az, üssél csak meg, rohadt nagy jani leszel tőle biztosan, de ez nem változtat a helyzetünkön. Aethelwulf belátja, hogy igaza van a feleségének, és elhúz.

11.png

13.png

14.png

15.png

Judith egyből át Ecberthez, a fiad a kurvádnak hívott, mit szólsz hozzá? Ecbert erre kivesz a fiókjából egy gyűrűt, ez itt a feleségemé volt, aki szülés közben halt meg, fostotálra tett a dolog, úgyhogy megfogadtam, nem nősülök többet. De itt a gyűrű, viseld egészséggel, ha akarod, Judith örül.

16.png

17.png

Párizsban Odo gróf előadja Rollónak az eseményeket, megépültek az erődök meg a lánc is, minden, ahogy felséged akarta. Jól van, még feljebb kellene pár hajó, biztos ami ziher. Ezek a vikingek ravasz kis malacok tudnak ám lenni. Odo egyetért, azt mondja, kurva gáz lesz, ha elveszítik Párizst.

18.png

Rollo és Gisla a hitvesi ágyban hesszel, és kivételesen nem tépik ketté a lepedőt. Rollo alig várja, hogy elhúzzon északra, és felállítsa ott az udvarát, de előbb még le kell győznie a testvérét Párizsban. Gisla azt mondja, nem volna rossz, ha Odo a harc közben tök véletlenül meghalna, és a császár így még jobban támaszkodna Rollóra. Ja, de csak egy sunyi disznó szúrja hátba az ellenségét, mondja Rollo, mire a felesége közli, hogy a vikingeknél lehet, hogy így megy, de te már rohadtul nem vagy az.

19.png

Roland érkezik a császárhoz privát audienciára, Károly dauerjára nincsenek szavak. Na, lökjed, mit akarsz, mondja a császár, és Roland el is kezdi a Mártsuk be Odo grófot hadműveletet. Nagyon nyugtalanít, hogy ilyeneket kell mondanom felséges császárom, de Odo gróf egy becsvágyó szardarab, és a koronádra fáj a foga. Na és ezt honnét tudod? A szeretőjétől, az meg elég biztos forrás ugyi. Károly marha ideges lesz, behozatja Therese-t, aki igazolja Rolandot. Azt a megbízást kapja a császártól, hogy jelentsen Odóról, ha bármi árulásgyanús dolgot lát. Mikor kimennek, Károly fejéről hirtelen eltűnik az idegesség, és vigyorogni kezd.

21.png

20.png

22.png

Ragnar megint a titkos lakjában bassza a rezet Yiduval, aki original kínai viseletet ölt, és mesélni kezd a kínai uralkodóról. A lány elmondja, hogy a császárnak sok lánya volt a sok feleségétől és szeretőjétől, és a szeretőket eunuchok őrizték, itt ki kellett térnie az eunuch fogalmára, amit Ragnar elképzelt, és nem tetszett neki. A király kisüti, hogy Yidu a császár lánya biztosan, de mivel a nő ezt nem erősíti meg, ezért kér tőle egy kis „gyógyfüvet” cserébe. Yidu odaadja neki, és egy igazi dealer arcával figyeli a fűnek nekieső Ragnart.

23.png

24.png

Aelle király távozik Wessexből, az udvar kikíséri. Ecbert meglapogatja a hátát, vigyázz magadra, frankó szövetséges vagy, tudod-e. Aelle is lepacsizik vele, majd odafordul Judithoz, te meg tartsd észben, amit mondtam, Judith egyből rákontráz, jó de azt is észben tartom, amit én akarok, akár tetszik, akár nem. Hát nem mindig tetszik, nem tom rájöttél-e. Mindegy, a nők amúgy is gyarlók, ezt így mind elmondja az apja. Judithból majdnem kirobban egy Simone de Beauvoir-i feminista szóáradat, aztán elengedi, kár belé.

25.png

Ecbert már éppen térne vissza a palotába egy kis délutáni hesszelésre, de Kwenthrith megállítja. Ecbert egy magában elmormolt gyors basszameeeg már megint mit akar ez a nő után hátrafordul, és udvarias arcot ölt, igen? Kwenthrith nyígni kezd, hogy nem tudja, megbízhat-e benne, mert nagyon hasonló a jellemük, és ezért fosik ennyire. Ecbert széttárja a karját, hát akkor ne ítéld magad ilyen keményen, mondja, majd ad egy csókot a nő arcára. Kwenthrith ott marad a kétségeivel, Ecbert faszombamár pillantással el a privát kápolnájába. Ott nem túlzok, egyből hasra vetődik, és a keresztre feszített Jézussal beszélget, kicsit problémázik azon, hogy mennyire önző uralkodó, aztán egy gyertya fölött égeti a tenyerét, majd kimegy.

26.png

27.png

28.png

29.png

Kattegatban a Széphajú király eleget tesz uralkodói kötelezettségeinek, és éppen a szép haját fésülgeti, amikor Björn odalép hozzá. Nem bízol bennem mi, mondja a srácnak, Björn erre diplomatikusan hárít, nincs okom rá. Nem csinálok semmi olyat, ami miatt meg kell, hogy ölj. Azt nem te döntöd el, feleli Björn, nagyon ki van combosodva, mióta kinyírt egy berzerkert meg egy medvét. Harald próbál jóarc lenni, na most azért csak szövetségesek vagyunk, pusztítsuk el együtt a keresztényeket, mondja, kellenek az embereink nektek, legyünk már öribarik meg minden. Björn leszarja, és odébbáll, hát nem ez volt egy csodálatos barátság kezdete.

30.png

31.png

Megérkezik Halfdan, Harald testvére, akinek féloldalt ki van nyírva a haja, és Guy Fawkes-szakálla meg bajusza van, a tetkók neki is az arcán foglalnak helyet. Úgy üdvözlik egymást, hogy beleordítanak egymás arcába. Harald viszi a brót Ragnarhoz, aki késdobálót játszik egy pajzson, és még mindig a leszarom tabletta hatása alatt van. Halfdan lefutja a tiszteletköröket, és azt mondja, tökre szeretne már Párizsba menni harcolni, mert az olyan jó dolog. Ragnar nem szól semmit, csak dobál. Halfdan nem érti a szitut, és még vehemensebben beszél, ja meg a keresztények, nna azokat én nagyon utálom, alig várom, hogy megöljem őket. Ragnar egyre dühösebben dobálja a késeket, aztán csak annyit mond, jóvan, Párizsban majd megölhetsz párat. Ennyi a meeting, a két tesó kicsit értetlen fejjel távozik.

32.png

33.png

Ragnaréknál szokásos esti buláj van, asztalon alvás, késsel szórakozás, kaja-pia-szimfónia. A házigazda viszont nincs jelen, egy ház tetejéről figyeli a népséget Yiduval. Romcsi csillagnézős tetőnfetrengés folyik, Ragnar panaszkodik, hogy már öreg, és nem él benne a tenni akarás úgy, mint régen. Aztán hirtelen odafordul a csajhoz, és elmeséli, hogy nem oly rég települést alapított egy távoli helyen, odaköltöztette a barátait, aztán mikor hazajött, azokat egyből lemészárolták, és hogy ezen nem bír túllépni. Ja, amúgy ezt senki se tudja. Yidu folytatja a felelsz vagy merszet, és elmondja az óriási infót, amire mindenki rájött már, hogy az apja a kínai császár. Ragnar ahelyett, hogy leesne a tetőről csodálkozásában, csak röhög egyet, majdnem lesmárolja a lányt, aztán eltűnik.

34.png

35.png

A bulájban hirtelen elhallgatnak az emberek, ahogy Floki és neje belépnek, Harald okítja a tesóját, nem lehet tudni mi miatt veszett össze a hajóépítő Ragnarral, majd meginvitálja a persona non gratát az asztalukhoz. Floki elregéli, hogy megölte Athelstant, aki keresztény volt, emiatt zabos rá a király. Megemeli a poharát, skol. A gesztust viszonozza a terem másik végében figyelő Aslaug.

37.png

38.png

A szexibarlangban szerepcsere van, most Ragnar fürdeti Yidut érzékien, megnyaligálja a talpát, meg egy kicsit el is kényezteti a kezével a víz alatt. Levágja a nő haját is, előtte azért kicsit játszik egy éles késsel a nyaka körül, és végül lesmárolja pókemberesen, fejjel lefelé.

39.png

40.png

41.png

Kattegatban másnap Bevezetés a viking hagyományokba szeminárium van, Floki talán egy rúnát mutogat Ivarnak, aki később beáll a tesói közé játszani. A gyerekek azzal szórakoznak, hogy valami zacskót dobálnak egymásnak, de Ivar ugye nem tud felkelni, és hiába kéri, hogy dobják neki. Amikor véletlenül elkapja, akkor is odafut hozzá egy kölök, és ezerrel megpróbálja kitépni a kezei közül. Ivar nem hagyja magát, és basszameg fogja a mini fejszéjét, és belevágja a kisgyerek fejébe, aki nem mozdul többet. A sírás, vér, minden közepén Aslaug odarohan Ivarhoz, és azt mondja neki, ne aggódj, ez nem a te hibád, következetes nevelés kimaxolva, majd fogja a gyerekét és elmegy. Helga és Floki végignézik az esetet, az ő fejük is egy kikúrt nagy kérdőjel, nem csak az enyém ezek szerint. Helga úgy néz Flokira, mintha az idézte volna elő a balesetet.

42.png

43.png

44.png

45.png

46.png

47.png

48.png

49.png

Björn Horik király gyűrűjét nézegeti, mikor Torvi megjelenik a drágám, beszélnünk kell tematikával. Björn egy ideig hallgatja a nő lelki rezdüléseit, aztán úgy dönt, elejét veszi a panaszoknak egy laza nyalással. Épp mikor a lényegre térne, akkor közli a csaj, hogy by the way az Erlendur gyűrűje, amit nézegetsz, Björnnek fennakadnak a szemei.

50.png

51.png

52.png

Hedebyben esküvő van, Lagertha ezüstszínű ruciban készül kimondani az igent, virágok a hajában, virágok mindenhol, idilli. Kalf is kinyalta magát és felvette a huszonhatodik barna ingét és barna gatyáját. Odalép a menyasszonyához, ezer éve készülök erre, gyönyörű vagy, sose felejtem el, ahogy most kinézel. Lagertha először örül, aztán mintha fájdalom suhanna át az arcán, aha, amikor Kalf elkezdi csókolgatni, már látjuk a nő kezében a kést. És igen, még egy csók, és a tőr Kalf hasában fejezi be a karrierjét, a csávó összerogyik a fájdalomtól, mire Lagertha még egyszer megcsókolja, az a szomorú, hogy úgy tűnik, a nő tényleg szerette Kalfot. Ajjjjjjjj.

53.png

54.png

55.png

56.png

57.png

58.png

59.png

60.png

Lagertha úgy, ahogy van, a full véres göncében kivonul a nép elé a koszorúslányaival, és kiáll a sziklára, körülötte egy sor viking harcosnő a biztonsági őr, majd kijelenti, hogy Kalf jarl meghalt. A koszorúslányok és a harcosnők elkezdik kántálni, hogy éljen Ingstad jarl, majd becsatlakozik a nép is. Erlendur csak néz, na most akkor mi lesz?

Címkék: vikingek vikings
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nicu71 2016.12.23. 00:05:48

nagyon jó ez a negyedik évad,és az írás is ;)

limbekcs 2018.08.17. 06:38:10

ezt a lószállítás dolgot szakértsétek már egy kissé meg nekem, drága kollégák.

oké, azt elhisszük, hogy 30 enbert elhoz egy viking hajó - a széphajó (nem is, hanem -hajú) enber 20 hajójára leosztva a 600 főt, hogyha csak ennek az epizódnak az aritmetikáját alkalmazzuk.

na de lovakat? ahogy Fülig Jimmy fogalmazna: nem aktuális.

vagy ezek ilyen modern vikingek a sharing economyval? leadják a saját lovat az otthoni kikötőben, majd partot érve, kis telefonos pöcsölés után máris átvehetik a portyára kész csereállat? viharoktól és anyóstól megkímélt állapotban?

(tán még kefélni se kell... )
süti beállítások módosítása