Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Válótársak 2x01 - HOPPÁ!

2016. november 18. 13:29 - Dzsudibí

Mindenki emlékszik az érzésre. Belépsz a terembe, a táblára sandítasz - jó, még nem írták fel a V-t. Egy kósza pillanatig eljátszol a gondolattal, hogy majd te, majd te odavésed, de aztán hamar lemondasz róla, nem tartozol a menő arcok közé, akiknek ez veleszületett előjoga. Csendben a helyedre kullogsz és vársz, és akkor igen, a srác, akibe minden lány (és titkon a fiúk egy része is) szerelmes, akinek minden mondata mindig vicces és akinek a legnagyobb hóviharban is megcsillan a haján a napfény - na ő, népszerűségével járó természetességgel végre odasétál a táblához, és odakanyarintja a várva várt V-t, így most már teljes a felirat: VAKÁCIÓ. És akkor, ott, abban a szent pillanatban átjár a szabadság érzése, hogy hónapokig nem kell ezzel a feneketlen gyásszal foglalkoznod, és most már úgy egyébként is minden rendben lesz.

1.jpg

Aztán júliusban valami megmoccan benned. Nem tudod mi az, honnan jön és hova tart, de határozottan érzed. Augusztus elején már tudod mi ez, a lelked legmélyén, de hangosan még nem mered kimondani. Két héttel sulikezdés előtt már lázasan válogatod a füzeteket és a tollakat. Augusztus 31-én este pedig kétszer is hajat mosol, sutyiban magadra kened anyád összes kenceficéjét, és már 7-kor lefekszel aludni, hogy minél hamarabb másnap legyen, de hajnali egyig csak álmatlanul forgolódsz. Szeptember elsején pedig te vagy a világon a legboldogabb, hogy végre elkezdődött a SULI. Na pontosan ilyen érzelmi szupervihar dúlt bennem a Válótársak kapcsán. 

2.jpg

Dávid száguldozik harminccal Szentendre irányába, kézifékes parkolás egy irodaépület előtt, végigviharzik a folyosókon, belép egy tárgyalóterembe, ahol vagy harmincan csinálnak úgy éppen, mintha marha fontos dolgokról döntenének, ízesen bebassza az ajtót, majd üvöltve trappol oda a főgóréhoz, hogy adja vissza az ötvenezer forintját. Az első gondolatom, hogy ne legyé má' ilyen smucig Dávidkám, de aztán jogosnak tűnik az igénylés, miután a góréról kiderül Dávid üvöltözéséből, hogy meghívta vacsizni, majd az asztal alatt lábaztak Tamarával. Zavart kuncogás a teremben, hogy a lábazás pontosan mit takar, az majd később derül ki remélhetően, bár vannak ötleteim. Főcím.

4.png

A hagyományokhoz hűen egy nappal korábbról indítunk, Buci tárgyal egy az eddig megszokotthoz képest jóval szerényebb irodában egy vörös hajú lehetséges numerával hölggyel, amikor betoppan Szvitek százados, katonai egyenruhában - amiről nem sajnálták a NATO matricát sem - és közli Bucival, hogy egy rohadék. Buci tiltakozna, de hamar kiderül, hogy Szviteknek igaza van, mert Buci meghúzta a csaját, Mártit. "Márti" - ismétli Buci elkínzott fejjel, láthatóan erősen mérlegel, hogy azzal jár jobban, ha elmondja, hogy annyira nem jelentett számára semmit a dolog, hogy fingja nincs, ki az a Márti, vagy mélyen kussol, aztán lesz ami lesz. Végül előbbi megoldást látja kedvezőbbnek - Milyen Márti? - kérdezi sápadtan, amire egy Bud Spenceres parasztlengő a válasz. Jó eséllyel lett volna hasonló a végkifejlet a másik opció esetében is, ne búsulj Buci. Egy pillanatra visszaköszön a VV is, Szvitek főtörzs a kevésbé kedves "veréb" jelszóval búcsúzik a földön fetrengő Bucitól.

5.png

6.png

Joci és Dávid hajol Buci fölé, kevés együttérzést tanúsítva, kéjes félmosollyal bíztatják Bucit, hogy ennek bizony nyoma marad majd. - Az orvos szerint nincs eltörve - mondja Buci - Nincs? - kérdi Dávid, majd szakértő kezeivel maga is meg akar bizonyosodni az orvos igazáról, és két centivel odébb tolja Buci orrszerkezetét, aminek Buci hallhatóan nem örül.  - Ez bizony már érett Bucikám - vigasztal tovább Dávid. - Akkó inkább menjél haza, ha csak baszogatni akarsz - küldené el Buci - Megvárlak, mert haza kell vinnem téged is, begyógyszereztek, nem vezethetsz Bucikám így, különben megint lecsuknak. 

7.png

8.png

Dávid lődörög csak úgy mintegy a kardiológia előtt, merthogy ez ugyanaz a kórház, ahol doktor Patti dolgozik. Szerencsére nem kell sokat a falat támasztania, mert jön dr Patti, és meginvitálja az irodájába. - De mi történt akkor, tudod, amikor csókolóztunk a múltkor, mi volt a baj, hagymaszagú volt a szám? - csap bele rögtön a lecsóba teketória nélkül Dávid. - Az is, de többet nem mondhatok, nem veled van a baj - hárít dr Patti. - Na jó, akkor csumpi - Dávid el. 

8_1.png

Joci próbálkozik Szonjánál, magyarázatot követel, miért csinálta meg nélküle a beültetést. - Mert szeretlek, és mert gyereket akarok tőled, nem szóltam, mert nem beszéltünk akkoriban, és egyébként sem akartál gyereket, így ideálisnak tűnt az időpont, hogy ikreket szüljek neked - jön a válasz. Joci próbálna észérvekkel hatni, de Szonja nem enged, Joci üvölt, hogy nem akar apa lenni. - Már az vagy - zárja rövidre Szonja, még belegondolni is szar, hogy hányan játszanak meg hasonlót a való életben is. - Abortusz - dobja be Joci a jópofa ötletet. Szonja nem röhög, különben is már 13 hetesek a babák, most már mindenképp késő. - De nem para Jocikám, ha nem kellünk, majd nem lesz apjuk, nekem se vót, nem nagy kaland - a daddy issue-k speciel sokmindent magyaráznak Szonja esetében, de Joci csak jobban feltossza magát, ajtóbaszkodás kíséretében távozik őrültfalváról. 

9.png

11.png

10.png

A srácok tápolnak, és közben Westworld-ről álmodoznak, Dávid megcsinálna egy robotot szemrebbenés nélkül, már persze csak ha a farkának sem tűnik fel a csere. Továbbfűzik a gondolatmenetet, igazából nem is velük, kóborfaszú kanokkal van a baj, hanem a világgal. Hiszen régen a tengerészeknek is mindenhol volt nője, senkit se zavart. Szulejmánnak is több felesége volt, mint lova, és még sorozat is van róla. Merthogy a férfinak az a dolga, hogy annyi nőt dugjon, ahányat ér, a nő meg maradjon otthon, és beteljesítve női princípiumát gyereket nevel, vonalkódos alsógatyát sikál, és nem utolsó sorban hűséges, mint Lassie. - A ti asszonyaitok hűségesek voltak? - teszi fel az ötezer forintos kérdést Joci, és bár Buci és Dávid orálisan igennel válaszol a kérdésre, arcberendezésük némi bizonytalanságot sugall.

13.png

Buci első adandó alkalommal le is támadja Zsófit - te Zsófi, majd kérdeznék valamit, de nem most, csak most úgy előre bejelentem, mert az olyan mókás és elegáns. De nem fontos, amúgy le is szarom, csak majd beszéljünk má, ha kicsit lesz időd. - Na nyögd ki Buci - szakad ki Zsófiból a türelmetlen válasz. - Á, lényegtelen. - Na Buci, ne basszál fel, mondjad már. - Á semmi, csak azt akartam, hogy te voltál valakivel együtt, amíg házasok voltunk? - Ez a lényegtelen, ásemmi kérdésed Bucek? Hogy megcsaltalak-e? - Bucinak most esik le, hogy lehet, hogy nem a legjobban vezette fel a kérdést, Zsófi ott is hagyja válasz nélkül. 

14.png

Dávid a gyógyszertárban fogyitabletták után érdeklődik, le akar adni pár kilót dr Patti kedvéért, hátha nem a hagymaszag volt a para. A kedves gyógyszertárosnéni ajánlgatja neki a tutit, ő is ezt használta, nagyon fasza cucc, mondjuk a gyógyszertár is választhatott volna kevésbé töltött csirkecomb alkatú értékesítőt a fositabletták mellé. A gyógyszertáros néni még flörtöl is egy kicsit Dáviddal, szerinte nem kell leadnia egy dekát sem. A flört mellé bedobja még, hogy a tabletta pöti és elhanyagolható mellékhatása, hogy a széklet olyan zsírkarikás lesz tőle, elképzelésem sincs, hogy ez mit jelenthet, de rettenetesen undorítóan hangzik. Dávid sincs elájulva az információtól, de azért megveszi a csodaszert, max majd nem büszkélkedik dr Pattinak meg a fiúknak a zsírcsimbókos szargombócokkal. 

15.png

Joci mama toppan be, elég zsír a bicója, a kedve már kevésbé, nem örül a kéretlen unokáknak, sőt fifikás női agya máris összeesküvés elméleteket gyárt, lehet, hogy a gyerek nem is Jocié! Láthatóan Jocinak is szöget üt a fejében a gondolat. Sebaj mama, Bucinak van ügyvéd ismerőse, kifejezetten az ilyen ügyekre specializálódott (őrült gyerekéhes nők? visszaélés fagyasztott spermával? ikerterhességek visszacsinálása?), majd elmennek hozzá, és ő mindent megold.

18.png

Buci Leonóránál van, és meg van rökönyödve, mert a csajnak nem csak csöcse meg segge van, de marha sok diplomája is, meg valami cumma sum laude is lóg a falon bekeretezve. Leonóra szemlesütve sorolja, hogy hol mindenhol végzett, látod Buci, nem csak ARRA vagyok jó fejet vágva. Érkezik Joci, ezek szerint Leonóra a spermalopásokra specializálódott sztárügyvéd. Joci és Leonóra kölcsönösen és látványosan rögtön bebizseregnek egymástól, hajj mi lesz még itt. Leonóra szerint Jocinak jelenleg semmi joga nincs a gyerek felett, nem kötelezheti Szonját abortuszra sem (mintha azt már ki is zártuk volna), de jó hír, hogy a gyerek megszületésével már nagyon sok joga lesz a gyermek felett. Ja, meg kötelezettségei is. Jocit nem dobja fel a hír.  De azért Leonóra igyekszik segíteni, első körben ellenőrzi a klinikát, hogy valóban volt-e beültetése Szonjának. Otthon Joci rögtön rástartol Leonóra facebook adatlapjára, Joci mamának nagyon tetszik a doktornő, rögtön leendő menyének kiáltja ki, jöhet bárki, csak Szonja tűnjön el a képből. 

22.png

Dávid otthon várja a családot, két hétig Balcsin voltak, virággal sütivel és ajándékokkal készült, cserébe kiérdemli, hogy Tamara rá meri bízni a csomagok becipelésének logisztikáját. Dávid rövid small talk után - és a húgod még mindig egy ribanc? - igen, de most egész elviselhető volt. - szintén nekiront Tamarának a nagy kérdéssel. Buci szimultán ugyanezzel ostromolja Zsófit ismét, csak ezúttal már nem a kapualjban. Zsófi megnyugtatja, nem csalta meg. Habár..... Habár volt egyszer, hogy talán szerelmes volt, de nem történt semmi. Buci közel áll az akut agyfaszhoz - KI VÓT AZ - nem számít már, mondja Zsófi. Dávidéknál hasonló a szitu. Tamara hosszas mérlegelés után nemmel válaszol a kérdésre. Habár.... Habár vót az a vacsora, tudod, a Balog Erikkel, amit te fizettél papucskám, na ott lábaztunk a Balog Erikkel. - MI A FASZOM AZ A LÁBAZÁS? - fakad ki Dávid. Hát tudod, olyan combdörzsi, vádlisimi, ilyesmi, az asztal alatt nem több. Ja, meg egyszer smároltunk. De nem több. 

19.png

 

25.png

26.png

Ugrunk a nyitójelenethez, száguldás, ajtócsapkodás, üvöltés. Este a kanok ismét összegyűlnek, Dávid leadja a közösbe a Balogtól kapott sörpénzt. Eközben dr Patti hívja, randizni akar, Dávid a fellegekben jár. Joci hiába hívogatja Szonját, az nem veszi fel (tökömnek hívogatja??). Mivel aggódik, elmegy a lány lakására, ahol csak a sötétség és Szonja hiánya várja, számomra érthetetlen módon ezt Joci nem pezsgőbontással és hajnalig tartó kurvázással ünnepli, hanem magába roskadva ül a kanapén. Eközben Buci viszi haza a pulyákat, otthon Zsófi, és rég nem látott öccse, Peti bácsi várják. Bucinak egyáltalán nem tetszik, hogy éppen saját öcsikéje, aki minden másodpercben cinkosan összekacsint Zsófival, aki láthatóan partner a huncutkodásban, lehet, hogy ő volt a titkos szerelem?

30_1.jpg

 Utószó

Remek kameraállások, elképesztően jó színészi játék, gyönyörű pillanatképek, és kifejezetten igényes zenei aláfestés. Az új évad kellemesen meglepett, mert bár az első sem volt rossz, de ott azért még élt bennem egy egészséges távolságtartás, végtére is azért ez mégis csak egy magyar sorozat, azok meg ugye tudjuk, hogy tradicionálisan szarok. De mostanra sikerült leküzdenem minden ellenérzést, meg hogyvoltilag azért mégiscsak egy kicsit ez az én "gyerekem" is, és lehet, hogy csak nekem tűnik úgy, de a második évadra mintha még jobban összeállt volna az egész egy igazi történetté. A légi felvételek meg személyes kedvenceim, mint például az alábbi, az Erzsébet térről, az Akváriummal, és a Bazilika egyik sarkával. Szóval szégyen, nem szégyen, nekem nagyon tetszett, várom a folytatást. 

21.png

Címkék: válótársak
18 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lynette21 2016.11.18. 14:31:40

Drága Dzsudibí! Valamelyik nap a vv alatt kommenteltük, hogy de jó lenne a Válótársakat hogyvoltolni! ;) Nem gondolom hogy emiatt, de nagyon- nagyon örülök ennek a posztnak! :) Egy Istennő vagy!! Most nincs időm sajnos elolvasni, de még ma visszatérek, és olvasok, véleményezek, de így olvasatlanul is tudom, hogy szuper a poszt, és mégegyszer kösziiiiiii! :)

plüssnyuszi 2016.11.18. 15:57:08

Örülök, hogy nem én vagyok az egyetlen, aki bevallja, hogy a Válótársak bejövős munka. :-)
Igényes, ízléses, szórakoztató. És persze szuper poszt! Köszi Duzsibí! (Na de, mi lesz a VV poszttal?! :-) lásd még: kisujjadat nyújtod...)

Fehérlapos 2016.11.18. 16:14:09

A patikus jelenetben utaltak arra klasszikus kabaréra, amikor Bodrogi kotont vásárolt Csala Zsuzsától, de itt nem nagyon jött be a poén: az volt a ciki, hogy fogyasztótablettát vett?!

Dzsudibí 2016.11.18. 17:40:31

@Lynette21: minden kívánságod így teljesüljön az életben :)

plüssnyuszi 2016.11.18. 17:47:44

@Dzsudibí: Nagy dicséret itt is! :-)) Tán még kis prémium is jár a mai dupla cuccért? :-)

Dzsudibí 2016.11.18. 17:50:59

@plüssnyuszi: persze. Pontosan az alapbér duplája, vagyis most két poszt alatt olvashatom a dicsérő kommenteket. :)

plüssnyuszi 2016.11.18. 19:35:26

@Dzsudibí: Akkor szavad nem lehet: el vagy ismerve. :-) Nyilván a közértben is komoly csereértéke van a "király vagy, Dzsudibí"-nek :-D

Cimili 2016.11.18. 19:39:36

@Dzsudibí: Meg is érdemled a dicséretet, nagyon jó lett a poszt. A légi felvételek nekem is nagyon bejövősek. :)

Dzsudibí 2016.11.18. 20:00:44

@plüssnyuszi: ahogy mondod, holnap reggel dupla annyi homárt reggelizünk majd, mint egyébként. :)

úgymond olvasó mmkk 2016.11.18. 20:21:02

kösziköszi, annyira jó vagy Dzsudi :)

tegnap már offoltam a VV alá, de muszáj megint elmondanom, hogy Földes Eszter kurva ijesztő. Scherer Pétert meg imádom minden formátumában.
most a részről: kövezzetek meg, de nekem igen tetszett, hogy Bálint megkapta végre a vetélytársát, aki ráadásul a saját testvére. nekem személy szerint a pofon is tetszett :D

plüssnyuszi 2016.11.18. 20:24:52

@Dzsudibí: Zsóti lesz a menü? :-) bocs :-)

@úgymond olvasó MMKK: és Nagy Ervin remek választás erre a célra :-)

úgymond olvasó mmkk 2016.11.18. 20:28:08

@plüssnyuszi: igen, a sorozat egyik legnagyobb erőssége a színészválasztás :) őt is szeretem, de Scherer Peti a sorozatban a némber one :)))

úgymond olvasó mmkk 2016.11.19. 21:09:49

@Cimili: lattam szinhazban is, ott is zsenialis. de igazabol az egesz casting az. alig varom, hogy jojjon a kovetkezo resz :)

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2016.11.20. 08:45:39

Biztos velem van a baj, de ez se nem vicces, se nem jó, mint egy Lengyel szappanopera.

2016.11.22. 05:36:17

imadom balsai monit es foldes esztit, es itt rendkivul jol hozzak az irritalo picsu figurat.

hannamontanna 2016.11.22. 10:28:47

Köszi a hv-t, sajnos lemaradtam a részről :-(
süti beállítások módosítása