Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A visszatérők 1x03 - Earth kills

2016. december 14. 11:00 - Mani_feszt

Earth skills –> Earth kills: csodálatos szójáték, nevettem is egy jót rajta, humorfaktor okés. Indulás a Bárkára, és itt szeretném megjegyezni, hogy egészen korrekt képi megjelenítést dolgoztak ki az alkotók a Föld körül keringő Bárka képeiről, nagyon szép a háttérben a Föld. Egy évvel ezelőtt járunk, ahol Szössz, a még élő apja Fater, Kancellár és K. F. Wells visszanézik a 2015-ös magyar-norvég EB feljutást érő futballmérkőzést. Kancellárék a norvégoknak szurkolnak, Szössz és Fater a magyaroknak. Azért, mert 147 évvel ezelőtti a mérkőzés anyaga, még a bárkalakók is ugyanúgy végigizgulják és fetrengenek a kommenteken is.

1x03_01.JPG

Befut Muter, mit néztek? Most maradtál le az Ébredő Erő (B. Dániel, csatár) csípődobásáról, ami megmagyarázza a birkózás bronzérmét a 2016-os riói olimpián drágám – narrálja Fater (mármint Szössz apja), aki sajnos nem tudja befejezni a hosszabbítás perceit, mert valami gebasz ütött be a hajón, és mennie kell dolgozni. Mindez Szössz memoárja csak, aki pátyolgatja szerencsétlen Jaspit, majd kinéz egy sipító kislányra, Charlotte-ra akinek csak rémálma van. Akinek nem egyértelmű a Katniss-Rue párhuzam az első Hunger Games-ből, az üljön le, történelemből egyes, házi feladat egy kétoldalas fogalmazás. KisRue szüleit is kipattintották annak idején a Bárkáról, erről lelkiznek kicsit Szösszel. Két eltévedt osztálytag próbál visszatalálni a hajóhoz a gemenci erdő közepén, valami gyanús sárga felhő jött és leszállt közéjük amitől gyakorlatilag megmurdeltek... ez meg mi a fészkes fene??

1x03_02.JPG

Bé és követői tartanak egy kis diskurzust arról, hogy kaját kéne szerezni, miután Atom lelógta büntetését Octavia 1.6 TDI megrontása miatt. Jaspi lázban vergődése és fájdalma demoralizálja az egész osztályt a táborban, pedig Szössz minden tudását latba veti, hogy összekaparja a srácot. KF Wells befut, jól fel is kúrja Szössz agyát, egy szinttel lejjebb pedig 1.6 TDI-t Atom idegesíti fel rideg viselkedésével. O 1.6 TDI számonkéri bratyóját, Bé-t, hogy mégis miért szól bele a magánéletébe, de Jaspi átható üvöltése lakógyűlés kezdetének egyezményes szignálja. Szössz épp próbálja megmenteni Jaspit a vérmérgezéstől, segítői KF Wells, Finn és Geek Monty, kontrapunktok 1.6 TDI és Bé. Ma sem ússzuk meg az elnökjelölti vitát (Szössz kontra Bé), ebből Bé jön ki győztesen, önző hataloméhes pöcs valóban, de lehet hogy igaza van Finn szerint... Szó megszakad hang fennakad, lehellet megszegik, Finn fiam, mi van veled, tán átigazoltál?

1x03_03.JPG

Muter és Fater vitáznak arról, hogy sajnos csak 1 max 2 évre elegendő oxigén maradt a Bárkán, ez rendszerhiba, nincs mit tenni. Szólni kell az embereknek, de ne keltsünk pánikot... – záporoznak az emlékek. Szössz és Finn agyalnak arról, hogy kellene Jaspit megmenteni, KF Wellsről kiderül, hogy ő az, aki biológiából OKTV-zett tavaly, és hogy mennyire féltékeny Finnre :), és hogy azt a hínár izét, amit a földiek kenegettek Jasper sebére, csak ő ismeri fel. Hármasban indulnak gyógynövénykereső túrára, Wells és Finn szájkaratéznak Clarke-ról, ahogy illik. Bé és barátai épp vadásznak, amikor KisRue-t majdnem lebaltázza Bé. KisRue becsatlakozna mind a kb. 12 évével a hajtóvadászatba, Bé engedi, itt a kés jányom, tán jól tudsz ölni. Szösszék megtalálják a hínárt, ami meggyógyíthatja Jaspit, amikor egy madárraj majdnem lezúzza őket, kürt hangja hallatszik a távolból, és megint megjelenik az a gyanús sárga felhő. Futás béláim, futáááás!

1x03_05.JPG

1x03_06.JPG

Piszok szerencse, hogy Finn odafele menet talált egy felborult autót, mert hármasban éppenhogycsak oda tudtak beugrani a köd elől. És még egy több, mint 100 éves whisky-t is találnak, muhaha, induljon a banzáz, essen szét a ház. A vadászcsapat Bével az élen is meglátja a ködöt, kürthang, hujuj, futi-futi ki merre lát, mert ennek a fele se tréfa. A hajóra is beszalad mindenki a táborból, aki él és mozog, ég a bőrük a ködtől. Bé és KisRue egy barlangban húzzák meg magukat addig, amíg fel nem száll ez a sárga izé. Szegény kisember, sikítva alszik kb, Béből ez egészen emberi, vigyázó nagytesós énjét hozza elő. Ez a Föld, itt nem lehetsz gyenge, itt minden mérgező, mondogasd, hogy kapjátok be, nem félek, öld meg a démonaidat kislány. Jó.

1x03_10.JPG

A szerelmi háromszög (Szössz, KFW és Finn) nyomasztó beszélgetésével folytatjuk, Szössz próbálja bizonyítani, hogy tud jófej lenni. Inkább karótnyelt vagy aranyanyám, de ha be szeretnéd bizonyítani az ellenkezőjét, ám legyen, a színpad a tiéd. Feljön újra a téma: Wells árulta be Fatert, aminek következtében kiröptetés volt a büntetés. Magyarázatot követel a lány, hogy mégis miért tette ezt KFW? Hiszen Szössz és KFW legjobb barik voltak! Most ki kéne sétálnia a ködbe és sosem térni vissza... Mi lenne gyerekek, ha mindenki lenyugodna mostmár a pébe, de Finn nem jár túlzottan sikerrel a békéltetési gyakorlatban. A hajón alvó osztály teljesen kikészül Jaspi szenvedésétől, Murphy megunja és nekiindul, hogy végezzen Jaspival. Monty és 1.6 TDI nem engedi ezt.

1x03_07.JPG

1x03_09.JPG

Fater videóra veszi a beszédét, amit Szössz állít meg, ne tedd apa légysziiiiiii, ölelés, majd rendőrök, és fatert elviszi a helyi szerv – sweet memories... Felszállt a köd, uccu neki, Finn kikérdezi finoman KF Wellst a történtekről, KFW köti az ebet a karóhoz, hogy ő volt, és meghozott egy döntést és kész, pattanjál le a témáról. Finn átmegy Sherlockba, neki ez az ügy nem tetszik, KFW után bepróbálkozik Szössznél a kérdéseivel. Egyébként Finn KFW oldalán érvel, ha egy kicsit jobban végiggondoljuk, arra próbál rávilágítani, hogy nem biztos, hogy KFW a hunyó Fater ügyében. Mielőtt Szössz is lefuttatná a bizonyítási eljárást a fejében, sikoly.

KisRue a sikoly forrása, aki párszáz méterrel odébb megtalálja a fetrengő Atomot. Utóbbinak nem sikerült elbújnia a ködben, ú emberek, szétégett hólyagos bőr, csillagszem, és 100%-os belső vérzések és sérülések. Kedves Atom, a játéknak vége, KisRue visszaadja Bének a kését (!), hogy ne féljen (!!), tegye amit tennie kell (?!?!). Bé nem tudja megtenni, befut Szösszék csapata is. Dr. Szössz megnézi, innen tényleg nincsen visszaút, ezen ő sem tud segíteni. Bé csak les, Szössz elveszi szép lassan Bé kését, egyik kezével simogatja Atom fejét, dúdol egy dalt, aztán szakszerűen vágja elvágja a nyaki artériát Atom torkában, amit Bé nem tud hova tenni. A karótnyelt kislány meghúzott egy olyan lépést, amit az önző pöcs nagymenő sem tudott megtenni, Bé arca priceless (lásd lent) és csak az jár a fejében, hogy innentől koalícióra kell lépnie Szösszel irányításkérdésben. A pont az i-re KisRue, aki végignézi az eljárást a fák közül a messzi távolból.

1x03_11.JPG

Bé tényleg változtat a stratégián, a táborban elrendeli, hogy Szössz mindent megkapjon amire szüksége van. O 1.6 TDI odarohan az érkezőkhöz, és röviden meggyászolja Atomot. Bé próbálna magyarázkodni, de 1.6 TDI leoltja a francba. Murhpy hízeleg Bének, de fikkantaná O-t, amit Bé nem tűr el és milliméterek választják el attól, hogy legépelje Murphy-t. Megemlékezünk mindeközben Fater kiröptetéséről, amitől Szössz teljesen sokkos lett anno is és most is, szegény pára, tényleg sajnálom. Volt Fater, nincs Fater egyik pillanatról a másikra...

1x03_12.JPG

Kikeverintik a hínár teát, ápolják négyen Jaspit O 1.6 TDI-vel az élen, aki mintha nem is gyászolná a könnyen jött könnyen ment szerelmét, Jaspit babusgatja a hajó emeleti szekciójában. Szösszben szöget ütöttek Finn korábbi kérdései, és rájön, hogy Fater halálában nem KF Wells volt a hunyó, hanem Muter, de KFW elvitte a balhét a Griffin családban, hogy Szössz ne Muterre haragudjon élete végéig. Krokodilkönnyek közepette kér bocsánatot KF Wellstől (megköszönhetné Finnek is, hogy rávezette), majd az autóban talált whisky maradékát odaadja Montynak és O 1.6 TDI-nek, hogy részesedjenek a szíverősítőből. Alkoholra gyűl az éji vad, Jaspi hipphopp magához tér, és lerakja a cserkész nagyesküt arról, hogy túlélte a támadássorozatot, innentől jó úton fog járni becsszóra.

1x03_13.JPG

Mindenki boldog, mindenki happy, hogy a második-harmadik napot is túlélte a Földön, KF Wells őrködik, KisRue pedig nem tud aludni, így becsatlakozik az őrségbe, ledobja magát Wells mellé a farönkre. Elmeséli KFW-nek, hogy minden éjjel rémálma van, és hogy rá is jött nemrég, hogy tudna véget vetni ennek. KFW megértően viselkedik vele, erre kiscsaj egy „sajnálom” odavetésével úgy, de ÚGY LEHENTELI KF Wellst, hogy egy pillanatra azt haluzom, a Walking Dead-et nézem... zombikat sem nyúvasztanak ki szebben, nyaki artéria szevasz, 2 ujj hadakozás közben szevasz. Minden éjjel látom apádat ahogy kinyiffantja a szüleimet, utána minden reggel téged kell nézzelek te mocsok, meg kell ölnöm a démonjaimat, muszáj vót bocsika... Kérdés van?

4 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mogyee 2015.12.04. 08:03:40

A sorozat nem fogott meg különösebben - nagyon pöcsfej begyöpösödött kritikus vagyok ezekkel a jánngadúlt cuccokkal, ritka, ami megüti a mércémet, többek között ez sem, de a hogyvoltot iszonyatos módon élvezem, jár a pacsi, keksz, köszönöm, jövök még! :)

enzo23 2015.12.04. 23:41:53

Na ennek a résznek a végén meresztettem nagy szemeket, hogy istenes tököket növesztett a sorozat, kb Trónok harca szintű húzás volt az egyik látszólag főszereplőt 3 rész után kinyírni.
És lesz még pár hasonló momentum, reméltem a Caps Lock használatát az utolsó jelenet leírásához, és nem kellett csalódnom.

kovikee 2015.12.05. 17:54:19

En is ugy voltam eloszor, hogy hagyjuk a fenebe ezt aa sorozatot mert eleinte nem fogott meg. De most hogy olvasom a hv-t is, muszaj hogy maradjak.
süti beállítások módosítása