Hogy volt?

Egyszer volt, hol nem volt – 6x07 Szívtelen

2016. november 11. 11:00 - Qedrák

Snowt látjuk némi sejtelmes félhomályban, és komor zene kíséretében, amint a férje oldalán fekszik, de egy pillanat alatt valami rémálomban találja magát az erdő közepén. Jön is az obligát vendég, a Gonosz Királynő, aki felemlegeti a mostohalányának egy korábbi cselekedetét, hogy mennyire örült egy hajbókoló pónilónak, úgyhogy most ő rajta a sor, mert kell neki a szív. Snow akadékoskodik, hogy azon védővarázs van, nem tudja elvenni, de a királynő csak kineveti őt, mondván, hogy önként fogják odaadni neki a férjével együtt, mert ugye a fele Charmingnál van. Motiváció gyanánt kap egy kis üvegcsét, némi figyelmeztetés kíséretében, hogy ha nem találja ki mi az, kinyírja az egész várost.

snow_evilqueen.jpg

Mikor visszatér Zelenához, az épp a kislányát eteti, de még Zöldikének is feltűnik a vidám hangulat, ami kiül a királynő arcára. Néhány gyors, ám nem túl lelkes kérdéssel kifaggatja, és kiderül, hogy a Dark One látogatása összefügg a napi jócselekedetével, mert most már igazán megszerzi a szívet. A múltban Hófehérke a családi ezüstöt veri el éppen valami jöttment uraságnak, bár az érte kapott pénzt először kissé kevesli, de rögtön jobb belátásra tér, amikor emlékeztetik rá, hogy csak egy helyről származhat az ékszere. Ezalatt a Charming-házban éppen David tér haza, és az egyik elkóborolt birkáról derül ki, hogy már az örök legelőkön zabálja a füvet. Anyuka meg is jegyzi, hogy ez nem igazi biznisz, el kellene adni. Hófehérke ezalatt dühöng egyet az erdőben a Kék Tündérnek, hogy mekkora balfácán volt, ám a dolgot tetézi azzal, hogy megtámadja egy bérgyilkos. Némi baltás párbajt követően a Vikingekből idetévedt úr inkább visszafárad egy másik sorozatba, míg Hófehérke megfogadja, hogy úgy elmegy innen, mint a Londonba emigráló magyarok. David hajszálpontosan ugyanezt csinálja, csak ő el akarja adni a szegényes portékájukat.

snow_blue_balta.jpg

A jelenben a csipetcsapat éppen az üvegcsét fixírozza nagy erőkkel, Regina rá is jön, hogy mi az, mikor meglocsol egy közeli fikuszt, amely fekete lesz tőle, mint az újhold. Ebből rájön, hogy az anyagot Goldtól szerezte. Snow azon morfondírozik, hogy mi a francot tegyenek, amúgy is egy normális életre vágyik. A múltban a Longbourne felé tartó Davidet a kutyája téríti el céljától, mikor átnyújt neki egy rozsdás kupát, amivel el is vezeti egy alkalmi ószeres kiskocsijához, aki nagyon hálás azért, hogy visszakapta az ivóalkalmatosságát. Fel is ajánlja, hogy menjenek együtt, mert ugyanaz az úti céljuk, ám egy pillanatra felvillanni látjuk a szekér belsejét, benne a vikinges sisakkal és baltával, meg egy csomó lánccal.

regina_csipetcsapat.jpg

A Kék Tündér győzködi Hófehérkét, hogy maradjon szépen helyben, de amikor a szeretetről próbál neki prédikálni, akkor elmondja, hogy azt baromira nem tudja aprópénzre váltani. A jelenben Belle-hez fordulnak tanácsért, ám a könyvmoly nem talált semmit. Ellenben jön a Kék Tündér, és elmondja, hogy talán van valami, egy kicsiny fa, ami megállíthatja az Elveszett Lelkek Vizét, ám ahhoz egy olyan varázslatot kell alkalmazniuk, amiről minden nagyhatalmú varázsló tudni fogja, hogy az mi, így Gold, a Gonosz Királynő, de még Zelena is. Reginának mentő ötlete támad, és üzenetet küld a nővérének, hogy menjen a boltba. Ott éppen a Dark One és a királynő etyepetyézik, úgyhogy Zöldike be is nyomja a durcit. A vitát Gold szakítja félbe, aki meglátja az üzenethez használt papirost, és rájönnek, hogy Regina műve. Ezalatt a Kék Tündér kibocsátja a varázslatot, a csapat pedig ketté oszlik, mert a királynőt a kriptába akarják bezárni.

evilqueen_zelena_gold.jpg

A múltban David és a társa éppen pihenőt tart, ám a pásztort némi piával elkábítják. A kutyus viszont kiválóan felhasználható arra, hogy megtalálja Hófehérkét, és ez meg is történik, a viking pedig elfogja a hercegnőt. Regináék ezalatt meglelik a varázslat helyszínét. Emma és Hook ezalatt kirámolják a kriptát, de a nő némi nyugtatásra szorul, mert remegő kézzel aggódik a szülőkért. Jó ötlete támad, és a mesekönyvet veszi elő. Sikerül is megnyugtatni Emmát azzal, hogy ő a Megmentő, a szerelem gyümölcse. A múltban a kutyus eszméletre nyalogatja Davidet, aki rohan is a viking ószereshez, és hallva, hogy foglya van, megpróbálja kiszabadítani Snowt.

regina_charmings.jpg

Regináék most már tényleg meglelik a facsemetét, ám ahogy hozzáérnek, elárasztják őket a régi emlékek, köztük a fentebbi szabadítós is. Addig-addig tereferélnek egymással, amíg Regina sürgetése ellenére meg nem érkezik a királynő is, aki elveszi tőlük a facsemetét, és megsemmisíti. Már-már elvenné tőlük a szívüket, de emlékeztetik rá, hogy van egy kis idejük, úgyhogy a királynő teleportálja magát. A páros rendkívül kétségbeesett, és felidézik az emlékeiket, megállapítva, hogy a facsemete által mutatottak közül az érme meg a bezárt Snow nem közös biznisz, de aztán kapiskálni kezdik, hogy mégis. A múltban Davidnek nem sikerül leverni a lakatot, érkezik is a harcias skandináv, ám rövid párbajt követően Snow segítségével kinyírja az alkalom szülte fejvadászt. Hófehérke azonban azt tanácsolja Davidnek, hogy ne lássa meg az arcát, mert azzal csak bűnrészessé tenné őt, szóval a pásztorfiú csak beadja a kulcsot. Ez persze nem akadályozza meg őket, hogy beszélgessenek, úgyhogy Snow odaadja a lóvéját a szabadítójának, és elhatározza, hogy az őt kifosztó nemesembert majd ő fogja kifosztani, amint meg tudja tenni. Ahogy egymáshoz érnek, létrejön a facsemete.

emma_hook4.jpg

A temetőben a Gonosz Királynő tetemre hívja a város lakosságát, kihirdetendő a győzelmét. Zelena kihasználja az alkalmat, hogy a tömegben álldogálva utalásokat tegyen Belle-nek Goldék viszonyára. Emma és Regina már-már közbelépne, de érkezik a Charming-házaspár, és bejelentik, hogy feláldozzák magukat. Miután Regina leveszi a védővarázst róluk, a királynő ki is tépi a szívüket, és csaknem törlést kér maga alatt. Ám a szimpla halál nem elégíti ki a bosszúvágyát, így a szíveket visszateszi a párocskába, a nőre viszont álomátkot szór, és hogy kissé nehezített feladata legyen a csapatnak, el is teleportálja valahová.

snow_charming.jpg

Belle állít be Goldhoz, azzal a ragyogó hírrel, hogy tud a viszonyáról. A nőt azonban nem ez zaklatja fel, hanem az, hogy az ollót használni akarja a fiukon. Szóval, hangzik a végső ítélet, legyen szíves, és érdemelje ki a fia szeretetét, ne valami bűvésztrükkel láncolja magához, ami már csak azért is gáz, mert korábban bebizonyította már, hogy tud szeretni. Mikor Gold a bukástól való félelmet említi a feleségének, az szomorúan konstatálja, hogy a férje túl gyenge ahhoz, hogy jó legyen. Emma és David égen-földön keresik Snowt, és némi futkorászás meg gyorshajtás után meg is találják az erdőben, abban az üvegkoporsóban, amelyből anno egy csókkal szabadította ki őt Charming. Ez most is megtörténik, ám amint Snow felébred, David alszik el. Kiderül, hogy a szívük kapott álomátkot, így felesben osztoznak rajta: az egyik alszik, a másik él

snow_charming_eq.jpg

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.