Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Az utolsó remény (The Last Ship) 2X05 – Achilles

2016. október 19. 11:00 - Bruti

Ramsey-ék tengeralattjáróján kezdünk, ahová megérkezett Niels is. Sean fogadja és előadja a történetüket, miszerint ő volt a hajó kormányosa, amíg el nem vitt mindenkit a baci, kivéve őt meg az öccsét. Na, erre összegyűjtött egy halom immunis csávót és most azt hiszik ők az ászok. Tesójának viszont nem tetszik Niels, mert az ő tippje miatt majdnem ott hagyták a fogukat a kórházhajón, de Sean leállítja.

vlcsnap-00001_6.jpg

A Nathan James gőzerővel kutatja a tengeralattjárót, de sehol nem látják őket, így marad a fogoly kihallgatása.
Közben Niels elmeséli hogyan jutott idáig, beleértve Ruszkov kilövését, Chandlert és a Nathan Jamest. A két tesó viszont magabiztos, hiszen ők egy tengeralattjárót hajtanak, szóval ki a király?
Mike kihallgatja a foglyot, aki állítása szerint spanyol haditengerészetnél szolgált és úgy került a tengeralattjáróra, hogy besorozták. Valami őrült angol vezeti meg a hülye öccse, aki a Solance-on is lövöldözni kezdett. Neki nem volt más választása, mert megölték volna, mondja, majd politikai menedéket kér, és állítása szerint szívesen szolgálna inkább a Nathan Jamesen.

vlcsnap-00002_6.jpg

Egyelőre nem tudják, hogy hihetnek-e a spanyolnak, viszont új fejlemény, hogy a szonáros srác felfedezte a tengeralattjárót, és meg is fejtik, hogy egy Achilles típusú gép, viszont azt nem tudják merre tart. Ramsey-ék viszont pontosan látják, hogy hol van a hajó és utánuk erednek. Na, erre Chandler kiadja a parancsot, hogy forduljanak el kicsit, hogy megnézzék, követik őket, vagy tévednek. De nincs tévedés jön velük asz ellenség is, így készülhetnek a csatára.
Sean ellenben még nem akar lőni, inkább felvenné a fogvatartott emberüket valahogy. Mike újra kihallgatja a spanyolt, akinek a szeme se áll jól, de az agya az forog, mert mindent meg tud magyarázni. Ja és van egy kérése: vigyék már ki a fedélzetre, mert itt nem szeretne meghalni.

vlcsnap-00003_6.jpg

A kapitány úgy dönt, hogy nem támadnak, hanem átállnak csendes 2 üzemmódba, ami azt jelenti, hogy csak poroszkálnak a tengeren, és mindenki mezítláb, lábujjhegyen óvatoskodik a hajón. Ezzel a húzással Ramsey-ék elvesztik a jelet a radarról, amitől Ned nagyon ideges lesz. De Sean átlátja Chandlerék tervét, és megpróbál eléjük kerülni egy zátonynál, amit a Nathan James fedezéknek akar használni.
Teljesítik a spanyol kívánságát, és felviszik a fedélzetre, de valami nem stimmel a csávóval és ezt Mike is kiszúrja. A fickó állandóan vízért könyörög, amikor viszont megkapja, akkor vér bugyog ki a szájából. Valami jeladó van benne, ami az ütésektől belső vérzést okozott nála. Azért akart kijönni a fedélzetre, hogy jelezhessen a haveroknak. Visszaviszik a hajóba és a Doki elkezdi kiműteni belőle a cuccot.

vlcsnap-00004_6.jpg

A kapitány kiadja a parancsot nagy halkan suttogva, hogy induljon el a helikopter. Haha mindenki lábujjhegyen bóklászik a hajón, meg suttognak, erre beindítanak egy büdös nagy zajjal járó helikoptert. Vicces, de ne akadjunk fenn ilyeneken, nézzük inkább mit reagál az ellenség. Ramsey-ék úgy döntenek, hogy aktív szonárra váltanak, jelentsen ez bármit is, szóval megpendítik a hajót, bár úgy magukat is felfedik. Chandlerék egyből fogják a jelet, és teljes sebességre kapcsolnak, majd kilőnek pár torpedót. De bejövő torpedók is vannak, amik persze szerencsésen elmennek a hajó mellett. Viszont az ő torpedók se találtak el semmit, mert a tengeralattjáró vészmerülésbe kezdett. Végighúzzák a kanyon falait, elég szar helyzetben vannak, de Sean elég eszelős a mutatványhoz. Chandler is erre a megállapításra jut, majd érkezik Mike a spanyolból kiszedett cuccal. Nem jeladó volt, hanem egy memóriakártya, de az adatok megsérültek, így helyre kell állítani őket.

vlcsnap-00005_6.jpg

Közben Niels megtalálja a Solance-ról hozott iratok között Dr Hunter nevét és tartózkodási helyét, szóval megvan az új nyom. Ezt azonnal közli is Seannal, aki láthatóan megörül a dolognak. A hajón közben megfejtették a memórián tárolt adatokat: az összes működő labort jelzik az USA-ban. De alig fogták fel mi is ez, valaki ballisztikus rakétákat kezdett kilőni ezekre a célpontokra. A 26-ból csak kettőt tudnak elkapni, a többi lőtávolon kívül volt, szóval annyit tehetnek, hogy riadóztatják a laborokban dolgozókat. A Doki nem érti, hogy miért akarják elpusztítani az ellenszert, de aztán gyanús lesz nekik a spanyol, akit már nem tudtak megmenteni. Kideríti, hogy a csávó természetes módon immunis a vírussal szemben, és ezt közli is Chandlerrel. A tengeralattjárón kiderül, hogy Nielsnek köszönhetjük a kilövéseket, hiszen ő tudhatta a laborok pontos helyét. Most fényezi magát, hogy milyen mákjuk van Ramsey-éknek, hogy vele összefutottak, mert az ő ötleteivel elfoglalhatják az egész USA-t.

vlcsnap-00006_6.jpg

A sorozatról bővebben itt lehet olvasni.

Címkék: The Last Ship
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása