Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Grimm 5x06 – Wesen Nacht

2016. december 08. 15:00 - Kapitánylány

„Ébredj, lázadj, vagy légy örökké elbukott!” – John Milton: Elveszett Paradicsom

Csődület készülődik, a fő pikkelyestől meg is kapják a címeket, ahol le kell csapniuk, ha valaki bent lesz, az úgy járt. Éjfélkor kezdődik is a balhé, számos boltot vernek szét, az egyik tulaját megölik, míg egy másikat elrabolnak, a falra festékkel fújnak, mibe fogadunk, hogy a karom jel került fel?
01.jpg

Trubel-t rémálmok gyötrik, arra riad fel, hogy Nick a bömbölő Kelly-vel épp pelenkacserére igyekszik. Adalind is belibben, közli a lánnyal, hogy már 25 órája aludt, de megy is leváltani Nick-et, biztos van megbeszélnivalójuk. Hadrianus Fala – így nevezik azt a titkos kormányzati szervezetet, amely Trubel-t is alkalmazza, mint Grimmet a lázadó keveréklények ellen. Steward halála óta figyelik őket, mindenről tudnak, úgy mint Adalind újabb babája, de szerencsére Kelly már nem kell nekik. Lemennek a motort is megcsodálni, de ez nem sokáig tart, Hank csörög: komoly ügyük van.

02.jpg

A városban több helyen is randalíroztak, egy ember meghalt, több megsérült és egyet elraboltak. Az üzletrombolásokban nincs összefüggés, de Wu-nak van egy megérzése, a pékségben talált valamit, még pedig a karom jelet. A feladat adott, ki kell deríteni, hogy melyik üzletnek volt esetleg féllény a tulaja, ki az elrabolt ember és a legfontosabb, kik tették mindezt!

Rosalee és Monroe a híradást figyelik, megdöbbenten látják, hogy Xavier-t, a péket elrabolták. Bud érkezik meg hozzájuk, nagyon rossz érzése van! Jogos is a félelme, Xavier-t azért rabolták el, hogy információkat adjon Monroe-ról!

03.jpg

Az őrsön nem tudják egyik bandához sem kötni a balhékat, és nem csak Portland-ben, hanem Seattle-ben és Eugene-ben is történtek hasonló esetek. A fiúk osztanak-szoroznak, tán keveréklény felkelés készülődik? Ekkor csörren meg Nick mobilja, Monroe-ék jelentkeznek be, több ismerősük is a vandalizmus áldozata, Nick és Hank indul is hozzájuk.

Adalind érkezik meg a motort bütykölő Trubel-hez, ismerkedni szeretne egy kicsit. A lány rögtön rá is kérdez, hogy van valami Nick és közte, hisz egy ágyban is alszanak. Adalind hebeg-habog, az túl furcsa lenne, és egyébként is csak egymás mellett fekszenek, mert fél, nem pedig együtt. A témát Meisner és Diana felé terelik, Trubel nem győzi lesütni a szemét, amikor Diana-ról van szó, mert ugye Adalind úgy tudja, hogy a királyi családnál van. A beszélgetést a babaőrből Kelly sírása szakítja félbe.

04.jpg

A farkaslakban az eseteket beszélik át, szokatlan, hogy keveréklény keveréklényre támad, ebben valószínűleg „Occultatum Libera” banda keze van. Wu közben a takarító tulajokat próbálja meg kihallgatni, de nem sokat tud meg, nem nagyon állnak vele szóba. Bemasíroz a pékségbe, ahol Xaviert-t találja meg, a férfi kétségbeesetten kér segítséget.

Renard századossal vesznek fel támogatói videót, az asszisztens szerint nagyon jó volt, csak ki kellene kapcsolni a rendőr programot és mondjuk vegye fel a szomszéd stílust, szóval legyen laza!

05.jpg

A fűszerüzlet alagsorában Monroe elmeséli, hogy sok lázadás mögött keveréklények vannak, mint például a bostoni teadélután. Azonban most az áldozatok egyike se volt bandatag, érthetetlen ez az egész. Wu hívása szakítja őket félbe, Xavier-t a kórházban őrzik, sikerült megszöknie, indulnak is kihallgatni. Xavier nem tud sokat mondani, legtöbbször be volt kötve a szeme, a fogva tartója elaludt, így tudott elszökni miután leütötte. A támadókról nem szeretne személyleírást adni, fél, hogy megölnék ezért. Nick ekkor kiteríti a Grimm kártyát, Xavier át is változik undorító „Hasenfussige Schnecke” csigaszerű lénnyé, még Nick se tud ránézni. Nick arról biztosítja a férfit, hogy meg tudják védeni, így Xavier beleegyezik. Átnézi a könyvet, de a fő pikkelyesnél egy kukkot sem szól, igaz utána az egyik tettest, Billie Trump-ot azonosítja.

06.jpg

Nyomozópárosunk a századosnak jelent az ügyről, itt az ideje, hogy a bevallják a Chavez ügyet is, Renard nem boldog, de csak annyit tanácsol, hogy az FBI ne jöjjön rá semmire. Nick és Hank legjobb esélyüknek Billie-t tartják, a százados ki is adja az utasítást, hozzák be a nőt, Xavier-nek azonosítania kell. A pékünk persze begyullad, nem hajlandó Billie-re rámutatnia, így el kell engedniük, ha nem történik valami. Nick megoldásként felhívja a házaspárt, jöjjenek be megnyugtatni Xavier-t. A terv beválik, Rosalee és Monroe megnyugtatja a péket, biztosítják róla, hogy teljesen megbízhat Nick-ben!

07.jpg

Billie nem sokat mond nekik, az ügyvédjét követeli csak. Nick kénytelen elővenni a Grimm kártyát, ez meg is hozza az eredményt, a lány berezel, hogy meg akarják ölni, így már hajlik a megegyezésre. Megadja a banda fejének a nevét, majd fel is hívják Dallas-t, aki a gyárban szeretne találkozni a frissen kiszabadult lánnyal. Nick alaprajzot szeretne a lánytól, aki nem hajlandó felvázolni, de a százados átváltozva hat a lányra, közben Wu is berosál a féllény főnökétől!

08-1.jpg

08-2.jpg

Meisner, aki korábban már megjelent a pékségben, most a rejtélyes cellához megy, a lakója végre elhagyhatja a helyet.

Rosalee is azonosítja Dallas-t, nincs róla jó emléke, erőszakos alak. A fiúk elindulnak a rajtaütésre, a lány felajánlja, hogy hazaviszi Xavier-t. Az autóban Rosalee kérdezősködik, a férfi nem akar nagyon beszélni, de így is elkotyogja, hogy szörnyű dolgok vannak készülőben. A nőnek feltűnik ez a mondat, mit hallott Xavier? A férfi összeroppan, kényszerítették erre az egészre, az egész egy csapda!

09.jpg

A gyárnál a csapat Billie-vel kiegészülve igyekszik befele a találkozási pontra. Nick-nek túl gyanús a lány nyugalma, rá is kérdez, de ekkor Monroe telefonja szólal meg, Rosalee kétségbeesetten kiáltja bele, hogy ez az egész egy csapda! Billie üvöltözve rohan el, lebuktak, ideje támadni. A csapat az egyik épületbe vonul el, a küzdelem kilátástalan, egy szobába zárkóznak be. Már készülnek rájuk ütésre, de ekkor kívülről ordítások hangoznak fel, Nick merészkedik ki körülnézni. Halottak mindenütt, ekkor támad rá Dallas, már éppen kivégezné a Grimmet, amikor a pikkelyest valaki a magasba emeli, majd le is ejti. A platinaszőke nő hátrálni kezd, majd a fénybe kerülve mindenki láthatja ki ő: Juliette az!

10.jpg

Hogynemtudunkmegszabadulniettőlaribanctólmár?

Címkék: grimm
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2016.12.08. 15:55:13

juliette pffff
de mit akartak vajon monroe-tol, hmmm.
ez a bostoni teadelutanos es tsai celzas meg irto erdekes volt :)

Pácsó Ármándó 2016.12.08. 16:42:41

TuTTam! TuTTam! Úgy tudtam, hogy Julis visszatér! És pont a legjobbkor! :-))

Kapitánylány 2016.12.08. 17:23:46

@Biriksz_Krokiksz!: @Pácsó Ármándó: hagyjuk, anno is kiborultam ezen... miért? miért? MIÉRT?

Monroe szerintem azért kellett, hogy csapdába csalják az egész bagázst, szerintem.

2016.12.08. 17:31:18

@Kapitánylány: figyelik oket ŐK is, jujj!
viszont juli remes parokaja jol jonne nekem szilveszterkor ;)

Gabba 2016.12.09. 10:10:21

@Kapitánylány: Julis azért kell vissza, mert új kellékes került a showba és ki akart próbálni pár műhajat...
sztem már küldött @Biriksz_Krokiksz!: nak is egy tiszteletpéldányt :)

Pácsó Ármándó 2016.12.10. 08:19:08

@Gabba: Szerintem jól áll neki, olyan titokzatos lesz tőle az arca :-)

Pácsó Ármándó 2018.04.24. 10:46:55

A csigalény nagyon jól néz ki! :-)
süti beállítások módosítása