Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Egyszer volt, hol nem volt – 6x06 Sötét vizek

2016. november 04. 13:00 - Qedrák

A Jolly Roger a sötét átok idejében a sötét óceánon vitorlázik, a tengerészeknek pedig sötét a kedvük, legalábbis olyan lelkesen végzik a dolgukat, mint egy átlagos útépítő munkás egy nyári nap délutánján. Az egyik matróz be is szól Hooknak, hogy nem oké, hogy a legénységet ugráltatja a Dark One elleni bosszúja miatt, mire a kalóz majdnem kibelezi, de csak azért nem kerít sort rá, mert váratlanul egy tengeri szörny bukkan fel a mélyben. Egy szigonnyal Hook le is vadászná a szörnyet, de ez nagyjából annyira hatásos, mint a fejfájásra a körtepálinka. A matróz, aki az előbb senkinek nevezte magát, kihasználja az alkalmat, hogy belevágja Hookot a tengerbe, majd utána ugrik. A jelenben éppen elrejti a Párkák ollóját, hogy senki ne leljen rá, és hová máshová is tehetné, mint egy fészer szerszámosládájába.

hook_nemo.jpg

Regina keresi fel Zelenát, és mivel már sejti, hogy a Gonosz Királynő is itt rejtőzik, egyenesen őt hívja. Előbukkan végül mindkettő, és Regina üzenetet akar átadni, ám valójában az egész egy terelés, mert a Snow família Archie-t szabadítja ki. A Gonosz Királynőnek hamar leesik a terv, mikor Zelena babája felsír, de nem tudja kinyírni a betörő párost, mert Regina elállja a tűzgömb útját, és hát az előző részből tudjuk, hogy nem ölheti meg a szétválasztott másik felét, mert különben neki nyista. Jázmin és Aladdin éppen Nagyi étkezdéjében randizik, de kottából játsszák az elszúrt találkozásokat, mert a hercegnő rábeszélné a férfit, hogy segítsen a hazáján, ám az nem igazán lelkesedik az ötletért.

regina_eq_zelena.jpg

Emma és Henry éppen reggelizik, de Jázmin sms-e elhívja a nőt, úgyhogy Hook magára marad Henryvel, és be is veti magát, mert az általa szemétnek nevezett reggelit kihajítja a kukába, és igazi kaját ígér a nem túl boldog srácnak. A kukánál azonban a Gonosz Királynő veti be magát Henrynél, és megmutatja a ládában elrejtett ollót a fiúnak, és persze megpróbálja meggyőzni, hogy az új apukája egy elég rossz választás. Aladdin ezalatt egy menő sportkocsit tör fel, folytatva az agrabai bizniszét, de Emma lebuktatja, és a magyarázkodás nagyjából annyira hiteles, mint egy kezdő kormányszóvivőé. Hook ezalatt beállítaná a videojátékot, de elindul megkeresni Henryt, és hamar rájön, hogy a srác megtalálta az ollót.

evil_queen_henry.jpg

A múltban Hook felébred néhány felé szegezett szigonnyal szemezve, de kalózunkat nem papírból vágták ki, és ártalmatlanítja a legénységet, ám rájön, hogy a tenger alatt van, ami neki kissé szokatlan. Végszóra érkezik Nemo kapitány, az előbb emlegetett senkiként bemutatkozó matróz (latin nyelvben a Nemo senkit jelent, feltételezem, hogy az amerikai nézők is tudják ezt). Nos, a tengeralattjárós közli vele, hogy egy elbűvölt szigony szerint a szíve tele van sötétséggel, de ő majd ad neki egy családot, mire némi szóvicces felhanggal Hook azt feleli, hogy neki senki se adhat családot. A kalóz ellenkezését Nemo azzal töri le, hogy egy küldetéshez van rá szüksége. A jelenben Henry a dokkokban csónakba akar szállni, hogy eldobja az ollót Hook helyett, a kalóz felbukkan, de csak összeveszni tudnak, egészen addig, amíg fel nem tör a víz felszínre a Nautilus, amelynek a legénysége elkapja őket. Közben a kórházba Charming egy beteget hoz be, akit nem ismer fel senki, épphogy csak meg nem halt, Snow marad az épületben, és meglátja Belle-t, aki unalmában lapozgat valami újságot a váróteremben. Az első ultrahangjára vár, és közben azon lamentál, hogy ha már ezt sem mondta el Rumpinak, akkor mit nem fog még vele megosztani a fiáról.

hook_henry.jpg

Henry folytatja a vitatkozást a tengeralattjárón, és elég morcos Hookra, aki hirtelen nem találja a válaszokat. Egyedül a szabadulásuk iránt elkötelezettek, de úgy tűnik egyelőre nincs tervük. A múltban Nemo és társai búvárfelszerelésben trappolnak partra egy tenger alatti barlangban, bár némelyik annyira száraz, hogy szerintem nem látott vizet. A kalóz megpróbálja a legénység egy tagját befűzni, sikertelenül, mert a srác életét Nemo mentette meg a saját bosszúhadjáratától. A nagy kutakodás közepette egy gonosz tekintetű lábasfejű támadja meg őket, és Hookból már-már krakenkaja lesz, de Nemo megmenti a kapitányt a szervírozástól.

hook_labasfeju.jpg

Rumpi látogatja meg Zelenánál a Gonosz Királynőt, aki éppen ünnepli legutóbbi húzását. Kiderül, hogy a Dark One történetesen az ollót keresi, és az is, hogy azt nemcsak a Megmentőkön lehet használni, hanem Belle-n is, ahogy a Gonosz Királynő sejti. Az ollót Rumpi nem kapja meg, noha figyelmezteti a nőt arra, hogy kissé megfogyatkoztak a szövetségesei, vigyázzon magára, de az öntelt királynőt ez a tanács nem hatja meg. Emma kiviszi a városhatárba Aladdint, és elmeséli neki, hogy ő zúzta le még kocsival, és a fiúnak érdemes lenne odafigyelnie rá, mert Megmentőként tucatszor is elszaladt a küldetése elől. Aladdin még mentegetőzik egy sort, de úgy tűnik meggyőzték.

emma_aladdin.jpg

Hook elmeséli ezalatt Henrynek, hogy megölte az apját, méghozzá úgy, hogy a fiatalabbik tesóját, akit szintén Liamnek neveztek, árván hagyta maga után. A múltban Nemo kinyitja a megszerzett ládát, ami egy kulcsot rejt, mégpedig egy olyan kulcsot, amely kaput nyit egy Rejtélyes sziget nevű helyre, ahol a kalóz új életet kezdhet. Hook ellenkezik, és közben megpillant egy kést, ami ismerősnek tűnik neki. Naná, mert az Nemo első tisztjéé, akinek a családját álmában ölték meg, és történetesen Liamnek hívják. Közben a jelenben Henry módot talál arra, hogy kijussanak, de csak egy búváröltözék van, és Hook némi vita után ráveszi a fiút, hogy távozzon. Alig hagyja el a fedélzetet, máris beállít Liam, és kést szegez a kalóznak.

hook_nemo2.jpg

A múltban ugyanez a jelenet játszódik le, Hook menne, Nemo marasztalja és esküdözik, hogy Liam megváltozott. Ám a srác a rábeszélés hatására sem változik, sőt kést ránt, és egyenesen a kalózba döfné, csakhogy Nemo elállja az útját, és az ő gyomra találkozik a pengével. Hook a kétségbeesésében káromkodó Liam marasztalása ellenére lelép, bár nem vesződik sokat a búvársisakkal, és a tengerbe ugrik. A jelenben azonban erre nincs lehetőség, Liam kész arra, hogy kinyírja Hookot, és valóban elkezdi megverni a bratyót, de Henry visszajön érte, és leállítja. A pillanatnyi szünetet kihasználva Hook egy jobb horoggal kiüti az öccsét, és mindketten megmenekülnek. A verés közben azért kiderül, hogy a Rejtélyes sziget valójában az Elmondatlan Mesék Földje volt, és a kalóz szerint ez azt jelenti, hogy Nemo még él. Henry és Hook kötnek valamiféle kiegyezést azon az alapon, hogy Emmát meg fogják menteni, és az ollót elrejtik a ládába, amit a Nautiluson találnak, majd bevetik a tengerbe.

hook_nemo_liam.jpg

Aladdin odamegy Jázminhoz, hogy bocsánatot kérjen, és tulajdonképpen meg is kapja, de az is kiderül, hogy Agrabát elnyelte egy gigantikus homokvihar, és Járminnak fogalma sincs, hogy merre keressék. Snow éppen a kórházi virágokat rendezi, mikor Belle kijön, és nem tud mit kezdeni a két ultrahangos másolattal. Elmondja azt is, hogy őszintén reméli, hogy a fia nem azzal a gyűlölettel fog majd Rumpira nézni, ahogy nézett a közös álmukban. Liam a kórházban tér magához Hook társaságában, és végül kibékülnek, hogy pedig az öröm teljes legyen, betolják mellé az erdőben talált beteget, aki nem más, mint Nemo, és máris magához tér az altatásból. Hook még kénytelen elmagyarázni Emmának, hogy mi történt, de a nő szerencsére jól fogadja a történetet.

aladdin_jazmin2.jpg

A Gonosz Királynő bűnbánó arccal járul a Dark One elé, és Rumpinak azt mondja, hogy elfelejtette, hogy meg kell szereznie azt, ami számára a legfontosabb. Ebből következően elkezd smárolni a férfival, akinek nincs szerencséje, mert Belle éppen arra jár, és becsúsztatja az ajtó alá az ultrahangos képet. Gold persze rájön, hogy a királynő kamuzik, úgyhogy az ismételt kérésre előkerül az olló, amit a nő átad a Dark One-nak, cserébe csak Hófehérke szívét kéri ajándékba. Innen folytatjuk.

gonosz_kiralyno_rumpi.jpg

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása