Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Lilyhammer 1x02 - The Flamingo

2016. december 08. 13:00 - robág

Egy kis emlékeztető után azt láthatjuk, ahogy a melák sofőr, Roar illetve a kissé eltévedt black metalos ürge, Viggo autóznak a sötét norvég vidéken. Lehet épp most mennek hazafelé ebéd után. Az út szélén belebotlanak egy félig az árokba borult kamionba. Miközben Viggo próbál utánajárni annak, hogy mi történt, valaki a fák között elbújva liheg. Roar közben benéz a csomagtérbe, ahol kisül, hogy olivaolajos dobozok vannak, tele jóféle üveg rozékkal! Felteszem így  akarták átejteni a rendőröket…hát, erre még Roar is rájött, szóval… Közben elkezdődik Johnny első órája az új kezdet kurzuson, amit már Sigrid tart. Johnny természetesen innen is elkésik. Rögtön van is kérdése, miszerint hogy megy az a norvégoknál, ha egy faszinak tetszik egy nő akivel a vonaton találkozott és utána is állandóan belebotlik. Sigrid csöppet sincs zavarban, ahogy egy igazi tanárhoz illik, ha diákja hülyeséget kérdez, szimplán meg sem hallja a kérdést.

kepernyofoto_2016-12-06_21_54_55.png

Roar közben a metalos Viggoval átrakja a pia egy részét a minibuszba. Roar csak bizonygatja, hogy ez mekkora biznisz lesz, neki aztán van orra az ilyenekhez. Első ránézésre arra fogadnék, hogy erre kegyetlenül rá fognak baszni, de hát majd meglátjuk. Igazából sokat nem kell várnunk, valamilyen jármű érkezik a sötétben, amitől mindketten be is szarnak, Viggo annyira, hogy kiesik az orrpiercingje is (komolyan… :D), azt keresgéli gügyén a hóban. Roarnak annyi esze még éppen van, hogy berángatja a másik szerencsétlen az autóba, oszt elhajtanak. Közben Johnny próbál jó nebuló lenni, de Jan valami hihetetlen bénán próbálja népszerűsíteni az amúgy elég unalmasnak hangzó közösségi programokat. Sigrid ezt követően egy arab pár férfi tagján próbálná imitálni a norvég bemutatkozást, de a fejfedős alak ebbe nem megy bele, nem engedi a vallása. Johnnynak ez persze nem tetszik, el is kapja a mosdóban a fickót, majd pár pofon kíséretében meggyőzi arról, hogy ne szarozzon következőre ilyen marhaságokkal. Barátunk szalad is rögtön Sigridhez, rázza a kezét veszettül, már nem kell bíztatni.

kepernyofoto_2016-12-06_21_57_39.png

Az árokba futott kamionhoz egy motoros banda érkezik. Kemények a srácok, kicsit befenyítik a sofőrt is, amiért veszni hagyta az árut. Amint az egyik medvetermetű motoros megtalálja a hóban a piercinget, felvetődik bennük, hogy vajon egy csapat csitri rabolhatta el az árut? Johnny közben Torgeirrel csináltatja meg a norvég háziját, amikor is befut a két bandita, Roar és Viggo. Sztorijuk szerint egy ismerős kocsmárosnak be kell zárnia és rajta maradt ez a csomó pia, amit ők megszereztek és most eladásra kínálnak Johnnynak. Ő elég tökösen tárgyalva a kezdetihez képest szinte tizedáron veszi meg a szajrét…nem hülye, nyilván sejti, hogy valami nem okés. Ezt követően Johnny a még berendezés alatt lévő bárjában eligazítást tart illetve egész jó motivációs beszédet nyom le a megjelent néhány rezignált negyvenes nőnek - ők lennének majd a későbbi pincérnők. Egyikük a szakszervezettel hozakodik elő, mire Johnny, csak hogy rögtön levegyék a többiek is, hogyan vélekedik az ilyesfajta dolgokról, csuklóból kirúgja a kérdezőt, ő már nem lesz pincér. A többieket már nem foglalkoztatja annyira a szakszervezet.

kepernyofoto_2016-12-06_21_59_54.png

Johnny egy kicsit letolja Torgeirt, hogy csak ilyen rusnya pincérnőket tudott szerezni, majd a végszóra pont megjelenik az egyik, közölve, hogy Johnnyt keresi egy rendőr. A rendőrnő Laila fiatal segédje, Geir tűnik fel, mert érdeklődik, hogy vajon még minding felléphetnek-e a bandájával, mert a korábbi tulajjal szerződése volt. Johnny rövid úton kitessékeli a balfácánt…nem éppen őt képzelte el a nyitóestre. Geir ezután szomorkásan járőrözik a városban Lailával. Kiderül, hogy Johnny korábbi élete felettébb hézagos, Geir szerint inkább arabnak néz ki, mint amerikainak, hiszen még Elvist sem szereti, akinek a zenéjét játszotta volna. Közben hirtelen megszólal a rádió, ami alapján tökéletesen megmutatkozik a norvég kisváros nyugalmas, állóvíz jellege: a rendőrök kollégái rádión keresztül megszopatják őket, miszerint egy fegyveres rabláshoz kellene menniük, öt támadóval. Ettől Geirnek párhuzamosan szorul össze a gyomra és az ánusza, de Lailának leesik a tantusz, hogy ez megint csak egy tréfa.

kepernyofoto_2016-12-06_22_01_27.png

Jan egy hangárszerű tornateremben oktatja önvédelemre a bevándorló fiatal nőket, közben természetesen kihasználva, hogy alkalmanként mintegy véletlenül és büntetlenül végigtapizhatja mindet. Megjelenik Johnny, mert szeretne néhány csinos csajt összeszedni a bárba pincérkedni, és ki más tudna ebben segíteni neki, mint a rutinos Jan. Amint Johnny megmutatja a tétovázó Jannak a kabátja zsebében levő kompromittáló képeket, rögtön beugrik neki pár név, két lány ott is van a tornateremben…hát, mit mondjak…mindenesetre szebbek mint a negyvenes matrónák. Közben az ifjú rendőr Geir és Laila, fáradtan hazafelé betér egy kis kajáldába, ami történetesen azé az arab emberé, akivel Johnnynak is meggyűlt a baja a tanfolyamon. Geir szórakozottan kapcsolgatja a pulton levő tévét, végül a 24 talán első évadánál köt ki, ahol Jack Bauer a változatosság kedvéért épp arabokkal harcol. Ez Yusufnek nem tetszik, felkapja a kapcsolót és kinyomja a tévét. Geir erre előhozakodik a norvég alkotmánnyal, miszerint neki joga van bárhol tévézni…nyilván ezért a passzusért hozhatták létre anno az egészet. Laila a kocsiból észreveszi, hogy a kajla Geir bent balhézik, és rövid úton lecsillapítja a kedélyeket.

kepernyofoto_2016-12-06_22_03_13.png

A komolytalan külsejű metálos csávónak sikerült pont abba a tetováló szalonba bemenni, hogy új orrpiercinget szerezzen magának, ami a motoros banda főnökéé…szerintem kegyetlenül meg fogják ruházni. Johnny rögtön csicskáztatja új beosztottjait, reggel a háza előtt lapátolják el a havat. Torgeir meg hoz neki valami szerkezetet, ami szerinte különleges piát csinál, bár inkább a középsulis kémiaórák tákolmányaira hasonlít. Ezután Johnny Sigriddel korcsolyázni megy, illetve tulajdonképpen csak a csaj korizik, Johnny azon röhög a pálya szélén, ahogy Jan milyen ügyefogyottan hülyíti a bevándorló csajokat. Miközben Johnny Yusuffal, illetve egy másik arab emberrel pakolgatja a kocsiban az esti vacsorához a cuccokat, Geir észreveszi őket. Eddig is gyanús volt neki Johnny, most meg kiderül, hogy az arabokkal pajtikál…ebből félreértés lesz.

kepernyofoto_2016-12-06_22_04_24.png

Sigrid egy szerencsétlen ugrást követően hatalmasat zakózik korizás közben, elterül mint a krumpliszsák. A ragtapaszos dobozával odaérkező Jan természetesen csak ront a helyzeten. Kicsit vicces látni, ahogy nem sokkal később Johnny elborult tekintettel tologatja Sigridet egy norvég kórházban… :D Miután pár percig tökölődnek az egyik akadékoskodó nővérkével, Johnny megelégeli a dolgot, begurítja Sigridet egy épp facebookozó-ebédelő dokihoz, kiveri a szendvicset a kezéből. Ezt követően a doktor készségesen ellátja újdonsült, elsőszámú betegét. Miközben az összevert doki Sigriddel foglalkozik, Johnny a feltöltős autójával elzúz Sigrid gyerekéért, Jonasért a suliba. Épp arra ér oda, hogy a kis Jonast néhány jobb karban lévő csemete megeteti egy kevés hóval…ott is előfordul az ilyen. Johnnynak látványosan nem tetszik, hogy az elkövető srácokat a nevelőjük nem botoztatja ezért legalább véresre, hanem inkább beszélgetni fog majd az esetről. Az autóban tanít egy kis gengszterfilozófiát a kis Jonasnak, miszerint a beszélgetéssel nem fogja megoldani a gondjait, inkább verje be a srácok orrát egy darab kővel. Felteszem majd ezt értékelni fogja Jonas nevelője is.

kepernyofoto_2016-12-06_22_07_32.png

A fárasztó napot követően Johnny Sigriddal iszogat a csaj házában. Épp indulni készül, de Sigrid a gipszes lábával még az ágyába sem tud elvergődni, ezért a mi lovagias Johnnynk ölben viszi el odáig. Itt persze már nem kell sokat várni, hogy elcsattanjon egy csók. A többit nem látjuk, bár Sigrid állapotát illetve Johnny korát figyelembe véve túl nagy variálási lehetőségük nem lehetett. (Remélem szegény Sigridnek nem mozdult el a törése…) Torgeir épp a tükör előtt nézegeti magát az új ruhájában, amikor rátörnek a kisvárost a markukban tartó motoros banda tagjai. Szerencsétlent odaszigszalagozzák egy székhez, és kérdőre vonják a lopott piával kapcsolatban. Szegény, csak felbőszíti a kis vörös főnököt, amikor tiltakozik, hiszen a helyiség, amiben vannak telistele van a lopott piával. Büntiből már vágnák is le az egyik ujját, de pont mázli,hogy betoppan két jövendőbeli pincérnő, így Torgeir megmenekül. (A bandáról annyit, hogy  a legmagasabb, legnagyobb tagjukat a két csajszi simán lefújta gázsprével…csicskák.) Miután Torgeir kiszabadult, odacsődíti Johnnyt is, aki kelletlenül, még - a szervezetét ért haemodinamikai átrendeződés következtében - kissé kótyagosan, gatyáját gyorsan magára rántva rohan a helyszínre.

kepernyofoto_2016-12-06_22_09_26.png

Úgy tűnik Geir elég megszállott lett Johnnyt illetően, a kapitányságon az asztala tele van csupa szeméttel, őmaga kócos, a falon meg különböző rosszarcú arabok vannak felragasztva. Lailának fejtegeti, hogy van valamilyen elmélete Johnnyt illetően, amit meg akar mutatni. Laila elég gyorsan lepattintja, megbeszélése van…meg Torgeir az éjszaka valószínűleg elfogyasztott töménytelen mennyiségű kóla és energiaital következtében elég zagyva volt. Laila épp azt magyarázza egy ügyvédnek, illetve a szénné tetovált védencének (ha jól emlékszem, ez volt a tetoválószalonos nő, akik megruházták Viggot, a vicces metálos fiút), hogy nem teljesen hihető az, hogy egy rakat pénzt nyert valaki a lovin, ha egyetlen egy ló nevére sem emlékszik, mikor benyit a zilált külsejű Geir. Laila idegesen kimegy, és végighallgatja, amint Geir kifejti, miszerint szerinte Johnny azonos egy Suleyman nevű arab terroristával (tényleg hasonlítanak). De Laila reakciója csak annyi, hogy menjen szerencsétlen inkább haza és ne nézze annyit Jack Bauert.

kepernyofoto_2016-12-06_22_10_55.png

Közben Johnny és Torgeir elindulnak, hogy leszámoljanak a motorosokkal. Az egyiket meg is találják reggelizés közben (a motorja, egy feltuningolt robogó) kint áll az utcán. Ráadásul ez a nagydarab főszer, Arne. Johnny hidegvérrel, olyan gengszteresen belehajt a motorkába, mire Arne dühödten szalad ki. Sokat nem tud beszélni, mert Johnny parasztlengője azonnal földre viszi a melákot. Ennek ellenére nem annyira segítőkész, mint azt Johnny elvárná, így pusztán motivációs okokból ellátogatnak a városka méltán híres sísáncaihoz. Arne egy bukósisakkal felszerelkezve kapaszkodik fent, de Johnnyék nem szaroznak, mivel nem beszélt, így megnézik mekkorát tud ugrani. Úgy dönteken a távolság nem is olyan rossz, de a nem túl elegáns földetérés miatt levonnának tőle pár pontot. Arne az alacsony pontozástól megijedve, illetve abbéli szándéka céljából, hogy egy-egy ép csont is maradjon mammutnyi testében, felfedi bandája titkos találkahelyét. Johnny és Roy, a két bandavezér, viszonylag hamar szót értenek egymással. Elvégre üzletről van szó. Johnny felajánlja, hogy tisztára mossa Roy pénzét a bárján keresztül, persze némi pénzjutalom illetve rendszeres piaszállítmányok fejében. Roy, okos ember révén belemegy az alkuba, különösen, hogy az ügyvédje - akit láttunk a rendőrkapitányságon - is támogatja. Szegény Arne szinte sírógörcsöt kap, mikor ezt megtudja.

kepernyofoto_2016-12-06_22_24_06.png

Másnap este van a bár nyitóbulija. Szegény Sigrid nem tud elmenni, mert jelenése van Jonas sulijában…a srác állítólag kiverte egy srác két fogát. Sigrid nem nagyon érti a helyzetet, Johnny meg csak büszkén röhögcsél. Torgeir közben bemutatja a pincércsajokat, akiknél a szaktudáson felül valószínűleg a csöcsfaktor is szerepet játszhatott a kiválasztásnál. A buli közben a motorosok hátul pókereznek. Johnny behozza Roart, aki ugye lenyúlta a piákat, és elintézi, hogy Roy bandája ne verje azonnal péppé. Miközben a jól sikerült buli után számolgatják a lóvét Johnny otthonában, Torgeir lemegy a pincébe tölteni egy adagot a piacsináló gépből. Nem zavartatja magát attól, hogy a gép folyamatosan baljós füstöt áraszt. A bajra nem is kell sokat várni, hatalmas robbanás rázza meg az épületet, jó, hogy nem repült az egekbe. Johnny elzavarja a tűzoltókat egy adag lóvé segítségével, de a szomszédja, Laila ragaszkodik ahhoz, hogy bemenjenek. Persze Johnny sem most kezdte, követeli a hivatalos papírt, amije persze Lalilának nincs. Azzal zárunk, hogy Lalila másnap fontolóra veszi Geir elmebeteg ötletét, miszerint Johnny egy megbújó terrorista…balhé az még lesz itt.

Címkék: Lilyhammer
1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

W.Jack. 2016.12.09. 11:11:43

Pont aznap szippantottak magába kakasszótól alkonyatig egyetemünk mesés előadótermei, amikor megérkezett a várva várt poszt. Ma olvasva is tetszik, köszönöm :)
Az nekem nem esett le, hogy Geir a 24-re kapcsolta a tévét az arab kajáldában, jól jött, hogy a hv-ba belekerült.
Johnny óriási figura,imádom. Annál jobban már csak ezért a szuper "a szervezetét ért haemodinamikai átrendeződés következtében " kifejezésért voltam oda :D
süti beállítások módosítása