Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A titkok könyvtára (The Librarians) 3x02 - The Fangs of Death

2016. december 09. 15:00 - Gabba

Az előző rész végén Flynn éjszakába nyúlóan dolgozott, burning the midnight oil, ahogy Jenkins mondta, amiről a hogyvoltírónak a Midnight Oil nevű csapat ugrik be a ’80-as évekből, gyorsan hallgassuk meg egyik legismertebb számukat. Köszönöm, mehetünk tovább.

Szóval a Könyvtáros nagy halom szakmai témájú könyvvel körülvéve éjszakázik, mint pl. a Holtak Könyve, vagy a Szellemidézők Kézikönyve, de egy idő után a fáradtság legyűri és lebólint az asztalra. Rémálmot lát, amiben Charlene közli vele: Közeledik! Valószínűleg Apepre gondol, mert amikor Flynn feltép egy ajtót, mögötte csak a pusztulás képeit látja. Ettől felriad és rájön, hogy meg kell találnia Charlene-t, mert ő biztos tudja, hogyan lehet megállítani az armageddont. (Szólj Bruce Willisnek öcsém, mondanám neki, de most nincs idő léhaságokra.)

librarians_3_2_01.JPG

Természetesen Flynn Eve-vel kettesben indul Charlene felkutatására, a legfrissebb infó szerint a Perui Antropológia Intézet egyik professzora látta utoljára, amikor egy helyi gerillatörzs foglyul ejtette egy autóbusz utasait és magával hurcolta a nőt. Flynnék óvatosan behatolnak a gerillák főhadiszállására, az egyik ajtó mögött meghallják Charlene hangját, nyöszörög és sóhajtozik, Flynn már rúgja is az ajtót befele. Charlene izmos fiatalemberek gyűrűjében fekszik egy kereveten, akik azonban nem kínozzák, hanem kellemes masszírozással kényeztetik. Massza meg, ezt benéztük!, mérgelődik Flynn. Kiderül, hogy Charlene egy régi ereklye segítségével elhitette a törzs tagjaival, hogy ő inka istennő, ezért ajnározzák körbe a fiúk. (Ebbe beleértve minden egyéb szolgáltatást is…) Ezért érthető módon Charlene nem igazán érez kedvet a könyvtárba való visszatéréshez, Flynn tehát kénytelen bedobni az aduászt: Apep visszatért. Oké, reggel indulunk, változtat álláspontján Charlene, aki még mindig viseli egy nyakláncon azt a pecsétnyomót, amit A Júdás kehely átkában Flynntől kapott. (Ennek még biztos lesz jelentősége.)

librarians_3_2_02.JPG

Flynn és Eve egy szobában és egy ágyban tölti az éjszakát, hogy ott mi történt, azt majd egy másik hogyvoltban mesélem el, gyerekek. A párbeszédes részből mindenesetre megtudjuk, hogy Eve szívesen venné, ha nem csak szolgálati utak alkalmával jutnának el Flynnel ilyen szép helyekre, hanem normál vakáció során is. Reggel felkeresik Charlene-t a szobájában, de a nőnek hűlt helye, a földön viszont egymás hegyén-hátán hevernek a jóképű masszőrsrácok hullái. Nyakukon karmolásnyomok, úgy tűnik, egymást támadták meg. Ezt a feltevést megerősíti a falra rajzolt Hórusz szem is, Apep járt itt, ez nyilván az ő műve!

librarians_3_2_03.JPG

Vissza az Annexbe, ahol Flynn azon ügyködik, hogy a hátsó ajtó beállításait némileg áthangolva keressék meg Charlene-t. Jenkins tiltakozik, ő tervezte az ajtót, és az csak helyszíneket tud megtalálni, személyeket nem. (És gyorsított személyeket?, vetném közbe megint, de tudom, hogy most nincs idő léhaságokra.) Flynn ezzel mit sem törődve tovább tekergeti a beállításokat, Jenkins meg hosszú monológba kezd Charlene-ről. Akit mi leginkább úgy ismertünk meg a filmekből, hogy ő a Könyvtár könyvelője, de Jenkinstől még olyanokat is megtudunk, hogy őrangyal is volt és rendkívül régi és mély kapcsolat fűzi a Könyvtárhoz. Eközben Flynn végez a beállításokkal és a többi könyvtárossal a nyomában átlép az ajtón, Eve még vált párszót Jenkins-szel, ami hiba, mert közben az ajtó lezárul.

librarians_3_2_04.JPG

Flynnék valami föld alatti helyre érkeznek, szigorú arcú fegyveres lép elő: Mit kerestek itt, nem vagytok fertőzöttek?, kérdezi. Mi könyvtárosok vagyunk, válaszolja Flynn az igazsághoz híven. A csávó neve Tom McCormick, Charlene-ről nem tud semmit. Váratlanul bekapcsol a riasztó, Tom maga után inti Flynnéket és elvonul velük a központi bunkerbe. Ott találkoznak a létesítmény biztonsági főnökével, Becker hadnaggyal, aki bizalmatlan arccal vizsgálja az érkezetteket. De azért hajlandó elmondani, mi történt itt: ma reggel egy robbanás miatt lezárt az egész kommunikációs rendszer, és a katonák valami fertőzés következtében egymás ellen fordultak, emiatt Beckerék kénytelenek voltak bezárkózni ide. Velük van még Kelly Nelson tudományos kutató, akiről kiderül, hogy Tom csaja.

librarians_3_2_05.JPG

Flynn, a gyors döntések embere szerint a szerverszobába kell eljutni és onnan megpróbálni felülírni a lezáró kódot. Az odaút azonban veszélyes, ezért Ezekiel némi hekkeléssel átalakítja a tűzjelző rendszert sima hőérzékelőre, amivel egy kijelzőn lehet követni, merre járnak a fertőzöttek az épületben. Minek ennyit cicózni, hiszen azok is csak emberek, akadékoskodik Flynn, mire válaszul a távolból farkasüvöltés hangzik fel. Vagy mégsem?, fülel feszülten Flynn. Ezekiel, Flynn, Tom és Becker elindul a szerverszobába, közben walkie-talkie-n tartják a kapcsolatot a hátramaradt Cassandrával, Kellyvel és Jake-kel. Váratlanul sárgás szemű lények rohannak rájuk, Flynnék az utolsó pillanatban tudják csak lezárni előlük az utat egy védőráccsal. Ez bizony lycanthropia fertőzés, erről kár lenne vitát nyitni, a társaik farkasemberekké változtak, mondja Flynn Becker felé fordulva.

librarians_3_2_06.JPG

Az Annex ajtaján némi kalibrálás után Eve és Jenkins is sikeresen átjut, viszont ők valami erdőbe érkeztek, bár Jenkins szerint a többiek nem lehetnek 5 mérföldnél messzebb. Az utat katonai sorompó és őrbódé zárja le, a hozzá tartozó őrrel, aki nő és Rubin őrmesternek hívják. Eve előadja magát, mint Baird ezredes, a NATO-tól érkezett ellenőr, az őrmester nagyon készséges: Biztos a föld alatti laboratóriumba akarnak menni, jöjjenek utánam, mondja és elindul a vendégekkel. (Az őrhely elhagyása az egyik legsúlyosabb függelemsértés a katonaságnál, ezt viszont nem léhaságból mondom.)

librarians_3_2_07.JPG

A szerverszobában Ezekiel rájön, hogy minden fájl sérült, csak egy pár másodperces videót tud helyreállítani, amin védőruhás emberek valami részecskegyorsító körül sertepertélnek és az egyik védőruhás nagyon emlékeztet Charlene-re! A felvétel azzal ér véget, hogy a gyorsító felrobban és a körülötte lévők meghalnak. Flynn nem hisz a szemének, ez kizárt, Charlene többezer évig volt őrangyal, ne már hogy egy ilyen robbanást ne éljen túl. A felvételt látta Cassandra is a központi bunkerben, és azt találja ki, hogy a bináris kódokhoz hozzáférve megpróbál további felvételrészleteket előbányászni.

librarians_3_2_08.JPG

Flynn úgy dönt, meg kell vizsgálni a külön teremben összegyűjtött tetemeket, hátha Charlene köztük van és csak megsebesült. Elindulnak, de az egyik folyosón megtámadják őket a farkasemberek, mögöttük Anubis szelleme is megképződik. Tomot az egyik átváltozott katona magával rántja a mélybe, úgy tűnik, Kellynek új boyfriend után kell néznie. Egy másik farkasember Ezekielre rabol rá és megharapja a karját, a tolvajnak csak heves küzdelem után sikerül lerúgnia magáról a támadót, aki szintén a mélybe zuhan.

librarians_3_2_09_1.JPG

Miután megszabadulnak a veszélyből, Flynnék szétnéznek a tetemek tárolására használt szobában, de Charlene nincs ott, az egyik fiókból viszont előkerül a nyaklánc a pecsétnyomóval. Cassandra sikeresen előbányászott egy újabb videorészletet, amin látszik, hogy Apep megszállta Charlene-t, sőt az is, hogy Anubis előlép a gyorsítóból. Ő volt az első farkasember, mondja Jake, aki időközben csatlakozott Flynnékhez. (Bocsánat, de ide megint be kell tennem egy léhaságot: a párbeszéd az Ifjú Frankensteinből megvan? „Werewolves! – Where? – There! There wolves, there castle!”)

librarians_3_2_10.JPG

Cassandra másik felfedezést tesz: a gyorsító pont egy Ley-vonalon fekszik, emiatt Apep időgépként tudta használni és idehozta vele Anubist. A terem falán Flynn feliratot fedez fel (ötös alliteráció, csak jelzem): „Alexandriában a könyvtár az én legyőzésemre épült. Feltámadásom a könyvtár végének kezdete. Veletek kezdem.” Ezalatt Rubin őrmester az erdőn át vezeti Jenkinséket, akik egymás közt halkan beszélgetnek. Eve biztos benne, hogy Jenkins és Flynn valamit titkolnak előle: Jobb lesz, ha elmond nekem is mindent, tudnom kell, hová tűntek a könyvtárosaim, pattog az ezredes. Ekkor az őrmester lép oda hozzájuk ily szókkal: Bocsánat, de véletlenül meghallottam, hogy eltűnt négy társuk. Nem mondtuk, hogy négyen voltak, csap le rá Eve, és innen már egyenes az út a felfedezéshez: Apep áll előttük az őrmester alakjában!

librarians_3_2_11.JPG

Az isten szeme feketébe vált, Jenkins csak egyetlen menekülési útvonalat talál: derékon ragadja Eve-et és a magas partszakadékról magával rántja a mélyben hömpölygő folyóba. Na ez derék. Viszont sajnos elvétik a célt és nagy puffanással a köves partra zuhannak, Jenkins van alul. Ez amúgy kitűnő szexpóz, de mivel most nem érünk rá léhaságokkal foglalkozni, szögezzük le: a halhatatlan Jenkins így védte meg Eve-et, hogy ne zúzza össze magát a köveken. Apep lekémlel utánuk a magasból, és mivel halottnak hiszi őket, elégedett mosollyal távozik. Kis idő múlva Jenkins feltápászkodik és szidja magát, amiért így elhibázta a folyót. Na de mindegy, ez az előnye a halhatatlanságnak, akárhová zuhanhatsz; a derekam azért rohadtul fáj, morogja maga elé. Leporolják egymást és sietnek tovább, na jó, ez azért túlzás, inkább gyorsan botorkálnak. Utoljára akkor fájtam így, amikor kiugrottam a Hindenburgból, mondja Jenkins, mire Eve „sót vegyenek” játékkal helyrerántja az örökéletű derekát. Cserébe Jenkins elmond neki mindent a Jó és a Gonosz közelgő csatájáról.

librarians_3_2_12.JPG

A laborban Jake vizsgálja Ezekiel karját, a társuk ugyan még nem kezdett el átváltozni, de nem sok ideje maradt. Becker viszont közben bekapcsolja az önmegsemmisítőt, mert a biztonsági előírás szerint ilyenkor nincs más megoldás, csak így lehet megakadályozni, hogy a farkasemberek kiszabaduljanak a létesítményből. Majd terminátor üzemmódba vált és egyedül indul neki a falkának, akik persze rövid időn belül elkapják és szétmarcangolják. Ennek most mi értelme volt?

librarians_3_2_13.JPG

Flynn rezignáltan mered maga elé, nem hiszi el, hogy ilyen könnyen benézte Apep csapdáját. Eléggé össze van zuhanva, a többiek aggódó arccal nézik, még nem látták ilyen letörtnek. Jake sürgetésére gyorsan tervet kovácsolnak, az önmegsemmisítő leállításához le kellene kapcsolni az energiafejlesztő rendszert, ami persze egy másik helyiségben van, Kelly szerint három kar egyidejű elfordításával lehet leállítani a visszaszámlálást. Ezekiel vállalja, hogy kimerészkedik a farkasemberek közé, mert a szaga már farkasra emlékeztet, ezért Flynn szerint közéjük valónak tartják majd (a szag minőségét Flynn gyorsan le is ellenőrzi). Szükség esetén Ezekiel a folyosó falán futó gőzvezetékkel utat tud majd nyitni a vadak között. Ezekiel már indulna, de Flynn utánaszól: Lehet ám, hogy tévedek ezzel a szag dologgal kapcsolatban, és mégis bántani fognak. Mire Ezekiel: Legalább azzal a boldog tudattal halok meg, hogy egyszer az életben te is tévedtél.

librarians_3_2_14.JPG

A tolvaj kimerészkedik a vadak közé, akik elkezdik szagolgatni, de végül átengedik. Ezekiel lekapja a falról a gőzvezeték csapját és kinyitja, a farkasok szűkölve menekülnek a forró gőzsugár elől. Szabad az út Flynnék előtt, odarohannak a kapcsolóhoz, háromig számolnak, de Flynn-nek hirtelen eszébe jut valami. Ahelyett, hogy lekapcsolnák a rendszert, várják meg, amíg a központi mag elkezd leolvadni, és tereljék oda a farkasokat. 43 másodperc áll rendelkezésre, amíg a tényleges leolvadás megkezdődik, ez talán elég lesz. Hogy mire, az mindjárt kiderül. Flynn magára vonja a farkasok figyelmét és a maghoz csalogatja őket, közben megérkezik Apep is, a nyomában Anubis-szal. Erősítésül ekkor befut Jenkins és Eve, a szőke ezredes szétcsap a farkasok között, pont ekkor indul meg a leolvadás. A központi mag elkezdi beszippantani a farkasembereket, majd Anubist, utoljára Apep kerül sorra, nagyon kapaszkodik, közben szidja a Könyvtárost és fenyegeti: Még találkozunk!

librarians_3_2_15.JPG

Az energiamező végül kiszippantja Rubin őrmester testéből Apepet, a szerencsétlen nő kábultan néz maga elé, nem érti, mi történt vele. Pont 42 másodperc telt el, a csapat gyorsan lekapcsolja a rendszert, az önmegsemmisítő leáll, mindenki örül. A könyvtárosok elköszönnek Rubintól és Kellytől, majd a sebesült Ezekiellel visszatérnek az Annexbe. Jenkins farkasfűből (Aconituj lycoctonum) készített teával kúrálja a tolvajt, aki hamarosan újra a régi. És még egy jó hír: Cassandra Merlin gyógyító varázslásának alkalmazásával még újabb részletet tudott helyreállítani a megsérült videofelvételből. Ezen viszont jól látszik, hogy a korábban Charlene-nek vélt védőruhás alak nem Charlene volt, hanem a katonai nyilvántartás szerint egy bizonyos Victoria Moore tizedes. Tehát akkor Charlene-nek mégis sikerült megszöknie!, örvendezik Flynn.

librarians_3_2_16.JPG

A Könyvtáros úgy dönt, egymaga indul megkeresni Charlene-t, nem akarja egy ilyen veszélyes feladatba bevonni se a társakat, se Eve-et. Titokban lelép, de azért Jenkinst megkéri, adja át az ilyen tartalmú búcsúlevelét a szőke ezredesnek. És nyugodj meg, mindenképpen elviszlek vakációzni, zárul a levél. Eve elgondolkodó arccal olvassa a sorokat, ezek szerint pár rész erejéig megint nélkülöznünk kell Flynn Carsent.

librarians_3_2_17.JPG

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nagymakki 2017.02.04. 15:50:55

Feliratot hol lehet találni a 3. évadhoz?? Köszi :)

Gabba 2017.02.04. 22:54:54

@nagymakki: nem tudom, én angol felirattal nézem

tinipuma 2017.09.04. 17:24:49

Nem hibáztathatom Charlenet, biztos meghallgatta belinkelt számot és elmenekült :D
Jó kis rész volt ez is, bár lenne egy ereklyém...
A "sót vegyenek" játék nagyon tetszett!

Gabba 2017.09.04. 19:48:39

@tinipuma: mármint olyan, amitől perui fiatalemberek csoportosan masszíroznak? :)

és ha már komment, akkor most javítom a farkasfű latin nevét, nehogy valaki véletlenül rossz teát készítsen :) helyesen tehát aconitum lycoctonum

tinipuma 2017.09.05. 08:51:40

@Gabba: Jöhetnek csoportosan, de egyesével is :DD

Kapitánylány 2017.09.05. 12:11:37

@Gabba: igen csak el lehetett Eve és Flynn egymással foglalva, ha nem hallották a verekedést... :-)

legalább volt egy kis Grimm fíling is ezzel a lycantrópiával! a rész meg jó volt, úgy mint a hogyvolt! ;-)
süti beállítások módosítása