Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Sötét árvák (Orphan Black) 1X01 – Natural Selection

2016. december 03. 11:00 - Bruti

A nyitó képen egy vonaton utazik főhősünk. Sarah Manning, aki álmából riad a hangosbemondóra. Az ő állomása következik, így leszáll és a peronon, hív valakit és közli vele, hogy újra a városban van. Közben figyelmes lesz egy lányra, aki precízen lepakolja a cuccait a peronra, majd megfordul. Ránéz Sarah-ra, és itt jön a döbbenet, hisz saját maga áll vele szemben. De a lány arcán valami borzasztó keserűség látható és nem áll meg, hanem az érkező vonat alá veti magát. Sarah csak áll ott ledöbbenve, majd amíg mindenki a balesettel van elfoglalva, felkapja a lány táskáját és elrohan.

vlcsnap-00002.jpg

Már kint vagyunk az utcán, ahol hősünk behúzódik egy kiszögelésbe, hogy átvizsgálhassa a táska tartalmát. Némi kápét talál, amit rögtön le is nyúl, egy a flepnit amire Elisabeth Childs van írva, két telefont és egy lakáskulcsot. Ugrunk egy bárba, ahol Sarah egy barátjával találkozik, aki első blikkre tuti meleg. Meg a másodikra is. A fickót Felixnek hívják és régi ismerősök lehetnek, mert pár perc múlva Sarah előhúz egy nagy csomag kokót, majd megkéri a srácot, hogy adja el. A pénz arra kéne, hogy az egy éve nem látott lányát, Kirát elvigye magával. De a lényeg, hogy Sarah rátér a vasútállomáson történtekre. Mikor előhúzza a személyit, Felix eléggé ledöbben, de aztán arra jutnak, hogy lehet ikertesó vagy valami hasonló. Sohase lehet tudni, hisz Sarah árvaként nőt fel. Megcsörren a halott lány egyik telefonja, de Sarah nem veszi fel, inkább elmegy a lakásásra. A csaj elég szép környéken lakik, és a kecó is igen pazar.

vlcsnap-00003.jpg

Felix egy barátját látja vendégül, majd miután végeztek a szexel, rátérnek a bizniszre. Sarah kokója elég gyenge minőség, csak tíz rongyot akar érte adni a pali, de ekkor valaki borzasztóan verni kezdi az ajtót. Felix eldugja a cuccot, majd ajtót nyit Vicnek, aki Sarah volt palija, és tőle származik a kokó. A fickó elég ideges, Sarah-t keresi, majd megfenyegeti Felixet, hogy kerítsék elő a kábszert, mert bajban van. És ha ő bajban van, akkor Felix, meg Sarah is. Ahogy elviharzik, Felix felhívja barátnőjét, aki még mindig a halott lány lakásában nézelődik. Talál egy 75.000 dolláros bankszámlát, és lassan úgy dönt, hogy felveszi a lány azonosságát. Már csak azért is, mert egyelőre nem tudták azonosítani a lányt. Megnézi az otthon található videókat, gyakorolja a beszédstílusát, átfesti a haját, és felöltözik az ott talált ruhákba. Behalad a bankba és szól a bankárjának, hogy kivenné a pénzét. Közben kiderül, hogy széfje is van, de abban csak anyakönyvi kivonatokat talál, amik nem tűnnek nagyon fontosnak. Közben Felix felhívja a rendőrséget, hogy azonosítsa a lányt. Szerinte Sarah Manning a halott. Sarah-nak közben egy-két napot várnia kell a kápéra, így visszaindul új otthonába. De nem jut be, mert az utcán csikorogva megáll egy rendőrautó, kiugrik belőle egy fekete fickó és berángatja a kocsiba. Szemmel láthatóan ismerősök, csak Sarah még nem tudja honnan. Hamar kiderül, hogy Arthur (Art) az, aki folyamatosan hívogatta és valami nagyon sürgős dolga van vele.

vlcsnap-00004.jpg

Felix már bent van a patológián, hogy azonosítsa „Sarah” hulláját, amit sikeresen meg is tesz. Sarah és Art megérkeznek a rendőrségre, ahol hamar kiderül számára, hogy Beth, ahogy a kollégái hívják, egy nyomozó, akinek egy fontos meghallgatása van ma. Hogy mi a téma, ez akkora kérdés, hogy Sarah, tuti komolyabb összeget is adna annak, aki képbe helyezi, de nincs rá mód, hogy bárkitől is megkérdezze, ezért inkább berohan a budiba, és megissza a kézmosót. De így, ahogy írom. Előtte azért még felhívja Felixet, hogy leállnak a bulival, mert ez itt a rendőrség, de Fé nem veszi fel, mivel éppen azonosítja őt. Így kénytelen visszamenni a meghallgatásra, ahol megkérik, hogy saját szavaival mondja el a történteket, mire „Beth” nemes egyszerűséggel odahány az asztal közepére. A dolog bejött, mert Art és Sarah már a dokinál várakoznak, és a kollégája nyugtatja a lányt, hogy ilyen a rendőr élet, aki fegyvert hord, az néha tévedhet. Féhez újra benéz Vic, de most kicsit más a leosztás, mivel meleg barátunk egy nagy pofonnal indítja a színjátékot, és közli a pasival, hogy Sarah halott. Persze Vic nem veszi komolyan, még akkor is sumákolást sejt, mikor Fé az orra alá dugja a halotti anyakönyvi kivonatot. Egész addig nem hisz neki, amíg be nem mennek a hullaházba.

vlcsnap-00005.jpg

Sarah a pszichológusánál van, és azt próbálja beadni, hogy nem emlékszik semmire. Lassanként összeállnak a dolgok. Úgy néz ki, hogy szolgálatban lelőtt egy civilt, akinek fegyver helyett egy mobil volt a kezében. „Beth” játssza a hülyét, majd időt kér. Otthon már Fével veszik át a dolgokat. A srácnak gyanús, hogy a bankból elhozott papírokon szereplők mindegyike egy időben született Sarah-val, ráadásul még itt ez az iker dolog, szóval ő nagy utána járna. De nem Sarah, ő csak felvenné a 75 rugót, meg a lányát és lelépne. Fé emlékezteti, hogy egy napra hagyta Mrs. S-nél és tíz hónap lett belőle, szóval kicsit gondolkodjon el, mit csinál, majd otthagyja.
Sarah otthon pakolgat, mikor valaki nyitja az ajtót. Először pánikba esik, majd belép a pasija Paul, aki úgy gondolta, hogy inkább hazajön a meghallgatás miatt. „Beth” össze-vissza makog, nem sok értelmeset tud kihúzni belőle a pasi, viszont az megállapítja, hogy valami nincs rendben, ráadásul annak ellenére, hogy levágatta a haját, még hosszabb lett. Na, erre a csajnak nem sok mozgástere marad, szóval inkább lerohanja a fickót és a konyhaasztalon dugnak egy nagyot. Időhúzásnak kitűnő volt, mert a pasi elaludt, így megpróbál lelépni.

vlcsnap-00006.jpg

Kapcsolunk Fére, akinél már megint megjelenik az összetört Vic, és könyörög neki, hogy tartsanak valami megemlékezést Sarah-ról, mert így nem tudja elengedni. Hősünk közben kizsebeli Pault is, de a férfi felkel, mire a kínos beszélgetést azzal zárja rövidre, hogy megy edzeni. Még elkéri a srác kocsiját, de az inkább megmutatja, hol van a saját kocsija kulcsa. Kilép és lakás mellett ott parkol egy szép Jaguár, bepakol, majd elhajt. Viszont az utca túloldalán ott figyeli Art, aki elkezdi követni. „Beth” behalad a bankba, ahol végre felveheti a pénzét, majd felnéz Féhez. Amíg ő fent van, Art felnyomja a kocsiját, és megtalálja a pénzt. Sarah Fénél észrevesz egy szórólapot, amin az áll, hogy mikor és hol lesz a megemlékezés. Odahajt és látja ahogy Vic éppen beszédet mond az urnával, miközben különféle rosszarcú népek állják körül a tüzet. Sarah felhívja Fét, aki egészen jól szórakozik ezen, egész addig, amíg meg nem jelenik Mrs. S, Sarah gyermekével. Ez kiborítja a csajt, elindul vissza a kocsijához, ahol viszont egy újabb meglepetés éri. Egy nő várja, aki megint csak kiköpött mása, kivéve, hogy rövid vörös haja van. Kiderül, hogy ő Katja Obinger, és szerepel a bankból elhozott papírokon. Elég szarul van, mert véreset köhög, Sarah ott is akarja hagyni, de bevágódik a kocsiba és hamar rájön, hogy Sarah nem az, akinek gondolja. De sokat nem kezdhet az infóval, mert valaki fejbe lövi egy távcsöves puskával. Sarah ledermed, majd leveti magát az ülésre, miközben tovább lőnek rá. Beindítja a kocsit és elmenekül. Próbálja összekapni magát, amikor megcsörren Beth telefonja és ő felveszi.

vlcsnap-00001.jpg

A sorozatról bővebben az RTL Spike oldalán lehet olvasni.

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

teszt123456789 2016.12.05. 09:07:18

Hé Mindenki! Ez az a sorozat, amit fokozottan nagy hiba szinkronnal nézni, szóval ha tetszett a rész, akkor próbáljátok be eredeti nyelven, meglátjátok, megéri!

AnnieC 2016.12.10. 00:32:36

@teszt123456789: Valahogy eddig ez a sorozat kimaradt, ezt bepótoltam a napokban a blogposzt hatására így elég friss az élmény. Aztán most megnéztem a magyar előzetest.. Auhhh... a látottak és hallottak alapján nehezen hiszem, hogy az eredetiben legtöbbször nagyon jól eltalált és megkülönböztethető angol akcentusokat és szójárást át tudják ültetni magyarba megfelelő minőségben. Nekem már alapból a szinkronhang se passzol annyira de aki nem látta az eredetit, annak ez lehet, hogy nem zavaró, csak éppen más élményt kap magyarul.
süti beállítások módosítása