Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Az utolsó remény (The Last Ship) 2X09 – Uneasy Lies the Head

2016. november 02. 11:00 - Bruti

Az mindenképpen megnyugtató, hogy Michener személyében most már új elnöke van az USA-nak, és ráadásul sikerült a hőseink oldalára állítani, de azért ne feledkezzünk meg Nielsről, aki hajlamos mindenbe belerondítani. Mivel túlélte a bekapott golyót, Chandler vette kezelésbe. Ezután a Doki felé vette az irányt, és biztatja, hogy beszéljen a tömeggyilkossal, hátha lesz valami hatékonyabb ellenszer, bár erről Rachel hallani se akar.

vlcsnap-00001_8.jpg

Michener, ugyan már a helyes úton jár, de még közel sincs toppon, ezért Chandler egyelőre még nem terheli. Közben minden felől rádióadásokat fognak, ahol az emberek kommunikálnak, csereberélnek egymással, szóval úgy néz ki, hogy próbálnak visszatérni a régi kerékvágásba. A Doki végül rávette magát, hogy meglátogassa Nielst, és látszik rajta, hogy legszívesebben kilökné a hajóról, inkább felajánlja neki, hogy megmutatja a munkáját, hátha tud segíteni a vakcina porlasztásában. Végül ketten kiokoskodják, hogy édesvízi kagylókra van szükségül, mert abban van valami cucc, ahhoz, ami nekik kell. Ja meg kell majd Nielstől is valami, de ezzel még nem állt elő a Doki, inkább szól Chandleréknek, hogy szerezzenek kagylókat. Amíg egy csapat partra száll, addig az elnök meglátogatja a katonáit. Ettől kicsit meg is zavarodik, hiszen ezek a srácok mind tudják a dolgukat, ő meg jelenleg arra se tud válaszolni, hogy mit ebédeljen. De a hajómester megnyugtatja, hogy, majd belejön.

vlcsnap-00002_8.jpg

A Doki végül pedzegetni kezdi Nielsnek, hogy kéne a formula, amivel stabillá tette a vírust, de a fickó inkább terel, sőt kezd Rachel idegeire menni. A felderítők elérték a partot, majd egyből gubancba is keveredtek. Egy csapat fegyveres fiatal összefut Bruke-al, már fogjuk is ejtenék, de megjelenik a csapat többi tagja és lefegyverzik a srácokat. Chandler is megérkezik és leül beszélgetni a fiatalok vezetőjével. Kiderül, hogy a srácok itt ragadtak valami táborból és most a túlélésért küzdenek. Aztán pár napja emberek jelentek meg, és elmondták, hogy a haditengerészet terjeszti a vírust hamis vakcinával, szóval kerüljék, vagy fogják el őket. Chandler elmondja, hogy tényleg működik az oltásuk, és mindenki kap belőle, ha velük jönnek a hajóra. De előtte meg kell mutatnia kik azok, akik ezeket a híreket terjesztik.

vlcsnap-00003_8.jpg

A gyerekcsapat és vezetőjük Ray, végül megadja nekik, amit akarnak, de csak azzal a feltétellel, hogy a vezérük marad harcolni. A Doki megkapja a kagylókat, de Niels állítja, hogy már nem emlékszik, hogy stabilizálta a vírust, szóval valami mást kell kitalálnia Rachelnek. Michener kicsit körbe akar nézni a műveleti központban, ami azt jelenti, hogy lassan kezd magára találni, a hajómester meg segít neki. Míg a gyerekeket felpakolják a hajóra, A Doki még egyszer bepróbálkozik Nielsnél. Elmondja, neki, hogy már majdnem célba értek a kutatásai, de egy apróság azért még kellene, és, hogy ezt megtudja latba veti nem csekély női vonzerejét. Kicsit közelebb engedi magához a fickót, aki erre készségesen elárulja a nagy titkát. Rachel visszamegy a laborba, de láthatóan küzd a hányingerre.

vlcsnap-00004_8.jpg

Chandler szól Ray-nek, hogy most már elárulhatja hogy kell jelezni a fejvadászoknak, mire a srác elővesz egy jelzőpisztolyt és kilövi a rakétát. Azt gondolja, így már nincs idejük visszapaterolni a hajóra és harcolhat a katonákkal, de Chandler inkább bezárja a lakókocsiba. Eközben megérkeznek az immunisak állig felfegyverkezve, persze tengerészek már várják őket. Pár robbanótöltettel, meggyengítik a csapatot, és indul a harc. Ekkor kiderül, hogy egy másik srác, Cody is hősködni akart, így most őt is keresheti meg Chandler. Ray, aki rádión hallgatja őket, Cody említésére felfegyverzi magát, és kitör a lakókocsiból. Chandler hamar rátalál Cody-ra, aki nem élte túl a lövöldözést. Amíg a teste felett szomorkodik, egy fickó fegyvert szegez rá, de nem sokáig, mert érkezik Ray és hátba lövi a csávót.

vlcsnap-00005_8.jpg

A hajó segítségével hamar kiiktatják az ellenséget és visszatérnek a Nathan Jamesra. Látszik, hogy Chandlert és a katonákat is megviselte a gyerek halála, de vannak fejlemények is, ugyanis minden immunisnál találtak mobilt. Megmutatják az elnöknek, aki nem tud láthatóan semmiről, ráadásul a mobil tornyok sem működnek, szóval még nem tudják, hogy kommunikálnak ezekkel a cuccokkal. Michener szerint a legfontosabb, hogy az emberek újra bízzanak a kormányban. Minél hamarabb New Orleansba kell érniük, szétosztani a vakcinát, és elterjeszteni, hogy Sean Ramsey hazudik.
Ray is össze van törve Cody halála miatt, de jön Chandler és nagy okosságokat mond neki, amitől a srác láthatóan megnyugszik.
Az epizód végén visszatérünk a Dokihoz és Nielshez. Rachel bead valami infúziót a fickónak és közben ecseteli neki, hogy fogja megoldani ezt a vírus kérdést. Úgy döntött, hogy mivel Nielsnek csak a tüdejében van jelen a vírus, kicsalogatja belőle, de az csak egyféleképpen lehet: ha eléri, hogy a vírus megfertőzze emberünk egész testét. Ezen persze Niels nagyon felháborodik, mert az a halálát jelentené, de már késő bánat, hiszen a vírus éppen ott csörgedezik az infúzióban. Mire megérti, hogy a Doki átvágta, addigra gyakorlatilag már halott ember, Dr Scott arcát pedig valami végtelen nyugalom és elégedettség szállja meg.

vlcsnap-00006_8.jpg

vlcsnap-00007_5.jpg

A sorozatról bővebben itt lehet olvasni.

Címkék: The Last Ship
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása