Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Scream queens (Gyilkos történet) 1x10 - Hálaadás

2016. november 09. 15:00 - zoltankiricsi

Új gyilkos a láthatáron, akire eddig nem is számítottunk. Nem, nem Oberlin az. Hanem a Gravitáció. Legalábbis Egyes a gravitációra szeretné fogni a Nyakmerevítős halálát. Persze egy mondattal előbb még azzal próbálta puhítani Chadet, hogy a szerelmükért ölt. Lényeg az, hogy Egyes megpróbálja megértetni Chaddel, hogy nincs már többé Nyakmerevítős-probléma, nem kell foglalkozni vele. Terhesség sincs, minden a legnagyobb rendben. Chad persze egyáltalán nincs megrendülve, sőt mi is villanyozná fel jobban, mint egy friss női hulla. Első reakciója az, hogy menjenek le és csinálják „hármasban”, de Oberlin ettől érthetetlen okból elzárkózik. Chad végül arra nagy nehezen ráveszi a csajt, hogy mutassa meg a hullát, de megígéri, hogy nem akarja majd ott helyben megdugni.

Ugye senki nem lepődik meg azon, hogy a hulla eltűnt?

vagolap-1_8.jpg

Chad amúgy néha egész reálisan látja a helyzetet. Most például felvázolja Oberlinnek, hogy ki lesz nyírva, mert a Nyakmerevítős egy igazi elmebeteg, és addig nem fog nyugodni, míg bosszút nem állt. Ja, merthogy Chad szerint ezúttal nem az ördög lopta el a hullát, hogy később kiaggathassa díszletnek a Kísértetházba, hanem Hester csak úgy tett, mintha meghalt volna, aztán jól lelépett.

Hálaadás van (mint minden amerikai sorozat, ez is szépen követi az ottani ünnepeket), és Gigi nagyon bulisan ünnepel, mert egy szobában ül a szótlan Vörös Ördöggel. Mármint a maradék Vörös Ördöggel, mert mostanság már csak egy van. Az Ördög amúgy meg van sértődve, mert igaz, hogy ő döfte le Boone-t, de úgy látszik úgy érzi, hogy ezt a helyzetet Gigi kényszerítette ki (persze nem szándékosan, hiszen Gigi arra nem számított, hogy Boone át akarja venni a hatalmat).

Gigiék fürjet esznek óriási pulyka helyett, ami ugye igen kicsi madár, főleg összesülve. Ezzel adtunk egyet a klasszikus amerikai motívumnak, amikor a filmekben barnára sült, fénylő pulykát szeletelnek. Gigi monológjából viszont legalább megtudjuk, hogy a lánynak van valahol egy igazi családja, de a nevelt gyermekei kedvéért már rég elhagyta őket.

vagolap-2_9.jpg

Azért jó ez a sorozat, mert megnyugtat minket, hogy az se baj, ha nem vagyunk milliomosok, mert legalább nem vagyunk elmeroggyantak se. Ebben a sorozatban a milliomosság egyenlő a debilséggel, és ez így is van jól. Ez úgy tartozik ide, hogy megérkezik Hármas is dúsgazdag szüleihez, akik azon túl, hogy piásak, egy lelátónak épített ebédlőben esznek műanyag tálcákról mélyfagyasztott ételeket. Hármasról kiderül, hogy igaz, hogy hülye, de annyira mégsem, mint a családja, úgyhogy gyorsan ott is hagyja őket, mert kiakad. Így hát Hármas visszamegy a Kappa-házba, ami ugyebár töküres. Vagy mégse? Hát itt van a dékán is!

vagolap-3_9.jpg

Neki sincs hol ünnepelnie, úgyhogy a Kappa-házban mészárol pulykát. Persze az is kiderül, hogy tulajdonképpen még Grace is itt van, szóval a ház lassan teljes létszámmal üzemel. Igazándiból Wes-nél kéne lennie, aki óriási pulykát süt, de végül az lesz az egészből, hogy mivel Gigi sem ment pulykát enni a fickóhoz, ezért végül ő megy át a Kappa-házba pulykázni.

Óóóóó, és végre a Radwell-ház, végre megtudhatjuk, melyik őrültekházából eresztették szélnek az aberrált Chadet. És valóban, az egész család egy keltetőtelepe a defekteseknek. Chad agyon plasztikázott és botoxozott anyja nemigazán örül annak, hogy Chad hazahozott egy olyan csajt, akinek a famíliája nem elég régi és nem elég előkelő. Addig-addig tesz megjegyzéseket Oberlinre, hogy a lány valóban bebizonyítja, hogy nem túl előkelő, mert leribancozza Chad anyját. Ami persze tökéletesen igaz, de talán elég lett volna később utalni rá finoman. A legjobbkor érkezik meg az est váratlan fény- és csúcspontja: Nyakmerevítős. Olyannyira nem halt meg, hogy el is jött ide zavart kelteni. Chad hirtelen azt hazudja, hogy ez a csaj vigyáz rá, hogy ne igyon túl sokat, Oberlin meg számon kéri, hogy mi a francért nem halt meg. Nyakmerevítős nem sokat lacafacázik, hanem előadja a „gyermeket várok Chadtől, egy kis Chad növekszik a hasamban” című műsorát. A muter pedig hálából (ha már Hálaadás napja van) le-pénzéheskurvázza mindkét lányt. Valószínűleg ennyire pezsgő ünnepe még soha nem volt a Radwell-családnak. Persze ekkor kiderül, hogy Chad mamát sem ejtették a feje lágyára. Megnyugtatja a Nyakmerevítőst, hogy hiába is próbálna gyerektartást meg miegyebet kérni Chadtől, a papírjai el fognak tűnni a bíróságon. És hogy a hasa nem a magzattól nagy, hanem a sörtől. Aztán, mintha mi sem történt volna, folytatják a vacsorát.

vagolap-4_8.jpg

Már párszor játszottunk olyat a sorozat folyamán, hogy a szereplők megpróbálják kitalálni, ki a gyilkos. Most a dékán veti fel, hogy játsszák ezt. Ő rögtön meg is gyanúsítja Hármast, merthogy neki Manson az apja, meg látta a láncfűrészes támadás estéjén izzadtan szaladgálni. Hármas rögtön visszavádolja Munsch-t.

Oberlin eközben tökrészeg anyjával próbál társalogni, de aztán feladja. Úgyhogy betoppanhat Chad papa, aki 50 ezer dollárt ígér a lánynak, ha lelép a francba Chadtől. A fickó valamiért nem akarja felfogni, hogy Chanel családja is rohadt gazdag. És Egyes tényleg nem is fogadja el a pénzt. Viszont szívás van, mert Chad közben Nyakmerevítős pártjára állt, aki igaz, hogy pszichopata, de legalább nem gurít le másokat a lépcsőn, és nem mondja utána azt rájuk, hogy halottak. Szóval most Oberlin vesztésre áll.

A dékánék rátérnek a következő fordulóra, vagyis hogy miért Munsch a gyilkos. De hogy teljes legyen a csapat, betipeg hirtelen Ötös is valami saját készítésű ünnepi undormánnyal. Tehát Hármas előadja saját elméletét, ami röviden, de pontosan úgy foglalható össze, hogy a dékán utálja a kappákat, ezért – más eszköz nem lévén a kezébe – elkezdte leöldösni őket sorban. (És persze olyanokkal kezdte, akik nem is Kappa-tagok, vagy mint Kistölcsér – nszóval sántít az elmélet.) Grace sem hagyja szó nélkül a dolgot, ő azzal támogatja meg az elméletet, hogy ugye a dékán itt volt azon a bizonyos kádas éjszakán, és egyengette a dolgokat. (Vagyis ami miatt kezdettől újra és újra a gyanú reflektorfényébe került.) Aztán a gyerekeket valójában megtartotta és saját gyilkos bosszúálló katonáivá nevelte őket. A végső ütést viszont az viszi be, hogy kiderül, hogy a dékán marhára nem allergiás a felvágottakra, mert épp most is löncshúst eszik. Mielőtt azonban kihívnák a rendőrséget, Wes is szólásra emelkedik.

vagolap-5_9.jpg

És Wes a legmegdöbbentőbb dolgot mondja, amire igazából eddig nem is gondoltunk: Grace a gyilkos. Hát igen, annyira egyértelmű volt, hogy ő a pozitív, nyomozó karakter, hogy fel se merült bennünk. Mivel férnek még emberek ebbe a szobába, egy dobozzal a kezében besétál Pete is, aki szintén rájött, ki a gyilkos. De az idegeinken való zongorázás végett még Wes előadja, hogy szerinte miért a saját lánya dézsmálja az egyetem lakóit.

Oké, jöjjön már Pete és mondja el, mi a nyomozása eredménye. De sajna ő is csalódást okoz, mert ő meg Wes-t vádolja meg a nagy egymásra mutogatási káoszban. Igazából végigfutjuk ugyanazokat a köröket, mint az eddigi részek során, csak egy-két új információ darabka kerül a nagy puzzle-ba, de még mindig nem tiszta a kép. Persze mit is várunk, hiszen még 3 rész hátra van, nem derülhet ki most még, hogy ki a gyilkos. De azért a néző figyelmét nem árt újra és újra magasabb fordulatszámra tekerni.

A Chad család iszonyatosan vicces játékot talált ki, az Activity mintájára Nyakmerevítőst szívatják. A dolog annyira köcsögség, hogy még Oberlint is kiborítja, így végre valaki kimondja, hogy ez Amerika leggázabb családja, és esze ágában sincs közéjük felvételt nyerni. Kiviharzik, nyomában a Nyakmerevítőssel.

vagolap-6_10.jpg

A Kappa vityillóban tovább folyik az Agatha Christie-skedés. Pete szerint azért Wes a gyilkos, mert nyomozgatott az apuci után, és kiderült, hogy egyetemi éveiben járt a Kappa alagútban, ergo tudott róla, ergo be tudott jutni a házba akkor is, mikor az le volt zárva. No, meg biztonsági kamerafelvétel készült arról, hogy bement a fagyasztókamrába. Wes azzal védekezik, hogy ő csak húst lopni járt oda… Pete még arra is gondolt, hogy Bootról lopasson egy hajszálat, aztán azt összehasonlíttassa azokat Grace apjáéval. És természetesen egyeztek. De hát ezen ki lepődne meg, hiszen Wes végigdugta a fél egyetemet, szóval nem meglepő, ha a halott csaj gyerekei is tőle származnak.

Az, hogy megérkezik a Radwell-buliról Egyes és Chanel, és ők is emelik a társaság fényét, várható volt, de azt álmunkban sem gondoltuk, hogy egy romantikus elemként Chad inkább Oberlint választja a saját családja helyett. Igazából nincs más hátra, mint a pulyka feltálalása. (Közben eltűnik egy kés, és egy csomó gyufa, de majd kiderül, lesz-e jelentősége.) Amikor Ötös behozza a fedővel letakart pulykát, és arról panaszkodik, hogy túl könnyű, akkor már sejtjük, hogy nem pulyka lesz a fedő alatt. És hát olyasmit látunk, amit álmunkban sem tippeltünk volna meg előre: Gigi fejét. Az Ördög az epizód elején mégis levágta a fejét az elektromos késsel, amivel a fürjet kellett volna felszeletelnie.

vagolap-7_9.jpg

Egy gyilkos maradt. Akit szerintem nem ismerünk, mert az összes szereplőt már huszonötször gyanúba kevertük.

2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

megcirógatlak csalánnal 2016.11.09. 22:40:54

kurva jó rész volt :)))

közbevetés 1: szerintem a 3. ördög olyan lesz akit már ismerünk, mert mintha úgy emlékeznék utaltak volna rá (vagy hogy talizott zayday-vel)

zoltankiricsi 2016.11.14. 17:07:49

@megcirógatlak csalánnal: igen, igen, ez a gyenge pontja az elméletemnek, hogy szokott beszélni zayday-jel. lehet, hogy az Ötös az, csak róla annyira nehéz elképzelni, hogy belepréseli magát az ördög jelmezbe.
süti beállítások módosítása