Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Marseille 1x08 - A végső csata

2016. november 25. 11:00 - robág

Az utolsó rész előtt ott hagytuk abba, hogy Anyu levetette magát a mélybe. Sajnos nem volt alatta trambulin, vagy ilyesmi, legalábbis abból ítélve, hogy eszméletlenül szállítják kórházba. Szegény Gerard szóhoz sem jut…kemény időszakon van túl amúgy is, erre még ez is. Széparcú a kórházban sír a vállán. A jelek szerint őt is megviselte, hogy úgy hullanak körülötte az emberek, mint a legyek. Egy doki közli velük, hogy a sérülést figyelembe véve legjobb esetben is egész életében fájdalmai lesznek…ha peches akkor meg ezentúl csak pislogni fog tudni. Ezek után Széparcú bevallja, hogy pár napja járt már itt, amikor is Csínót siratta. Szerinte mindenről Szőke tehet, a kis galád. Közben láthatjuk az emlegetett Szőkét is, amint egy valódi elmebeteghez hasonlóan magában beszél, szinte teljesen begolyózott a stressz hatására.

kepernyofoto_2016-11-22_21_04_38.png

Valami kórházi nagykutya jön ki Anyu szobájából - ő valamilyen kalodába kötözve fekszik mozdulatlanul - és biztosítja Gerard, hogy mindenben a szolgálatára lesznek. Elvégre mégiscsak egy polgiról van szó…jár a seggnyalás. Széparcú kicsit felhúzza magát, hogy apuci otthagyja anyucit, de hát kezdődik ugye a tévés vita. Gerard megnyugtatja, hogy ki fogja csinálni, élő egyenesben. Gerard politikustársai szinte lemennek hídba attól, ahogy a polgi megjelenik a helyszínen - olyan, mintha egy kocsmai éjszaka után lenne, borosta, gyűrütt ing, fésületlen sérő…de legalább a pocak még mindig tart. Miközben Gerard próbálja összekaparni magát az élő adásra, Szőke flörtöl egy kicsit az őt sminkelő csajjal, de az egyszerűen lepattintja…szegény nem ehhez van szokva.

kepernyofoto_2016-11-22_21_09_02.png

Elkezdődik az élő adás, a két résztvevő között elég nagy a kontraszt, Szőkét mintha skatulyából húzták volna elő, Gerard meg…na… Rögtön az elején nekiszegezik a kérdést, hogyha már egyszer visszavonul, hogyhogy úgyjból elindult a választásokon. Erre ő rutinosan mismásol kicsit, fél perc múlva már a riporter sem emlékszik a kérdésre. Közben Anyut kihozzák a kórtermébe, egyelőre csak nyöszörögni tud. De úgy tűnik szerencséje volt, az orvosa szerint pár hónapig nyakmerevítőt kell viselni, oszt jónapot…tényleg olcsón megúszta. Ezt Széparcú rögtön meg is írja Gerardnak, aki ezt olvasva az eddigiekhez képest még indiszponáltabbá válik. Elég hatásvadász módon élőben kijelenti, hogy ha az urak megbocsájtják, ő most lelépne a kómás, haldokló feleségéhez… Ezen a minden hájjal megkent Szőke is meglepődik. Gerard pont jó időben lépett le a vitáról, Szőke már éppen próbált volna bedobni egy régi újságcikket Gerard piszkos kis ügyeiről.

kepernyofoto_2016-11-22_21_13_35.png

Gerard a kórházba érve egyből kéri az ottani nagykutyát, hogy ha lehet ne derüljön fény arra az apróságra, hogy nemrég élőben azt mondta, hogy a felesége kómában van, illetve haldoklik - ehhez képest ugye, most tért magához. Mindenesetre úgy tűnik bejött a kis trükk, a legfrissebb felmérések szerint Gerard átvette a vezetést Szőkétől…megsajnálták szegény fejét. Szőke a főhadiszállásán magába roskadva nézi az eredményeket. Az az ötlete támad, hogy a nimfó titkárnővel felhívatja Széparcút, hátha tud valami infót mondani Anyu hogylétéről…gondolom bűzlik neki kicsit a sztori. De a nimfó csaj közli, hogy többé nem hajlandó a jövőbeli juttatások reményében az ölében lovagolni - hiszen épp most veszti el a versenyt - és amúgy is tudta, hogy csak kihasználja. Ezek után a köpönyegforgató pénztárnok is veszi a kabátját, elhagyja a süllyedő hajót. Szerencsétlen még Kószától is kap egy üzenetet, hogy ezennel a maffia is kivonult a háta mögül. Enny, kész.

kepernyofoto_2016-11-22_21_14_38.png

Gerard a felesége mellett szunyókál a kórházban, egyszercsak az asszony magához tér. Gerard nyugtatgatja, hogy minden okés lesz, itt van mellette. A nő szemére veti, hogy bezzeg korábban ez nem mindig volt így…a jó Szőkére persze lehetett számítani. Széparcú összefut a meleg szerkesztőjével, egy kávé mellett diskurálnak arról az ügyről, ami után Széparcú eddig rohangált. Rájött, hogy Szőke anyja börtönben csücsül valami régi bankrablás miatt, ami során az egyik szemét is elvesztette, de nem tudja, hogy ki lehet a fazon apja, ezért inkább személyesen lemegy, hogy beszéljen a nővel. Gerard a kórházban bevallja a feleségének, hogy mivel régóta tud a nő betegségéről, emiatt akarta abbahagyni a politikát…csak ugye aztán történtek dolgok. Előkerül Széparcú is, kicsit kesereg azon, hogy ugyan már miért vetette le magát az anyja a mélybe. Eközben Szőke azon elmélkedik, hogy vajon mikor kerülhetett a szar a palacsintába. Lassan rájön, hogy Kósza is elég rendesen kijátszotta őt a képviselőnő segtségével. A nő finoman közli is vele, hogy egyfajta lucky pierre-ként gondolták eddig rá, de most már elértéktelenedett.

kepernyofoto_2016-11-22_21_16_31.png

Széparcú megérkezik a börtönbe Szőke anyjához. Amint az meglátja, ott is akarja hagyni, nem akar a fiáról beszélni. Széparcú kiböki, hogy ő a marseille-i polginak a lánya, ez már érdekli a nőt. Szőke összefut Alival (beújított egy olyan oldalfityegő táskát), elég genyó módon bemószerolja Alinál Kószát, mondván, ki akarja őt lökni az üzletből. Ismerve Ali múltját illetve mentalitását, mérget vehetünk rá, hogy Kósza hamarosan lángolni fog. Széparcúnak közben Szőke anyja elmeséli, hogy egy bankrablás során vesztette el a szemét, pont a menekülés közben. Az egyik társába szerelmes volt, tőle van a kicsi Szőke, a fazont akit apjának hittek, csak a dutyiban ismerte meg. Szőke vér szerint apja volt az, ki börtönbe juttatta, így tönkretette a nő életét, ez az ember pedig nem más mint a mi öreg Gerardunk. Széparcú szinte lefordul a székről meglepetésében. Röggtön szalad is apuhoz, hogy kérdőre vonja. Gerard próbál finomítani a dolgon, elvégre fiatal volt, Párizsnak az irányítószáma is más, de Széparcú hajthatatlan.

kepernyofoto_2016-11-22_21_18_12.png

Szőke bemegy meglátogatni Anyut, örömmel konstatálja, hogy mégsincs kómában, ez csak Gerard szavazatszerző trükkje volt. Gyorsan elkezdi mocskolni Gerardot, hogy milyen egy szemét, meg hasonlók, illetve bután vigyorogva, saját arcára mutogatva kiböki, hogy Anyu a mostohafiát akarta felszedni, mert, hogy ő bizony Gerard zabigyereke. Anyu egyedül azért nem rázza a fejét, mert még kalodában van - tudniillik rajta van a sancgallér. Sírni azért tud. Gerard Marseille egyik festői helyén találkozik a homár szerkesztővel, régi ismerősként köszöntik egymást. Rövid bájcsevej után Gerard rákérdez, ogy megvan-e még az a bizonyos ház. Szerencsére még megvan, ennek Gerard örül, majd talán kiderül miért. Szőke szomorkásan rakosgatja holmiját a penthouse lakásban, majd elszánja magát és elviszi a szerecsen sofőrről készült képeket, amint épp veszi a kokót (persze Gerard számára) az újsághoz. Névtelenül bedobja a postájuk közé, ebből lesz még kavarás. Gerardot fel is keltik emiatt, szopó lesz, ha ez címlapra kerül a szavazás napján.

kepernyofoto_2016-11-22_21_19_18.png

Már pedig úgy tűnik lehozta az újság, Széparcú is látja a standokon. Gerard lázasan készülődik a választás napján, a lakásuk környéke tele van riporterekkel, nyilván a drogos sztori miatt is. A szerecsen jó helyre állt a kocsival, a riporterek hoppon maradtak. Azonban a szavazóhelyiség mellett nem menekülnek. A szerecsent is ostromolják, de meg se mukkan. Gerard meg kifejezetten őszinte nyilatkozatot tesz, bevallja, hogy a kokót neki vették, mert már évek óta nyomja orvosi javaslatra, ha eddig nem volt vele baj, akkor ne vinnyogjon senki. Széparcú bemegy a szerkesztőségbe, a főnökéhez beszélni. A faszi bevallja, hogy tisztában volt azzal, hogy a félszemű nő a börtönben Szőke anyja, hiszen ismerte is fiatalkorában. Gerardnak volt a nője, találkozott vele párszor. Aztán egyszer csak pár fickó sebesülten hozta az ő vidéki házába. Gerard orvos haverja nem tudott rajta segíteni, Gerard meg csak másnap ért le, de ő sem tudta a helyszínen összedrótozni a némbert, így kelletlenül rendőrt és mentőt hívtak. Kiderült még, hogy a helyszínre sietve volt egy autóbalesete, ami miatt még évekkel később is erős fájdalomcsillapítóra, sőt kokóra szorult szegény

kepernyofoto_2016-11-22_21_21_45.png

Széparcú ezt az infót rögtön meg is osztja Szőkével (úgy érzem az eddigiekhez képest viszonylag gyorsan pörögnek az események). Elmondja, hogy tévedett, hiszen Gerard nem tolt ki az anyjával, pont fordítva, megmentette az életét. Még csak azzal sem volt tisztában, hogy született egy gyereke. Szőke, szegény…nem elég neki mostanában ez a sok rossz hír….most is csak néz, mint borjú az új kapura, hiszen ez azt jelenti, hogy a hitvallása, miszerint Gerard gonosz ember, darabjaira hullott. Következőnek azt láthatjuk, amint Kósza, elegáns, patyolatfehér fürdőköpenyben a luxusjachtján sétálgat. Valami zajt hall, ami miatt kihajol a korláton, és ki van ott? Nini, a mi kis Alink. Nyilván aggódik Kósza egészsége miatt, olyan sápadt szegény, biztos vashiányos…ezért egy fémgolyót juttat a szervezetébe.

kepernyofoto_2016-11-22_21_22_44.png

Este van, mindenki a stadionban, meccset néznek, mint az elején. Gerard megint a kékfalú folyosón kokózik, pont mint az első részben. Úgy tűnik ez egyfajta marseille-i idill. Később, a félidő végén, Szőke és apja, Gerard, egymás mellett örülnek a hazai gólnak, mikor is Gerard arca eltorzul, falfehéren szédeleg be a kilátóból. Összerogyik, Szőke próbálja felkanalazni, de hiába a hirtelen szeretet édesapja iránt, egy ekkora testet nem tud felemelni. Közben a hangosbemondón hallhatjuk, hogy Gerard nyerte a válaszásokat, alig néhány szavazattak. Úgy tűnik Gerardnak szívrohama van…hiába küzdöttek egymással, a sorsuk előre meg volt írva. Vége.

Címkék: Marseille
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása