Hogy volt?

Egyszer volt, hol nem volt – 6x08 Én leszek a tükröd

2016. november 18. 15:00 - Qedrák

Snowt látjuk megint a rész kezdeténél, és mintha csak az első évadban lennénk, úgy monologizál az alvó férjének. Az egész csapat tanúja a jelenetnek, mert ez a Charming família házában van. Regina megelégeli a dolgot, és indulna kifelé, hogy elintézze a királynőt, de Emma megállítja, és emlékezteti, hogy neki életben kell maradnia, mert ha ő is kipurcan, a srácnak nem marad egyetlen anyukája sem. Hófehérke levelet ír a férjének, majd elhatározza, hogy helyet cserélnek az alvásban, ám mielőtt elcsattanna a csók, rájön, hogy a királynő őket sasolja a tükörből, úgyhogy gyorsan bele is ereszt egy porcelánvázát.

charmings.jpg

A főcím után látjuk, ahogy Charmingék berendezkednek a kétlaki életre, és eleinte még mintha működne is, de az idő előrehaladtával egyre kevésbé lelkesek. Regina a kriptában közben kifőzi, hogy talán egy tükörben csapdába ejtheti a királynőt, és erre a legjobb csali Henry. Emma tiltakozik, de végül beadja a derekát. A következő jelenetben ott is van a fiú a tengerparton, és hamarosan megjelenik a királynő, ám nem folytathat túl elmélyült beszélgetést, mert Henryt gyorsan arrébb teleportálják. Emma és Regina megjelenik, hogy csapdába csalja a királynőt, ám kiderül, hogy az elvarázsolt tükröt amaz kicserélte, úgyhogy ők ketten kerülnek az üveg mögé, amit a királynő gondosan összetör, hogy még véletlenül se jussanak ki belőle.

regina_emma_queen.jpg

Emma ébred fel egy tükrökkel teli világban, és egy kis mágiával mindent lát azok túloldalán, de amikor Nagyi bukkan fel, hiába veri az üveget, az nem reagál. Regina közli, hogy egy egyirányú utcában vannak, itt a vége, fuss el véle, majd rájön, hogy esetleg Henry kijuttathatja őket. A királynő felölti magára Regina kosztümjét, és beállít a csipetcsapat tükörtelenített feléhez, és bejelenti, hogy a trükk működött, csak Emma éppen elautózott New Yorkba a sárkányhoz. Utána neki áll Henrynek megkötni a nyakkendőjét a tánchoz. Belle siet Gold boltjába, de az zárva van, pedig a kocsija ott parkol előtte. Megy is Zelenához panaszkodni, a boszinak azonban nem akaródzik segíteni neki, amíg Belle meg nem győzi, hogy az érdekeik közösek. Kéri is, hogy csináljon egy portált, amin elmehet a fiával együtt, ám Zelena azt feleli, hogy a varázsló pálcája nélkül ez kissé komplikált lesz.

belle_zelena.jpg

Sebaj, mert kéznél van a város legügyesebb tolvaja Aladdin személyében, úgyhogy Belle megy is meggyőzni őt Zöldike társaságában, ám a beszélgetés néhány ponton majdnem kudarcba fullad. Jázmin ugyanis nem akarja elengedni a küldetésre Aladdint, Zelena meg annyira bízik benne, hogy verbálisan belegyalogol a lelkébe. Goldnál megjelenik a királynő, ám a férfit nem tudja átverni, amikor pedig a társaságát ajánlja neki, akkor Rumpi a munkára hivatkozva inkább arrébb vonul. A királynő Héphaisztosz kalapácsát kéri el, Gold azonban alkudni akar, de végül beéri azzal, hogy egy csapatban legyenek. Hook ezalatt egy tucat üzenetet küld Emmának, ám a tengerparton megtalálja a tükör maradványait, és a nő telefonját is. Nem megy sokra a tudással, mert a királynő hamarosan kiüti.

belle_zelena2.jpg

Henry várja Violetet Nagyi étkezdéjében, amikor a tükör elé fárad, hogy lecsekkolja magát. Ezalatt Regina és Emma dörömbölnek a tükrön, ami feltűnik Henrynek is, de a királynő időben megjelenik, hogy elterelje a figyelmét. Persze elkezd arról beszélni, hogy ő egy királyi sarj, ne randizzon közemberekkel, de nemsokára észbe kap, hogy a középkori szöveg nem annyira menő, és egy virággal, meg némi tanáccsal látja el a srácot. Érkezik is Violet, nagyon kedves és egy kicsit félénk, bár amikor Henry közli vele kissé nyomott hangon, hogy aki mögötte áll és figyeli őket, az nem az anyja, hanem a királynő, akkor egy pillanatra elveszíti a magabiztosságát. Nem baj, mert el tudja játszani, hogy lelépjenek Henryvel együtt shoppingolni.

henry_violet.jpg

Emma és Regina ezalatt különös lakóval találkoznak a tükörvilágban, felbukkan a Sárkány, aki néhány bölcsességgel traktálja őket a jó és rossz küzdelméről, no meg arról, hogy talált egy vészkijáratot is. Aladdin betör Gold boltjába, ahol az éppen aranyfonalat sző. Majdnem lebukik, de végül sikerül elcsennie a Varázsló pálcáját. A Sárkány ezalatt elviszi a csapdába esett párost Sidney egykori lakhelyére, ahol az a kiúton dolgozott, és kiderül, hogy valamit talált, csak össze kell rakni egy törött tükörüveg darabjait. Emma és Regina neki is lát a feladatnak. Henry ezalatt a kriptában beszél a tükörnek, de beállít a királynő, immár a hagyományos felszerelésében, próbálja győzködni a fiút, hogy csatlakozzon, de amaz némi Star Warsból származó utalással elutasítja. A királynő ekkor előveszi a Sárkány szívét, és azon keresztül üzen a csapdába esetteknek, majd felvillantja őket a fiúnak, hogy utána a kínai fazont egy sárkánnyá változtassa át.

henry_evilqueen.jpg

A királynő terve lelepleződik, amikor előkerül a kalapács, amit Henry kezébe nyom: ahhoz, hogy megmentse a szüleit, meg kell ölnie a sárkányt úgy, hogy összezúzza a szívét. A helyzet egyre élesebbé válik, Regina és Emma kitalálja, hogy a tükör és a sárkány közé állnak, mert annak van mágiája. Igen ám, csak a terv nem működik, a kétségbeesett Henry pedig majdnem palacsintát csinál a szívből, de inkább bezúzza a kalapáccsal a tükröt. A sárkánytűz átjön a kriptába, Henry ellopja a szívet, a következő pillanatban pedig Emma és Regina is átjut a tükrön. A királynő elkezd panaszosan monologizálni arról, hogy a fiút milyen gyengére nevelték, de végül befejezi, amikor Hook a nyakához nyomja a kampóját, ám onnan a nő könnyedén teleportálja magát.

henry_emma_regina.jpg

Aladdin remek hangulatban sétál Storybrooke főutcáján Jázminnal az oldalán, a nő pedig büszke a férfira, hogy végre valami hősieset is tett. Még szélesebb lesz a mosolya akkor, amikor kiderül, hogy a tolvaj nemcsak a pálcát, hanem egy kis ráadást, egy lámpást is elemelt Gold boltjából. Belle felkeresi Zöldikét, aki élvezi a pálca simogatását, ám nem sokáig, mert megjelenik Rumpi, és elveszi tőle. Hogy biztos legyen a dolgában, Belle-re egy karperecet rak, ami lehetővé teszi neki, hogy megtalálja őt, bárhol is lesz. A nő megfenyegeti Rumpit, hogy el fog szökni, amaz pedig emlékezteti, hogy egész életében gyerekeket rabolt, a vita tehát kissé elfajul. Zelena beleszól, és Gold majdnem megfojtaná, ám ő is elkezd fulladozni, és a boszi emlékezteti őt New York-i alkujukra, hogy soha többet nem bánthatja őt.

belle_rumpi_zelena.jpg

Snownak már elege van a cserélgetősdiből, és már semmit nem ír a férjének, hanem dühösen összegyűri a papírt. Amikor azonban váltanak, Charming megtalálja az üzenet nélküli papirost, és konstatálja, hogy neki is elege van. Henry végül megrendezi az igazi randit Violet-tel, a lány elmondja, hogy nem a srác volt az oka a távolságtartásának, hanem az, hogy fogalma sincs, hogy ő most kicsoda, és mit keres itt. Táncolnak egyet kettesben, úgyhogy legalább ők jól zárják ezt a részt. A két anyuka boldogan nézi a távolból a fiatalok táncát. A királynő felkeresi Goldot, és néhány egysorosban panaszkodik, hogy a gyerekek mind lázadók, ám a férfi most kivételesen kezdeményezőként lép fel, mondván, hogy tényleg egy csapatban vannak. Igen ám, de megfejeli a kijelentését azzal, hogy arra kéri a nőt, hogy nyírja ki Zelenát. Ők talán kevésbé jól zárják ezt a részt.

rumpi_eq.jpg

2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AaannnaaA 2016.11.18. 22:14:08

Lennél olyan jó, kedves kolléga, használnád a tovább gombot? Köszi szépen :)

Qedrák · http://toriblog.blog.hu 2016.11.19. 12:20:48

Pedig megesküdnék rá, hogy most betettem, miután a múltkori résznél elk*rtam. No mindegy, majd a következőnél nem marad le, és természetesen bocsánat.