Hogy volt?

X-Faktor 6x14 - Döbbenet

2016. december 13. 14:39 - Csecse Becse

Van az a mondás, hogy mindenki jó valamire, ha másra nem, hát elrettentő példának biztosan. Az este folyamán volt jó néhány ilyen.

00_cover.jpg

Intro

Megint Tóth Gabi kezdi, Barbarája eleddig párbaj nélkül ment tovább mindig, most teljesen új oldalát fogja megmutatni, amivel a fináléba fog jutni. Puskás Peti orosz-ukrán pojácája párbajozni kényszerült legutóbb, nagyon reméli, hogy ez nem bénítja, sokkal inkább megerősíti a fiait. ByeAlex és a Ham Ko Ham folyamatosan egyre magasabbra tették a lécet, megérdemlik, hogy a döntőben legyenek. Gáspár Laci versenyző híján úgy érzi, innentől a legjobb énekes támogatása lesz a feladata.

Közös tréfálkozás a Queen-nel

Annak apropóján, hogy a napokban volt Freddie Mercury halálának 25. évfordulója, a megmaradt versenyzők a Palladio Orchastra-val karöltve egy vidám kis válogatás egyveleget adnak elő nyitány gyanánt. Van ebben minden, gitáros hadak, farmergatyás-aranysújtásos felsős énekes hölgy, DJ, erőtlen hangok, némi hamisság, és persze playback, ahogy az kell.
A végére Istenes Bence is befut, hátára vetett gitárral, tessék-lássék hisztizve, hogy miért kezdték el nélküle a show-t. Talán mert a 100-tagú gitáros zenekarnak nincs különösebb szüksége rá.

A szponzorok, nyeremények után sebtiben érkeznek mentorék a LED fal mögül. „I’m so excited” – éneklik a háttérben a The Pointer Sisters hölgyei, amire lelkesen rezegnek a színpad közepén, Puskás Peti cipőjébe meg valószínűleg parazsat raktak, annyira nagyon ugrál. Szerencsére nem tart sokáig a móka, hamar elfoglalják helyeiket.
Bence rögtön előveszi Gáspár Lacit azzal, hogy mégis mit keres itt, hiszen versenyző nélkül van, meg aztán egész héten munka nélkül volt. Ugyan már, igaz, hogy versenyző nélkül maradt, de ha már itt ragadt, ő lesz a mérleg nyelve. Puskás Peti reméli, mindkét versenyzője a fináléba jut. Tóth Gabi nagyon sokat készült Barbarával, mindent megtettek a döntőbe jutásért. ByaAlexéknek nem volt könnyű a felkészülés, voltak felmerülő gondok, ennek ellenére nagyon büszke a csapatára.
Az este tematikája: a versenyzők két dalt adnak elő, egyik a saját kedvencük, a másik a mentoruké.

01_ham.jpg

Ham Ko Ham

Alex azzal kezdi, hogy szokták ők olvasni a kommenteket, amikben felhánytorgatják, hogy a csapata műfajilag mennyire kötött, mindent ugyanúgy játszanak el. Ezúttal kimozdulnak a komfort zónából és elektronikusabb közegbe kerülnek a srácok.
A kisfilmjükben Márkó árulja el, hogy ugye az előző héten Alex elvitte őket egy a szponzor hangszerboltjába, cserébe most ők viszik Alexet egy szusi bárba, ahol a csapat tagjai fogják elkészíteni a japán csemegét. Elsőként a bár séfje mutatja meg a trükköket, aztán nekiállnak saját maguk. Az eredmény nem igazán meggyőző, Alex kijelenti, hogy aranyosak, meg jól szórakozott, de valószínűleg nem ez lesz a kedvence.
Vélhetőleg a színpadon előadott produktum sem: Rúzsa Magditól Szerelem c. slágerét adják elő, meglehetősen pocsékul. Tulajdonképpen semmi nem stimmel, Márkó küzd a hangokkal, a hangosítás szokás szerint egy hulladék, az akusztikus gitár az elektromos basszertől alig hallatszik, a dob(oz)os-kongás tag valami – vélhetőleg elektronikus – dobon adná a ritmust, ha a hangmérnökök hagynák. Ha ez nem volna elég, egy DJ-szerűség is idétlenkedik a jobbjukon. A ordenáré mellényúlást jól illusztrálja a Gáspár Laci arcán elterülő fájdalom.
Puskás Peti nem kertel, kimondja a frankót mindegyikükre, Alex is megkapja a magáét, mennyire rossz választás volt a dal. Gáspár Laci értékeli a bátorságot, ám nem csak a stílus nem állt jól, hanem nem is ment nekik. Tóth Gabi sem rejti véka alá a véleményét: teljesen szét volt esve az egész. Alex belátja, hogy van igazság abban, amit rájuk zúdítottak, részben talán az ő erőszakossága is lehet az ok. Ettől függetlenül neki tetszett, hozták, amit elvárt tőlük és továbbra is hisz bennük.
Hiába, no, a suszter maradjon meg a kaptafánál!

02_mata.jpg

Mata Richárd

Puskás Petinek a kedvenc dalát sosenem bírta előadni sehol, de most van egy csodálatos mentora mentoráltja, ő majd megteszi helyette. No, hát a heti felkészülésről a kisfilmben szó nem esik, sokkal inkább láthatjuk, ahogy Richárd rém kínos jelenetekben próbál becsajozni. Még jó, hogy nem nyögi be a „Teccő, g..i! Kő kóla?” dumát, amikor a dobozos itallal kínálja az egyik hölgyeményt. Sebaj! Jön Peti mentor, majd ő segít, ahol tud, leginkább észosztással. Amúgy ha valakinek van gőze arról, hogy ennek a szerencsétlenkedésnek mi a fax köze van az X-Faktorhoz, akkor kommentben elmagyarázhatja.
Talán esetleg annyi, hogy a Piramis féle Szállj fel magasra c. dal alsó fele olyan, mintha a tényleg elsírná a bánatát a befuccsolt csajprojektek miatt. A magasabb részeknél megjön a hangja, de még mindig fényévekre van az eredeti éles-karcos magasaitól, eléggé nyávogós. Az egészben a legjobb Puskás Peti, ahogy a viszonylag lassú dalra úgy rázza a fejét, mintha valami fasza kis beatzenét hallgatna (sok volt a kávé?). A zárásnak egyébként köze nincs a eredetihez, de ki vagyok én, hogy beleköthessek a művészi szabadságba!?
Gáspár Laci nálam sokkal lelkesebb, szerinte egy igazi őstehetség, ezért van itt. Tóth Gabinak a csak a feléig nem tetszett, addig unta, utána jött meg a hangja, akkor már bejövős lett. Alex sincs elájulva, a döntő előtt ne énekeljen már úgy a dal feléig, mint egy falunapi soundcheck lenne. Emiatt aztán jól összevitatkozik pultbéli társaival. Puskás Peti belátja, valóban cink volt az eleje, de hát íme, itt van egy olyan Richárd, aki a hibák után fel tud állni és a végére katartikussá tudja tenni a pillanatot.

03_barb.jpg

Opitz Barbara

Tóth Gabi nagyon fontosnak tartja, hogy meghallgassák a nézők észrevételeit. Ezek nagy része arról szólt, hogy Barbara rendszeresen egy helyben állva dalolászik, jó lenne, ha végre megmozdulna. Ezt szem előtt tartva egy nagyon tüzes, latinos produkcióval készültek. Ennek fényében virágos hajráffal a buksiján (az minek kellett oda?) gyakorolták nagy vehemenciával a tangót. Barbara már nagyon várja, hogy ismét előhozza a táncos énjét.
Egy darabig még várnia is kell, mert az Echo Gondolsz-e majd rám? c. számát ugyanúgy a színpad közepén, egy helyben állva kezdi el. A dallam még stimmel, ám az eredetihez képest jó alaposan el van nyújtva. Nagyjából egy perc után előre lépeget, másfél percnél a megjelennek a színen a háttértáncosok, őt magát 1:50 körül kapja el hátulról partnere. Pörögnek-forognak durván 21 másodpercig, aztán 20 másodperc múlva vége a muzsikának. Szóval, igazán jól megmutatta a táncos énjét, piha! Hja, a dal? Elég jó kis torka van, simán elbírta, különösebb rontás nélkül.
Alexnek nincs baja azzal, ha egy helyben adja elő az előadnivalót, mitöbb, a táncos móka számára nem adott hozzá semmit, ám a hangja a mezőnyben a legjobb. Puskás Peti meg a’szondja, nem hogy hozzáadott, hanem elvett belőle, mert be volt feszülve tőle. Gabi leoltja, hogy ugyan már, a tangó az egy ilyen merev, búskomor valami, Barbara hozta ezt a fílinget. Gáspár Laci Petivel egy véleményen van, ő is látta a feszültséget, inkább azt tanácsolja, ne akarja ennyire görcsösen megoldani a feladatát, kezdje el élvezni azt, amit csinál.

04_elvtars.jpg

Gorbunov Dmitrij

Puskás Petiéket a múlt héten megsuhintotta a kiesés szele, talán azért, mert letértek a helyes útról, úgyhogy most visszatérnek rá. A kisfilmben nem keveset lamentálnak dolgon, Peti egy babzsák fotelben hanyatt esve játssza el a pszichiátert. Dmitrij a kamerának – és a szponzornak – vallja be, ideje visszatérni a saját stílusához, érzelmeket fog közvetíteni.
Ha a(z „Ez mi a f.sz?”) döbbenetet érzelemnek lehet nevezni, akkor azt kapásból sikerült közvetítenie: fekete madárember zombinak öltözve kezd bele Rag'n'Bone Man „Human” c. számába. Teljesen szürreális a látvány, amibe a dalt csomagolták. Megvan a szokásos affektálás, csak ezúttal madárkarmokat is kapott hozzá. A mélyeket ő sem bírja, ha kiereszti a hangját, akkor javul a helyzet, csak hát a hangképzése még mindig zárt, szinte semmi éle, több benne az orr, mint a torok. A vége – mint az várható volt – a hatásvadászat jegyében telik.
Tóth Gabi ezt a fajta Dmitrijt sokkal jobban szereti, bár időnként a táncosok elvonták a figyelmét, ám így volt kerek a produkció. Gáspár Laci nagy kópénak tartja, aki bármit el tud adni, de ez most nem fogta meg, valamint szóvá teszi a mély részeket, amik meglehetősen hamisak voltak. ByeAlex egyetért, sok volt a gond a mélyekkel, ezen felül a tempóval is elcsúszott. Őt sem vette meg. Puskás Petiből erre aztán kitör a hiszti, hogy ő egy előadó, aki érzelmeket közvetít és ez itt egy show, szarni rá, ha hamis volt. Alex és Laci azért csak figyelmezteti, hogy ez itt az X-Faktor, énekelni is tudni kéne ám. Petit ez sem érdekli, elvégre a szuperhőse a saját kezével készítette a madárkarmait. Hogy ennek mi köze van az énektudáshoz, az már Peti elméjének a homályába vész.

brian.gif

Mata Richárd II.

Puskás Peti sosenem gondolta volna, hogy a Richárd kedvencét valaha is hallani fogja az X-ben, de az embere fenemód ragaszkodott hozzá, így aztán engedett neki. A választott dal pedig nem más, mint Michel Teló-tól az „Ai Se Eu Te Pego”. És akkor itt most dobjon el mindenki mindent, mert ennél masszívabb giccsparádét ritkán lehet tévében látni. Elsőre nem tudtam, hogy sírjak vagy nevessek. A fenti animGIF Brian-nel pontosan visszaadja a színpadi képet (oké, egy Nyan Cat-tel még meg lehetne spékelni): kolbásznak, virslinek, banánnak, és még ki tudja minek öltözött szivacsjelmezes, meg pizsamás táncosok töltik ki a színpadot, az ő gyűrűjükben vehemensen – meg kissé hamiskásan – tolja Richárd a nótát. Hiába no, nehezek ezek a latinos szövegek. A túloldalon sem tréfálnak: Puskás Peti kókler szakácsnak öltözve csápol a prod alatt. Totál káosz.
Alex azon gondolkodott, hogy az ő énektudásához képest ez most a verseny elviccelése volt-e, ám az embernek alá kell vetnie magát valaminek, az pedig a közönség, elvégre őket megvette, jót buliztak. Gáspár Laci látott egy produkciót, jól szórakozott, odafigyelt, és neki nem volt hamis az ének, tehát jó. Tóth Gabi eleddig látványosan nem kapott szikrát a látott-hallottaktól, szerencsére sikerült valakinek távolról gyújtást állítani rajta és csak kimondja: ennyi erővel Opitz Barbara egy Pa-Dö-Dö számmal is jöhetett volna, ennél azért sokkal magasabb szinten vannak az elvárások a döntő előtt. Puskás Peti erre magából kikelve ágál, hogy hát mennyire jó az, amikor az énekes kijön a színpadra és annyira jól érzi magát, hogy egy járkáló banánnak énekel. Nincs mese, ez aztán az igazi előadói erény. Majd ha José Carreras vagy Plácido Domingo lecseréli a frakkot banánjelmezre, talán elhiszem neki.

06_ham.jpg

Ham Ko Ham II.

Alexben és csapatában az egyik közös, hogy nagyon szeretnek trollkodni, a következő dal pedig ennek jó táptalajt biztosít. A céljuk az volt, hogy vidám, szórakoztató és humoros produkciót tegyenek le a színpadra. Lassan, pár basszus pendítéssel, settenkednek elő a szétnyitott LED fal mögül, az első sorokból pedig kiderül, hogy a Kistehén tánczenekar Szájber gyerekét dolgozták fel. Lassan, de biztosan beindul a cigányzenésített muzsika, a színpadot pedig elözönlik a mindenféle tévés-képregényes ikonok, van zombi, unikornis, betmenes Robin, vasember, stb., mindegyik ropja lelkesen egészen az alaposan meghúzott zárásig. A suszter meg a kaptafa, ugye. Mondjuk, azt azért kétlem, hogy Tony Stark valaha is csizmacsapkodós magyar zenére fog bulizni.
Tóth Gabi az utóbbi két produkció után úgy érzi, mintha rémálma lenne az X-Faktorról és remélhetőleg mindjárt felébred belőle. A finálé előtt nagy hangokat, emelkedettséget szeretne hallani. Alex kijelenti, ha nagyon muszáj, akkor tud a Márkó nagyot énekelni, már bizonyították, most szórakoztatni akartak. Gáspár Laci örül a trollkodásnak, szuperhősöknek, de teljesítmény is kell. Ha jól lett volna felépítve zenében, énekben, akkor a’szondaná, hogy jól szórakozott.

07_gd.jpg

Gorbunov Dmitrij II.

Puskás Peti ha nem ismerné az eredetit, akkor úgy vélné, ez Dmitrij slágere, annyira ráillik. No, hát a Take That-től a „We Can Rule The World” nagyon nem illik rá, és ezen véleményemet nem fogom visszafogni, mert régi kedvencem. Egyrészt azért, mert egy szintén kedvenc és nagyon aranyos mesefilmhez készült, másrészt ezért és ezért (kb. 1:20-tól). Tessen szépen a Kedves Olvasó összehasonlítani, oszt’ maga is láthatja-hallhatja, mennyire nincs köze hozzá! A zárt hangokat, az idegesítő manírokat, a teátrális viselkedést már firtattam, a falzett hiányát még nem, sem az óbégatást. Engem személy szerint felháborít. Sajnos nem ő volt az egyetlen. Stars are not coming out tonight – legyintene rá Gary Barlow is.
Gáspár Laci aláírja, hogy ez az ő stílusa, ám ez most mégsem váltott ki belőle semmit. Nincs eszköztára, mindent ugyanúgy énekel, hiányoznak a frazírok. Alex veszi át tőle a szót azzal, hogy ez a srác hétről-hétre előttük keresi önmagát, időnként színesen pompázik, máskor meg melankolikus. Ez utóbbi állt jól neki, és ezt most tök jól énekelte el. (A nagy túrót, Alex!) Gabinak ez benne volt a TOP3-ban, amit most produkált, minden úgy volt kerek, ahogy. Puskás Peti az egekbe dícséri pajtását, igen, kijött a fal mögül mint egy szupersztár és megmutatta, tud énekelni, méghozzá rohadt jól.
Talán igaz lehet, csak nem ezt a dalt. Magyarázkodhatnak mentorék, de egy elb@szott nyáltenger akkor is nyáltenger marad. Morr.

08_barb.jpg

Opitz Barbara II.

„Szintén zenész” – szoktam volt mondani.  Tóth Gabinak az egyik legkedvesebb produkciója következik, nem csak a csodálatos dal miatt, hanem mert fontos üzenetet hordoz magában. Bármikor látta Barbarát a próbákon, egy földre szállt angyalt látta, ezt az érzést szeretné átadni a nézőknek. A „May It Be” Howard Shore zenéjével és Enya énekével valóban szép, meg jó (nehéz) kis dal, csak nem Barbara előadásában, ugyanis meghaladja a képességeit. Enya-nak van egy elég jellegzetes stílusa, meg pár éves rutinja abban, hogy bizonyos hangokat kitartson hosszan és folyamatosan, ugyanígy a váltásoknál sem hullámzik. Sajnos Barbara nem csak az időzítéseket rontja el, hanem a hosszabb vagy akár mélyebb hangoknál reszket, mint a nyárfalevél, elmocorog, némely váltásoknál nyafog össze-vissza. Ha a hangmérnököknek lett volna egy kis eszük, akkor az eredetihez hasonlóan kapott volna némi visszhang effektet, azzal lehetett volna sumákolni. Arwen sír, én meg morcos vagyok. Bizonyára Howard Shore se lenne határtalanul boldog.
Mentorék – Lacit kivéve – állva tapsikolnak. Amíg a törpiek leülnek, Puskás Peti kijelenti, ő tényleg egy angyal, az est legszebb pillanata volt. Alexet ebben az évadban egy produkció sem vitte el magával ennyire, egy ilyen nehéz dalt baromi nehéz lekövetni. Meghajol a tudománya előtt. Gáspár Lacinál már most ő a nyertes, a többieknek esélyt sem hagyva a felzárkózáshoz. Tóth Gabi meghatódva beszél jobbra-balra arról, mennyire megszerette az elmúlt pár hónap alatt, aztán majd még szeretne rá vigyázni, amíg csak él.

Rapülők és a Wellhello

No, hát Geszti Péter majdnem napra pontosan egy évvel ezelőtt szivárgott be a Gottalent utolsó előtti adásába. Most sincs ez másképp, csak ezúttal hozta magával a békebeli időkből a Rapülők tagjait is egy közös fellépésre a Wellhelloval. Gondolom, valahogy promózni kell a jövő évi comeback koncertjüket, a Wellhello farvizén evezve. Oké, a Wellhello sem éppenséggel egy Puccini produktum, de per-pill ügyesen tolják a szekeret, megy is az rendesen, a Rapülők és Geszti szóviccekkel teletűzdelt lemezei viszont már nagyon régen lejártak. Ennek megfelelően egészen kínos a generációs különbséget összekutyulva látni a színpadon. Megkockáztatom, hogy Fluor és Diaz biankó csekket kaptak a fellépés előtt, Geszti meg a promó kedvéért önként és rapelve (ha már gagyi szóvicc - haha!) bevállalta a bohóc szerepet. A kedvencem az volt az egész parádéból, amikor Fluor Gesztivel szemben mondja a tutit: „B.O.S.S. #swag / Ezt üzenem az összes vesztesnek”. Ügyes.

09_pb.jpg

Eredményhirdetés és párbaj

Automatikusan továbbjutottak: Opitz Barbara és Mata Richárd
Párbajoznak: a Ham Ko Ham és Gorbunov Dmitrij (hehe!)

Alex azon gondolkodott, mennyiben hibázhatott az este alatt, hiszen mentor pajtásai nem voltak túl elégedettek, és nyilván a szavazatok sem dőltek ezrével a csapatára. A párbaj dal kiválasztásánál megígérte nekik, hogy egy olyan dallal jöhetnek, ami a szívükhöz nagyon közel áll. Ugyan feldolgozás lesz a részükről, de a verzéket maguk írták. Azt hiszem, a dallal keretbe foglalták X-Faktor-béli jelenlétüket: visszatértek gyökereikhez, két gitár, doboz, roma rigmusok és az a temperamentum, amivel beléptek. A vérükben van, ehhez értenek, ebben érzik jól magukat, ez való és áll jól nekik.

Puskás Peti igenis rajong szobrász pajtijáért, aztán elkezd süketelni: kellenek az ilyen emberek a világnak, akik viszik előre a társadalmat, a világot. És ha valaki elesik, akkor megállnak, a hátukra veszik, és úgy mennek tovább. Nagyon szeretné, ha Dmitrij még sokáig vele maradna, mert egy csodálatos ember. Már vártam, mikor jelenti ki, hogy ő az új Messiás. Dmitrij nem bízta a véletlenre: „Another Love” by Tom Odell. A dallama ugye fülbemászó, lehet rá nyáladzani, meg csábosan a kamerába nézni, ha mentorék döntetlenre hozzák ki, pár zsáknyi szavazatot simán össze tud lapátolni.

A döntés

Alex imádta Dmitrijt, ahogy a Ham Ko Hamot is, elvégre a saját „kölykei”. Arra kéri mentor társait, nézzék meg, ki mennyit fejlődött, mennyire volt szórakoztató, mennyire voltak színesek a produkcióik, és ezek alapján döntsenek. Hja, és Dmitrij menjen haza. Puskás Petinek Dmitrij és a Ham Ko Ham belépője meghatározó volt, szeretett volna utóbbinak is a mentora lenni. Látta ő a fejlődést, legyenek büszkék magukra, csak húzzanak már elfelé, mert ott van neki a szupersztár Dmitrij. Tóth Gabi úgy gondolja, a Ham Ko Hamnak már meg van alapozva a jövője, mint a cukrot, úgy fogják vinni őket haknira. Dmitrijhez fordulva kijelenti, sokkal nagyobb fejlődést látott a roma csapatban, mint őbenne. Ettől függetlenül – az előbbire indokra hivatkozva – szeretné inkább Dmitrijt tovább hallgatni, Ham Ko Hamék lépjenek le. Gáspár Laci elnézést kíván Gorbunov elvtárstól, amiért korábban kutyázta, most viszont szépített a párbaj produkcióval. Arra hivatkozván, hogy bár néha bakizott a Ham Ko Ham, de szép fejlődési pályát jártak be, úgyhogy Dmitrijnek kell a tajgára költöznie. 2-2. Szavazói döntés: Ham Ko Ham kampó.

Naugye! Csak bevált az a fröcsögés.

Képek forrása: rtl.hu, giphy.com

Címkék: rtl klub x faktor
8 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

schanc 2016.12.13. 16:08:38

Siralmas volt ez a mostani adás. Jó, hogy vége lesz jövő héten. Ennyire kutyába lemenni...

diómió 2016.12.13. 19:33:00

Soha ilyen gyenge X-Faktor nem volt még. Joggal féltek a nézők ettől a mentor csapattól. Az ő és a szerkesztők hibája, hogy a rengeteg jelentkezőből ezeket a hang és es/vagy egyéniség nélküli emberkéket tudták összeválogatni, ráadásul a "megfiatalított" mentorok olyan számokat adtak nekik, ami teljességgel érthetetlen. Opitz Barninak lehet, hogy van hangja, de nincs egyénisége, ráadásul ugyan olyan ruhában egy helyben állva 50 éves számokat énekel. Nagykoncertjén nyugdíjasok lesznek? Ráadásul az életét is tönkreteszi ez a nyeremény, túl fiatal és túl tapasztalatlan ehhez az élethez. Mata Ricsi vicc, persze tudjuk, ő a szociális faktor. Fiatal, tanulatlan, nem folytatom. Dimitrij nagy színész, művész, csak nem kellene énekelnie. Egyetlen olyan énekes sem volt, akiért lehetett volna lelkesedni. Szerkesztőket kirúgnám, mentorokat elzavarnám (elvtelen dicsőítés, hamis hangok nem észrevétele, észrevehető szimpátiák, dalválasztás, ripacsság, )stb. Egy jó formátumot, sok tehetséges jelentkezővel így lejáratni és elrontani, -na ez a művészet.Az X-Faktornak sok rajongója volt, most szerintem 100 sincs.

Almaka 2016.12.14. 10:43:20

Nekem az egész x-factorral az a bajom, hogy minden zsűritag védi játékosát és egy fikarcnyit sem őszinték vele. Így nem épülnek, csak rosszabbak lesznek.
Opitz Barbi döntős de még a nevét sem voltam képes megjegyezni, annyira semmilyen szegény lány. Mata Ricsivel együtt még túl korán jött nekik ez a műsor.
Dimitrit nagyon szerettem az elején, de baromra túltolták és egy pojáca lett a műsor alatt.

Commodore 2016.12.17. 20:36:13

Kezdődik a döntő-szenvedés!

horee6 2016.12.17. 21:30:24

Bazmeg ez a duettezés a mentorokkal valami retek gyenge. Eleve a dalok szarok, ezeket versenydalként előadni kész katasztrófa. Biebers meg Tóth Gabi dalok az x-faktor döntőjében. Ekkora igénytelenség nincs is.

taga20 2016.12.17. 23:37:56

@Cimili: cica te vagy harmat gyenge.
bocs, hogy szólok, hogy mekkora szart nyomtatok hónapok óta, ami most elszállt a picsába!

:))

Cimili 2016.12.18. 00:34:02

@taga20: mit fontoskodsz? :) te is elszállhatnál már a pi......
süti beállítások módosítása