Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

X-Faktor 6x09 – Soha véget nem élő

2016. november 07. 14:41 - Csecse Becse

Azt hittem, sosenem lesz vége. A derék szerkesztőknek ugyanis sikerült cirka 15, nagyjából három perces produkcióból egy három és fél órás adást kanyarítani. Rétestészta X-Faktor módra.

cover.jpg

Intro

Tóth Gabi felütésével indul a műsor, biztos benne, hogy az ő csapatából kerül ki a győztes. Puskás Peti pasicsapatának tagjai imádnak szerepelni és dolgozni, ami a lehető legjobb párosítás ebben a versenyben. ByeAlex amondó, hogy ha a menő zenekarai közül egyik sem kell a nézőknek, akkor nagy baj van. Gáspár Laci annak örvend, hogy a 25-pluszosokat kapta, mert ha jön a siker, akkor ezt ők már tudják kezelni. Szóval, mindenki hepi, meg bizakodó, most már jöhet a közös nótázás:
Derék énekes aspiránsaink sorjáznak szépen a színpadra, mindegyik eldalolva a saját sorát a The Biebers „Itt minden a miénk” c. muzsikájából. A zenekarokkal együtt alaposan kitöltik a teret, megy a bulihangulat van, aztán majd jön a nemulass, ugye. A főcím alatt elszivárognak, helyettük Istenes Bence műsorvezető szambázik be egy rahedli táncossal egyetemben. Üdvözlet, szépjóestét, milyen remek közönség, meg egy kis öntömjénezés és reklám a Komet gálán való jelölése kapcsán. Aztán ha valakinek nem tűnt volna fel, az intro alatt 11 versenyző röppent a színpadra, a cicaharcos Petics Kristófot ugye kihajították a „verekedős ügye” (hehe!) miatt, helyette később jön majd „a titokzatos 12.”.

Mentorékra sem kell sokat várni, a színfalak mögül rappelnek középre, kicsit ünnepeltetik magukat, majd elfoglalják helyeiket. Bence jó nagy helóval üdvözli őket. Gáspár Laci nagyon jól érzi magát már most, reggel olyan izgalommal kelt fel, mintha esküvőre vagy disznóvágásra készült volna. ByeAlex sopánkodik, amiért a fal mögül lemaradt Bence táncáról. Gabi kisegíti: visszanézheti majd az ertéelklub-pont-hu-per-ikszfaktor oldalon. Amúgy fenemód örvendezik a csajoknak, úgy érzi, most jött el az idő, a lányok nagyon menők lesznek. Bence élcelődik még egy sort Puskás Peti csokornyakkendőjén, meg azon, hogy valahol összekeverték őket egymással.
Van némi szabályváltozás az előzőkhez képest, egyrészt nem csak (alapdíjas!) SMS-ben lehet szavazni, hanem telefonos alkalmazáson keresztül (egy darabig), valamint az első három élő adásban kettesével fogják kihajigálni a versenyzőket. A tök utolsó egyből repül, a hátulról 2-3. pedig párbajozni fog a bennmaradásért. Nyeremények, szponzorok.

soul.jpg

Az este mottója: „Ez vagyok én” - felvezetik: Soulbreakers

Azaz mindegyik versenyző saját maga választott dalt, amiben igazán meg tudja mutatni a személyiségét. ByeAlex konferálja fel csapatából az elsőt: van bennük füst, stenk, meg energia, tehát a Soulbreakers nyitja a bulit. A kisfilmben elárulják, nagyon szeretnek kísérletezni, mások dalait a saját soul-rockos képmásukra faragni, meg persze játsszák a saját dalaikat is. Van nekik két nagyon erős frontemberük, az egyik az Écska, aki sugározza a női energiát, a férfi karaktert a nagyszakállú Kyru viszi a színpadra. A négy pasi között Écska különösen élvezi a helyzetét, rengeteget vannak együtt, így a banda már-már a második családjuknak számít. Kíváncsian várják a nézők véleményét, remélik, hogy szeretni fogják a heavy soul stílust. Egy jó kis Lenny Kravitz nótával, az „Are You Gonna Go My Way”-jel alapozzák meg a hangulatot. A zenei alap nekem bejön, az ének szerintem kicsit túl hangosra van véve, pöttyet elnyomja a zenét. Egyébként rendben vannak, energia van benne, élvezik az egészet.
Gabi lelkendezik bőszen, mennyire ügyesek voltak, imádta őket és így kell elkezdeni egy show-t. Puskás Peti úgy véli, a szép szál Kyru ember meg volt szeppenve a nem várt sikertől, azt várta, hogy még jobban felszabaduljanak, ha már idejöttek döngölni. Gáspár Laci kíváncsi volt, mit fognak produkálni, de nem talált hibát benne, megsüvegelné őket, de nincs kalapja. Alex köszöni szépen, amiért megfogadták pár tanácsát, hiába zenélnek együtt már jó régen. Bence veszi át a szót, azon morfondírozik, hogy mi ez a nagy kaja-imádat köztük, mert eleddig akárhányszor találkoztak, mindig az ételről ment a csevegés. Écskától kapja meg a választ: ők egy afféle hedonista zenekar, nagyon szeretnek jókat muzsikálni, hatalmasakat nevetni, és persze, hatalmasakat falatozni.

kinga.jpg

Jáger Kinga

Gabi vezeti fel, mert az ő csapatának a tagja. Már 2012-ben is nagyon hitt benne, ám jött a pofáraesés, viszont az azóta eltelt pár év csak jót tett vele, most már igazi díva. A kisfilmje már nem erről szól, sokkal inkább az otthoni környezetéről. Nagyon szeret a szüleinél tengődni Böhönyén, imádja a háztáji munkát, pl. fát vágni, kapálni, banánfát nyirbálni. Egyébként egyetemista, az egészségügyi főiskolán tanulja a képalkotó diagnoszta szakmát. Hálás munka, lévén segíthet vele beteg embereknek. Most, hogy itt van az élő show-ban, úgy érzi, újabb kapuk nyíltak meg előtte, az élet csak most kezdődik el. Ha az nem is, de Tolvai Reni „Hagylak menni”-je igen, Kinga előadásában. A hangmérnöknek úgy tűnik, beragadt a potméter tekerője, mert az ének megint „kilóg” a háttérzenéből. Na, mind1! Ügyesen eltolja a hölgy, a dal közben Gabi nem is bír a fenekén maradni.
Gáspár Lacinak nagyon tetszett, mintha a lány koncertjén lett volna, elvarázsolta. ByeAlex nem talált benne hibát, ám azt szeretné, ha jobban érezné a személyiségét. Gabi megnyugtatja: lesz majd rá lehetősége az elkövetkezendő hetek során. Puskás Peti azt látta rajta, hogy végre megérkezett és meg akarja mutatni, mit tud, bár Peti is hiányolja a „több színt”. Bence folytatja az értékeléseket azzal, hogy csak azért mondtak olyan sok pozitívat neki, mert a kisfilmben láttak őt a nagybaltával. Szavazási infók.

janos.jpg

Ónodi János

A saját csapatából Gáspár Laci vezeti fel a következő delikvenst, akit ő csak „Crying Man”-nek nevezett el az érzelmes, síró hangja után. János 25 éves, Kétegyházán lakik az anyja szoknyája alatt – nagyjából. A diplomázás után úgy gondolja, most már a saját lábára kell állnia, felépítendő a jövőjét. Ez mondjuk nehéz lesz úgy, hogy a szüleinél lakik, anyuka meg folyton bábáskodik felette és nem igazán kezeli 25 évesként. Erőt kellett vennie magán, hogy el tudja engedni, a telefonhívásokat WhatsApp üzenetekre cserélte a távollétében. János már nagyon örül, amiért az X-Faktorban van, rögös az út, ám itt övé az egész világ. A választott dal nem az övé, csak előadja: Jason Mraz-től az „I Wont Give Up”-ot. Elég bizonytalanul kezdi, jobban belendülve tényleg jóféle, klasszik nyafogós a hangja, nem rest süvölteni, ha arra felé megy a dal. ByeAlex úgy gondolja, nehéz dolga lesz Lacinak vele, elég speciális hangja van, emiatt a jövőben csücskös lesz a dalválasztás. Puskás Peti komálja a hangját, ám azt érzi, csak az utolsó fél percre érkezett meg a produkció, addig nem volt semmilyen. Gabi egyetért Petivel, jól áll neki a színpad, tehetséges, meg minden, csak úgy érzi, kint lett hagyva. Azt szeretné, ha legközelebb beengedné őtet, jelentsen ez bármit is. Gáspár Laci örül a megfogadott tanácsok miatt, meg hogy elkezdett mélyen is énekelni. Még több önbizalmat vár tőle. Bence anyuka tányérjával lép oda Jánoshoz: anyuka küldött egy kis rántott húst. Jól jön, mert a nagy izgulás miatt kihagyta a hamizást. Szavazási infók, reklám. Azaz 3 produkcióhoz kellett nagyjából 40 perec. Agyhalál.

richard.jpg

Mata Richárd

Puskás Peti egyik szeme sír, a másik meg üveg nevet, mert valakinek adott egy lehetőséget, aztán nem élt vele, emiatt mást kellett visszahozni a műsorba. Naszóval, a helyzet ugye az, hogy az egyébként is nehezen kezelhető Petics Kristóf valami szórakozóhelyen csetepatéba keveredett, aztán a másik résztvevő a kórházban kötött ki, őt meg letartóztatták. Én mondjuk kíváncsi lettem volna arra a balhéra, mert ugye a derék Kristóf vasággyal együtt nyom kb. 40 kilót, azaz ha valaki mondjuk egy jó embereset bemázolna neki, akkor vszleg úgy esne össze, mint a szüreti fosás. A műsorkészítők némi indoklás után gyorsan útilaput kötöttek a lábára, Peti pedig felkerekedett, hogy visszarángassa a műsorba Richárdot. A jó hír hallatán Richárd készen lesz, mint a maggileves, de hamar összekapja magát és a következő pillanatban már a színpadon feszül. Elég bátor a dalválasztása: Molnár Ferenc Carameltől énekli a Lélekdonort. Tehetséges, meg ügyes a srác, de itt-ott beletörik azért bicskája, lévén nem egyszerű a dal. Mentorék állva tapsolják meg mindannyian. ByeAlex szerint azért szeretik őtet nagyon az emberek, mert a reményt jelképezi: a semmiből csak úgy bejött ide és így énekel, ez valami arcbavágó és hihetetlen, ő az X-Faktor fecsegő poszátája. Gabi nagyon örült, amikor megtudta, hogy visszatér a műsorba és biztosítja, nagyon sok siker fogja még érni az életben. Gáspár Laci meghatódott, több dolog miatt is: az egyik az, hogy jó látni, amint „győz a jó”. Meg hát az Isten is azt akarta, hogy ő itt legyen, neki itt van a helye, nagyon drukkol neki - mármint Laci, de lehet, hogy Isten is. Puskás Peti először féltette őt, gondolván ez neki sok lesz, most már úgy gondolja, előre kell menni és meg kell nyernie, nincs mese. Bence arra kíváncsi, kinek mondta el először a nagy hírt. Nem másnak, mint a csajának, telefonban, aki úgy reagált, hogy 5 percig nem szólt bele a távközlő eszközbe, majd kinyomta. Azóta se jelentkezett. Van ez így, Richárd szerint.

A technika ördöge - új fellépő

Meraszongyahogy: hálózati hiba lépett fel, emiatt a mobilos szavazó alkalmazás beköpte a gyertyát. Innentől csak SMS-ben lehet szavazni, a korábbi 12 üzenet/műsor korlát meg el van törölve. Állítólag valami 250 ezer vidám néző akarta egyszerre használni, amitől túlterhelődtek a rendszereik. Applikácó off. 

barbara.jpg

Opitz Barbara

Gabi konferálja fel szerinte az egyik legkülönlegesebb versenyzőjét, aki okozott már nagy meglepetéseket és hatalmas csalódásokat egyaránt, oszt’ mégis magával hozta az élőbe. Anyukáék nagyon büszkék rá, nekik ő a szemük fénye, meg jómunkásemberük is. Azt már Barbara meséli el, hogy Sonkád mennyire csodálatos hely, minden csendes, békés, az emberek kedvesek és megértőek, maga a paradicsom. Vagy uborka. Nyáron azzal telik a meló, sokat dolgoznak a családi gazdaságban, raklapszám termelve az uborkát – ebből a munkából Barbara ugyanúgy kiveszi a részét, mint a család többi tagja. A kert mellett akad még jószág is a ház környékén: tyúkok meg a családtag röfi. Utóbbit házi kedvencként tartják. Ha éppen relaxálni szeretne, akkor a „Kisbukó” nevezetű helyre ül ki, amit meg is értek, jómagam is jártam már ott és tényleg tök nyugis a helyszín. Az X-Faktor miatt ráfér a fejének kiszellőztetése, mert rajta van a para a távoli család és a megfelelési elvárások miatt.
A színpadon kevésbé szívbajos, jó érces és hangos kiáltással fog bele Janis Joplin „Cry Baby”-jébe. A folytatás sem kevésbé tüzes, van dög a kiscsajban, nekem még az akcentusa is bejövős.
Puskás Peti szerint ha korban egy kicsit tovább érik, akkor az ország legjobb énekesnője lehet belőle. ByeAlex imádta, ez előadás volt, főleg a prozódikus részeknél. Gáspár Laci gratulál, amiért az elejétől a végéig bírta és nem fogyott el. Gabi hozzá hasonlóan gátlásos lánnyal még nem találkozott, ezért külön örvendezik, amiért a színpadon így kitett magáért. Volt benne melója rendesen. Bencét nem érdeklik a vélemények, sokkal inkább a hobbiröfi. Tényleg az, hobbi állatka, a maga – ránézésre – mázsájával. Csak aztán nehogy a plafonon kössön ki az is, mint Homer Simpson pókmalaca.

eszter.jpg

Balogh Eszter

Gáspár Laci azzal kezdi, hogy rengeteg negatív kommentet kapott, amiért magával hozta az élőbe. Ezeket a negativitásokat fogja a derék hölgy majd megcáfolni. Balmazújvárosból esett be a műsorba, ha éppen nem dalol, akkor tikárnő, a párja meg kézilabdát pattogtat. 15 évesen indult először az X-ben, a fél életét rászánta az éneklésre. Kár volt, mert folyton csak bukta lett belőle. 15 év alatt végül csak sikerült besírnia beénekelnie magát a show-ba. Most aztán meg fogja mutatni, mire képes. Stevie Wonder „I Wish”-jét választotta erre a célra. Hiba nem nagyon van benne, mindössze csak egysíkú az egész, se mélysége, se magassága. Gabi olyannak látta, mint egy zenei díjátadón az extra fellépőt, az egésznek olyan volt a fílingje. Az emberek pedig el fogják ismerni a tehetségét (amúgy nem). Puskás Peti azt tanácsolja neki, hogy ha már megvan a hangja, akkor higgye el: ő a legjobb csaj, még a körülötte sündörgő táncos lányok között is, nem kell félni. Minden más ott van benne, ami kell. ByeAlex kevesebbet várt, mégis óriásian odatette magát. A negatív kommentekkel pedig nem kell törődni. Laci nagyon büszke rá, nem gondolta volna, mekkora nagyot fejlődött a szeme előtt. Eszter Bencének árulja el, mennyire jól érezte magát a produkció közben, kiskora óta erre vágyott.

dmitrij.jpg

Gorbunov Dmitrij

Ifjú szobrászként konferálja fel csapattagját Puskás Peti, hozzátéve, hogy a pali is olyan, mint egy jól megkomponált szobor. Hazáját elhagyva mifelénk lelt otthonra, Peti már a cimborájának tekinti. Dmitrij jelenleg Szegeden, nagypapájánál éli életét. Szeret ugyan itt lenni, de az ő otthona Ukrajna, ahol viszont a politika miatt háború van és emberek halnak meg. Itt az öreg vigyáz rá, ő meg az öregre. Mivel nagypapa már nagyon idős, ezért sokat segít neki: „rendben tartom a kertet, főzök neki valami finomat és a macskát is megettem”; újabb snitt: „a macskát is megetetem”. Még jó. Az öreg cserébe hagyja nyerni sakkban, szeret itt lenni, csak sajnálja, hogy a család nem lehet itt velük. Pozitívan áll amúgy a dologhoz, harag nincs benne, mert az csak újabb háborút szül. Papa tanította meg a zene szeretetére is, a zene megnyugtatja, olyankor elfelejt minden rosszat. Egy szál akkusztikus gitár kíséretében adja elő Cindy Lauper „True Colors”-ját, a szokásos affektáló és szuggesztív módján, de nem rosszul.
Laci megtiszteltetésnek veszi, amiért a srác egyre jobban beszél magyarul, cserébe a maga kis béna angolságával próbálja elmagyarázni neki, micsoda géniusz. Na, meg a macskát se egye meg! Gabi úgy véli, ő a lelkeknek a nagymestere, kezében tart mindent, ami itt van körülötte, harapni lehetett az érzelmeket a levegőben. ByeAlex amondó, sokmindent már nem lehet tanítani neki, ő egy kész előadó. Puskás Peti nagyon büszke rá, mert szép lelke, szép hangja van, ide született a színpadra. Bence nem bír leszállni a macskaevős témáról, ebből megy tovább a kisinterjú témája: Dmitrij naponta jár magyar órára, innen a szép ívű fejlődése a nyelvtudásának. Reklámszünet.

hamko.jpg

Ham Ko Ham

A zenekarok ugye Alexhez tartoznak, ezért ő vezeti fel őket. Négy zsivány fog érkezni a színpadra, mindössze annyi velük a baja, hogy folyamatosan duruzsolnak a fülébe négyfelől. Ettől függetlenül imádja őket, főleg azért is, mert gyerekkorának egyik slágerét hozták el.
Már nagyon várták, hogy hazatérjenek, mert hiányzanak nekik az otthoniak, no meg a helyi művészeti iskola és kollégium, amit a második otthonuknak tartanak. Rengeteg élmény köti őket ide, első zenélés, első csajozás, első sportsikerek. Jutka néni mondja el a csapatról, mennyire aranyosak és kedvesek, még akkor is, ha voltak súrlódásaik. Azt már Márkó firtatja, hogy nagyon szerencsések, amiért ők tanulhattak és zenélhetnek, hiszen a környéken nagy a szegénység, nem mindenkinek adatik meg ez a lehetőség. A csapat neve sem véletlen, a Ham Ko Ham jelentése: vagyunk, akik vagyunk. Ennek üzenete pedig az, hogy ne szégyelljük, honnan jöttünk, vállaljuk fel magunkat. Ezt tanítják a kicsiknek is, ezért nem okozhatnak csalódást. Nem teszik. A Hip Hop Boyz békebeli „Hegyekbe fönn” és „Úgy várok rád” slágereit dolgozták át és egybe a már jól bevált recept alapján. Temperamentumos, pörgős, vidám, tele van élettel a produkció.
Gáspár Laci dícsérné őket halálra, csak a közönség nem hagyja, annyira megy a tapsikolás. Gabi lelkendezik, mennyire egyben volt a műsoruk, egyben gratulál Alexnek, mert biztosan sokat segített nekik. Puskás Peti irigyli őket Alextől, ám az intenzitással bajai vannak. Azt szeretné, ha nem feldolgozásokat játszó háttér-, hanem főzenekar lennének, amibe több energia kell. Alex eleinte aggódott, vajon meglesz-e a tempó, lesz-e szöveghiba, lévén ezeken marha sokat matekoltak. Nem kellett neki, nem volt hiba, büszke rájok. Bence meg volt lepődve a dalválasztáson. Márkó árulja el neki, hogy Alex ötlete volt, eleinte nekik sem tetszett, aztán végül a kedvencükké vált.

liza.jpg

Vince Alíz Liza

Gabi először nemet adott neki a válogatáson, amit később megbánt, most meg örül, hogy itt van. Egy igazi különc, akit pont ezért imád. A jó dumája miatt nekem is az egyik kedvencem, meg amúgy az egyik legjobb karakter a mezőnyben. De térjünk vissza Lizára: Pécsen (Pécset is imádom) éldegél a családjával, első dalát 6 évvel ezelőtt írta, 3 évvel később pedig az első olyat, amiért publikum előtt előadva sem röhögnek a képébe. Jellemzően angolul ír, saját állítása szerint azért, mert magyarul csapnivalóak a dalai. Elsőre úgy tűnhet, kissé különc, ő azonban másként gondolja, szinte alig különbözik a barátnőitől, legfeljebb nem sminkel annyit, nem kell rá folyton várni elindulás előtt, ilyesmik. Van egy közös pontjuk: a grundfoci csapatuk, a Faláb FC, akik többnyire veszítenek, mégis imádják őket. Magáról úgy gondolja, hogy a műsorban egy megosztós személyiség, ám egyben ezért örül Gabi mentorálásának, mert ő is hasonlóan megosztó arc az emberek szemében.
A dalválasztása sem éppen a mainstream-ből való: ugyan a Vad Fruttiknak van jópár rádió-kompatibilis száma, én azért a „Fáj a fejem”-et nem annyira tartom annak, főleg a szövegezése és a taglalása miatt. Őhozzá és a hangjáhpz passzol, nem mondanám átütőnek, a fíling visszajön, kicsit talán hiányolom belőle az eredeti énekes klipbéli, pszichopata ábrázatát. De ne legyünk telhetetlenek! Liza fapofával várja az értékeléseket, imádom. :)
ByeAlex a nem szűnő taps ellenére kezd bele az kritikába: Végig drukkolt neki a válogatók alatt, egyrészt szereti a hangja karcosságát, mindazt ami megvan benne, másrészt jó ellenpéldája a mai Instagram-generáció csücsörítős csajainak. Kap mellé dorgálást is, mert hamis hangokat érzett, szenvedett a dallal, többet várt tőle. Gabi egyáltalán nem így gondolja, ő visszakapta azt, amiről a dal szólt, a szenvedést, a hangok elcsuklását – átadta a dal lényegét, atmoszférát teremtett. Gáspár Laci nem ért egyet vele, amíg Liza a saját dalait adta elő, addig imádta, most viszont elvérzett. Gabival egy icipicit összevitatkoznak a karakter vs. énektudás témában, amit Peti szakít meg azzal, hogy semmi gond nem volt a hangjával. Jó választás volt a dal, csak ő várta az ősrobbanást, ami végül elmaradt.
Bence besunnyog a színpadra, ezt abból lehet tudni, hogy Liza elkezdett balra tekintgetni. Bence felveti, hogy rajta vitatkoztak legjobban a mentorok. Hát persze, mert megint megosztotta őket, nézzen csak oda!

szandra.jpg

Fejes Szandra

„Irgalmatlan erő, hang és kitartás, ezek jellemzik a legjobban” – konferálja fel versenyzőjét Gáspár Laci. Ahogy a válogatón, úgy itt is elregéli az első színházlátogatását, aminek hatására ottragadt a világot jelentő deszkák környékén, pedig akkor a kutya sem gondolta volna, hogy egykor énekelni fog. A színház tanulásra sarkalta, a hátsó sorból indult, aztán egyszer csak elkezdtek jönni a szerepek, színész lett belőle. A puffancs fizimiskája miatt sokat bántották, ám ezzel azóta megbírkózott, és egyébként is, ha valaki önként felmegy a színpadra, az egyben azt is vállalja, hogy céltábla lesz. Reméli, példát tud mutatni azon embertársainak, akik nem a címlapról jöttek le, elvégre így is lehet értékes az ember. Én sem vagyok egy matyóhímzés, egyet tudok vele érteni.
Meg egyébként is szeressem az öblösebb torkú énekeseket, nagyobb nyakból nagyobb hang szokott kijönni. Vele sincs ez másképp, az Aerosmith-től a „Dream On” jazz-es / blues-os átiratát játszi könnyedséggel, tisztán énekli, szépek a kitartások, belefér egy-két röffentés, helyükön vannak a hangok.
Magyarországnak is van atomfegyvere, mégpedig az ő hangja – vélekedik Puskás Peti. Gabi előveszi a kisfilmes címlapról lejött ember témát, azaz ő egy igenis értékes és csodálatos nő, a következő adásban is ezt akarja látni. Alex csak apró hibákat, néhány elrepült hangot talált, őt azonban nem érdekli címlapember vetület, a dalra koncentrált. Gáspár Laci megvédi, nem voltak ott elcsúszott hangok, számára Szandra egy isten-adta ajándék. Bence a színházról faggatja: biztosan nem a színház vonzotta, hanem az ott rohangáló normálisabb pasik, akik nem olyanok, mint Peti (ti. dolgoztak már együtt). Szandra veszi a lapot, Puskás Petit normális palinak tartja, de a Dzsungel Könyvében Mauglit alakító Csőre Gábor miatt is szerette 40-nél többször megnézni a darabot. Mondjuk, Csőre Gábornak lényegesen jobb hangja van, mint Puskás Petinek, főleg Eric Cartman-ként. Reklámszünet.

danielfy.jpg

Dánielfy Gergő

Puskás Peti az elmúlt hetek közös munkája után kijelenti: ilyen szorgalmas, alázatos figurával még soha nem dolgozott együtt. Az emberke az ő titkos fegyvere, robbantani fog. Gergő Debrecenben lakik anyukájával és a kiskutyájával, Spánielfy Gergellyel. Először NBA-sztárnak készült, aztán rácuppant a színházra és az éneklésre, eképp egy dráma tagozatos gimibe vezetett az útja. A drámás barátaival gyakran járnak össze, elég csak egy hangszert hozzávágni valamelyikükhöz, máris indul a jammelés. Még nem tudja, hogy a színház vagy az éneklés lesz-e az ő útja, ebben fog neki segíteni az X-Faktor.
Meg ez: „Say Something” by A Great Big World ft. Christina Aguilera. Egy egész darab zongorán, saját magát kísérve adja elő, tisztán, élesen, elég meggyőzően, mondjuk, egy kicsit sok benne a kiabálás, de egyáltalán nem rossz.
Gabi eredendően egy teljesen átlagos énekesnek tartotta őt, aztán most meg bebizonyította, hogy nem az. Peti mentornak javasolja, legközelebb találjanak valami olyan dalt, amit jobban át tud érezni, a mostanit ugyanis időnként mosolyogva adta elő, mintha nem is értette volna a szöveget. Peti megvédi, az ő tanácsára vigyorgott, mint a tejbetök, ne legyen már annyira komolykodó, legyen vidámabb. Alexnek az este egyik legmeglepőbb és legtetszetősebb produkciója volt, minőségi hangja van. Laci: „igen”. Nem tudja azt mondani, hogy rossz volt, de tiszta szívéből azt sem, hogy tetszett volna. A legfőbb kínja, hogy nagyon ki volt találva előre minden. Bence arra kíváncsi, kire gondolt az ének közben. Gergely elmagyarázza, hogy hát volt valami nőszemélyféle, de inkább a dalszöveggel példálózik, „Say something, I'm giving up on you”, tehát a következő célért valamit fel kell adni, nála pedig ez a következő cél az X-Faktor maga.

jag.jpg

Jaggers

Alex mielőtt felkonferálná mentorált bandáját, még odapörköl Bencének: egy hurkapálcára ragasztott Dieter Bohlen (gy.k.: Modern Talking tag) képpel parodizálja a műsorvezetőt. Dieter fotója megy a fiókba, Bence meg amúgy is kap elég teret a műsorban, jöjjék a zenekar! Alex nagyon izgul értük, épphogy kiestek a garázsból az X színpadára. Hölgyeknek jóképűek, uraknak meg rock and roll.
És akkor most javítom a múltkori bakimat, lévén nehéz volt követni, énekes Dávid kit mutat be:
Gyuri – basszusgitár, Kristóf – dobok, Dávid – ének, Bence – gitár. Leánykori nevükön Crossroads, sok morfondírozás után most már Jaggers – Alex tanácsára keresztelték át a bandát. A szomszédok nem annyira örültek a próbáiknak, ezért jelenleg a nagymama egykori kamrájában gyakorolnak. Dávid korábban már próbálkozott a Megasztárban, ahonnan kiesett. Most úgy érzi, a zenekarával megtalálta az igazi önmagát, zenésztársai ugyanolyan hülyék, mint ő. Az X-Faktorral szeretnék újra visszahozni a köztudatba a blues-rock stílust, szóljon csak megint a rock’n’roll. Szóljon!
Ehhez a Kings of Leon lassan kezdődő „Sex on Fire” c. muzsikáját alkalmazzák. A zene alap nekem bejön, Dávid viszont túl sokat „obégat”, és az ének megint sokkal hangosabb, mint a zene. A bass dob szinte alig hallható. Ettől függetlenül zúznak rendesen, megcsinálják a bulit.
Puskás Peti király arcnak tartja az énekes urat, a bandából pedig egy király zenekar lehet. Jól felszopja Dávidot, lévén neki jutottak a táncos csajok, a zenekar többi tagja meg nőljön fel szépen a színpadon lévő dögös hölgyek levadászásához. Mondjuk, én azért megnézném Petit, mégis hogy a pennába tudna bandababákat csöcsörészni, miközben riffeket tol a gitár nyakát fogva. Értsd: nettó baromság a kritikája, erről ennyit. Gabi imádja őket, brutálisak, nagyon örül neki, hogy mentoruk kiszedte belőle (Dávidból) a kamu ripacskodást. Gáspár Laci sajnálja, amiért gyerekkorában kihagyta a rockzenét, akkor nem szerette, mostanra megtanulta értékelni és hálás, amiért a kihagyott rock-ot ők most pótolják. ByeAlex készült arra, hogy megdorgálja őket, ha elrontják, ám nem tették. Sokat nem is akar beszélni, inkább majd megölelné őket a backstage-ben, mert nagyon megszerette a csapatot.
Bence ismét előugrik a sutból: Akkor ezt így most hogy? Mármint a névváltoztatás. Az ez így nem most kezdődött, hanem már jó egy éve felvetődött, mikor Dávid csatlakozott a zenekarhoz. Gondolkodtak sokat, a The Biebers is szóba jött, illetve lett volna még a ByeDavid, csak az olyan old-school, a befutó végül a Jaggers lett. Mentorék meg jókat derültek a kiszólásokon.

Eredményhirdetés

Még mindig nyúlik ama rétestészta: a tavalyi Gottalentből előkukázták a nyertes Dirty Led Light Crew-t, az ő koreográfiájukkal megspékelve a Spoon 21 – Tóth Gabi egykori zenekara – mutatja be új slágerét.
Szintipop, UV-től fluorescens smink a zenekari tagokon, playback – aminek még a látszatára sem adnak, annyira csúsznak itt-ott a leütésekkel, szöveggel. A DLLC hozza azt, amit anno, ha nem lenne csillogó felületű a színpad, akár 100%-os is lehetett volna a fénykavalkádjuk.

És akkor az eredményhirdetés, amit az RTL-lel ellentétben nem fogok húzni-halasztani:
Balogh Eszter csont nélkül repül a kukába, ennyire futotta a kisírt székből. Eszter ezúttal szerencsére nem csinál nagyjelenetet a levonulásakor, apu-anyu sem szabadul rá a mentorokra.

Párbaj: Fejes Szandra vs Jaggers

Gáspár Laci megmondja a frankót Szandrának: „Xarjál le mindent! Most már azért is tedd oda! Most már nincs tétje.” ByeAlex a Jaggers tagjaival összeborulva pusmog, alig érthetően. Amíg a versenyzők felkészülnek, addig mentorék – Bence segedelmével – rugóznak egy sort a nézői ízlésen, mert nem igazán értik a dolgot. Alex egyáltalán nem érzi jogosnak a döntést, dühös. Laci egyik versenyzője kapásból kiesett, a másik párbajozik, emiatt nem igazán boldog. Megy a matek, kb. olyan magasságokban, mint a jogász körökben ismert „törvényes, de nem jogos; jogos, de nem törvényes; se nem jogos, se nem törvényes” témájú viccben.

parbaj.jpg

Ezalatt Jaggers-ék bekészültek, ByeAlex szuggerálná a nézőket: Miután lehozták az életről őtet a Jaggers „leszavazásával”, most mégis bíztat mindenkit a szavazásra. És egyébként is, ha az ő produkciójuk kényszerült párbajra, legszívesebben hazamenne. Az újabb előadás a Guns’N’Roses „You Could Be Mine” c. klasszikusának akkusztikus verziója. Szerintem az elején még q…a jó, Dávid nagyon birkózik a lassú szöveggel és a mély hangokkal, aztán előszedi a visítós stílusát, ebben már jól érzi magát. Kár, hogy meg sem közelíti W Axl Rose falzettjeit, pedig szeretné. A végéről lemarad a a magasról indítótt, mélyen kilehelt „Yeah!”. Vérszegény, mint a T-1000-es modell.
Fejes Szandra sem volt kishitű a dalválasztást illetően, A „Too Much Love Will Kill You” by Brian May-jel szeretné megnyerni a párbajt. Jónak jó, ami azt illeti, csak Freddie Mercury karaktere kimaradt belőle, nem kellettek volna bele a röffentések, a Freddie-re jelemző hirtelen lezárt hangok szintén eltűntek, a végét meg elsumákolta. A Queen felidézése ennél többet érdemel.

Bence teszi fel az adekvát kérdést a mentoroknak: Kinek kell hazamennie?
Gáspár Laci: Jaggers; ByeAlex kiáll a csapata mellett: Szandra; Puskás Peti: Jaggers; Tóth Gabi: Jaggers.
Bence Szavaival élve: „A Jaggers számára véget ért az X-Faktor”. Alex elköszön a pereputtytól, kint majd még beszélnek, és persze gálánsan gratulál Szandrának. Színpadon összeborulás, stáblista.

Jövő héten újra lesz Muppet Show, addigra talán még a szavazós app is kap elég sávszélességet.

bence.jpg

+1: Istenes Bence

Annyira nagyon nem követem a munkásságát, a Hagyjál főzni!-ben láttam párszor, ott egyszer esett ki a szerepéből, de akkor elég komolyan: amikor az önjelölt konyhatündér pali addig hevítette a serpenyőt, míg annak tartalma begyulladt, akkor torkaszakadtából, összegörnyedve röhögött. Ezen nem is csodálkoztam, én is ezt tettem az ominózus műsor alatt.
Ahogy ByeAlex korábban is emlegette, a válogatók, táborok és mentorházak után végre nagyobb teret kapott a műsorban. Szerintem jól szerepelt, könnyedén vette a mentorok szúrkálásait, jól reagált, Sebestyén Balázs is megkapta a magáét („végre volt pénz rendes műsorvezetőre”).
Számomra talán az egyetlen furcsaság az volt, hogy rendszeresen taperolta a fülébe ültetett megmondó eszközt. Azaz, vagy nagyon kényelmetlen volt, vagy nagyon irányították. Ettől függetlenül gördülékenyen tette a dolgát, a megnyilvánulásai kellemesek, az átvezetők rendben voltak. Simán hozta azt, amit mondjuk Sebestyén Balázs is a hasonló kaliberű Gottalentben – Dombóvári István segedelme nélkül. Utóbbit pláne überelve, de Istvánnak legyen mondva: ő – eredendően – nem igazán műsorvezető, a saját műsorát szereti előadni.

Képek forrása: rtl.hu

Címkék: rtl klub x faktor
6 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Almaka 2016.11.07. 16:28:30

Igen nagyon elhúzták a műsort de star academyhez képest szerintem sokkal jobb. Star academyben már a kisfilmektől is sikító frászt kaptam.
Szerintem Gorbunov Dmitrij fogja megnyerni a műsort.

2016.11.08. 09:31:06

@Almaka: orulnek neki, nagyon bejon a hangja nekem.

Perah 2016.11.08. 10:43:19

Én is megnéztem sajnos, de csak felvételről, úgyhogy a reklámokat el tudtam tekerni. A többi részt szerintem nem fogom nézni, mert valahogy nincs kedvencem egyelőre, és valóban túlságosan hosszú.
Dimitrij akcentusát imádom, a macskás tévesztése tündéri volt, én is megzabálnám őt :). Lizát inkább stand-up komikaként tudnám elképzelni, mert nagyon jó humora van, és jól vág az esze. Vagy még esetleg zeneszerzőként, de mint énekes egyáltalán nem jön be. Nem olyan rekedtes a hangja, amit élvezet hallgatni. Emberként Liza nagyon szimpi, de én Gabi helyében inkább a vörös hajú lányt (Fannit) vittem volna magammal, őt élvezettel hallgattam, amikor a mentorházban énekelt.
Szerintem a legnagyobb esélye megnyerni az egészet Opitz Barbinak van, mert nagyon érdekes jelenség, ráadásul a hangja is nagyon jó. Viszont még sokat kell tanulnia technikailag, mert hát nem volt tökéletes a mostani produkciója sem.
Nekem Fejes Szandra változata egyáltalán nem tetszett, nem is értettem, hogy miért nem az eredeti verzióban énekli a Dream On-t. Az egyik kedvenc számom, de így egyáltalán nem tetszett, ha most hallottam volna először, nem szerettem volna meg. Annak ellenére, hogy amúgy nagyon jó és erős a hangja.

Fuxos (ex bömis) · http://fuxianizmus.blog.hu 2016.11.08. 13:50:01

Valószínűleg én egy másik műsort néztem. A "produkciók" a Ham Ko Ham és Jáger Kinga kivételével igen gyászosak voltak. A Soulbreakers modorossága, Opitz Barbi "az uborkaföldről szalajtottak" stílusú éneklése....tovább nem is sorolom. Paródiának is elment volna.

P.S. 1 Az uborkaföldi munkával semmi bajom. Tisztelek minden embert, aki rendesen elvégzi a munkáját. Barbinak is jobb lenne, ha ott maradna, ahol volt.....mert hangja van, de zene értése az egy nagy nulla. Az éneklés olyan jól áll neki, mint a csirkének a melltartó

P.S. 2 A stylistot ki kellene herélni. Amit Alízzal műveltek az szörnyű. Jó, hogy nem egy otthonkát adtak rá. Meg az új frizura. Borzalom!!!!!! A kis csaj úgy volt jó, ahogy volt. A másmilyennek lenni, nem ízléstelenséget jelent. A dalválasztásról nem is beszélek. Alízban volna fantázia, de teljesen le fogják amortizálni.

dombovariistvan 2016.11.08. 23:15:19

Csak sikerült még egyet belém rúgni...de ugyebár, aki nem alkot semmit, annak ennyi marad... :) Örülök, hogy ezáltal ebben a műsorban is benne lehettem! :D :D :D

Csecse Becse 2016.11.09. 01:39:03

@dombovariistvan: Bár sokat fogytál a Gottalent műsorvezetéséhez, de még így is elég vastag maradtál, hogy lepattanjon rólad a rúgásom. Majd még gyúrok, meg eszek sokat. Aztán ha már tudom tekerni a kenyérszervót, akkor nem csak rúgok, hanem vandamme leszek, levegőbenpörgőrúgással. ;)
Egyébiránt: alkottam, több képernyőnyi szöveget, azt kellett végigolvasnod (már ha), mire sikerült a poszt végén felfedezned a neved. Hát mi ez, ha nem alkotás?
süti beállítások módosítása