Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Egyszer volt, hol nem volt – 6x05 Utcai patkányok

2016. október 27. 15:00 - Qedrák

Legutóbb ott hagytuk abba, hogy Jekyllt és Mr. Hyde-ot gyorsabban számolták fel az írók, mint rutinos rohamnyugdíjas az egyszeri hipszter sípolót. Ugrunk is a múltba, egy iszlám államba, vagy legalábbis valami olyasmibe, mert Agraba a helyszín, kivételesen nem annyira gagyi CGI megjelenéssel, mint ami néha jellemzi a sorozatot. A szűk utcákon éppen megbilincselt tolvajokat terelnek össze, és Dzsafar arról szónokol, hogy Agraba nem tűri tovább az ilyen hitvány utcai patkányokat, miközben Aladdin lelkesen zsebeli ki a szájtáti közönséget. Dzsafar egyetlen suhintással három patkányt varázsol a három tolvajból, ami még Aladinnak is feltűnik, úgyhogy gyorsan lelécel, csakhogy útközben egy szőnyegboltban feltartóztatják. A nő, aki látta, hogy mit művel, nem más, mint Jázmin, akinek nagyon elege van már a varázslóból, ezért arra kéri a férfit, hogy segítsen neki legyőzni őt. Aladdin azonban nem most jött le a szőnyegről, ezért kereken nemet mond, és csak akkor áll rá az alkura, amikor Jázmin elkezd segítségért kiáltozni, hogy kirabolták. Csak a Csiszolatlan gyémántot kell elrabolniuk, közli lelkesen a nő, ám egy piros papagáj szemtanúja lesz az egész beszélgetésnek.

dzsafar_rabok.jpg

A jelenben Emma és Archie üldözi a madarat, és a botcsinálta pszichológus, fél kezével Pongót vezetve emlékezteti a nőt arra, hogy a terápia nem erről szólna, de az nem hallgat rá, mert buzog benne a tettvágy, egyébként sem szándékozik meghalni. Rá is lelnek egy ülő alakra, ám annak elvágták a torkát, viszont Jázmin, aki ugye itt még álnéven él, éppen akkor menekül a helyszínről. Emma gyorsan elfogja, és a rendőrségre viszi őt. Ott gyorsan bevallja, hogy ő kicsoda, mikor megtudja, hogy Hyde halott, és ártatlannak vallja magát, Emma pedig hosszú ideje hasznát veszi a szuperképességének, mert tényleg az. Nos, igazából Aladdint keresi, mondja, mert ő volt a Megmentő, ami erősen új információ az egész Snow famíliának. Archie visszatér az otthonába a balsikerű túráról, ahogy a Gonosz Királynő vár rá, és megzsarolja, hogy tessék csak mindent elmondani a páciense látomásairól, majd a szemünk előtt változik Archivá. Leszállítja az újdonsült foglyot Zelenának, aki éppen a gyermekét altatná, ám a panaszkodó pszichológus száját inkább visszatömi, és nem engedi szabadon.

emma_jazmin.jpg

A hamis Archie megpróbálja Emmát befűzni, hogy beszéljen a látomásról, de ő éppen nem hajlandó rá, mert Aladdint keresi, aki ugye egy Megmentő volt és túlélte a bizniszt, ami reményt ad neki is. A múltban Aladdin és Jázmin tanácstalanul téblábolnak a sivatagban, és a férfi kissé lenézi a nőt, mivel eleddig nem sok mindent látott a világból, és csak a legendákra alapoz, amit olvas, no meg felhánytorgatja az, hogy korábban bezzeg nem zavarta a nép nyomora. A béke azonban hamar helyre áll, mikor egy almával megvesztegeti Jázmint. Lássuk be, hogy olcsón megúszta, de a sivatagban egy alma is életfontosságú lehet. Végezetül rálelnek a Csodák barlangjára, amit Aladdinnak kellene feltörnie, ami sikerül is neki némi bohóckodás után. A jelenben Emma állít be a szüleihez, akik csalódottan közlik vele, hogy még egy keresővarázs sem találta meg Aladdint, ami rossz hír. Archie bukkan fel, nyilván a hamis, és leleplezi Emma titkát, aki kénytelen elmondani a látomását a többieknek. A Gonosz Királynő ezalatt kislisszol a szobából, és vigyorogva visszavarázsolja magát.

emma_archie_hook.jpg

Regina szomorúan konstatálja, hogy ő az egyik lehetséges gyilkosa Emmának, úgyhogy el is húzza a csíkot onnan, Jázmin pedig kétségbeesetten kérdezi, hogy akkor Aladdin él-e. A múltban egy kincseskamrába jutnak be, és meglátják a gyémántot, amit Aladdin Indiana Jones módjára lop le a csapdáról. A végeredmény is hasonló lesz, mert majdnem rájuk omlik a barlang, de a férfi mágiával megmenti magukat. Jázmin boldog, és közli Aladdinnal, hogy ő a csiszolatlan gyémánt, ő lesz Agraba Megmentője. A jelenben Jázmin pityereg a Snow család rezidenciájának az emeletén, amikor Henry csatlakozik hozzá, hogy vigasztalja, több-kevesebb sikerrel. Lent egy anya-lánya beszélgetés keretében történik valami hasonló, és Hófehérke emlékezteti Emmát, hogy Hook előtt nem célszerű titkolóznia.

aladdin_jazmin.jpg

Zelenánál Archie éppen bébiszittert játszik, mikor megjelenik a Királynő, és ráveszi Zöldikét, hogy tartson vele, a tücsköt meg hagyja ott a gyerekre felügyelni. A közös program egy kozmetikusnál folytatódik, ahol manikűröztetnek, miközben Zelena lányáról folyik a bájcsevej, mert a boszi attól tart, hogy ha gonosz marad, akkor a gyermeke nem fogja őt elfogadni. Emma ezalatt a kriptába siet, ahol Regina kotyvaszt egy bájitalt, aminek az a hatása, hogy a hasonló varázserővel rendelkezők megtalálhatják egymást. A múltban Jázmin azzal búcsúzik a Csodák barlangjában Aladdintól, hogy bízik és hisz benne, ám amint elhagyja a helyszínt, megjelenik Dzsafar. A piros madara révén megmutatja Aladdin jövőjét, amiben szerepel egy koponya, szóval nem tűnik túl kifizetődőnek ez a Megmentő-meló, de átadja neki a párkák ollóját, amivel az élete fonalát elvághatja, és megszabadulhat a megmentősditől, ráadásul túlélheti a barlangban található rakás kincs társaságában.

zelena_evilqueen_kozmetikus.jpg

Jázmin rohan be a trónterembe, ahol az apja éppen egy játékvárral bíbelődik. Megmentené, de nincs mitől, ráadásul befut Dzsafar, aki fél kézzel elintézi a hercegnőt, és belevarázsolja egy homokórába. Tiszta Prince of Persia, én mondom. Aladdin azonban berongyol egy repülő szőnyegen a terembe, és véget vet Dzsafar hatalmának. A mágus eltűnik, a szultán pedig végre felébred a játszadozásából. A jelenben Emma vezetésével megtalálják Aladdin helyét, ami egy kripta, tele halottakkal. Az egyiken megtalálja azt a szkarabeuszt, amit annak idején ő maga adott a férfinak. A kétségbeesése teljes, de nemcsak neki, hanem Emmának is, aki egyedül akar lenni, viszont ezt Hook úgy tűnik, nem tolerálja igazán jól. Később Henry tér vissza hozzá, és elnézést kér tőle, amiért annak idején Megmentővé emelte, ám Emma azt mondja a fiának, hogy nem kell semmit megbánnia. Végszóra előlép egy férfi a kriptából, aki nem más, mint Aladdin.

dzsaffar_jazmin.jpg

A múltban Jázmin jutalmat ajánl fel Aladdinnak, miközben a piacon sétafikálnak, de a férfi visszautasítja, és inkább azt javasolja, hogy együtt kalandozzanak a világban. A hercegnő azonban nem megy vele, mert sok meló van ám a királysággal, amit maga Aladdin mondott el neki a gyémánt keresése során. Azért Dzsafar a távolból még odavarázsolja a tolvaj oldalára a táskát, benne a párkák ollójával, meg egy levéllel, hogy egyszer majd meg fogja köszönni. Váltunk a jelenre, Aladdin bevallja, hogy használta az ollót, és Agraba elesett, majd elmenekült az Elvarázsolt Erdőbe, hogy onnan az átokkal együtt kerüljön át Storybrooke-ba. Átnyújtja az ollót Emmának, mert azt megtartotta a kalandjai során, viszont Jázminnal nem akar találkozni, de Henry és az anyja végül rábeszélik, hogy nem érdemes hagyni, hogy a hercegnő megfulladjon a gyászában.

emma_aladin_henry.jpg

Egy tó partján meg is találja a búslakodó Jázmint, aki örül a viszontlátásnak, de ha már a férfi erre járt, elmondja, hogy Agrabában marha nagy a baj. Aladdin elkezd hebegni-habogni, úgyhogy váltunk Archie-ra, aki még mindig bébiszittert játszik Zelenánál. A pszichológus el van készülve a legrosszabbra, de végül be kell érnie annyival, hogy Zöldike visszaváltoztatja tücsökké, és egy aranyozott kalitkába dugja. Emma a családja előtt bevallja, hogy még mindig veszélyben van, de ha nem találja meg a megoldást, akkor kész feláldozni magát. Mindenki lelkesen egyetért, és végül Hook is beadja a derekát, majd megkapja az ollót őrzésre. A kalóz kicsónakázik a tengerre, és elrejti az eszközt, de még hátramarad, mert valójában marhára nem rejtette el az ollót. Innen folytatjuk majd.

snow_csaladi_kupaktanacs.jpg

1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Majom1Parádé #Team PINLobelt 2016.10.28. 06:23:54

Megint mozgalmas rész volt, csak győzze az ember kibogozni mi mikor, kivel történik.
süti beállítások módosítása