Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Westworld 1x06 - Az ellenség

2016. november 10. 15:00 - zsitta

Egy átlagos reggellel indítunk, az utcán egy random pasi kinyír egy másikat, közben Maeve meg megy dolgozni, de pont leszarja a hallottakat. A Mariposába érve elkezdi csinosítgatni Clementine-t, amikor bejön egy agresszív fejű fickó, ő meg jelzi, hogy elviszi a bizniszt. Felkíséri egy szobába, ahol felhergeli az alakot, majd eléri, hogy az konkrétan megfojtsa őt, tök jól kezdődik amúgy.

w1.jpg

Amikor legközelebb felébred, Felix feje tárul elé, aki elmagyarázza neki, hogy 1, vannak ők, akik androidok 2, meg vannak az emberek 3, mivel Maeve az első kategóriába tartozik, ezért minden egyes gondolatát és tettét az emberek irányítják, akik ugyan kevésbé erősek, de hát ez van, az élet szívás, meg minden. A madam nem nagyon akarja elhinni, de a hentes kolléga megmutatja neki az ellopott viselkedésvezérlőn keresztül a helyzetet. Szegény nő annyira összezavarodik, hogy lefagy, majd miután újraindítja őt a csávó, többet akar, méghozzá felmenni a felső szintekre.

w2.jpg

A kezdeti hadakozás után Felix csak belemegy, és úgy tesznek, mintha a járást tanítaná a robotnak, közben pedig szétnéznek. Maeve meglátja mindazt, amit egy android nem nagyon szeretne, a tervezéstől egészen odáig, hogy hogyan lehelnek életet a bábokba. Már éppen indulnának visszafelé, amikor meglátnak egy kisfilmet Westworldről, amiben a csaj felfedezi Clementine-t, és a saját, álomnak hitt képeit is, amiben az egykori kislánya szerepel. Visszatéréskor a nyomi szakállas kolléga rajtakapja őket, és amikor elindul jelenteni a dolgot, a nő egy szikét szorít a torkához, hohó, barátom, nem mész te sehova, máskülönben csokrot csinálok a beleidből. Később kvázi oktatást tartanak neki ezek ketten, 1-20-as skálán tulajdonságok vannak, na oké fiúkák, akkor most itt változtatás lesz a kódomban. Hűséget lehúzzuk, fájdalmat szintén, tudatos észlelést meg a maximumra.

w3.jpg

Ugrunk, Elsie elmondja Bernardnak, hogy amúgy nem a lakók a zavarodottak, csak valaki kémkedik, szóval ennek utána kéne járni. Mivel a favágó hapi egy régebbi modell volt, régebbi számítógép segítségével kideríthető az igazsághoz vezető néhány adat; ezért Bernie lemegy a B82-es szintre, és kiderül, hogy a 17-es szektorban valami nagyon nem kóser. Majd rohan Theresához, hogy ledarálja neki mi a szitu, de a nő megelőzi őt azzal, hogy Ford tud róluk, szóval kidobja, nincs több esti kufirc.

w8.jpg

A fekete ruhás és Teddy Pariah-ba tartanak, és mivel az oda vezető utat lezárták, kerülőn kénytelenek menni, ami viszont katonákkal van övezve. Megpróbálnak elvegyülni a tömegben, de felismerik Teddyt, és hát mondjuk úgy, hogy elég nagy bajba kerülnek: kikötözik őket, és számomra érthetetlen okokból az útvesztőt akarják az exkatona bőrébe égetni, amikor egy emlékképéből megtudjuk, hogy Wyatt cinkostársa volt, együtt nyírtak ki anno mindenkit. Mivel Teddy tökösebb srác, mint gondoltuk, ezért kihámozza magát a kötélből, és fekete ruhás kivételével lepuffant mindenkit.

- Mondd el nekem Teddy, mit tudsz az útvesztőről.
- Hát, nem sokat. A labirintus az őslakók legendája: az emberi életet jelképezi, a meghozott döntéseket, és az álmokat, a közepén pedig egy mitikus alak áll, akit újra és újra megölnek, de ő mindig visszatér az élők közé. Amikor legutóbb visszatért, legyakta elnyomóját, és épített egy házat, a ház köré pedig egy útvesztőt, amit csak ő ismer.

w4.jpg

Sizemore koktélozgat a központ legmenőbb helyén, amikor Theresa ráront, hogy takarodjon dolgozni, mire a faszi közli vele, hogy elege van abból, hogy Ford több hónapnyi munkáját tette tönkre egyetlen dózerrel. Nőci lelép, Lee pedig már kellően ittas állapotban ráveti magát egy éppen érkező bigére, na helló, én.. én őő.. Lee Sizemore.. vagyok, aki izé, nem akárki, de mégse olyan nagy valaki, mert hát köcsögök a feletteseim, korlátozzák a művészi szabadságomat, szóval kapja be az összes, na. A csaj az első adandó alkalommal elmenekül, ő meg tovább iszik. Később Ashley éppen utasításokat ad ki az irányítóközpontban, amikor arra lesz figyelmes, hogy a matt részeg Lee „telibehugyozza" a parkot - akit az érkező Cullen állít le, mert bemutatja neki a vállalat ügyvezető igazgatóját, aki nem más, mint a csaj, akit pár órája megpróbált felszedni. Hát, Sizemore, leszel te még szarban.

w7.jpg

Bernard elindul a 17-es szektorba szétnézni, és bóklászás közben meglát egy házat. Bemegy, egy családot talál benne, és amikor a fickó éppen szétszelné birtokháborításért, előbukkan Ford, és leállítja őket. Bernie nem érti, mi van, de Robert elmagyarázza, hogy ezek első generációs robotok, és Arnoldtól kapta ajándékba ezeket. Ő pedig az évek alatt karbantartotta őket, és felruházta különböző tulajdonsággal - mint például az apjának az alkoholizmusa - most pedig nosztalgiázik velük. Azt hiszem, Ford a jelen felállásban eléggé pszichológiai esetnek tűnik.

w5.jpg

Bernard rohadt bizarrnak találja Robert babaházát, így elkezdi felkutatni az Arnold által tervezett régi robotokat. Közben Elsie telefonál neki, hogy valaki sugározza az androidoknak azokat a bizonyos hangokat, így indul a 3. szektorba egy elhagyatott színházba megtudni az igazságot. Megtalálja az adóvevőt, és rájön, hogy bizony Theresa volt, aki az adatokat kicsempészte a parkból. Gyorsan felhívja Bernardot, és elmondja neki a felállást, de ő meg pont a nővel áll szemben. Beszéljünk később, mondja a pasi, Elsie meg éppen átküldené az adatokat, amikor roppant meglepő módon valaki elkapja a torkát hátulról.

w6.jpg

Ford találkozik a kicsi Roberttel, aki megmutatja neki, hogy a kutyájukat meggyilkolta valaki. Elmennek az irodájába, ahol a fiú kiböki, hogy ő ölte meg az ebet, mert Arnold azt mondta neki, hogy már túl sokat ártott másoknak. Úgy tűnik, ez az Arnold nem is olyan halott, mint amilyennek tűnik, vagy ha igen, én is kíváncsi vagyok a trükkjére.

Eddig azért keseregtünk, hogy nem kapunk infókat, és most, amikor kaptunk, valami mégsem oké. Először is, a kulcsfontosságú dolgok továbbra is kérdőjelesek, például nem tudjuk továbbra sem, hogy igaz-e az egyre valószínűbbnek tűnő több idősíkon játszódó elmélet. Az pedig, hogy Theresa áll (részben) a szabotázs mögött, nem különösebben meglepő, vagy zavarba ejtő fordulat - ahogy az sem, hogyha egyedül lemegy az ember egy sötét és régi színházba ahol rejtegetnek valamit, több mint valószínű, hogy nem boldogan fütyörészve tér vissza. Az is szívfájdalmam volt, hogy Dolorest és Williamet kihagyták a részből, és arra is baromi kíváncsi lettem volna, hogy a Logan szétverésének milyen következményei vannak. Számomra az is érdekes, hogy Teddy miért állt Wyatt mellett, majd miért fordult ellene; Maeve hogy tud felébredni, esetleg kontrollálja az álmait a visszaszámolással; és hogy Felix hogyan vezethette végig Maevet feltűnés nélkül, vagy hogy miért nem hiányzik senkinek az ellopott viselkedésvezérlő. Summa summarum, nekem ez most nem tetszett, száraz volt, meg uncsi.

Címkék: westworld
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2016.11.10. 16:04:41

Jó kis írás volt ez, és még hol a vége ? :)
Még van 4 rész az évadból, mi lesz a csattanó vahj ?

mosomacilany 2016.11.10. 21:37:10

Egyébként nem tudom kinek mennyire fontos az ilyen, de remekül operál a sorozat a zenékkel. A múltkori részben az orgia alatt a Something I Can Never Have chello coverja óriási volt. A mostani rész a Fake Plastic Tree zongora coverjével nyitott.

Maeve kis gyárlátogatása eddig szerintem a sorozat eddigi legjobb jelenete volt. A zene és a jelenet is nagyon ott volt.

Plusz: csak szerintem van Ford és Anrold között valami vérségi kapcsolat?

zsitta 2016.11.10. 21:48:52

@szociál: kösz! :) arra en is kiváncsi lennek.

@mosomacilany: mar máshol is olvastam, hogy figyelgetnek a zenére, én ezeket többségében nem ismerem, ha ciki, ha nem - szoval csak arra tudok figyelni, hogy milyen szuperul csináltak meg a jelenetet a zenével meg mindennel. A Maeve szetnezese is ilyen volt, igen. :)

Ugyanezen gondolkoztam, eleg fura, hogy csak ugy kapott Arnoldtol egy android családot. Ford bátyját elméletben Tommynak hivjak, ugye?

mosomacilany 2016.11.10. 22:01:43

@zsitta: Nem emlékszem pontosan, de azt hiszem igen. Valahol olvastam, hogy az apja, mert mintha a képen lévő ember úgy nézne ki mint az android apa. De nem tudom. Én inkább a testvére tippelek. De kicsit fura tényleg, hogy miért adja ajándékba a családját a kivénhedt kopóval bónuszként.

Nekem a Something I Can Never Have volt ami nagyon feltúnt. Igazából eléggé zenebuzi vagyok :) Nagyon szeretem azt a számot és elég telitalálat volt az orgiához.

Itt az eredeti ha érdekel :)

www.youtube.com/watch?v=WAGAoy5WZWY

SiKom 2016.11.13. 13:39:28

Nekem az is érdekes, hogy sokszor elég brutális, durva dolgok történnek, pl. átvágják egy host torkát, vagy a katonák véreznek, meg vannak csonkítva.

De mivel mi tudjuk, hogy azok csak androidok, ezért nem is sajnáljuk őket. Legalábbis én nem. A kérdés persze mindig az, hogy most nem-e egy vendéget nyírnak ki (véletlenül)?

A határ is nagyon érdekes, hogy meddig mehet el a vadság a vendégek ellen... Mi van, ha egy android mégis csak sérülést vagy halált okoz? Abból ítélve, hogy a parkban nem volt nagy gond jó ideje, azt gondolom, hogy biztonságos.

Bár van ahol említik, hogy ugyan nem ölhetnek meg, de azért a lövés is tud fájni.

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2016.11.14. 15:11:35

Gyorsan írd meg a 7. részt, a végén ott is kiderült egy meglepi ;)

zsitta 2016.11.14. 17:35:31

@szociál: megneztem, te jó Isten, ez brutal! Mar írom is..

zsitta 2016.11.14. 18:11:40

@mosomacilany: köszi, tényleg jó :)

@SiKom: én egyre jobban kedvelem egyik másik androidot is. Ezeket a bizonyos határokat már feszegettük a korábbi hogyvoltok alatt, jó kérdés, szerintem a következő részekben lesz válasz erre is.

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2016.11.14. 20:19:27

@zsitta:

:)
Jobban várom már a 8. részt mint a Jézuskát :)

Baldrick68 2016.11.14. 21:28:18

Megnéztem a 7. részt.
Jó kis csavar van a végén :-)

zsitta 2016.11.14. 22:28:39

Mindenki nyugodjon le, holnap már kint lesz ;)

SiKom 2016.11.15. 00:26:48

Hű a 7. rész kemény...

együttnemműködő 2016.11.15. 10:05:05

Nekem a végén csak egy mondat villant be: that was pretty fucked up.

bonifac · http://vezetek.blog.hu 2017.01.23. 10:38:55

Én ugyan nem tudom kicsoda Arya Stark farkasa, de azt igen, hogy ki áll a falnál, amikor Bernard lemegy a B82 szintre. (Egy pillanatra rá is világít a lámpájával.) Jó kis Easter Egg, vagy homage, ahogy tetszik.

bonifac · http://vezetek.blog.hu 2017.01.24. 17:50:53

Hát ha rajtam kívül senki nem vette észre....
A Gunslinger áll ott a 73-as Chrichton filmből.

Fotók itt: www.radiotimes.com/news/2016-11-08/did-you-spot-the-brilliant-easter-egg-hidden-in-this-weeks-westworld
süti beállítások módosítása