Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Sötét árvák (Orphan Black) 1X03 – Variation Under Nature

2016. december 17. 14:00 - Bruti

Újra a háziasszony iker nappalijában vagyunk, ahol a három tök egyforma csaj beszélget. Sarah elmondja a többinek, amit már úgyis tudnak, hogy ő nem Beth, mert az a spiné öngyi lett. Viszont azt nagyon szeretné tudni, hogy mi ez az egész. A raszta hajú mása próbálná finoman adagolni a történetet, de a háziasszony rövidre zárja: Mindannyian valami hülye kísérlet eredményei, ugyanis KLÓNOK! És ez nem is lenne akkora probléma, ha nem irtaná őket valaki.

vlcsnap-00001_2.jpg

Miközben Sarah az állát szedegeti a padlóról, a kocsiban Fé úgy dönt, hogy nem vár tovább, inkább a barátnője után néz. Persze Alison (a háziasszony) észreveszi és majdnem lelövi. Szerencsére érkezik Sarah, lefegyverzi a csajt, majd egy büdös nagy pofont kever le neki amiatt, hogy fegyvert fogott a mostoha öcsire. Végül Cosima (a raszta csaj) megadja neki az elérhetőségét, azzal, hogy kap válaszokat, ha megkapja a bőrönd tartalmát.
Otthon Fé kicsit kiakad a dolgot ijedtén állásától, a klónok, meg gyilkosságok… nem fér a fejébe, de Sarah szerint nem is kell, mert visszaszerzik a pénzt Arttól, és már le is léptek

vlcsnap-00002_2.jpg

Sarah tehát tovább játssza Beth szerepét, bekukkant az őrsre, hogy megfűzze Artot a pénzről. De a partnere köti az ebet a karóhoz, csak akkor adja oda, ha már visszahelyezték a szolgálatba. Erre mit ad isten, a főnökük szól, hogy Beth szolgálatba léphet, sőt már mehetnek is melózni. Felbénázza a testére a fegyvertokot, majd irány az utca. Ott aztán kiderül, hogy megtalálták a német hulláját, mivel Sarah aznap éjjel nem vette észre, hogy egy építkezés mellé ásta le. Szerencséjére a testet bedarálta a buldózer, így az arca nem lesz gyanús, viszont vannak ujjlenyomatok. Felhívja Cosimát, hogy most mi legyen, de a csaj csak nyugtatja, hogy nem lesz gond. Visszafelé menet Art kiszúrja, hogy mindkét tár Sarah hátsózsebében van, így akkor nincs megtöltve a fegyvere. Ezen felhúzza magát, és Sarah továbbra sem kap semmilyen pénzt. Este összefut Cosimával egy bárban, akinek nagyon kéne a táska. Cserébe elmondja amit tud. A német klónjuk valahogy találkozott Bethel, és elmondta, hogy Európában valaki vadássza a genetikailag azonos másukat. Erre Beth lefuttatta az arcfelismerő rendszeren a képét, így talált rá Cosimára és Alisonra. Mivel viszont Beth öngyi lett, így Sarah-nak tovább kell játszania a rendőröst, mert valakinek ki kell deríteni, hogy ki írtja őket.

vlcsnap-00003_2.jpg

Sarah újra a rendőrségen van, és a hulláról érdeklődik. De abban a szerencsés helyzetbe kerül, hogy neki kell utána nézni az ujjlenyomatoknak. Közben egy eltorzított hang telefonál az őrsre, és elég zagyvákat beszél a német hullájáról. Tiszta rébusz az egész, Artnak fogalma sincs mi lehet az. Sarah magára marad, de mivel nem tudja a Beth jelszavát megkörnyékezi az IT-s fiút, majd lemegy a laborba és apró csellel kitörli a német csajról érkezett anyagokat. Aztán míg Art és kolléganője megnézik a gyilkosság helyszínét, ő Mrs. S-el találkozik, hogy visszaszerezze a lányát, amit viszont a nevelőnő nem tart valami briliáns ötletnek. Art és a társa megtalálják a helyet, ahonnan a gyilkos lövöldözött rájuk, kiderül, hogy egy feltehetően lopott motorral közlekedik, sőt még egy vörös hajú babafejet is felfedeznek.

vlcsnap-00004_2.jpg

Sarah megkéri Alisont, hogy tanítsa meg őt lőni, mert, ha Art meglátja a mutatványát a lőtéren, tuti megbukik. Fét befogják bébicsősznek, így az anyuka tud segíteni hősünkön. Alisont egyébként Beth tanította meg a fegyverhasználatra, mivel nem árt, ha meg tudja védeni a családját. Miután kilövöldözték magukat, kiderül, hogy a 75 rugó az Alisoné, így megkéri Sarah-t, hogy hozza el a bankból neki. De Sarah tartaná magát az eredeti tervhez és Fével a lakásában ,még mindig azt tervezi, hogy visszaszerzi a lét és lelépnek. Ekkor toppan be Paul, aki ugyan csak egy váltás ruháért jött, de majdnem dugás lesz a vége. Aztán inkább otthagyja a csajt, Fé meg borzasztóan irigy rá a fickója miatt.
A lőtéren vagyunk, ahol Sarah egész jól teljesít, hála a gyakorlásnak, majd érkezik a hír, hogy nyomára akadtak a lopott motornak.

vlcsnap-00005_2.jpg

Kimennek a helyszínre, és tényleg ott áll egy motor. Irány a lakás, ahol ugyan nem találnak senkit, de a gyilkos valami beteges pszichopata lehet, mert biblia idézetekkel van telefirkálva a fal. Ekkor Sarah kiszúr egy fegyveres alakot, aki az ablakon keresztül rájuk lő. Ellöki Artot, akit így csak súrol a golyó, majd a lövöldöző után ered. Arra azért vigyáz, hogy ne érjen szorosan a nyomába, mindig hagy egy kis egérutat. De egyszer csak valaki leüti hátulról és kést nyom a torkához. Mivel Beth nevét morogja a gyilkos, így Sarah kétségbeesésében elárulja, hogy nem ő Beth. Erre a támadó leveszi a csuklyát, és kiderül, hogy megint egy klónnal van dolgunk, ezúttal egy szőke göndörrel. Sarah kihasználja az alkalmat és az oldalába szúr egy betonvasat, mire a csaj elmenekül. Ekkor érkezik Art, de már nincs kit elkapnia. Nemsokára megérkeznek a rendőrök, mindenkit ellátnak, Art meg nagyon hálás „Beth-nek”, hogy megmentette, így visszaadja neki a pénzét.
Most, hogy megvan a lé, Sarah és Fé elmennek a Mrs. S-hez Kiráért, de mikor meglátja az ablakon keresztül őket, úgy dönt, mégsem rabolja el a saját lányát, mert akkor milyen anya lenne már. Meg aztán ez a klónok sztori is cseszi a csőrét.
Az utolsó jelenetben egy elég vészjósló alak tűnik fel. Az új szőke klón az, aki félmeztelenül áll a tükör előtt, és éppen a betonvasat próbálja kirángatni az oldalából. Ez se szép látvány, de utána megmutatják a hátát, amibe késsel valaki szárnyakat vagdosott, és ez igen durván néz ki!

vlcsnap-00006_2.jpg

 

A sorozatról bővebben az RTL Spike oldalán lehet olvasni.

Címkék: orphan black
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása