Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Egyszer volt, hol nem volt – 6x10 Bárcsak itt lennél (Félévad záró)

2016. december 10. 11:00 - Qedrák

Emma, Hook és Regina a temetőben kószál éppen, arról tanácskozva, hogy miként állapítsák meg a Megmentő leendő gyilkosának a kilétét, amikor Robin sírjánál meglátják a Gonosz Királynőt. Regina dührohamot kap, de gonosz alteregója csak annyit mond, hogy ízirájder öcsém, nem kell mindjárt tűzbogyókat köpködni rám, és Emma is ugyanezt javasolja. Persze könnyen beszél, amikor az ő érzéseibe gázol bele a királynő, azonnal nekimegy a karddal, és megsebzi. Riadtan fordul Regina felé, de nincs rajta sérülés. Hoppá, megvan a fegyver, amivel kinyírhatják a királynőt, igaz, erre ő is rájön, úgyhogy gyorsan teleportál is egy kék füstköddel együtt. Hogy a problémája még súlyosabb méreteket öltsön, Rumpi lepi meg őt, és ellátja egy ugyanolyan bilinccsel, mint Belle-t, szóval nem hagyhatja el Storybrooke-ot, majd ünnepélyesen megígéri a királynőnek, hogy ha Emma nem intézné el, ő örömmel megteszi, miután megtalálta a fiát.

emma_hook.jpg

Snowék otthonában a kupaktanács megállapítja, hogy ez tényleg a megfelelő fegyver, egyedül Henry kételkedik, mert tudja, hogy a kard egy kétélű fegyver, amivel ugye Emmát is megölhetik. Végül David kap egy hívást, hogy a királynő a Fő utcán kóricál, menjünk, intézzük el. Emma Reginát Henryvel hátrahagyja. Mennek is a városközpontban, mint valami B kategóriás akciófilmben, hogy rendet tegyenek, és meg is hallják az obligát sikolyokat, amelyek a Nagyi étkezőjében foglyul ejtett Jázmintól származnak. Ott egy kicsit kutyaszorítóba kerülnek, mert a Gonosz Királynő azzal fenyegeti Emmát, hogy ha használja a kardot, kinyírja a hercegnőt. Hogy a dráma teljes legyen, előhívja a lámpásból a dzsinné vált Aladdint, és azt kívánja, hogy Emma kívánsága, hogy ti. ne legyen ő a Megmentő, valóra váljon. Mit tehet az ember, ha egy dzsinn? – kérdezi magában Aladdin, és egyetlen mozdulattal eltünteti Emmát.

eq_aladdin_tobbiek.jpg

Nos, Emma felébred egy világban, ahol legyőzték a Gonosz Királynőt, és éppen a szülinapját ünneplik. Ott van mindenki, az idős Hófehérke és Charming, no meg Henry is, egyedül az zavarja az ünnepeltet, hogy arról álmodott, hogy egy Storybrooke nevű városban ő a Megmentő, és talált egy kardot az ágy alatt, ami lássuk be, nem egy szokványos dolog egy álom után. Henry zavarja meg ezt a fejtegetést, mert kiderül, hogy neki holnap van a lovaggá ütése napja, szóval a zavart Emmától megkapja a kardot, mielőtt folytatódna az ünnepség. Az emlegetett Storybrooke-ban a felek egymásnak esnek, Regina Davidet, David Hook-ot, úgy általában pedig mindenki valaki mást okol a történtekért, egészen addig, amíg Reginának támad egy ötlete. Hogy pontosan mi az, még nem tudjuk meg, mert Goldot látjuk, amint Belle és a saját hajából próbál egy varázslatot készíteni, hogy megkeresse a fiát, ám a próbálkozása nagyjából annyira lesz sikeres, mint Hillary Clinton elnökjelölti kampánya.

old_snow.jpg

A Gonosz Királynő mi mást is tehetne, mint ünnepli a győzelmét, és éppen Aladinnal kevertet egy kevertet, mikor Regina állít be, ám ördögi druszája tósztjára nem hajlandó reagálni. Sőt, némi filozófiai fejtegetés után kiderül, hogy valójában ő is a lámpa tulajdonosának tekinthető, ezért azt kéri a dzsinné vált Aladdintól, hogy küldje el Emmához. Ez meg is történik, és belebotlik a hét törpébe, akik azonban a Gonosz Királynőnek nézik, és kétségbeesetten elrohannak előle. Hogy a csavar teljes legyen, előbb meglát egy emlékművet a saját legyőzéséről, majd a virágokat szedő Emmába is belebotlik, aki azonban szívesebben találkozna magával az ördöggel, mint vele. Befut a Snow-házaspár, és fegyvert fognak Reginára, aki egy kormányszóvivő hatékonyságával próbálja meggyőzni Emmát arról, hogy amit lát, az nem valóság, de hiába. David a valóságban legalább annyira ideges, mint a káprázatban, és összekap Hook-kal, ma már másodszor, ám Jázmin meggyőzi őket, hogy ne fejeljék le egymást, hanem dolgozzanak ki egy tervet, és lám Charmingnak máris eszébe jut egy.

old_snow_regina.jpg

Regina a régi, de már kissé lerombolt kastélyában flangál fel és alá szomorúan, mikor meghallja az öreg Rumpi kuncogását, aki történetesen rácsok mögé van zárva már igen hosszú ideje. Megpróbál alkut kötni az erre tévedő Reginával, de annak több esze van annál, semmint hogy első szándékra megállapodjon vele, és kiszedi belőle, hogy Emma felébresztésének a leghatékonyabb módja az, ha egy megfelelően erős gonosztevőt állít a Megmentővel szembe. Rumpi kétségbeesetten jön rá, hogy ez nem volt az alku része, ezért egy varázsbabot ajánl fel Reginának, amivel hazajuthat ebből a világból, így végül sikerült kialkudnia a szabadságát, igaz, a bab kézbesítésére kér némi időt. Az igazi világban Gold megtalálja Belle-t a tónál, és megszabadítja a karkötőjétől, de egyúttal közli vele bűnbánóan, hogy nem ő gyorsította fel a terhességét, és a fiuk egyébként eltűnt. A nő nem hisz neki, de amikor felhívja a tündéreket telefonon, számára is kiderül, hogy valami baj történt.

belle_rumpi.jpg

Henry lovaggá ütésének napján mindenki ideges, de Snow megnyugtatja Emmát, hogy nem lesz baj. Regina be is állít Gonosz Királynőnek maszkírozva magát, tökéletes ütemben rontva el az ünnepséget, lefagyasztva a királyi párost. A szerencsétlen Emma elkezd könyörögni, hogy kímélje meg őket, de Regina inkább elteleportálja magát a közeléből a szüleivel együtt, de előtte még azt tanácsolja, hogy keresse meg azt a hőst, aki képes őket felszabadítani. Hook és Jázmin Davidre várnak a seriffirodában, mert ebben állapodtak meg, de az a helyzet, hogy felültették őket, mert a herceg éppen a Gonosz Királynő lábai elé tol egy kardot, hogy felvegye vele a küzdelmet. Megy egy kis adok-kapok, majd David ügyesen megszerzi a lámpást, és előhívja Aladdint. David természetesen elkúrja a kívánságát, és nem történik semmi, úgyhogy a királynő ismét fölénybe kerül, de Jázminék pont időben érkeznek Henryvel együtt, hogy visszavegyék a helyzet felett az irányítást.

david_aladdin.jpg

A káprázatban Regina várja Emmát, aki meg is érkezik, de a várva várt küzdelem helyett felajánlja a feltétel nélküli megadást. Nos, ez nem egészen az, amire Regina számított, úgyhogy kisebb dührohamot kap, mire kiderül, hogy Emma az álmaiban pont abba a Storybrooke-ba jár, ahol valójában élt. Ez sem segít rajta, úgyhogy Regina kitépi Snowék szívét, hátha attól majd felpörög a Megmentő. Ehelyett továbbra is a megadásról papol, tök feleslegesen, egészen addig, amíg Regina el nem morzsolja a két szívet, és ki nem nyírja a házaspárt. Emma kétségbeesetten bőg, és nem tesz semmit, hogy a helyzet megváltozzon, de érkezik a fia, teljes páncélzatban, hogy felvegye a küzdelmet a Gonosz Királynővel. Regina nem akarja bántani, a fiú viszont igen, és már-már megöli a nevelőanyját, de ez az aktus felébreszti Emmában a Megmentőt, és megmenti Reginát, visszanyerve az emlékeit.

henry_regina_emma.jpg

A valóságban a Gonosz Királynő kissé kiütve sétafikál a Fő utcán, mikor Nagyi étkezőjében portál nyílik. Azt hinné az ember, hogy Emmáék azok, de egy csuklyás alak lép elő, aki bizony az lesz, aki a Megmentő álmaiban is szerepel. A Gonosz Királynőt egy ketrecbe zárt kobrává változtatja át. Rumpi és Belle ezalatt a Kék tündértől megtudja, hogy a fiukat elrabolták, mégpedig nem más, mint a Fekete Tündér. Emma és Regina egy kis beszélgetést kezdeményeznek Rumpira várva, előbbi elmondja, hogy inkább maradna az, aki volt, nem a boldog hercegnő. Végszóra megjelenik a Dark One, és odaadja az ígért babot, hogy eltűnhessenek. Hook és David harmadszor vesznek össze majdnem ezen a napon, de most a kalóz nyugtatgatja a herceget, hogy nem csinált akkora marhaságot, mint azt gondolná. Jön Aladdin, Jázmin és Henry. A hercegnő szabadkozik, de nem akarja arra használni a kívánságát, hogy felébressze Snowt, hanem meg akarja menteni Agrabát, hogy felszabadítsa a saját népét, úgyhogy egy rövid búcsú után odakívánja magukat a sivatagi királyságba.

emma_regina.jpg

Rumpi és Belle kiborulva vitatkoznak, egészen pontosan utóbbi van teljesen kiborulva, előbbi arról győzködi az ex(?)-feleségét, hogy nem ő tehet a történtekről. A Fekete Tündér pedig egy olyan helyre vitte a fiukat, amely túl van az időn, és még az övénél is hatalmasabb gonosz erő működik ott. Leroy állít be Davidékhez, és hozza a kalitkába zárt kígyót, elmesélve, hogy egy csuklyás alak varázsolta be oda a királynőt. Oké, ez nagyon szép, de ki volt a csuklya alatt, érdeklődik David. Nem a választ halljuk meg, hanem azt, ahogy a fentebb nevezett illető beállít Gold boltjába Belle-hez és Rumpihoz, lehúzza az arcát takaró csuklyát, és kiderül, hogy a fiuk, Morpheus az. Regina és Emma menne vissza, ám megtámadja őket egy eltévedt angol hagyományőrző, akiről kiderül, hogy nem más, mint Robin Hood. Emma hiába üvölti Reginának, hogy ő nem valódi, az képtelen parancsolni az érzelmeinek, és nem távozik a babon keresztül. Az átjáró bezáródik, ők pedig ottmaradnak. Ez volt a félévzáró, tavasszal jövünk vissza.

morpheus.jpg

robin.jpg

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Majom1Parádé #Team PINLobelt 2019.09.03. 16:55:11

Most jutottam csak el a 7.évadig, mondom megnézem már mit írnak róla itt a hogyvolton, erre csak a 6.felével befejeződött a cikkezés. Szomorú. :-(
süti beállítások módosítása