Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Scream queens (Gyilkos történet) 1x11 - Fekete péntek

2016. november 16. 09:00 - zoltankiricsi

A világ egyik legjobb monológjával indít az epizód. Egyes imádja az ünnepeket, ugyanis ilyenkor lehet marha olcsón vásárolgatni. Persze nem saját magának, hiszen ő nem szorul rá ócsó dolgokra, hanem ajándékba. És nem azért kell a filléres ajándék, hogy spóroljon a saját barátain, hanem azért, mert így könnyebben manipulálhatja őket, ugyanis ettől kétségbeesnek, hogy a szar ajándék annak a jele, hogy kiestek Oberlin kegyeiből.

Persze Egyes más miatt is szereti az ünnepi leárazásokat: ilyenkor besuttyan nyitás előtt az áruházakba, és odabentről hergeli az ajtóknál összeverődött tömeget. Akiknek verekedését megnézhetjük másnap a Youtube-on.

vagolap-5_10.jpg

„Gigi sült feje isteni illatot áraszt.” Körülbelül így foglalható össze a rövid eszmecsere Munsch és Zayday között, mielőtt bejönnének a gyilkosságok után megmaradt Chanel lányok. Igazából most Oberlin monológja után visszaugrunk közvetlenül az események folytatásához: tehát épp az előbb tálalták fel Gigi fejét. A lányok pedig teljes természetességgel mennének leárazásokon vadászni. De a dékán próbálja jelezni nekik, hogy talán nem most kéne ezt. Ők persze le se szarják, ám ekkor a dékán tényleg bedühödik, és szobafogságra akarja ítélni Egyest, mint egy kis hülyegyereket (mert végül is az). Chanel azzal vág vissza, hogy Munsch egy csődtömeg, ugyanis se a Kappa-házat nem tudta tönkretenni, se az egyetemet nem tudta megvédeni a gyilkostól. Sőt, most épp az a helyzet, hogy a Kappa még mindig megvan, egyetem meg nincs.

vagolap-1_9.jpg

Wes, Grace és Pete a rendőrségen próbálnak bejelentést tenni a gyilkosságról, de nemigen megy, mert egyrészt a rendőrök a Black Friday-en ügyelnek, másrészt kirúgták a fél rendőrőrsöt, mert nem kapták el a Vörös Ördögöt, plusz elköltötték a költségvetést kísértetkereső eszközökre. Úgyhogy hőseink a rendőrségre nem számíthatnak még egy lefejezés estén sem.

A chanelek eközben a Black Friday-en portyázgatnak. A többiek merő véletlenségből felvilágosítják Oberlint, hogy ez az egész karácsony-dolog nem egymás szívatásáról szól. Ő pedig annyira meglepődik ezen, hogy mindenkinek akar ajándékba venni egy pink Jeepet. De mielőtt kijutnának az áruházból, kiürül és elsötétül az egész pláza. Természetesen hamarosan megjelenik a Vörös Ördög, és megkezdődik a Tom&Jerry üldözés. Viszont akkor ezek szerint mégcsak nem is Ötös a gyilkos, hiszen már csak egy szem Ördögünk van, aki épp most üldözi Ötöst is. A nagy rohangálásban aztán találnak egy kijáratot, de Oberlin úgy dönt, hogy nem menekül, marad, és megküzd az Ördöggel, hiszen mégiscsak ő a Kappa-ház vezetője, jelentsen ez bármit is.

vagolap-2_10.jpg

Az Ördög nyílpuskával érkezik. Belelő Oberlinbe egy vesszőt, és célra tartja a másikat. Egyes háton kúszva próbál menekülni, vér egy szál se, de óriási szerencséjére az utolsó pillanatban megérkezik Denise, aki közben felcsapott városi rendőrkapitánynak. Csakhogy Denise annyit dumál a pisztolyát lóbálva, hogy az Ördög elterelő hadműveletként lelövi az egyik rendőrt, aztán a földre rántja az óriási feldíszített karácsonyfát, majd annak fedezékében elslisszol.

Így hát mégse derült ki a befejező rész előtt, hogy ki a gyilkos :( Egyes amúgy továbbra is a dékánt gyanúsítja, hiszen szerinte ő tudta egyedül, hogy a plázába mennek. Egyes ismerős tervvel áll elő, mint szinte minden problémás helyzetben: öljék meg Munsch dékánt. Chanel ötlete úgy ahogy van baromság, de nem várt helyről érkezik támogatása: Grace is Oberlin mellé áll.

Ahol Chad feltűnik, ott mindig szürreális jeleneteknek lehetünk tanúi. Most éppen Pete-et hívta el, hogy felolvassa neki Boone végrendeletét (volt neki ilyenje). Boone minden kis szir-szart Pete-re hagy, kezdve az ékköves végű seggdugótól egészen az HBO Go jelszóig. Pete nem igazán érti a dolgot, hiszen nem is ismerte Boone-t (legalábbis váltig állítja), Chad pedig azzal vádolja meg őket, hogy biztos titkos szeretők voltak, és az ágyában is hancúroztak. Ekkor Pete kétségbeesésében bevallja, hogy Boone volt a titkos informátora a Kappa-házról. Aztán Chad váratlanul felajánlja neki, hogy golfklub tag lehet, de mivel ezt Pete visszautasítja, ezért ki akarja hívni párbajra. Szóval Chad ezúttal sem hazudtolta meg magát, és elszórakoztatott minket.

vagolap-3_10.jpg

Grace és Egyes tiszteletüket teszik a dékánnál. Azzal a dumával próbálnak a bizalmába férkőzni, hogy feminizmust szeretnének tanulni tőle. Persze valójában ki akarják nyírni, ezért hoztak neki egy befőttesüveggel a kedvenc zavaros húgyszínű piájából. A borban gömbhalméreg van mellesleg, ami az egyik leghatékonyabb méreg a világon. Csakhogy a dékán keményen nyakalja a piát, mégse lesz tőle semmi baja, csak még jobban belelendül a feminista történetek mesélésébe.

Grace Pete-nél dühöngi ki magát, amiért nem sikerült elintézniük Munsch-t. Pete pedig azzal igyekszik lecsitítani, hogy örüljön neki, hogy nem követett el élet elleni bűncselekményt, hiszen Grace nem az a tipikus gyilkos alkat. Aztán majdnem szexbe fullad a dolog, de a csajszi „most nincs olyan passzban a gyilkosságok miatt" felkiáltással félbeszakítja (pedig, ha tudná, milyen jó stresszoldó a szex). Így Pete azzal folytatja (ha már szex nincs), hogy ha Grace gyilkosságot követne el, akkor ő is pont olyan mocskos lenne, mint azok, akik ellen harcol.

vagolap-4_9.jpg

A következő Kappa őrsi gyűlésen megint a dékán láb alól való eltétele a téma. Fordul a kocka, ugyanis most Grace lép vissza a gyilkosságtól, Oberlin emiatt kirúgja a csoportból, és ezúttal Zayday az, aki nem Grace, a barátnője mellé áll, hanem meglepő módon Oberlin mellé.

Pete új szövetségest talált Wes személyében. Ketten összerakják, hogy mi volt Gigi igazi neve, és hogy mi volt a szerepe a csecsemős sztoriban. Valójában Gigi nővére volt az, aki hazavitte a kádban meghalt lány babáit. De a nővér nem sokkal később öngyilkos lett, mert összeroppant az események súlya alatt. Innentől pedig Gigihez kerültek a babák, aki arra nevelte őket, hogy bosszulják meg az anyjuk, és a nővér halálát.

Amikor Wes és lánya egyedül maradnak, akkor még beszélgetnek egy kicsit a szüzesség elvesztésének problémaköréről. Az apa azt tanácsolja, hogy ha még nem áll készen a lány, akkor ne szexeljen, ennyikeh. Ezzel teljesítettük közszolgálati kötelességünket.

vagolap-6_11.jpg

Oberlinék új merényletre készülnek a dékán ellen. Most épp a cryoszauna segítségével akarják eltenni láb alól, pontosabban halálra fagyasztani. Természetesen ezt is túléli, ezt ugye mondani se kell. A CIA próbálta csak hatékonyabban meggyilkolni Fidelt, mint a Kappa-lányok Munsch-t.

Oké, hibáztunk. Pete-et mindvégig kihagytuk a spekulációkból, mert már rögtön az elején gyanúba keveredett, és miután tisztázódott, el is feledkeztünk arról, hogy akár ő is benne lehet a bűnügyben. Másrészt csajt keresünk, mert az egyik csecsemő elvileg lány volt. Harmadrészt összejött Grace-szel, és jó fej csávónak tűnt, és ezért inkább homokba dugtuk fejünket. Ehhez képest most kapunk egy gyanús beszélgetést, amiben valakivel arról beszél, hogy le kell lépni, és hogy többet ne hívja az illető. És hát megtekinthetjük a szekrényében újból az ördög jelmezt, hogy végképp gyökeret verjen bennünk a gyanakvás.

vagolap-7_10.jpg

Miután Munsch nem halt meg, új tervet kell kovácsolni, így a vízbefojtás mellett döntenek, mert Nyakmerevítős szerint Raszputyint is csak így lehetett megölni. De nem a dékán esik kútba, hanem a terv maga, ugyanis a három idióta Chanel épp egy áruházban balhézik bugyiügyben, és nem veszik észre Oberlint telefonos titkos jelzését. Így hát Egyes ott áll egyszál magában, egy medence partján, egy láncokkal teli táskával, szemben a dékánnal, aki nem érti, hogy mit csinálnak itt. Vagy nagyon is érti? Mindenesetre egy kicsit a szívbajt hozza a csajra (hogy nem menekül a kikötözős leszbi kaland elől), de aztán végül lelép.

Grace a legrosszabbkor érkezik Pete-hez, ugyanis a srác épp szökni készül, és már teljesen összepakolt. Azt kamuzza, hogy félre akar vonulni a civilizációtól és írni, de Grace annál inkább furcsának találja, hogy el se akart köszönni tőle. A találkozás kezd szexbe torkollni, és Grace bevallja Pete-nek, hogy most készen áll a dologra, és Pete által akarja elveszíteni a szüzességét. Aztán Pete egyszercsak megszakítja a kedvezően alakuló folyamatot és olyanokat mond Grace-nek, hogy az nem is ismeri, meg hogy nem tudja megtenni. Ja, kifelejtettük volna? Meg azt hogy ő egy gyilkos.

Éééééés itt az epizód vége, mostmár nagyon nehezen bírjuk ki a következőig.

vagolap-8_6.jpg

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása