Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Egyszer volt, hol nem volt – 6x04 Különös eset

2016. október 21. 11:00 - Qedrák

A nyitó képsorokon Rumpi pepecsel valami régi kacattal, de teljesen sikertelenül. Mérgében megragadja a keze ügyében lévő ollót, és a következő pillanatban már őszibarack-frizurával látjuk viszont. Megjelenik azonban a Gonosz Királynő, majd Mr. Hyde is, ám Gold nem különösebben örül a vizitnek. A páros deklarálja is a célját, egy régi kámea nyakláncot keresnek, amit ingyen vinnének el, de Mr. Hyde inkább örökérvényű kölcsönvételt szeretne. Rumpi persze nem hagyja, és elkezdi fojtogatni, csakhogy Hyde és a Királynő is kiröhögik őt, mert nem tudja megölni a férfit a mágia miatt. Mr. Hyde némi fuldokolva nevetés után szabad lesz, és egyszerűen elviszi a nyakláncot. Búcsúzóul Gold ugyan emlékezteti arra a Királynőt, hogy nem bánthatja Belle-t, csakhogy Hyde megjegyzi, hogy vele ilyen alkut a Dark One nem kötött. Rumpi elkezdheti az aggódást.

rumpi_regina_hyde.jpg

A Charming-família éppen a normális kerékvágásba akar visszatalálni, aminek az a legfőbb jele, hogy David annyira zaklatott Emma és Hook összeköltözése miatt, hogy egy hónapra való palacsintát süt a lányának reggelire. Amaz szabadkozik, és mindenki indulna, mikor beesik Regina és Jekyll, naná, hogy rossz hírekkel: Hyde megszökött, ráadásul egy nyakláncot el is helyezett az alkalmi laborban üzenetképpen. Oké, szól a verdikt, akkor őt is ki kell nyírnunk, közli lazán Emma, és váltunk a múltba. Ott Jekyllt egy Mary nevű nyakláncos nő nyugtatgatja, akinek a faterja történetesen az akadémia tagja. Meg is érkezik a billiárdgolyóbis fejjel ellátott szülő, akinek Jekyll elővezeti az elképzelését, hogy az egy emberben lakozó jó és gonosz elválasztható némi kemikáliával. Igen ám, de amikor a támogatásról esik szó, az apai szív keményebb lesz, mint az aszfalt a Duna-menti rakparton, és közli, hogy szó sem lehet róla. Ennyit az akadémikusokról. Jekyll visszafogottan dühöng egy sort, mire megjelenik a Dark One. Egy kis varázslattal felturbózza az el nem készült szérumot, amit némi verbális noszogatás után Jekyll azonnal leküld, mint szabolcsi őstermelő a frissen párolt szilvát. Miután a torkát kaparva elkezd üvöltözni, úgy sejthetjük, hogy a kísérlet nem sült el jól.

jekyll_labor.jpg

Váltás van, jön Belle és Hook, a kalóz búcsúzkodik egyetlen ládát összekészítve, de Belle-nek ad egy méretes csigaházat, hogy azon keresztül majd hívhatja őt. Az idillt Gold rontja el, aki megjelenik, és figyelmezteti Belle-t Hyde-ra, de a nő köszöni szépen nem kér belőle. Rumpit persze ez nem hatja meg, és védővarázst szór a hajóra, ami azt jelenti, hogy Hyde nem jöhet be, Belle meg nem mehet ki. Az iskolában ezalatt Henry és Hófehérke kezdik el az életüket, a srác belebotlik Violetbe, úgyhogy le is szakad a nagyiról, aki pedig szerencsésen beleütközik Shirinbe, aki a segéderő lesz majd a tanításakor. Emma a laborban értesül Gold akciójáról, szóval osztják is a csapatot, Jekyll marad kutatgatni, míg Regina megpróbálja rávenni a Dark One-t, hogy segítsen be egy kicsit újra, Emma és David pedig nekiállnak a királynőkeresésnek. Morgót és Tudort hagyják Jekyll mellett őrizetként.

belle_hook.jpg

Visszalibbenünk a múltba, ahol Jekyll egy fogadásra tart, ám szembesül a tükörképével, és kiderül, hogy időközben arcot cserélt, Rumpi el is nevezi őt egy angol szóviccel Mr. Hyde-nak, amit most lelkes olvasóink nagy bánatára nem fogunk tudni magyarosítani. Zajlik a fogadás, a frakkos urak és az elegáns hölgyek kis csoportokba szakadva ötórai teáznak, úgyhogy Hyde oda is megy Mary tarfejű papájához bemutatkozni, mivel egyikük sem ismeri fel. Mialatt a lány piát hoz neki, megzsarolja az apukát azzal, hogy fellebbenti a fátylat a gyakornoklánnyal való viszonyáról, ami szorongó arckifejezésbe öltözteti az akadémikust. A jelenben Morgó nevéhez méltó módon bassza le Jekyll elé a csirkehúsos szendvicset, amit kért, majd közli, hogy ők igazából testőrök. Ezt nem áll módjában bizonyítani, mert a Gonosz Királynő és Hyde nyit be, és előbbi egy laza csuklómozdulattal ártalmatlanná teszi a bányaművelésből szabadult mélynövésű hőseinket. Utóbbi pedig közli, hogy a nyaklánc kiválóan alkalmas volt arra, hogy idehozza őket, kösz, hogy viselted, és most nekilátunk a munkának.

hyde_akademikus.jpg

Hófehérke éppen fizikát tanít a suliban, de a nebulók körülbelül annyira lelkesek, mint a fogorvosi váróterem páciensei. Ezalatt Regina felkeresi Goldot, ás némi frizuradicsérős kezdés után előadja, hogy kell némi segítség. A múltban Jekyll riad fel, és Rumpi örömködése kíséretében felfedezi, hogy akadémiai tag lett, amit még az a tény sem tud beárnyékolni, hogy nem emlékszik semmire. Igen ám, de a manó elárulja neki azt is, hogy Maryt körüldongták a kérők, szóval érdemes lenne hörpinteni még egyet abból a szérumból, mire Jekyll habozik, de Rumpi kis híján neki esik, hogy már pedig iszol belőle, mert nagyon érdekes az a szérum. Amikor viszont Regináék keresik fel őt a jelenben, Jekyll éppen a labor romjaiból tápászkodik fel. A Dark One persze leszólja, hogy gyengébb és ostobább, mint a másik fele, mire amaz tiltakozik, hogy nem így van, tettem félre a szérumból. Remek, mondja Regina, már csak segítened kell, ám Rumpi más utat választ, és kitépi Jekyll szívét, megzsarolva vele a nőt, hogy adja csak szépen oda a szérumot. Rá is önti a tőrre, átvéve az erejét, majd visszapasszolja a szívet Reginának, kezdjen vele, amit akar.

regina_rumpi.jpg

Hófehérke nézi a dolgozatokat, csupa F, szóval osztogathatja a karókat, de a segéderő elmagyarázza neki, hogy nem úgy kellene tanítania, ahogy régen. Ő is hercegnő volt a saját királyságában, szóval már csak tudja, hogy mi a dörgés. Belle és Hook éppen tehetetlenül pajtáskodnak, hogy mi a fenét csináljanak a védővarázs után, mikor megjelenik Jekyll, hogy a laborját lezúzták, amiből a kalóz arra következtet, hogy Emma nyilván Hyde-ot vadássza. Jekyll mesélni kezd Maryről, hogy a másik fele zúzta szét a szerelmüket. Megyünk is a múltba, ahol egy sötét utcán állítja meg Maryt Hyde, és a férfi elmondja neki, hogy Jekyll szerelmes belé. A nőt ez nem hatja meg, bezzeg azonnal szinte szerelmet vall Hyde-nak, mindenesetre elcsattan a csók közöttük.

hyde_mary.jpg

Emma és David éppen az erdőben járkálnak, utóbbi apaként a palacsintáiról beszél, de bevallom őszintén, hogy én őt vágnám fejbe egy serpenyővel, annyira felesleges ez a kör. Hyde támadja meg őket, Davidet kiüti, majd elrohan, bár nem értem miért, ha ő a nyertes. Addig-addig szalad, míg Rumpi bele nem vágja a tőrt, és kárörvendően elbúcsúztatja, ehhez képest azonban a férfi kiszedi magából, és bevallja, hogy kicserélte a fiolákat. Most pedig, hogy a tőr nála van, szépen vigye el őt Belle-hez. Ezalatt Hófehérke fegyvert visz a suliba, és egy íjászbemutató keretében magyarázza el Newton harmadik törvényét, ami mindjárt lelkesebbé teszi az ágyúlövésekre szomjazó fiatalságot. Gold és Hyde megjelenik a Jolly Rogersnél, és a Dark One fenyegetőzik, hogy hagyja békén a feleségét, de a másik felfed még egy lapot, mondván, hogy nem ő az, akitől a nejét félteni kellene.

hyde_rumpi.jpg

Jekyll kel fel az ágyból, a másik oldalán édesdeden alszik Mary, amikor azonban felkel, döbbenten tapasztalja, hogy a jókötésű férfi helyébe egy szobatudós került, és lássuk be, ezt a legtöbb hölgy egy elég rossz dealnek tekintené. A nő végre rájön, hogy Jekyll bevette a szérumot, mire nemcsak gyengének, hanem őrültnek is titulálja, és rohanna el, de a férfi megpróbálja megakadályozni. Addig ügyeskedik, amíg Mary ki nem zuhan az ablakon, és nyakát nem szegi. Hogy megmentse magát, benyakalja a folyadékot, ismét Hyde-dá változandó, akit azonnal elkezdenek gyanúsítani, de sikeresen megszökik. Belle közben teát készít Jekyllnek, ám amikor Maryről, mint a saját tulajdonáról kezd beszélni, gyanút fog, és hívni akarja Hook-ot, de Jekyll közbelép, és összetöri a tengeri csigát. Hyde a kikötőből nézheti végig Rumpival, ahogy Jekyll vadászik Belle-re, és Gold hiába könyörög, hogy menjenek be, nem adja ki a parancsot, a nő pedig nem tud eljönni a fedélzetről. Némi üldözés után felbukkan Hook, és egy szigonyra applikálja Jekyllt, amit Mr. Hyde ingerülten vesz tudomásul, de ő is elkezd haldokolni. Mindketten meghalnak. Regina bukkan fel, és Gold lelkesen elújságolja neki, hogy megvan a tuti módszer arra, hogy egy duplázódott személyiséget hogyan nyírjunk ki: csak meg kell ölni az eredeti példányt. A nő érthető okokból nem különösebben boldog ettől az új felfedezéstől.

hyde_rumpi2.jpg

Később, amint éppen hullazsákolják a két tetemet, Regina a szeles mólón bevallja Emmának a Gonosz Királynő eliminálásának leghatékonyabb módszerét. Ráadásul Jekyll a bizonyíték arra, hogy hiába szedte le magáról a gonosz felet, attól még a hajlama megmaradt. Ígérd meg, követeli Regina Emmától, hogy amikor arra kerül a sor, megteszed, amit meg kell tenned, és megölsz. Gold és Belle között hasonló párbeszéd zajlik le, és felteszi az obligát kérdést, hogy mi az, ami ennyire megérte neki ebben az egész folyamatban. A múltban Hyde menekülne, de Rumpi még felkeresi, ám szomorúan tapasztalja, hogy a férfiból egy bőgőmasina lett, mert szerette Maryt. Majdnem megöli, de végül elengedi, bár nem válaszol ugyanarra a kérdésre, amit Belle feszegetett neki a jövőben. Végül visszaugorva a jelenbe, bevallja, hogy mindez azért volt, mert azt hitte, hogy a Belle-lel kapcsolatos érzéseit eltörölheti a szérummal. Persze összeveszés a vége megint, a nő közli Golddal, hogy baromira nem kér a védelméből, és elküldi a fenébe. Az megfenyegeti, de Belle nem enged, végül az utolsó szó a Dark One-é, mondván, hogy a szükség majd visszavezeti a nőt őhozzá.

regina_emma.jpg

A búcsújelenetben Hófehérke egy almát ad a megbecsülése jeleként a segéderőnek, aki bevallja, hogy nagyon nem sikerült helyrehoznia a hercegnős dolgait, de Snow biztatja őt, hogy semmi gond, egyszer majd menni fog. A segéderő kimegy a kúthoz, ahol az orákulummal találkozik, aki a piros madarával együtt megjósolta Emma végét, bár most egy bot van nála. Ez elég gyanússá teszi őt. Mindenesetre a segéderő megmondja, hogy nem fogja feladni Aladdin keresését, a jóskislány pedig megerősíti, hogy ne aggódj Jázmin, ő sem adja fel.Szóval mégsem Shirin a neve, ezzel zárjuk ezt a részt.

rumpi_belle.jpg

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása